Познайте си детето!

• 10 663
  • 148
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Такаааа....
Обадих се директно по телефона на Агенцията. Обясних за какво става въпрос. Отговориха ми, че е абсолютно недопустимо да се използват такива кадри, освен ако няма изрично разрешение на Директора на дома, в който са снимани. Директорът се явява попечител на децата и само той има правото да позволи да бъдат снимани.
Казаха ми, че може да се подаде официална жалба по мейл: sacp@sacp.government.bg
Бяха много любезни, даже ми благодариха за обаждането и за сигнала.
В момента съм на работа, но по-късно ще се опитам да стъкмя някакво писмо. Направо се възмутих до дъното на душата си, макар и да нямам дете. 

# 16
Ах, колко пошло, ще повърна. И сигурно е хит и се въртят гюбеци из дискотеките.
В самия край, не е ли Мадона на снимката?

# 17
Мадона е, а предната снимка е с Брад Пит.

# 18
Милинка, дано да имаш успех с писмото!
Аз не бях гледала клипа докрая, но десерта с Брад Пит и Мадона е направо за ...  Sick
Пуснах клипа в 2 групи във ФБ - Не на насилието над деца и Да помогнем на децата с увреждания.

# 19
Благодаря на две мадами от форума, които в неделя ме информираха, че в този клип се намира снимката на моето дете!
С Вечерницата разбрахме и от къде са я взели, но това само може да ми послужи за урок и едва ли може да се направи каквото и да е, при условие, че доброволно е била качена и даже не е била в заключен албум.

Последна редакция: вт, 02 ное 2010, 13:32 от iskrica_nadejda

# 20
Отвратително!
Просто не намирам думи  Shocked
А кражбата на авторско право изобщо не ме изненадва.

Очаквам с интерес да науча какво ще направи Агенцията по закрила на детето по направеният вече сигнал и дали ще има резултати.

Това видео може да се препрати на страниците на Б. Пит и на Мадона и за секунди авторите на това грозно творение ще са принудени да спрат излъчването му и най-вероятно да платят глоби, които не са и сънували.  

# 21
Blagodaria na dve madami ot foruma, koito v nedelia me informiraha, che v tozi klip se namira snimkata na moeto dete.
S Vechernizata razbrahme i ot kude sa ia vzeli, no tova samo moje da mi posluji za urok i edva li moje da se napravi kakvoto i da e, pri uslovie, che dobrovolno e bila kachena i daje ne e bila v zakluchen album.

Обърни се към адвокат ако можеш и опитай да спреш видеото.
Ако моето дете беше в клипа, без моето съгласие нямаше да оставя нещата без последствия.

# 22
  • София
mystic Не си права. дори човек минаващ по улицата не може да попадне в клип без негово съгласие. Независимо, че снимките ти са в нета никой няма право да ги използва без твоето писмено съгласие. Можеш да съдиш авторите и ще спечелиш без никакъв проблем. Снимките в нета не са обществена собственост. И Ройтерс имат много снимки на сайта си и не са заключени, но всеки, който е опитал да ги използва гратис е разбрал, че такова нещо е невъзможно и рано или късно ще си плати със задна дата. При снимки на деца да не говорим колко компенсации могат да се поискат.

Не се сърди ако някой ти снима детето на улицата можеш да го спукаш от съд. Същото важи и ако снима теб. Дори охранителните камери се обозначават и ако човек не иска да попада в такъв тип кадър не минава през обсега им. Телевизионните екипи също трябва да са ясно видими за всички, които попадат в кадър при снимки на обществени места, за да имат възможност да не попадат в материала. И ако попаднат пак могат да поискат частта с тях да не се излъчва. И това за новини, а за комерсиални продукти- реклами, клипове и прочее нещата са още по- сложни.

# 23
  • София
Нямам много време и съвсем набързичко стъкмих това, как ви се струва?

Уважаеми Господа,

С настоящето бих искала да ви информирам за клип на песен, който може да бъде видян на сайта на Нов Фолк. В клипа са използвани кадри на деца от домове, за които бих искала да сезирам Държавна агенция за закрила на детето.
Адресът на песента, заедно с клипа, е: http://www.novfolk.bg/video.php?id=85&page=1

Тъй като са използвани кадри и с други публични личности (напр. Мадона, Брад Пит), имам съмнения относно това дали публикуваното е официален клип и дали изпълнителят има някакво отношение към въпроса. Въпреки това ви моля да проверите фактологията около качването му в Интернет пространството, както и да задължите сайта на Нов Фолк да го премахне и да понесе съответните санкции за разпространението му. Смятам за крайно неподходящ опита да се използват кадри с деца (било то и от социални домове) за комерсиални цели.

С уважение,

# 24
жалкото е че всичко това ще послужи като реклама за изпълнителя и екипа му. На такива трябва да им забраняват изобщо да работят същата професия за напред или поне да им друснат такава глоба, че да им измъкнат всякакви бъдещи печалби от кариерата им.

# 25
Не могат да ползват снимки, които те са правили, ако е без знанието или въпреки изричното несъгласие на хората, които са снимани, освен в предвидените от закона случаи.
Не могат да ползват снимки, които е правил друг, без съгласието на автора при определени условия.
Не могат да ползват никакви снимки на хора, когато те са посегателство върху тяхната чест, достойнство или добро име...

Важно е откъде имат тези снимки, но като гледам тоя "клип",  подозирам, че нямат право за никоя от тях. На различни основания, но, вероятно - за всички снимки.

ПП Ако клипът има комерсиална цел, нещата са още по-сериозни.

# 26
Гугъл открива песента къде ли не

Сега ще кликам на линковете да видя къде какво има. На някои места е само песента с неговата муцуна.

# 27
Бояна, извинявам се, сега ти виждам съобщението, писали сме почти едновременно.

# 28
# 29
  • София
Бояна, извинявам се, сега ти виждам съобщението, писали сме почти едновременно.

Няма за какво да се извиняваш. Хубаво е да се повтори, за да се знае. Много хора си мислят, че всичко, което е в нета и по улиците е собственост на всички, а това далеч не е така.

Общи условия

Активация на акаунт