? към младите шофьори(КИ) - 8

• 40 893
  • 836
  •   1
Отговори
# 195
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Ние тука доматите с колчетата ги ядем.!как ще разбирам за какво говорите!

# 196
някъде да съм казала, че НЕ МОГА да ПАРКИРАМ  newsm78

Последна редакция: сб, 27 ное 2010, 13:34 от Стики

# 197

И оттогава не смея да пробвам. Обаче като съм сама - засичам.
[/quote]

# 198

И оттогава не смея да пробвам. Обаче като съм сама - засичам.
/quote]

то и неграмотно пишеш, пък и един цитат не можеш да публикуваш

аз пък съм на мнение, че до паркирането е по-добре да се стигне след време
първо си усетете колата, имайте представа за габаритите - няма защо да се хвърляте, защото това може само да ви стресне
то си идва от само себе си

аз така още първите дни се правя на голяма работа - ще паркирам успоредно. Та одрах задната броня. Отнесох един як скандал от ММ. И оттогава не смея да пробвам. С инструктора ставаше, и на теория съм го чела. Обаче като съм сама - засичам.

а нещо разлика между ПАРКИРАНЕ и УСПОРЕДНО ПАРКИРАНЕ според теб да има?

# 199
Простете ми,че вземам отношение по темата.Паркирането,каквото и да е то,е НАЙ-ВАЖНАТА

част от шофирането.Опитвайте,учете се където и когато има възможност.Изобщо да не ви

пука от сеирджии или, че не става от раз.При това практикуване се свиква с габарити,съединител,подаване на газ колкото е необходимо.

Така ще подчините колата на вашата воля.

Опит и практика му е майката.

Желая на всички участници в темата и движението УСПЕХ и щастливо завръщане у дома!

# 200
 hahaha

# 201
Виждам,че бурно се обсъжда паркирането.

Един следобяд решавам аз,че ще излизам.Милото предния ден паркирал между две коли успоредно и в наклон назад ooooh!Разстоянието между мен и колата срещу мен е много,ама много малко.Мъчих си,мъчих се,накрая отчаяно разбрах,че не мога да изляза и му звъня да ме изкара.Да,ама не съм познала.Вика ми"Ще излезеш ако искаш.Не мога да дойда.Помоли някой да ти я изкара"Аз инат-няма да се излагам я,целия блок да ми се смее EmbarassedИзвиках неволята и излязох най-накрая Grinning
Както се казва-нуждата принуждава.
Успех  и  кураж на всички млади шофьори. Peace

# 202
страхотна си поздравления. newsm10 newsm10 newsm10 newsm10

# 203
след като сте овладели карането назад, имате представа какво виждате в страничните огледала  Wink

няколко линка от по-предни теми:
перпендикулярно паркиране
успоредно паркиране
успоредно - описание, на английски

# 204
 hahaha

# 205
някои са родени научени  Wink

# 206
 hahaha

# 207
  • София
Стики, мерси за линковете, бях им загубила следите на тези клипчета. Много са полезни  Hug

# 208
  • при него
Здравейте момичета,
Не съм писала отдавна, но за сметка на това навъртам сериозен километраж.
Например миналата събота, карах по тъмно (около 5-6 часа сутринта) от София към Варна, по магистрала Хемус. Хем още тъмно, хем имаше гъста мъгла на някои участъци. Най-страшното беше, че просто изведнъж влизаш в мъглата... Слава Богу, нямах проблеми и инциденти. Милото ме бъзика, че вече трябва да ходя в КАТ за златен талон, щото т'ва 500 км за един ден, вече за нищо ги нямам. Но, практика му е майката. След първото ми такова шофиране 3 дни не можех да се осъзная и непрекъснато сънувах магистрали и междуградски пътища.
Е, въпреки това и въпреки ежедневното ми шофиране в София, понякога ( да кажем в 50% от случаите) успоредното паркиране не ми се получава от първия път, или поне не и със само 2 маневри.  Да кажем, че съм от хората с бързи реакции, наблюдателност, умея да предвиждам ходовете на другите участници в движението, но "пространствено-геометричното" ориентиране не ми е стихия (явно). Въпреки че знам наизуст, кога и колко трябва да навъртя волана и кога в кое огледало да погледна и въпреки това....
За това, моля ви бъдете по-милостиви към не-достатъчно-добре-паркиращите. Това не значи непременно, че са лоши шофьорки!
По темата за това, какво има под капака - според мен е силно препоръчително да го знаете, както и да знаете коя течност как изглежда. Как изглежда моторното масло, антифириза, хидравличната течност и течността за чистачки. Моя приятелка не знаела, че от време на време трябва да се проверява и ако има нужда да се долива хидравлична течност и счупила нещо, мисля "рейка" (но не претендирам да съм запомнила правилно), след което ремонта излезна над 300 лева. Да не говорим колко е страшно двигателя да остане без антифриз и да прегрее, а особено при по-старите коли, винаги от някъде има някоя дупчица от която нещо тече. За проверката на моторното масло , което мисля се долива при около 1000 км, пък вече със сигурност трябва да сте наясно.

# 209
ТАНИЧКА къде се изгуби ?Сети се за нас.Много се радвам за безаварийното ти шофиране особенно в мъглата.Мен лично от мъглата много ме е страх някакси така да се каже.Не се знае какво ще ти се изпречи на пътя изневиделица.Много опасно е ако маркировката липсва.Но всичко е до късмет.

Общи условия

Активация на акаунт