Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 5

• 114 364
  • 788
  •   1
Отговори
# 225
ogan1 , благодаря за отговора   bouquet

# 226
Какъв документ трябва да имам за моите доходи?

Проблема е следния - от август 2010 съм при нов работодател.

От август до януари.11 вкл. от новия работодател.

Юли и юни - без работа и доходи.
Преди това - при работодател, който няма да мога да намеря, за да ми даде документ.
Дали е възможно да взема документ от НОИ?

За двата месеца- 06 и 07 няма от кого да вземеш бележка. Носиш за всеки случай трудовата книжка, за да видят, че не си била в трудови правоотношения. От НОИ не е необходимо никакъв документ, а и няма да ти издадат. Преди това обаче трябва да намериш фирмата- задължително трябва да си вземеш документ за месеците от февруари.10 до май.10 вкл.

А 600 лв помощ за второ дете влизат ли в изчислението на доходите?

Не!

А за доходи от майчинство първа година от кого се взима бележка - от работодателя или от НОИ?

От работодателя. Ако имаш плащания от НОИ през този период, от соц. подпомагане ще ти направят служебно справка.

# 227
  • София
Благодаря Платина!  bouquet
Но наистина не мога да намеря работодателя. Пращах даже ИТ да го търси. Намериха управителя на фирмата, но документите не са у него и той не се занимава с тях. Ще видя какво ще правя.

# 228
az iskam da popitam imam li pravo na detski,az ne rabotq ,samo maja mi i go osigyrqvat na minimalnara rab.zaplata.na men polagat li mi se tezi 150lv predi rajdaneto, Heart Eyes Joy

-------------
Моля, пишете на кирилица.

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 15:51 от и с малки чукчета, ние чукаме чакълчета

# 229
  • Пловдив
az iskam da popitam imam li pravo na detski,az ne rabotq ,samo maja mi i go osigyrqvat na minimalnara rab.zaplata.na men polagat li mi se tezi 150lv predi rajdaneto, Heart Eyes Joy

да,имате право за детски

също на 150 лв преди раждането,социално майчинство,помощ за раждане
за всичко това попитай в социалните

# 230
Добър вечер! Моят случай е следният:През изминалата година бях във майчинство. Започнах работа(на ново място) седмица преди да изтече 1 година от майчинството. Когато подавам документи в ДСП какви документи трябва да представя освен тези за дохода на съпруга ми? Трябва ли да взимам бележка от стария работодател за периода на майчинството и от новия за тази една седмица? И ще окаже ли тежест това, че досега съм била осигурявана на минималната работна заплата, а на новото работно място ме осигуряват на 700лв.? Съжалявам за хаотичния пост, но ми е пълна каша  Embarassed Благодаря предварително за отговорите!

# 231
  • Пловдив
Трябва ли да взимам бележка от стария работодател за периода на майчинството и от новия за тази една седмица? да,и от двамата раб  И ще окаже ли тежест това, че досега съм била осигурявана на минималната работна заплата, а на новото работно място ме осигуряват на 700лв.? каква тежест да окаже-доха от новата раб се взима предвид,ако влиза в периода на изчисление Съжалявам за хаотичния пост, но ми е пълна каша  Embarassed Благодаря предварително за отговорите!

# 232
Здравейте момичета ,имам въпростче.Вероятно отговора му е някъде из страничките ,но просто времето ме натиска и нямам такова да изчета всичко.Ще съм благодарна ,ако може да ми помогнете ,за което благодаря предварително.  bouquet.
Та на въпроса .Искам да подам документи за т .н. " детски " в размер на 35 лв,но не става ясно ,като подам тази седмица документите ,служебните бележки за доходите на съпрузите трябва да са за 12 месеца назад ,това означава ,че трябва да са за времето от периода от 02.2010 до 01.2011 г ,така ли е ? Тъй като аз съм била в майчинство да 29.09.2010 год ,тези данна иотново ли от работодателя ще се вземат или трябва да ходя и до нои.Започнах работо преди навършване на 2 год на детето .
За съпруга ми той от 05.2010 е безработен ,данните от 02.2010 до 05.2010 ,трябва да вземе от предходния работодател , а останалите за берзаботица ,до НОИ ли трябва да отиде ,за да му издадат такъв документ ,че към момента е безработен ,без внасяне на каквито и да било осигуровки.
И необходими ли са други документи ,освен тези служебни бележки ?

# 233
  • Пловдив
,това означава ,че трябва да са за времето от периода от 02.2010 до 01.2011 г ,така ли е ? да Тъй като аз съм била в майчинство да 29.09.2010 год ,тези данна иотново ли от работодателя ще се вземат или трябва да ходя и до нои.-бел от работодателят.за обезщетенията соц си взимат даннни по служ път.до нои няма да ходиш Започнах работо преди навършване на 2 год на детето .
За съпруга ми той от 05.2010 е безработен ,данните от 02.2010 до 05.2010 ,трябва да вземе от предходния работодател да , а останалите за берзаботица ,до НОИ ли трябва да отиде ,за да му издадат такъв документ ,че към момента е безработен ,без внасяне на каквито и да било осигуровки.- не,той ще декларира,че е безработен в соц
И необходими ли са други документи ,освен тези служебни бележки ?-бележка от педиатъра

# 234
Здравейте, когато заплатата не е изплатена действително за дадения месец, какво се пише в служебната бележка срещу месеца, 0.00 лева или сумата която трабва да се изплати. Фирмата на съпруга ми бавят заплатите и дефакто има месеци без доходи, така ще се получи разлика в данните на НОИ, дали ще е проблем това.

# 235
Аз съм си извадила код за НОЙ и си разпечатих изплатените болнични и майчинство. Ще подавам за детски сега, съответно попълвам доходи от февруари 2010г до януари 2011 включително, през цялото време съм болничен и после майчинство. Трябва ли бележка от работодателя, че не е изплащан доход? Ако някъде е споменато се извинявам, ако трябва да се вади да действам, че месеца ще изтече.

# 236
  • Пловдив
Аз съм си извадила код за НОЙ и си разпечатих изплатените болнични и майчинство. Ще подавам за детски сега, съответно попълвам доходи от февруари 2010г до януари 2011 включително, през цялото време съм болничен и после майчинство. Трябва ли бележка от работодателя, че не е изплащан доход? Ако някъде е споменато се извинявам, ако трябва да се вади да действам, че месеца ще изтече.

трябва ти служ бележка за доход от работодателят ти
и
бележки от педиатъра за всяко дете

# 237
искам и аз да попитам за детските надбавки, родих на 08.02. сега мога ли да подам документи за детски надбавки делено на 4 или трябва да мине 1 месец след раждането на детето.мерси

# 238
При изчисляване на доходите за детските надбавки само трудовите доходите ли се взимат предвид.
Ако например си спечелил някаква сума от телевизионна игра или от граждански договор тези суми влизат ли в дохода за детски.
Данъците при тези случай нали се удържат предварително.

# 239
  • Sofia
Да помоля и аз за малко помощ  Simple Smile. Предстои ми да подам декларация за детските и от изчетеното разбрах, че когато има болнични, данните се получават в СП по служебен път от НОИ, но не можах да разбера при попълването на сумите в декларацията и съответно при калкулациите аз трябва ли ги включвам тези суми или само това, което е в справката от работодателя? Благодаря ви предварително   bouquet!

Общи условия

Активация на акаунт