? към младите шофьори(КИ) - 8

• 40 066
  • 836
  •   1
Отговори
# 795
Ами не е. Така си е май фабрично произведен. Там не е имало огледало въобще. А мъжа ми се тутка, най-вероятно защото трябва да се купи и сложи не само огледалото, а и целия механизъм за позициониране от вътрешната страна.

# 796
  • Варна
M?  newsm78
Коя година е, какъв модел, аз такова нещо като че ли не съм виждала.
Аз бях  Shocked когато един дядо съсед ми каза, че първата му кола била без мигачи.
Влизам в гугъл да търся фиат без дясно огледало за обратно виждане.

# 797
Ами не е. Така си е май фабрично произведен. Там не е имало огледало въобще. А мъжа ми се тутка, най-вероятно защото трябва да се купи и сложи не само огледалото, а и целия механизъм за позициониране от вътрешната страна.

Стига бе, каква е тази кола, фабрично произведена така.))))
Това ми се струва пълен абсурд. Освен ако не е била бракувана, пък някой взел, че си я купил.

# 798
  • София
Възможно е - някои от старите коли са така... Било е достатъчно само панорамното огледало, често виждам такива по улицата - не че са им откъснати огледалата, просто нямат... Както и коланите са били само през кръста да се слагат (като на бутащите колички), както и за мигачите... Всички подобрения са се наложили впоследствие, като се е увеличил трафика. Друг е въпроса дали наистина вече не сте задължени да монтирате и дясно огледало, иначе си е опасно...

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv … 81&f1=details ето ви пример

# 799
И аз съм виждала коли без дясно огледало/и то точно фиат/,отговора на мъжа ми беше ,че така са произведени. Аз като човек гледаш само в огледалата когато паркира назад,или кара не мога да си представя да карам подобна кола. Но явно се свиква.
Ето така изглежда кола без дясно огледало - .

# 800
  • София
То като се замислиш през 1970-1980, не са ти били нужни огледала, даже панорамното надали много са го гледали: да паркираш пред блока - ми то е имало три коли, да се престроиш - ми то по главна улица през половин час една кола е минавала...

# 801
  • София
Оф, на моя ситроен огледалата се наместват ръчно и е ужасно! А иначе е '98г., не мога да повярвам че още са правени коли без електроника на огледалата! Ако няма човек при мен ще ми отнеме часове да си наместя дясното, трябва да сляза от колата за да го преместя! ooooh!

За мигачите и аз знам, когато е нямало ако даваш сигнал - през прозореца с ръка (ако завиваш надясно - ръката нагоре). А преди това е имало и с несвалящи се прозорци и дядото, който ми го разказа, като го питах как тогава се дава сигнал каза "отваряш вратата и даваш сигнал с ръка" и честно не знам още дали се шегуваше или не newsm78

# 802
  • София
Дясното огледало на някои коли се води екстра и съответно има доста произведени без такова. И по закон не е задължително да го имаш, така че не се води неизправност.

# 803
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз пък да ви се похваля-на огледала не мога да паркирам.Много ми е некофортно и несигурно.Вече щел да въвеждат полигона,като задължителен изпит,това го четох във съботния в-к Монитор.Нововъведението ще стартира в края на годината.

# 804
Хммм, явно имало и коли без дясно огледало. )
Аз просто не бях виждала и за това ми се стори странно.

То хубаво ще въведат полигоните, а къде ще ги направят???
Старите са полуразрушени, и кой ще даде парите за нови, или за въвеждането им в експлоатация?

# 805
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Нови щели да правят.

# 806
  • Варна
На курса инструктора ме учи да паркирам като се обръщам назад. Страшно неудобно ми беше, все се карахме обаче това е положението. И на изпита ме беше предупредил така да паркирам, иначе изпитващия нямало да е сигурен, че съм гледала където трябва. Та и така се научих, но сега си следя огледалата и ми е с пъти по-лесно. Имам 2 пъти повече видимост какво се случва около мен.
Другото за което ме тормозеше е пустото каране на първа. Аз си знам, че на първа се тръгва и се паркира... това е, тръгвам, първа-втора. А той не та не. Правя завой на светофар и трябваше чак когато изправя и си вляза в лентата, тогава да превключа на втора. Даже искаше да му го пиша 100пъти един ден го бях изнервила. Laughing
Много неща ме научи ама и много от нещата стават само с учебна кола, особено да се влачиш по лентите като... да не казвам какво.Simple Smile
И моите огледала се управляват ръчно ама...аз съм си ги нагласила и не ги пипам. Та не ми е проблем и не ме дразни.
Ох и да се оплача. Снощи...не нощес си беше, в 1 часа излизах на паркинга да си затворя дясното предно стъкло, че беше отворено до долу. Като се прибирах го отворих да си говоря с един комшия... . За това се сещам посред нощ, тъкмо реших че е време да заспивам и на ти - склероза.

# 807
Ами точно така изглежда и нашето дясно стъкло. Модела е Punto - 97 г.. С паркирането вече свикнах без огледало, стига препятствието отдясно да е високо. Иначе ми се налага да залягам през седалките и да отварям вратата да гледам Joy. На входа на паркинга ни сме сложили едни колци да го обозначават, но аз колкото и да съм висока не виждам десния през прозореца. Мъжът ми ме бъзикаше, че ще залепи едно пластмасово шише отгоре, че да го виждам без да се надигам. Веднъж го поостъргах с бронята.  По-лошо е при пристрояване. Трябва да се обръщам, за да гледам не идва ли някой.

# 808
  • София
Сега разбирам защо казват, че жените паркират "по слух" Joy

# 809
Аз си взех успешно изпита по кормуване вчера!

Общи условия

Активация на акаунт