МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 29 762
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Сега съм сложила бебко върху печката...
С картофки или зеленчуци ще си го хапнете  Laughing

Момичета, много нови мами виждам тук - "много сме, силни сме"!!! Тук в Гърция обожават децата и многодетството се гледа като дар Божи. Единствено свекърва ми постоянно подхвърля:"Да не те излъже сина ми с още едно бебе, тъкмо ти пораснаха тези" Ама тя не знае какво й кроим зад гърба лятото  Mr. Green
Сега очаквам да прехвърлим една кола на мое име - старата сдаде багажа заради некачествено гориво, та като тридетна съм освободена от мито (което тук е голяма цифра винаги). Да видим кога ще си получа и детските за трето дете, дето ги чакам от март 2009...

Ние сме добре, времето е меко и топло. Купих си нов фотоапарат, за да снимам човечетата (каката рядко влиза в кадър, все нещо й е криво, косата ужасна и т.д.)
Някои от вас са видели снимките във Фейсбук, предполагам...

Илиянчето - действайте още тази вечер за бебе  Hug

# 121
  • София
 Hug
GI на онази печка със седемте котлона ли го сложи  Joy Голям купон се вихри у вас  Simple Smile

Оле само за тридетни ли важи това за митото , за 4 - ри детни неважи ли ?  newsm78 Понеже каза че го планирате за другото лято...... Ние в БГ си нямаме такива екстри, ама пак сме щастливи, че си имаме повече дечица  Heart Eyes

# 122
Здравейте,аз пак се позагубих,но пак доста проблеми имах...
Гледам много нови мами има-това е прекрасно!  bouquet
Аз пак съм с проблеми с кръвното,2 дни обикалях по изследвания,тук в Ловеч ме наплашиха,че съм с преекламсия #Crazy,направо ме побъркаха....Ходих до Плевен и там да си кажат мнението и пуснах и изследвания,та в крайна сметка съм с хипертония,а не прееклампсия,но те и двете са си свързани с много високо кръвно...
Таня,отлага ми се идването в София,само на 22.11 ще дойда,ако искаш пък тогава да ти звънна,да видим дали ще успеем да се видим Wink
Мъжа ми си  идва на 20.11,направо нямам търпение...
Иначе-децата са добре...Бела е като лепка за мен,ако ме изпусне от очи се почва един истеричен рев,даже да съм до нея,пък ме търси и вика мамо,къде си,направо в чудо се виждам с нея....Ивон си ходи на градина,но е станала такава глезла,така се инати и капризничи,че направо нервите ми не издържат на моменти....Та така....

# 123
zdraveite vsitski mnogodetni mami.malko me e sram tse pisa za prav pat.imam nyzda ot obstyvane i obmiana na opit.imam 3 detsa-zvertseta.10,8,3 god.spraviam se fizitseski,no psixikata mi e malko izmorena.vie kak yspiavate da se ysamotite kogato niamate na kogo da gi prexvarlite za niakoi tsas;vetse si mislia tse nikoga niama da imam vreme za men.

# 124
  • София
 Мони  Hug само се пази. Душевен мир ти пожелавам. На Бела ще и мине този период, а Ивон сигурно се чувства малко изоставена от теб и затова се държи така.  Ако и обърнеш малко повече внимание, може би........

Плами
ти си герой , щом едва сега с почувствала липсата на общуване и обмяна на опит   bouquet Дечицата ти са голем и според мен биха те разбрали    , ако има обясниш че имаш нужда да си починеш  Peace

# 125
  • София
Плами, трудна мисия е да намериш време за себе си с 3-годишно дете. Wink Моето лично време е вечер, след като децата си легнат. През седмицата ходя на работа и понеже с мъжа ми работим на едно място, това ни дава възможност да откраднем още малко време за разговори. Това лято си дадох сметка, че всъщност това е един прекрасен период, докато децата ни имат такава нужда от нас. Любовта и безграничната преданост, с която ни даряват, и начинът, по който го правят, няма да се повторят вече , когато пораснат.  Не че не съм го знаела и преди, но някак го почувствах истински.

sweet_monii, дано "усмирите" кръвното в нормални граници! Hug

# 126
Sweet monii, почивай си много, не се ядосвай на дечицата изобщо, не е шега работа това с кръвното, следи си го всеки ден!

Момичета, тези дни се замислих, че наближава времето да се върна на работа. Аз си харесвам работата, чувствам се удовлетворена там, харесват ми социалните контакти, и т.н.
От друга страна работата ми е отговорна, връщам се изморена вечер, трудно смогвам с домашните задължения, малко време ми остава за децата. Скоро ми споделиха, че се радват, че не съм на работа, защото въпреки че имам много ангажименти с малките фъстъчки, ни остава повече време да сме заедно, да си говорим, да ходим на разходки. Тъжно ми стана!
И на тях като на всички деца им харесва мама да ги посреща и изпраща на училище, да мирише вкъщи на прясно сготвена храна, на домашен хляб и сладкиши, да има кого да питат за домашните, да разказват уроците....
Сега като децата вкъщи ги удвоихме с един удар Joy, честно да си призная не си представям как бих могла да се оправя и с работа, и с обръщане внимание на децата, и с домакинската работа!
Не знам какво да правя  #Crazy, има ли трикове за работещи супермами?
Как се справяте?

# 127
Хи хи, и на мен ми бяха потънали гемиите тези дни... Хубаво е да има на кого да оставиш хлапето и да релаксираш за час-два...  А за връщане/търсене на работа хич не ми се мисли. Достатъчни са ми 3-те фирми на мъжа ми, които гледам да не забатча счетоводно, че се хванах тука и с един друг проект... ама за сега още го доизкусуряваме и не сме почнали същинската работа.
Мъжа ми ме изненада с проект за екскурзия до швейцария сега-в началото на декември - нали не мислите, че е безотговорно в 5-я месец да се мъкна насам-натам.... с кола.. 4-5 хил.километра??? Майка ми ще откачи, ама тя кога ли не е откачала! С всички деца+ баба свекърва. Катуна тръгва! Ами то е ясно, че следващата година няма да мръдна никъде с бебе на ръце, та си викам-кога ако не сега?

Ох, аз и вечер нямам време, заспивам преди децата  Embarassed

# 128
Сега съм сложила бебко върху печката да е на безопасно място

Joy Как ли изглеждат опасните места у вас... Simple Smile

Плами, възползвай се от всяка възможност - когато спят, когато играят заедно, но без теб, когато гледат филм и т. н. "Живей за мига", а най-важното - наслаждавай се, когато си с тях. Можеш и да ги включваш в неща, които обичаш да правиш, а досега ти се е струвало, че децата ти пречат. И още нещо вежно - повтаряй си нашата мантра: "И това ще мине". Simple Smile Децата ще пораснат и тогава ще ти липсва постоянното им внимание.

мони, пази се, здравето е най-важно!

# 129
Добро утро,макар че то вече май-май си е добър ден,ама....
Аз сутринта станах в 7,закусихме с Ивон и пеша я заведох до градината,че да се разходя тъкмо малко на свеж въздух,че вкъщи затворена направо откачам...После пък Бела се беше събудила като се прибрах и почивката ми свърши LaughingНаправо е като лепка за мен,сега седи в мен и ме е стиснала,не ме пуска...Ще се пробвам да ви коментирам,ама докъде ще стигна...не знам...
Цитат
При нас е много весело всеки ден, нашия татко работи в друг град и през седмицата си е женско царство, а аз съм царицата Laughing , само дето принцесите още не са го разбрали  Embarassed.
И при нас е същата работа Laughing Laughing LaughingАма женското ни царство много скоро ще се развали Grinning
GI,дано се наредят нещата при вас..Мен много ме е страх,да не Ивон и Бела също да приемат бебето като играчка и да ревнуват от него,или пък да си играят с него като с кукла,не знам...Избягвам да мисля все още по този въпрос,но то сега като мине и декември и кажи-речи не останало...
За намиране време за почивка-аз пак не се оплаквам,че на мен ми помагат 2 баби,1 дядо и брат ми Embarassed Mr. GreenАма те децата си искат мама все пак,понякога имам чувството,че няма да издържа и че искам да си хвана багажа и да се махна,но....А в другите моменти като ги погледна съм ужасно горда с тях и се чувствам страшно щастливи и обичана,целият ми свят се върти около тях,няма как вече...и за напред ще е така...Пък време за себе си дай Боже се надявам да имам след 20-тина години Laughing

# 130
Здравейте,

и аз надничам понякога в темичката. Имаме 3 деца, както се вижда от подписа ми  Simple Smile

mishelaa, ако ти се чувстваш добре относно пътуването и лекарите го одобряват, сигурно може, не знам Simple Smile Аз не бих тръгнала и на 500 км, че съм ужасно страхлива да не би да се наложи да ме преглеждат непознати лекари  Crazy Ако бях на мястото на майка ти, също бих се побъркала, признавам - 4-5000 км. за бременна жена, особено ако е дъщеря ми, направо ще си взема жълта книжка без проблем Simple Smile Така че не й се сърди, нормално е да се притеснява. Иначе решението си е твое и на никой друг, разбира се. Peace

# 131
  • Варна
Плами, възползвай се от всяка възможност - когато спят, когато играят заедно, но без теб, когато гледат филм и т. н. "Живей за мига", а най-важното - наслаждавай се, когато си с тях. Можеш и да ги включваш в неща, които обичаш да правиш, а досега ти се е струвало, че децата ти пречат. И още нещо вежно - повтаряй си нашата мантра: "И това ще мине". Simple Smile Децата ще пораснат и тогава ще ти липсва постоянното им внимание.
smile3521 smile3521
А и все пак не са бебета, ще проявят разбиране, ако им обясниш, че искаш време само за теб / 30мин. примерно  Simple Smile/
mishelaa, ако ти си ОК, направо се мятай в колата. И при трите ми бремености най-добре бях между 4-6 мес. Няма го началното неразположение, а корема още не много голям  Mr. Green. Може и в мен да е повредата Mr. Green, ама като чуя екскурзия и път вече съм стегнала багажа  Blush.
Нашия "батко" днес седя сигурно 15 мин да гали и говори на бебо  Laughing. Накрая така се въодушеви, че в опита си да го гушне легна почти върху него.

# 132
Мишела аз като бях бременна с близнаците пътувах 3 дена до Норвегия (бях 4 месец мисля че)  Нямах никакви проблеми. Ако на теб не ти пречи и се чустваш добре не мисля че ще има проблеми Simple Smile .
Аз пък свободно време все си намирам и не се чуствам толкова изморена. При мен всяка минута е организирана и си имам време за почивки Laughing За сега много рядко съм се чуствала физически изморена,камо ли психически.

# 133
  • София
Следобедно кафенце  Coffee и приятно четиво за живота, любовта и многото деца.  kaffeetrmker_2 Wink  Heart Eyes

Юлия Банкова - децата са най-големите ни учители!

# 134

Общи условия

Активация на акаунт