? към младите шофьори(КИ) - 8

• 40 892
  • 836
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Здравейте шофьорки! Нещо напоследък на едни "камикадзета" ми е тръгналоооооо ooooh! На три месеца стаж, и едни ми даде"начална скорост" - подбутна ме на едно кръстовище - отстрани, явно му поднесе колата, бях с малкия в колата. В първия момент уж ми нямаше нищо, той човека спря, негова вина беше, извинява се, но сякаш като минава времето и ми става някак притеснено, направо се пазя от всеки, и ставам причина естествено да натискат другите понякога клаксона - то като се бавя и пазя, забавям всички.Чудя се дали не е отражение от удрянето, дали да ида да си лея куршум - не че вярвам в такива работи, но като психотерапия...

# 76
  • о`майна лунна нощ е
Колкото и параноично да звучи, отиди да ти леят куршум. Чисто психологически ще ти помогне. И аз се пазих от всички след като ме трясна онзи момък, но постепенно се отърсих от стреса. Въпреки това има дни, в които усещам неоправдана тревога - сякаш всички в мен се целят, сякаш непрекъснато съм пречка за движението на другите коли, а всъщност не е така.

# 77
Ако смяташ ,че куршума ще ти помогне отиди. Аз след ПТП-то ходих,жената беше доста учудена от това което ми се показа(аз не споделих от какво ме е 'страх') и макар,че се падна точно моя проблем не мога да кажа,че много ми помогна. Все още имам 'страх' от завои-все си мисля,че ще се завъртя,карам малко по прецизно,но пък аз имах още няколко ПТП тази година+видях и онова дето беше станало на Хемус началото на септември с 4 жертви и как се опитват да спасят 5-я и негативните емоции доста се  натрупаха .
Но куршума ако не ти помогне,то няма и да ти навреди  Peace

# 78
Момичета, можете ли да ми дадете точни указания как да стигна с колата до Аутлет центъра до ТЕХНОПОЛИС и МЕТРО? И къде е най-добре да паркирам, че имам някви лоши спомени за тоя аутлет...момичета в друга тема ми казаха, че вече не било толкова задръстено там, но аз не мога да си спомня съвсем как минавах  newsm78

# 79
  • София
Момичета, можете ли да ми дадете точни указания как да стигна с колата до Аутлет центъра до ТЕХНОПОЛИС и МЕТРО? И къде е най-добре да паркирам, че имам някви лоши спомени за тоя аутлет...момичета в друга тема ми казаха, че вече не било толкова задръстено там, но аз не мога да си спомня съвсем как минавах  newsm78
Паркинга е празен, няма защо да се притесняваш. Стига се много лесно. Ако идваш от центъра, просто от Цариградско отбиваш към Технополис, после завиваш леко в дясно и си там - има си табели. Ако си от към Горубляне пак така. Сега Цариградско там е разкопано, така че доскоро основният път си вървеше в локалното и не можеш да се объркаш.

# 80
Шанс, пък на мен ми споделиха, че няма нищо интересно...та-може и да подминеш, няма да е голяма загуба. Peace

относно страховете...
и аз имам такива дни.Сякаш напрегнати, с усещане за опасност някаква.Имала съм ситуации, случва ми се да си спомням и да си представям какво би могло да стане, ако не съм успяла да направя това или онова.Признавам, че страховете ми са свързани най-вече с присъствието на две деца в колата винаги.Реално аз без тях съм само 5-те километра до работата, през всичкото останало време съм все с деца в колата...
обаче-казвчм се и карам, гледам да съм с повишено внимание-сякаш имам вътрешна сигнализация...

Аз да се оплача.Хихихи.Най-накрая и аз...
Ми-писна ми на мен пък от автобусите.Не, не ме изнервят, не им се дразня, плашат ме понякога.Еми не е па нормално предвид условията ни по пътищата така да притискат.Знам, че трябва да пропусна автобус, обаче как да стане, когато той си дава мигача и тръгва без да го интересува, когато аз съм му на половината дължина вече?И започва да ме изтласква в насрещното на практика.
Аз ли съм в грешка нещо, не знам, но напоследък не минава ден без някой да ме притисне отнякъде.Все автобуси. Confused

# 81
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Джиз да те питам ти като си посредата на автобуса как виждаш че той дава мигач и се мята в движението според мен ако си посредата няма как да забележиш при условие че гледаш напред и във ляво другия вариант е че не си го пуснала и третия ако мислиш че си права остави го да те ожули пък да видим тогава кой кри и кой прав при нас поизчакват поизчакват и се мятат но аз лично никога не ми се е случвало не че им давам път ама като съм засилена дай сега да му спра и да му дам път как и да не ще стане а този дето е след мене да се качи отгоре ми няма как да стане

# 82
  • област Варна
iv.elina автобусите имат мигачи отпред встрани и се виждат когато автобуса е спрял на спирка тип уширение. Верно, че си длъжна да ги пропуснеш, ама и те са длъжни да се огледат и да не създават опасност за движението, а не както правят повечето - бам мигача и тръгват да се изнасят.
Странно, как не ти се е случвало след като шофираме в един и същи град, а на мен ми се случва през ден. Ама аз вече съм им свикнала и видя ли автобус на спирка намалям от далече или влизам в другата лента, ако е свободна и го "изпреварвам с мръсна газ"  Joy

# 83
Джиз да те питам ти като си посредата на автобуса как виждаш че той дава мигач и се мята в движението според мен ако си посредата няма как да забележиш при условие че гледаш напред и във ляво другия вариант е че не си го пуснала и третия ако мислиш че си права остави го да те ожули пък да видим тогава кой кри и кой прав при нас поизчакват поизчакват и се мятат но аз лично никога не ми се е случвало не че им давам път ама като съм засилена дай сега да му спра и да му дам път как и да не ще стане а този дето е след мене да се качи отгоре ми няма как да стане

Много често въобще не влизат в уширенията и не подават мигачи.Много често автобусът, едва спрял , хора слизат още-той си държи мигача, че все едно ще тръгва от спирката.И принципно-мигачите им се виждат където и да се, ако им работят, дори и по средата-защото те имат и по средата такъв.
Ето ти вчерашната ситуация-движа се по улица с две платна.Веднага след светофара има спирка-автобус вдясно платно-спира на спирка.Аз съм ляво платно и си карам в платното, настигам автобуса, задминавам го, вече съм му по средата, когато той просто си тръгва от спирката с мигача напред и не му пука, като в неговото платно често има кофи или коли спрели и той влиза в моето-лявото платно.Да, ама не чака, нали-щото е с предимство, на принципа на по-големия просто си пердаши напред..Аз или се удрям в него отстрани, или спирам и го пропускам, или навлизам в насрещното.Но подчертавам, че за да го пропусна не намалявам, а спирам.
Т.е.-и метода на еспиноза не работи тук.Няма как да мина в насрещно-там е колона-автобуса просто ме притиска в лентата ми, без да имам място да мръдна на където и да е и единственото като възможност е просто да спреш.
А да изпревариш рейс с мръсна газ е изключително опасно-често хора решават да пресичат пред него и изкачат. Thinking
Никъде не пиша аз дали съм крива или права.Факт е, че шофьорите на СКГТ си правят каквото им хрумне доста често.Просто се включват в движението след спирка по безапелационен начин доста често рисково на принципа-те ще спрат...да, ок, ама като почти си го задминал този рейс-как да му дадеш предимството точно? ThinkingЕй това се чудя, а не дали Е с предимство автобуса-той че е, е.Принципно пък и нямаш право да си Засилена, минавайки покрай спирка и спрял автобус.Сиреч.... Thinking

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 13:57 от Jizzlobber

# 84
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
ЕСПИ аз задължително карам в лявата лента никога в дясната но то си е мой проблем нали а пък честно никога не ми се е случвало при условие че всеки ден съм с колата напред назад а пък другия вариант е ама то няма как да стане при условие че го пуснеш да набиеш леко спирачките пред него но трябва да си много внимателна като ги чукнеш няколко пъти и като се влачиш пред него да му дойде наум ама както обяснява Джиз нашите варненски автобусни шофьори не са такива простаци такива са ми наблюденията поне както обяснява Джиз мъжът ми също е автоб  шофьор и като ми разправя как ги чака чака ама никой не се усеща да спре и се мята това най-често се случва на Елпром посока центъра  или на спирката на 7 след Победа като отива към Левски там казва е невъзможно да влезеш нормално на пръсти се броят шофьорите които ти дават път защото там от авт  спирка трябва да минеш вляво ама то там е като магистрала фучат и на никой не му пука за другия какъвто и да е той нищо че преди спирката има пешеходна пътека те там карат със 80км извинете ме правописа но моя компютър е на ремонт и на тоя точки и  не мога да открия

# 85
Аз правя разлика да не дам предимството щото ей така и да ме засече някой и в това да Искам да дам, но да нямам възможност, щото мигача е подаден във време, в което аз съм се почти изравнила с муцуната на рейса. ThinkingНе ги знам на какво им е писнало, не ги определям като простаци, чудех се Е ли възможно това да е начина.Как се дава предимството в подобна ситуация?Ако успея да спра без предпоставки за удари всякакви-ок,ясно, ама се случват  и случки...а автобуса си продължава... Thinking
Реално ситуацията е не, че го виждаш отдалече, че дава мигач-намаляш и го пускаш, а виждаш, че е спрял на спирката, няма мигач за връщане в движението на платното, ти минаваш покрай него леко, леко и тамън да го подминеш вече-той дава мигач и очаква предимство и се отделя пт спирката без оглед има ли коли, няма ли... ThinkingЗад теб-коли, до теб-насрещното движение и един автобус, който те притиска точно в насрещното.Категорично не се минава с мръсна газ покрай такива, щото има и дали фира... Naughty
Аз искам д а дам предимство, но искам да е по правилата и без жертви, ако може, а напоследък наблюдавам опит от страна на шофьорите на рейсове все така странно да се включват в движението, та се запитах-да не би аз да съм се нещо изметнала...Против съм и подсказки от типа на удряне на спирачки или влачене.Говоря за доста натоварено и тясно място освен това, за колони коли-оставащи да чакат в кръстовището, заради подобни изпълнения.Не е номера да си подсказваме по такива начиниАко пък пусна жалба-какво да пиша-хахаха-ама моля , другарко, той ме засича-ама кой, къде, кога, номер на автобус....пък то ще стане моята дума срещу неговата. Thinking

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 14:53 от Jizzlobber

# 86
  • област Варна
Добре де, защо винаги като сложа нещо в кавички Вие го приемате буквално? Аз като видя автобус отдалече, че е спрял на спирка намалям няма значение има ли мигач, няма ли и на къде му е мигача или влизам в съседната лента, ако е свободна. Просто всеки ден минавам покрай 3-4 автобуси наближаващи/потеглящи/спрели на/от спирка и съм им свикнала на начина на потегляне и от далече предвиждам какво ще стане. Още повече, че като си на хубав прав булевард много хубаво се вижда имали слизащи/качващи хора и още по-ясно ти става тоя кога аджеба мисли да потегля. Освен да си му точно до муцуната и тогава да тръгне да те "изблъсква" в съседното платно не виждам друг случай в който да не може да се намали безопасно или поне на мен не ми се е случвало до сега.

# 87
A, сама си го написала, а аз го писах много пъти вече-освен ако не си му до муцуната.Еми До муцуната съм му,или съм му на половината на рейса, не съм зад него, за да го пропусна.Минала си го почти-той пуска мигача и се мята напред.Как да дам предимството тогава? ThinkingОсвен всичко нито си на прав булевард, нито нищо, да не говорим за случаите, в които си в колона в задръстване-там те е хванала колоната-седиш, чакаш, няма на къде да мръднеш, но рейса те подпира в съседство.Какво се очаква точно от теб в такава ситуация? Thinking
Въобще не говоря за Задължителното намаляване при преминаване покрай спирка и спрял автобус. Naughty

# 88
Jizzlobber - Права си и няма как да реагираш в такава ситуация,просто чакаш и не бягай в насрещното, няма да те удари, такава илюзия създава голямата машина. Той те заклещва леко за да може да пресече пътя на другите зад теб и да получи предимство. Защото, когато има задръстване и колони ако автобуса не си извоюва сам предимството рядко му го дават.
Но е кофти тръпка.

# 89
Поли, ако е такава ситуация-аз я усещам, Карам в голям и натоварен град, имам наблюдения за пътната обстановка и промените и през годините от как съм се родила.Аз в насрещното не бягам, ама не може да ми минава и на косъм от колата.За задръстванията-съгласна съм, но  там има изцепки.Ситуациите, които напоследък ми се случват не са от тази категория, аз затова съм в почуда , ако бяха-нямаше и да му обърна внимание.Забелязвам напоследък безцеремонно притискане на общо основание, а не защото никой не те пуска. ThinkingА може и да не съм права.Дано.

Общи условия

Активация на акаунт