Предстои ми ИН-ВИТРО/ИКСИ,да поговорим-40

• 59 252
  • 764
  •   1
Отговори
# 315
Ей такива прекрасни новини ,ни дават на всички нас сила и вяра да продължим напред ,чудеса ,е случват се ,важното е да поваярваме Hug
Гери настръхнах и си представавих за миг как бих реагирала аз  Hug Hug
Илианка ти си късметлийка момиче,дано късмета ти те съпътства винагииии Hug Hug

# 316
gerito b-s.    Hug  passifier

bibka-bibibka Hug  passifier

аз ви пожелавам  Hug Hug
бебеНце/Ца  да ви радваТ, само радости от сега, много щастие всеки ден, и любов от сърце!

# 317
  • София
Ех какви новини съм изпуснала  Crazy
Гери историята ти е страхотна, лека бременност до термин ти желая и аз от сърце  Hug И се моля всяка от нас скоро да се похвали с двете чертички  Praynig
Илианка еи та тука е момента да кажа аз ти казах  Mr. Green Много се радвам за теб леки 9 месеца  Hug

# 318
Хей, че хубави новини! Честито момичета. Повече такива чудеса да се случват Praynig. Леки и щастливи 9 месеца!

# 319
Момичета аз съм в ужас... Моят опит завърши с идването на М... Утре сутринта с връщам в офиса, за да не се побъркам... Не мога да разбера как/ защо не стана...
Както и да е... стои въпроса накъде сега - към кой лекар или да остана при моите... Харесвам си моите, но въпроса не е в харесването, а как си вършат работата. Колкото и много опит да имат не ми допадна, че не спряха да ме тъпчат с лекарства като видяха че съм със само един фоликул и че не избраха друга тактика, за да направя повече фоликули. Не ми харесва, че трансфера беше на 3ти ден. Не ми харесва, че не използваха видеозон при ЕТ...
Не се отказвам, но след този опит не мога си позволя отново такава сума. Както смятам със всички изследвания и хапчета гоним 7000 лв, което няма нищо общо с 5000 лв.. Дали да не пробвам на естествен цикъл? Дали ще е по-евтино? От фонда скоро едва ли ще ме повикат както стоят нещата...
Мечтата ми за близнаци се изпари с тъпия единствен фоликул и парите за опит като на ЕЦ...

# 320
Иринка много съжалявам мила.Наистина ми стана много мъчно като прочетох поста ти.Просълзих се.Не мога да ти дам съвет как да постъпиш от тук нататък,но не се отказвай.Чудесата стават.Наистина е така!  Hug
Момичета благодаря ви за пожеланията.Дано темата да се напълни с талива хубави пожелания към всяка една от вас  Hug

# 321
  • София
Иринка, Hug Hugза съжаление,много често,въпреки,че всичко е изпълнено перфектно преди,нещата пак не стават...без видима причина. Трудно някой ще ти даде съвет за лекарите-ако мислиш,че им нямаш доверие,по-добре ги смени-това е най-важното. Аз имам 8 неуспешни АРТ процедури /4 инсета и 4 ин-витро/,но в никакъв случай не искам да си сменя лекарката,защото виждам,че прави всичко възможно да успеем. Понякога и една яйцеклетка е достатъчна-моята "най-дълга" бременност /когато видяхме точица/ е именно от ЕЦ- една яйцеклетка ,един ембрион,върнат на трети ден и положителен тест до 7 седмица,като преди това,опитите ми с по 20  и 10 яйцеклетки бяха напълно отрицателни. На мен ЕЦ ми излезна около 1000 лв,преди това,дългия протокол,който си финансирахме сами беше 5000 и,един лимитиран /с по-малко лекарства /2000. Има варианти да действаш и с по-малко средства,стига  да ги имаш и тях.

# 322
  • Варна
Иринка, съжалявам много. В момента си много афектирана, изчакай да минат няколко дни, сигурна съм че ще вземеш най-правилното решение за теб. Ти направи ли си тест, от моя лекар знам, че тест се прави задължително, без значение дали ти е дошъл или не МЦ. Hug

# 323
  • София
IrinaB., не знам колко ще те успокои моя пост, но поне ще се опитам:

1. При моя първи ин-витро опит стимулацията също като при теб беше с Пурегон (който е синтетичен ФСХ) и с мъка изкарах 4 фоликула (1 от дясно и 3 вляво), от които само 2 се оплодиха; понеже съм на 43, аз си втълпих, че имам ЯИР.... При втория ми опит ме стимулираха с Фостимон (естествен ФСХ, произвежда се от женска урина), и направих 15 фоликула, от които 9-10 имаха яйцеклетки, от които 7 се оплодиха. Явно има жени като мен и теб, които не реагират добре на синтетичен ФСХ, което не значи че на естествен ФСХ няма да реагират по-добре. Проблемът е, че докторите предварително не могат да преценят по някакви белези на кое ще реагираш по-добре -  на синтетичния или на естествения.

2. КИАРА_К от нашия форум, която роди преди дни, забременя от един единствен фоликул...значи може...

3. Ако нещо, макар и най-малкото, те съмнява в клиниката, в която си била досега, е по-добре да я смениш. Това са твоите пари, твоето здраве и твоето бъдещо дете, и геройските прояви на стоицизъм от сорта "ще стискам зъби и няма да се местя" никой няма да оцени, лекарите пък най-малко.

# 324
Иринка, и аз смятам че си афектирана сега и не прибързвай със заключенията... може да са те тъпкали с лекарства с надежда да подобрят качеството на фоликула или да накарат някой по-малък фоликул да потръгне. трансфер на 3ти ден е доста стандартно - не се смята за нещо лошо - просто не са били сигурни че ще оживее повече ембриончето в изкуствена среда. и не знам защо смяташ че е необходим видеозон за трансфера - аз опит с трансфер нямам, но имам 3 инсета в америка и нито едно не е било с видеозон - просто видеозона няма какво да покаже - цервикалния канал където се пъха катетара се вижда с просто око... не се шашкай... според мен продължителност на процедурите с един и същ доктор има много предимства, защото д-ра започва да познава твоя организъм все повече и може съответно всеки последващ път да направи по-компетентни решения които да са правилни за теб. първото инвитро много доктори го наричат 'диагностично'... когато смениш д-ра е като да почнеш от нулата - нищо че ще им занесеш документацията... дай си малко време и помисли над тези въпроси...

# 325
  • Варна
Lena, при инсето е различно от трансфера, така че нямаш база за сравнение. Моят трансфер беше с видеозон.
http://www.ivfcentre-varna.com/index.php?option=com_content& … 39&Itemid=146

# 326
  • София
Със или без видеозон на ЕТ, принципът на трансфер е един и същ - док изстрелва ембрионите от голямата спринцовка  в задната част на  матката, където се предполага, че е най-голям и най-гостоприемен ендометриума, а не ги намества ръчно в тъканта, за да се захванат. От това дали се гледа или не на УЗ, попадението няма значение, защото на 3ти ден ембрионите още не са се спукали за да се хачнат, а имат още два дена на делене на повече клетки и чак след това се пукат и захващат.

# 327
Amalleira, извинявам се  - в такъв случай може би Иринка е права да мисли за смяна на д-ра. и аз като се разтърсих сега видях че точно на трансфер в 3ти ден се смята че е благоприятно да се ползва видеозон: http://humrep.oxfordjournals.org/content/16/9/1904.abstract

# 328
  • София
gerito b-s., каква чудесна коледна приказка!  Hug Все пак има чудеса! Пожелавам ти леки 9 месеца  Hug

IrinaB, много съжалявам, че се е получило така  Cry Не се ядосвай излишно! Ще споделиш ли при кои лекари си? Моето лично мнение е, че трябва да останеш при тях, защото при следващия опит вече ще пробват друга тактика, познават организма ти и ще измислят подходящите лекарства за теб, докато при други лекари ще започнете едва ли не отначало. Но ако наистина не харесваш стила им на работа - смени ги. Може би просто е бил лош месец, на мен стимулацията се падна в месеца с "ленивия" яйчник, така че случват такива неща. Почини си, поеми си дъх, успокой се и ти стискаме палци  Hug

# 329
момичета, днес ми е 11ти ден от ЗЕТ - видях зацапване...
опасявам се, че вс е свършило. миналата неделя получих бъбречна криза и в малинов ми вляха антибиотици, подхоящи за бременност, но все пак...
имам три ембриончета от ЕЦ, две от тях се развиваха прекрасно...не знам какво да мисля, ще полудея....
кога не  е рано за кръвен тест?

Общи условия

Активация на акаунт