ПЪРВИ клас - епизод 15

• 43 819
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
  • Русе
Бързо оздравяване на Сашо на Чиби  Praynig

Ирина, браво на малкия левскар. Мнооого успехи му пожелавам.

Тъъъй. Оказа се че от целият клас само Алекс и още едно момче не знаят да четат  Embarassed ooooh! Оня ден започнали да сричкуват и изненада, всички могат да четат. Вчера Алекс и другото детенце оставаха на консултация за да могат да настигнат другарчетата. Снощи се мъчихме и у дома. Има надежда да се научи бързо  Praynig Обаче сега се чуствам виновна че не научих детето да чете. Уж го направих за добро а то се оказа лошо. Краснописът е под всякаква критика  ooooh! Правоговорът също. Бърка о с у и а с ъ и естествено както го казва така го пише. С математиката и дисциплината пу-пу няма проблем.

Писмо на Дядо Коледа няма да пишел защото не можел да пише пък и вече бил голям.

# 331
Момичета здравейте!
Доста поизпуснах темите, никакво време нямам напоследък. При нас всичко е нормално, обичайните първолашки трепети- едва ставаме за училище, все сме в последната минута, учителките ми казват ,че нищо не яде. Забележките на класната и на учителката от занималнята са ,че е бавничка, за концентрация сме трябвало да работим. Все едно пък не си го знам,че е бавничка и разсеяна...Сутрин аз и кажа ,да си вземе шепката по най-бързия начин да тръгваме , тя отива и започва да си завива децата- кукли ,понита и подобни.
Иначе е спокойна, исках да я взема миналия петък на обед, тя ми отказа. Много и било харесвало в училище, направо ме отряза, отсвири, игнорира.   Joy   Почувствах се много странно. Все по-малко ще ни търсят децата за обслужваш персонал, по самостоятелни стават.

# 332
Какво ще кажете за нашата домашна по български която ни затрудни и двамата с мъжа ми за първокласник да не говорим-
Условието е да се съставят думи по следните модели.(мястото което съм отбелязала със запетая трябва да е гласна.)
, _ _ а ;  _ а _ _ , _ ;  _ и _ , ;  _ е _ , _ , ;и още няколко подобни.Как мислите дали първолак който знае само гласните и "м" и "н" може да се справи с тази задача.

# 333
Какво ще кажете за нашата домашна по български която ни затрудни и двамата с мъжа ми за първокласник да не говорим-
Условието е да се съставят думи по следните модели.(мястото което съм отбелязала със запетая трябва да е гласна.)
, _ _ а ;  _ а _ _ , _ ;  _ и _ , ;  _ е _ , _ , ;и още няколко подобни.Как мислите дали първолак който знае само гласните и "м" и "н" може да се справи с тази задача.

, _ _ а - умна
 _ и _ , - Мима, Мина, нима
другите и на мен са ми сложни  Shocked

# 334
  • Варна
yanakr , щом са взели Н, значи са взели и Л. Поне по нашия учебник е така

# 335
При нас Л-то е след Н-то Peace

# 336
При нас Л-то е след Н-то Peace

И при нас.Проблема не е толкова в буквите а в това ,че според мен само детето не би могло да състави думи все едно решава кръстословица.

# 337
  • На края на вселената!
При нас съставянето на думи по звукови модели не са само с взетите букви (тоест ползват и други съгласни). Взетите, трябва да ги пишат ръкописно. Но познават всички букви.

# 338
  • софия
При нас учителката пише на дъската печатно, а те преписват ръкописно. Като не са учили нещо слагат отвесна чертичка в диктовката , например Мина има кукла. - на мястото на кукла има черта. Диктува им накрая по 1 ред от всички букви , които са взели.

# 339
  • София
другите и на мен са ми сложни  Shocked
И на мен също!
Специално извадих буквара и помагалата на детето за сверка. Ами не видях подходящи думи само с двете съгласни М и Н.  newsm78
И според мен домашното на детето е сложно, особено ако и във вашите учебници няма подходящи думи с този звуков състав /те не са 1000 възможни с толкова гласни/. Виж най-добре там.  Hug

# 340
Добро утро! Peace
Петьо ме събуди в 6.20ч,за да пишем домашно. CrazyЕдна страница с диктовка на думи с взетите букви.Кажете ми как се мислят една страница думи включващи само една съгласна в 6ч преди да си пил кафе.Май е по-удачно да казвам "НИЕ сме в първи клас". Crazy
При нас също Н е преди Л,но още сме на М.Пише го добре,има ОТЛИЧЕН.
Иринка,благодаря за изчерпателният отговор. HugУспех на Павчо! Hug
Приятен ден! Grinning

# 341
  • СОФИЯ, по празниците в Разлог
Да споделя за ЗЪБИТЕ!Все още сме само с два постоянни, а "млечните" почнаха да се поразвалят - кариеси /3-4 зъбчета/, пломби падат и т.н.
Заведох дете си в прехвалена стоматологична клиника /ЮНИОРДЕНТ/. Задължително носех здравна книжка. Обичайните дейности - зъбен статус и почнаха да "лекуват"... От най-НЕСПЕШНИТЕ фистули до .... така и не стигнахме до спешните кариеси, защото изчерпахме дейностите по НЗОК.
- Ще продължите ли лечението?
- Аз: "Да!"
- Ще ви струва 60 лв. на зъб.
- Аз:  #Crazy ooooh! Stop за млечен зъб.
Възмутена съм от лекарите и от себе си че не обсъдихме кое по-напред да се лекува, предоверих се на стоматолога.
С две думи: Когато на кабинета пише "Децата влизат без придружител!" имайте едно наум, че може да му пломбират и лекуват не тези зъби които трябва.

# 342
  • София
Със зъбите съм решила проблема, засега докато са му млечни го водя тук до нас, а след това / даже още от следващия път / когато е за контролен преглед ще го водя там където ходя и аз. Вярно не работят с касата ама всяка стотинка си залсужава  Peace
toma&eli   на мен първата му зъболекарката дето го водих ми взе за две половин зъбчета 90лв.  Shocked

*Ирина* Благодаря   bouquet /за личното , ако има друго ще питам/

При нас нищо ново, децата са ок. почти не смогвам да пиша, но ви чета. Бързаме да си обзаведем етажа и за Коледа да сме се нанесли и търча като луда  Tired

Имам и проблем с Коледният подарък, вашите деца вече ориентирали ли са се какаво искат от Дядото, ние още не знаем все някакви глупости се искат като рекламираните играчки  Close, а къщата ни е зарината с играчки  Tired и искам нещо друго по стойностно да му вземем стига вече с тези играчки  Whistling

# 343
И тази година Дяда Коледа ще носи играчки Wink Като го гледам как му грейват очита при вида на хубава играчка...
Вече поръчах Лего, така че това ще е подаръка.
Успях да отклоня и този път желанието за PSP и да го убедя да пожелае Легото Mr. Green
В петък бяхме на зъболекар. Идеални здрави зъби. Зъболекарят му подари пясъчен часовник да си засича времето за миене на зъби и сега стриктно мие зъбите по 3 минути.

# 344
  • София
Точно сходна задача ме постави на нокти в петък....Само, че имахме ма_ма и аз казах - мадама...а може би на следващия урок ще сложат букви, за да се получи мутреса....Имаме някакво оранжево ръководство по СИП, което е писано от силно малоумни агенти - ст.н.с. д-р не знам коя си....или както се смеехме преди - титлата й означава "също така нищо съществено"....и виждам, че е така!

Общи условия

Активация на акаунт