? към младите шофьори(КИ) - 8

• 40 892
  • 836
  •   1
Отговори
# 120
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
мен повече ме кефи рекламата на Дачиа там паркирането е смъртоносно

# 121
  • София
Привет момичета, дали приемате нови попълнения в темичката ви?
Във вторник си взех практическия изпит пред ДАИ от раз и сега реших да се преместя при вас, че със сигурност ще имам разни въпроси и питанки.
Даже почвам още сега: Някой знае ли от колко часа работи КАТ? Това, което успях да намеря като инфо е от 6 сутринта, но дали е така се питам  newsm78. Другото, което е - таксата от 25 лева за книжка мога да я платя във всяка една банка предполагам и не е задължително това да стане в КАТ, нали?
Молбата ми е ако някой скоро е плащал и има сметката, по която се превеждат парите да ми я пусне на лични  Praynig.
А и друго - приготвила съм си БЧК, медицински, диплома и документите от школата. Какво друго трябва да нося?
Предварително благодаря.

# 122
Вижте каква яка реклама на Шкода:

http://vbox7.com/play:7b802608

# 123
  • при него

моля модераторите да ме извинят за размера на снимката, но такава гледка рядко се случва... София, днес, 17.11.2010.
моля, ако някой има идея, по кои закони на физиката се е случило това, да обясни

# 124
ТАНЯ според мен вместо на първа е превключено на задна нищо сложно ако имаш желание и по-здрава стъпка проблема е никакъв никой не може да те спре.БЕНДЖИ рекламата е много яка и аз много се кефя на такива неща.НОНИЧ честито за книижката и добре дошла при нас.При нас винаги е весело.Не мога да ти отговоря на питанките ама ти на засипа с въпроси бе мила.Шегата настрана дано някой да ти отговори на питанките.

# 125
http://vbox7.com/play:e0191787

# 126
Здравейте и от още една начинаеща  Laughing
nonich ,сигурно не е проблем да платиш в друга банака,но трябва да знаеш IBAN-a на сметката.Не се тревожи за това,на касата се минава бързо и доколкото си спомням таксата не беше висока newsm78

# 127
Здравейте и от мен! Скоро взех книжка и се оглеждам за кола. Не знам дали тук е темата, в която трябва да питам за това?
Какво мислите за Форд Фиеста? Форд по принцип са ми любимата марка още от дете и много харесвам Форд Фиеста ето като тази: СНИМКА До колкото разбрах това е предишното поколение (Мисля че се е произвеждало в периода 2002-2008), а актуалната Фиеста хич не ми харесва - прилича ми на някакво Пежо /не харесвам Пежата/ а и освен това е по-голяма ми се струва.

Та напарво на въпроса - имате ли опит с този модел Форд Фиеста като на снимката? Твърдо съм решена да е точно Форд и то Фиеста. Ще гледам да е от 2007 или 2008 година, от последните произведени от предишното поколение. Четох по Интернет разни ревюта за модела и повечето отзиви са доста добри. Единственото, което ме спира от покупката е, че много хора имат крайно негативно мнение за Форд. Твърдо не искам френска кола като баща ми (неговото Пежо 308 все има някакви дефекти), нито пък италианска или друга, искам да е Форд и то точно този модел. Предлагаха ми ново Пежо 107, обаче не си струва парите - твърде е скъпо, а пък като автомобил е по-голяма сапунерка от Фиестата и с много по-малък багажник. Освен това не си падам по автомобили с фарове тип котешки очи, предпочитам изчистения дизайн като на тази Фиеста. Sunglasses Ако имате лични впечатления (или познавате хора с такива) от Форд Фиеста, моля ви посъветвайте ме. Ако се поддам само на емоцията още утре я купувам, само че това е скъпа покупка и трябва да се подходи разумно.

Реших да пусна това тук като мнение, вместо да отварям нова тема. Моля, ако модераторите решат, че е по-добре да е в отделна тема да го направят като такава. Нов потребител съм и затова не смея да пускам нови теми.  Simple Smile

Последна редакция: пт, 19 ное 2010, 04:44 от skritalimonkka

# 128
  • София
Наскоро един приятел си търсеше кола, и двете между които се колебаеше, бяха Сеат Ибиза и Форд Фиеста. Ибизата 2005г, Фиестата 2006г. Фиестата бе значително по-запазена, по-евтина и технически по-изправна (поне привидно), но той (както и мнозинството от хората, които бяхме с него) предпочетохме Сеата и това му беше и решението. Чувствително по-мощна кола, макар че им даваха 1,4 TDI и на двете, много по-бързо реагираше на смяна на скорости, ускоряване, катерене на баир, въпреки че съединителя беше заминал, а гумите като балатум отдолу и с криви джанти... Вътре интериора беше доста по-комфортен от на Фиестата. НО то това си зависи не толкова от марките, но от конкретните автомобили, които сме тествали. Също така Сеата беше по-мъжки изглеждащ. Така че и това беше фактор. Ходи до някоя автокъща, тествай, сравни с още един-два автомобила от същия клас и година и тогава ще си създадеш обективно мнение. И задължително с поне един мъж до тебе когато избираш, че авто търговците много дефекти замаскират и трудно се разбират от пръв оглед и първо каране, но после ти създават нерви.
П.П. Пежотата и на мен хич не ми харесват.  Confused

Последна редакция: пт, 19 ное 2010, 09:22 от BlaCk RoSe

# 129
  • София
skritalimonkka , семейната ни кола до преди 1-2 месеца беше Форд Фиеста. Не сме имали особени проблеми с нея, удобна градска автомобил  е. Лесен е за поддръжка, тъй като е доста масова кола, части има навсякъде. Единственият минус беше, че е бензинова и харчеше 8-9/100, а една зима беше стигнала и 10.

# 130
Пежото за мен не е кола.Много са и скъпи частите и самата поддръжка.Сеата е много добра кола особенно модела Толедо мисля че беше.Модификацията е тип седан особенно ако е дизел във града харчи 5/100л.Бъзможно е да бъркам модела но ще се консултирам и ще ти кажа обаче външно са много готини освен ако не искаш малка кола/хечбек/Опела също е добър модел Вектра.Тя е малка и компактна ако търсиш това но много важно е обема на двигателя да е по-голям защото това оказва в/у разхода на гориво.Баща ми има такава но неговата е 1000кубика което е лошо-в града 7-8/100л.А ако беше с по-голям двигател самата кола/купето/ е леко и ще се  изстрелва като куршум и ще гори 5-6 в града.Трябва да е минимум 1,4 а ако е 1,7 е върхът.

# 131
Реших да не ходя до автокъща, а да си взема оказионна Фиеста от Мото Пфое. Мисля, че така рискът е по-малък. А повечето мъже около мен честно казано не са много по колите, в смисъл харесват ги естествено, карат ги, обаче не са много по техническата част. Между другото и аз се двуумях между Ибиза и Фиеста, обаче Фиестата спечели, защото ИБиза автоматик/роботизирана се среща много по-рядко от Фиеста с такава скоростна кутия. Ще я ползвам предимно за градско шофиране, а не искам все да я ръчкам по задръстванията. В задръстванията се панирам и вместо да тръгна на първа тръгвам на трета с пежото на бащата. Joy За малко карах автоматика на една приятелка (рено някакво), ами много ми е по-удобно. Sunglasses

# 132
Ще има ли среща на темата да питам аз, а? Коледно-Новогодишна?
Излагация сме ние - един път не можахме да се съберем. Айде малко по-сериозно  Naughty   Wink

# 133
  • о`майна лунна нощ е
Пежото за мен не е кола.
Crossing Arms Сърдита съм ти! Как така Пежото не е кола? Това не е просто возило, а лъв!

ПП - и хич не са му скъпи частите. Няма сравнение с италианските коли или Опел, примерно, но в съпоставка с някое японско чудо на колела, е в пъти по-евтина поддръжката.

Не че си хваля колицата, но покрай мъжа ми съм запален фен на лъвчетата. Това не изключва желанието ми да карам и друга кола и при възможност /а скоро може би и по необходимост/ с кеф бих се метнала на някой миниван.

# 134
ТУиГ ще си отбележа че си ми сърдита/на календара/Това е лично мое мнение и не съм споменала че трябва да се съгласявате със мен.На мен да ми го подаряват не пипвам вратата ако ще сръбско да стане.

Общи условия

Активация на акаунт