Математически турнири - 5

• 62 674
  • 799
  •   1
Отговори
# 690
Утре от колко часа започва състезанието в 125-то училище. Питам за приятелка. Ние този път пропускаме.

# 691
Утре от колко часа започва състезанието в 125-то училище. Питам за приятелка. Ние този път пропускаме.
От 10 часа  Peace

# 692
Благодарности на Дидева за споделената информация!  newsm51 А уж аз трябваше да подам такава от Търново! Blush В нашето училище още не са обявили КМС, затова ще се възползвам направо от директните координати на организатора.

# 693
От 10 часа  Peace
  bouquet

# 694
Здравейте, мили майки.Влизам във форума Ви с молба да получа информация  в кои градове ще се проведе тази година Коледното математическо състезание?
http://www.math.bas.bg/talents/bg/math/KMSproektSMB1.pdf
Възможно е да има отпаднали или добавени градове, тъй като информацията датира от 2007 година.
  bouquetБлагодаря Ви за бързия отговор!

# 695
Един бърз въпрос за подготовката за КМС за втори клас. След като изрешихме задачите от минали години, давани на КМС, какво още ще ми препоръчате да порешаваме до другата събота, та да не е изненадана. Да е срещала такъв тип задачи. Струва ми се, че на тази възраст досещането (или поне при нас) не е много на мода. Трябва да сме решавали такава задача, за да решим подобна. За това питам къде още да погледна/
Не мога да структурирам задачите от минали години по типове. Всяка година са различни по тип.
ИЗВИНЯВАМ се ако звуча като лаик и ви се струват глупави въпросите ми или подходът ми. Приемам критики

# 696
За 2 клас няма кой знае какви задачи. Решавайте Кенгуруто. Там са най-интересните задачи за тази възраст.

# 697
За 2 клас няма кой знае какви задачи. Решавайте Кенгуруто. Там са най-интересните задачи за тази възраст.
С нетърпение го чакаме. И на нея са й много забавни. Ама сега нали трябва да преборим КМС. А до м. Март ще решаваме Кенгуруто

# 698
  • София
Може да решавате задачите от Салабашев те също са интересни.

# 699
  • най-шареното място
Да, Салабашев са интересни. Морят ни Simple Smile. Има ги сайта на Божидар.

Успех на решаващите утре!

# 700
 какво още ще ми препоръчате да порешаваме до другата събота, та да не е изненадана.
[/quote]
Препоръчвам и сборника на издателство "Булвест" "Задачи за бързоуспяващи ученици" за 2 клас.
Успех в решаването!

# 701
Ето един новосъздаден блог в помощ на ученето по математика в средното училище http://matematikasmironov.wordpress.com/
Има интересни рубрики за ученици след 7 клас, видео и интерактивни уроци, презентации, рубрика "весела математика", математика на английски  и полезна рубрика "за родители". Блогът е в началото си, но може да бъде много полезен и за българчетата в чужбина.

# 702
Дъщеря ми е 1 клас,преди малко разбрах ,че ще се явява на КМЦ на 11.12 ,но нито къде нито как да я подготвя знам.
Може ли малко инфо за Кенгуро и подобни .
Мерси

# 703
  • у дома
Успех на всички,които са днес на състезание!

# 704
Здравейте , имам въпрос  до мамите чиито деца са решавали задачите от КМС от миналата година . Задачата която затрудни дъщеря ми е номер 8 , с попълване на числа в пирамиди .Решавала е подобни задачи в училище , но явно не ги е разбрала . Начина по който аз мисля че трябва да се решат обаче се разминава с решението от училище , но може и тя да го е  преписала грешно . Моля помогнете с решение за да мога да и го обясня правилно .Благодаря !

Общи условия

Активация на акаунт