Малко параноично ми иде това вторачване във фона.
Има разлика разбира се. Случайно преминаващите са фон и рядко може да се забележи кой човек конкретно преминава. Тези, които сами се бутат пред камерата, за да зяпат трябва да си носят отговорността сами.
В този чалга клип децата далеч не са фон - ясно се виждат всички.
Освен това мен ме вбесява заглавието на клипа, а в него има снимки на деца, които не са изоставени от родителите си.
Освен това днес тези снимки са използвани за чалга клип с комерсиална цел, а утре може да пуснат същите кадри с деца с надпис - „продават се “.
Абсурдно е да се приема за нормално някой да да снима без съгласие или да краде снимки от Интернет пространството и без съгласието на собственика на снимката да я използва дори и за най-благородната кауза.
Няма да забравя през май тази година почивахме в Сандански в хотел Пирин и гледам по едно време възрастен мъж прави снимки на децата в детският басейн. Отидох при него и му казах, че без разрешението ми няма право да снима детето ми, което в това време е в басейна. Ама почна се едно обяснение, че той правел официални снимки за страницата на хотела и тн и имал разрешението от хотела. Еми, казах ми, като снимате официални снимки наемете си модели и манекени.
Поисках да ми покаже снимките и учтиво помолих да изтрие тези, на които се виждаше ясно голият ми син. Фотографът изтри снимките пред мен и аз дълго време след това следих страницата на хотела дали няма да се появят снимки на детето ми.
Но каква гаранция имам, че снимките няма да изскочат някъде другаде - никаква за съжаление.
Тогава, вдигнах скандал, но повярвайте ми бях единствената, макар много други родители да станаха свидетели на цената, а децата им бяха снимани голи в детския басейн. Никой друг не реагира...
еми с такова отношение няма начин да не се стига до такива злоупотреби с информация.