МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 30 475
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Вярно ли е, че пола на децата зависи от смяната на кръвта на жената, която се променя през 4 години? Така написано звучи много тъпо, но моят мъж твърди, че ако искаме момиченце (като нашата принцеса), а не още един крали марко (като моя сладък пухчо), трябвало да чакаме до есента за да го правим това бебе! На мен не ми се чака  Blush Така че ще се радвам на всякакви аргументи, против горното твърдение! За да му кажа аз на моя мъж, че това са врели некипели! А за мен лично...ще ми е супер и с още един пухчо  Mr. Green 

Теории всякакви май - аз пък съм чувала, че се сменяла през 7 години  newsm78
Ако обаче това за 4-те години е вярно... сега пак щяхме да чакаме момче. Е, то не е късно да ни изненада, но вече 3-ма лекари потвърдиха за момиче....

# 556
  • София
gigamiga, това за кръвта и пола съм го чувала, даже някакви таблици имаше да се изчислява. Но колко е вярно идея си нямам. Действай го твоя мъж - кажи му, че то от първия път няма да стане, та да си пробвате вие, пък каквото го докарате - момиче, момче, момиче И  момче  Mr. Green Завиждам ви, че сте още млади и време имате за още много опити, докато си родите желания пол дете. Laughing

Благодарско на всички така щедри да ми давате бебета си да ги гледам да ми лекувате бебехолизма. Надявате се да се гътна от свръх доза бебешко ли?  Mr. Green И аз това му викам на моя мъж - дай още едно, бе, пък току-виж ми се паднал некой дзвер и няма да помисля за други (тука се подсмихвам като Тома неверни - той моя мъж такива не ги може - той само кротки произвежда, пък аз ги омайвам на майчината гръд и после директно ги предавам за отглеждане в скута на съпруги, респективно съпрузи).

Като стана дума, кърмачките, споко!  Peace След третата година е песен кърменето, бе, не го мислете. Laughing (сериозно, мойто след втората вече си спеше непробудно нощем, от това лято вече почти не спи следобед и остана само едно посукване вечер...сбогуваме се бавничко-славничко с тая дейност, хубаво ни беше...имаше и трудни, досадни моменти и чуденки, но живота е толкова по-спокоен като му се оставиш, като се оставиш в ръцете на "малкото"...за това някак силна се усещам за още едно подобно приключение.)

Бързо оздравяване на болните.  Praynig  Hug
Добре ми е така като са вкъщи децата и не се притеснявам, че могат да ми домъкнат някой вирус от някъде. И да, компютрите и мрежата са ни  завладяли тотално, мен - също...Не мога без да си проверя пощата, фейса, форума.....понякога умишлено изключвам, но след няколко дни се мятам пак в същия поток да поплувам.
Нищо няма да е същото и може би няма нужда да се съпротивлявам на "вятъра на промяната", ами да му впрегна мощната сила в нещо полезно. Може би и в този случай трябва да ги послушам "малките", да видя бъдещето през техните очи, на техния език, в тяхната реалност.Да им дам от миналото моите порции хубавини и да съчетаем нещата в хубав успокоителен коктейл, за да ни е свежо съществуването сега и в момента.

Онзи ден беше много смешно - седят моите три на скайпа и си говорят с един приятел на Криси, който има три сестрички - чува се и от нас и от тях шумотевица, майтапи, детски викове и смехове - нещо като симфонията на две пълни къщи! Laughing Много хубаво ми стана - скайпско гости, купон, ама без да се налага да чистя след купонджиите  Laughing.

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 16:09 от maminkavania

# 557
  • Сандански
Здравейте,момичета!
Аз само минавам да ви се похваля,че вече официално съм във вашия отбор.Божидар се роди на 20.01,вече сме си в къщи и си се гледаме.
Ето и малко снимки за всички бебехолички и не само:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=191774007515872&set=a … 4.100000498225231

# 558
  • Бургас
gigamiga ,ако се съди от моите раждания,не е вярно.Аз също казах,че ще раждам до 30 год,но на 33 ме изненада една сладурана,напираше да се видим,как да и откажа Grinning
mariyap,да ти е честито бебенцето,ох какво блаженство е да има човек бебе,чакам да се събуди моята буба да нацелувам.
maminkavania,аз също се рдвам,че са си в нас всички деца,на топличко и е едно весело шумно,много ми е кеф.

# 559
  • София
mariyap, Божидар е чудно сладък, да ти е жив и здрав! Виждам искрите на любопитството в очичките на батковците. Wink Наслаждавай се с пълно сърце на еуфорията от многодетството! Heart Eyes

Наистина ежедневието е по-спокойно, като няма училищни притеснения, само да беше друг сезонът! Mr. Green По случайно съвпадение и двамата с мъжа ми не сме на работа тази седмица. Wink Косьо все още се възстановява от гадния грип, който изкара миналата седмица, времето не е много за излизане с този остър вятър. Rolling Eyes  Хем са доволни, че не са на училище, хем им е скучно вкъщи, искат забавления навън. Simple Smile  Мисля да ходим на кино, може да пусна Зори навън да се позабавлява с шейната.

click, мисля, че експериментаторският дух се е събудил в сина ти. Wink  Това им е любимото- " какво ще стане, ако...", и когато имат такава примамлива възможност да проверят, как да устоят на изкушението? Laughing По принцип децата винаги се интересуват повече от действието, отколкото от последствията му......чак за пропуск във възпитанието няма защо да се тревожиш, според мен. Hug

gigamiga, добре дошла!   bouquet Синът ми беше на 3 години, когато забременях със сестра му, но пък после между нея и най-малката има 6 години, а са с еднакъв пол. Съмнявам се, че има общовалидна рецепта. Wink Може би мъжът ти просто иска двете дечица още малко да поотраснат. Wink

# 560
Гигамига,според мен няма такава зависимост за пола. Макар, че моя братовчедка изчислява и наистина роди момче след две момичета. Аз не съм изчислявала нищо и може би за това родих 3 калпазани. А може би грешката беше в таткото. Казваха ми хората, че за третото трябва друг татко да ползвам, за да е момиче, ама аз - не  Joy

mariyap, ЧЕСТИТО БЕБЕНЦЕ!!! ДА ВИ Е ЖИВО И ЗДРАВО И МНОГО ДА ВИ РАДВА!!!

# 561
Дани и аз като теб не послушах другите, като казваха че трябва да сменя таткото, затова сега имам четирима бандити CrazyДа са ни живи и здрави!

# 562
Добро утро, хубави девойки!

Как карате ваканцията? В един отбор сме.....Аз също обичам калпазаните да са около мен и да разполагам с цялото време на света........Едно лежерно и спокойно е у нас.......Закуската е на обяд, обяда е следобед, а вечерята Embarassed Embarassed Embarassed.......Добре,че изкарахме грипа предварително, че сега в грипната ваканция всички сме здрави в къщи и се наслаждаваме максимално на пукащите дърва в печката, на времето заедно и на небързането за никъде.......

Наде, ти пък каква диета пазиш? Какво ще топиш - кокали ли? Поздравления за това,че се чувстваш добре на работата, наистина собствените пари греят с различна топлина и са някак си по-сладки......

Мише, как мина Доплера? Дано няма нищо обезпокоително........

mariyap честит Божидар, жив и здрав да ви е!!!! Прати един колет с бебешка миризма на бебехоличките в темата........

О....Сладка, нова визия.....Приятни забавления заедно!

Клик, не знам какво да кажа за постъпката, аз също бих потънала в дън земя.......

Не знам.....за добро или за лошо....Но вече 7-8 ден Сами не суче нощно време. Мен много ми тежи безсънието, като не се наспа и след това цял ден не съм аз, кисело ми е, криво ми е, денят от сутринта върви с краката нагоре.......Та установих, че Сами си спи спокойно до момента, в който аз си легна и се започва едно търсене......Та решихме да спим отделно - аз сама, а татито със Сами....и за сега Сами си спи по цяла вечер, аз също и започвам да се чувствам човек....вече.......Не знам до къде ще го докараме с кърменето, по принцип аз всеки ден отбивам откакто се е родил, каквото дойде - такова......

Тези дни съм се отпуснала много, давам заето за толкова много неща, акъла ми е във ваканция също май.....И откакто съм оставила Сами на произвола, Човекът цъфти ли, цъфти......Все повече и повече ходи на 2 крака, почти вече не пълзи, обикаля от стая в стая и с умиление си гледам ходещото малко човече как напредва всеки ден в различни области........

Споделих, всички, които не споменах поименно Hug Hug Hug

До писане!

уау - Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 2 нови отговора.

# 563
Дани и аз като теб не послушах другите, като казваха че трябва да сменя таткото, затова сега имам четирима бандити CrazyДа са ни живи и здрави!

Ха ха, и аз това съм чувала, обаче последния път казах на таткото, че ако иска момиченце, трябва повече да се старае в правенето и той взе че се постара Simple Smile

Честито mariyap  да ти е жив и здрав Божидар и много радост да ви носи.

Да, слава Богу, мина вчера Доплера и май се оказва, че притесненията са били безпочвени. Ама все пак нямаше да съм спокойна, ако не го бях направила. Ще е малка фина госпожица Simple Smile

И ние сме всички в къщи, здрави, децата побягаха с кучето на двора и сега се надявам да заспят поне за 2 часа Simple Smile

# 564
Мария, честит трети син. Да ти е жив и здрав Божидар и батковците много да му се радват и да ти помагат. Прекрасно бебе си имаш! (Или май исках да кажа "прекрасно е да си имаш бебе"  Embarassed ).

Таблицата за пола за мен не важи - според нея синовете ми трябва да са момичета, а щерката - момче. Да, ама не! Обачеееее: мъж ми явно знае рецептата за момчета и момичета. Още като забременях с Поли каза, че това ще бъде момиче, защото той такова е правил - е, Поли очевидно е момиче. За Коко пък всички казваха, че ще бъде мома, само баща ми беше сигурен, че ще му се роди син, което и стана. Само че не споделя с никого тая рецепта.  Mr. Green

Мише, радвам се, че всичко е наред. Чакаме малката госпожица през април. Само се подготви психически и физически, че ако прилича на моята априлка, много сили ще ти трябват.
  Joy

# 565
  • София - Дианабад
Мария, честито бебенце!  Hug Толкова е сладък, толкова е прекрасен, нямам думи  Heart Eyes! Много са готини и батковците, и вие! Страхотни снимки!   bouquet

За смяната на кръвта не знам дали е вярно, тук гледах лентички на мами с шарени деца с по-малка от 7 години разлика. Според една таблица нашите деца са точно както ги пише  - момичета. Има обаче различни таблици и не всички отговарят. Има и някакви изчисления да прибавяш числа, после да вадиш - там също не е много вярно.
Едно време свекърва ми много искала момиче и работили по 3 таблици  Mr. Green - не знам как са се уцелили, но наистина има дъщеря  Heart Eyes.
Не знам, може би трябва някаква психическа нагласа когато се правят нещата. Аз лично си се радвам на моите принцески /е, като пораснат, да му мисля де  Mr. Green, ще трябва да минираме къщата/. Само да имаме здраве и късмет всички  Praynig!

mishelaa, леко доизкарване на бременността и чакаме хубавата вест през април  Hug!

Hug

# 566
  • София
mariyap, честито прелестно, бузесто, ухаещо, божествено попълнение в семейството ви! Да е здрав и усмихнат малкият Божидар и вие да сияете покрай него! Благодаря, че сподели и снимки! Hug Hug  bouquet

mishelaa, всичко леко и спокойно да минава до април - много хубави и добри момиченца се раждат тогава - питай майка ми, ако не вярваш! Joy

Наде, удовлетворението да направиш нещо и да ти го платят също е голям "наркотик", особено за такива като мене, които доброволно са се поставили във финансова зависимост, заради важната благотворителна дейност "майка" фул-тайм, но ми даваш хубав изходен път от бебехолизма - ще пробвам да го лекувам с работохолизъм, ама след четвъртото дете, де.  Mr. Green Mr. Green

Днес се разглобих по детските снежни пързалки (суиткидас мама, къде го тоя вятър - при нас имаше слънце - супер беше за навън Wink). Предстои ми още от същото, докато има сняг по "пистите" наоколо - асистирам на "малката" в слаломите, спусканията и най-вече в катеренето обратно. Mr. Green

# 567
Здравейте...Благородно завиждам на всички,чиито деца са в грипна ваканция и си се гледате вкъщи,спинкате до късно,стоите на топличко ии...сте здрави! Hug
На мен обаче хич не ми се  иска да обявяват грипна епидемия тук,че ще ми се размине прегледа при АГ-то,а хич не ми се иска,че ще се побъркам.....
Говорите си вие за април...Ами то това си е най-хубавия месец за раждане според мен.Аз съм си преплюла 1 април,ама ще видим Laughing.Дано обаче бебко не си показва овенските рога,въпреки че...вече си ги показва и прави такива каскади в корема ми,чееее....
Мишелка,аз и тук да кажа,че се радвам,че с твоята госпожица всичко е наред! Hug
Това за смяната на кръвта-според мен не е вярно,двете ми дъщери са от един пол,да,но бебо ще е момче,и това за 7-те години при мен нещо не важи.
mariyap,честито бебче,да ви е жив и здрав!Много да ви радва и да е много кротичък!Много е сладък....
Оххх,размечтах се и аз как си гушкам бебока....Нямам търпение вече....
Иначе за моите госпожици...какво да ви кажа....Попобъркват си ме така лекинко,от време на време,сутрин са едни капризи,едни инати,докато се събудят водим преговори,които изглеждат по следния начин:

Аз-Хайде,,ставайте вече...
Те-Не,няма гАдина днеска,няма да ходим...
И това се повтаря поне 10 пъти,докато станат......
Абе правят ме на дива и щастлива на моменти,обачееее....няма как!Ама пък като ти се усмихнат едно невинно,направо ти разтапят душицата.....
От сега си представям каква картинка ще е пролетта Crazy

# 568
  • София
Ванче, срещу времето днес нямам никакви възражения. Wink Имах предвид неделя-понеделник. Днес прекарахме много весело с двете момичета, след като взехме Галя от яслата. Спускаха се с шейната и малката така се радваше! Simple Smile Аз харесвам такъв студ- здрав, без влага и вятър. Peace

Косьо и Зори останаха много доволни от киното. Simple Smile Гледахме "Рапунцел и разбойникът". Много им харесва това 3-D. За мен повечето филми преспокойно могат да се гледат в нормален формат....трябва да има някакви супер ефекти, за да си заслужава. Но филмчето и на мен ми допадна. Изобщо, тази част от родителството е много приятна- да се забавляваш с децата, да ги водиш на приятни места..... Joy

Цоци, това с наспиването е чудесно! Дано Сами е все така добричък нощем! Hug

# 569
  • София - Дианабад
Привет!

Нещо не ми се спи, та минавам да почерпя - преди една година се влях в редиците ви, така че заповядайте:

Сега трите са като аптекарски шишета  Mr. Green, много са сладки и си се забавляват  Peace.

Отивам да уча по немски, че снощи не можах  Embarassed.

Hug

Общи условия

Активация на акаунт