ПЪРВИ клас - епизод 15

• 43 804
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
Браво на мен - догоних ви, макар че голямо препускане падна след темата.

# 346
mama L.,браво на вашият зъболекар за часовника. PeaceКолко хубаво,че Волен има здрави зъбки. LaughingПетьо не е сменил нито един,а вече има две паднали пломби и два разрушени зъба. Confused
За Каледа иска Плейстейшън. Rolling Eyes
След малко отиваме на разходка до морето за рапани,миди и камъчета. Simple SmileСега играе навън-времето е страхотно.

# 347
  • Sofia
  Здравейте  Laughing.
 Иринче , поздравления на футболиста  Hug. Пожелаваме му много успехи в спорта.
 Ние си оставаме само с плуването.
 Със зъбите сме добре / пу, пу/. Има 2 постоянни , и един, който расте. Кариеси няма , но се съмнявам , че ще има нужда от брекети  Tired. Постоянните зъби израстват големи , и май няма да има досатъчно място на челюстта.
 Иначе при нас също правят модели на думите , но ползват и неучени ръкописно букви. Даже тест имаха и бяха писали печатно неучните букви. В буквара също имат такива модели. Явно се предполага , че буквите би трябвало да се знаят.
 yanakr , според мен също е трудно да се напишат по моделите думи, само с учените букви. Да не би детенце да не е разбрало , че може да използва и други  newsm78.
 deyzi , и нашето домашно е подобно. Само дето при нас трябва да се измислят цели изречения. Писал си го е в петък, като е гледал от буквара , и диктовка, която им е правила госпожата  Laughing.
 Е, хубав неделен ден на всички  Hug.

# 348
Голямо учене и писане му ударихме днес с Мони. След малко излизаме на разходка, заслужено.
Четохме малко от читанката- Бяла спретната къщурка... при думата сети (..майчина милувка сети..) ме пита- Мамо, какво означава сети? Обяснявам му аз, аз той- това на английски ли е? Да не са английски думи, написани на български  hahaha  
Толкова са им непонятни старите думи на днешните деца, че направо са си друг език за тях.

# 349
  • София
Да споделя за ЗЪБИТЕ!Все още сме само с два постоянни, а "млечните" почнаха да се поразвалят - кариеси /3-4 зъбчета/, пломби падат и т.н.
Заведох дете си в прехвалена стоматологична клиника /ЮНИОРДЕНТ/. Задължително носех здравна книжка. Обичайните дейности - зъбен статус и почнаха да "лекуват"... От най-НЕСПЕШНИТЕ фистули до .... така и не стигнахме до спешните кариеси, защото изчерпахме дейностите по НЗОК.
- Ще продължите ли лечението?
- Аз: "Да!"
- Ще ви струва 60 лв. на зъб.
- Аз:  #Crazy ooooh! Stop за млечен зъб.
Възмутена съм от лекарите и от себе си че не обсъдихме кое по-напред да се лекува, предоверих се на стоматолога.
С две думи: Когато на кабинета пише "Децата влизат без придружител!" имайте едно наум, че може да му пломбират и лекуват не тези зъби които трябва.

Неспешните фистули са всъщност сериозни усложнения на кариеса. Касае се за гноен абсцес, който при децата пробива лесно навън и затова рядко има болки и подуване. Рядко, но се случва. Дори и без болки, това е гной в костта , много близо до зародиша на постоянния зъб. И повярвай ми, ако бяха оставили лечението на фистулите извън касата, щеше да ти е доста по-скъпо.  Peace
Цените и качеството на работата не коментирам, само вашето "възмущение".

# 350
  • София
Моето магаре най-накрая си призна, че не вярва в Дядо Коледа. Аз отдавна го подозирах, ама си траех. Той - също. Ама накрая си каза. Та писа следното писмо:
http://media.snimka.bg/7585/021426073-big.jpg
 Joy
Още не му е отговорено дали ще го огрее, обаче.  Joy
Моите и тримата засега нямат проблеми със зъбите, да чукна на дърво. Дано и така да си остане!
Хриси, хаха. Магарето, викаш.  Mr. Green
Кимболина, хайде с нас.  Hug
Дейз, а при вас как е?
Али Сън, как сте? Поздрави на Алекс!  Hug

# 351
  • софия
Много сладко звучи писъмцето с това Тати Коледа  Joy, Габи всеки ден измисля нова поръчка ,та за сега сме в шаш.Сигурни са ролери и енциклопедия за динозаврите. Но това ще го изврънка за рождения си ден, а седмица след това идва Коледа. #Crazy

# 352
  • София
Чета ви отгоре, отгоре... бяхме в Копривщица да си зазимим къщата и сега се прибрахме  Grinning

toma&eli в Юниордент пише, че децата са без придружител, щото като не искат да си отварят устата като моята щерка й стискат носа с и тя отваря уста. Като цяло се държат ужасно грубиянски. Аз повече не стъпих там. Детето не го болеше кой знае колко, щото бяха 2 кариеса с пломби като люспа после, но пищеше. Аз бях претресена от отношение на детски стоматолог. Не й помня името, иначе щях да го напиша. Направи й 2 кариеса и дим да ни няма... Водя си я при моята зъболекарка. Там удържа без много писъци да й се работи пулпит. Значи има значение отношението на лекарят.

# 353
В петък бяхме на зъболекар. Идеални здрави зъби. Зъболекарят му подари пясъчен часовник да си засича времето за миене на зъби и сега стриктно мие зъбите по 3 минути.
Е, чудесно е, че зъбките са здрави  Hug Станислав е с безброй пломбирани зъбчета  Embarassed, даже това, което извадихме в петък, беше пломбирано преди има-няма два месеца.... А пясъчен часовник и той има, но ентусиазмът му да засича миенето на зъбките с него много бързо спадна....

Толкова са им непонятни старите думи на днешните деца, че направо са си друг език за тях.
О, да, така е... При нас е същата работа.... Преди време му четох книжка с приказки, в които доста думи му бяха непознати, постоянно ме прекъсваше, за да пита за значението им....

# 354
  • софия
В училище преди 2-3 седмици имаше промоция на продукти Елгидиум - пасти за зъби, четки, флуорни води и т.н. Било като куклен театър. Девойката беше страшно ентосиазирана 10 дни- голямо търкане, голямо чудо. Бастиса всички пасти за норматив. Може да си е протъркала емайла. Вече всичко е по старому. Думата хайде ми направи дупка на езика.

# 355
  • Чикаго / София
Ирина, браво на малкия футболист! Дано му върви и му харесва!

Хекаслина, ако има нещо, пиши на лични. Аз в темата влизам напоследък 2 пъти в седмицата - не ми остава време, но форума ми се зарежда всеки ден с пускането на компютъра, така че ако имам л.с. ще го видя. 

Амбер, разсмя ме малкия ти сладур - кмет а!? Laughing

При нас нищо интересно. Дени като че ли започна да пише вече по-лесно. Преди едвам пишеше 1 страница, вече пише по 2 без да мрънкоти. Свикват децата лека-полека.

Ще я водя на зъболекар в петък. Да видим дали ще успеят да й направят поне 1 от 4те пломби. Клати й се първото зъбче и е голямо вълнение. Така като го гледам няма да падне скоро, но тя на всички се хвали.

Поздрави и лека седмица.

# 356
Това със здравите зъбки е и ген. Не е свързано чак толкова с миенето.
Аз да се оплача - Волен все така не иска да чете. Чете, но мудно и при първата по-дълга или по-трудна дума казва не мога. Снощи имаше големи драми вкъщи, за да прочете пет изречения.

Хайде спорна и усмихната седмица от мен!

# 357
Сашо пък изкаше да чете напред в буквара.
Очичките му вече са добре и днес у на училище.
Лека седмица.

# 358
Здравейте и весел слънчев ден!

И ние мием с Елгидиум заради театъра, но не много старателно, все иска и аз да помагам.
Уикенда като никога имаха домашно в оранжевото помагало, ма то вярно е леко безумно като за малки деца. Добре че дадох мъдри инструкции  Mr. Green

# 359
Добър ден и от мен Simple Smile
Я  кажете, планувате ли Коледно парти с класа? При нас най- вероятно ще има.
Споделете интерсни идеи за забавление ...  Мисля си за размяна на подаръци. Но пък за игри, музика нямам много идеи.

Общи условия

Активация на акаунт