ПЪРВИ клас - епизод 15

• 44 149
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Моя син някои букви ги пише чудесно, а "м" - ужасно, една разкрачена не можеш да познаеш коя буква е.
Ама не се трогвам- ще свикнат.

При Люби някак много плавно и леко се развиват нещата в училище. Дано така да е и в бъдеще.
Имам малко оплаквания, че е пръв самарянин, ама какво да се прави -то не може всичко да е ок. На който не му стигат парите, нашият му додава, някой без пари и нашият му е жал - купува му и на него нещо. Лошото е, че за него обикновено остават колкото да си вземе един бонбон.

# 211
  • sofia
Относно краснописа като цяло съм много доволна. Факт, е че в това отношение синът ми задминава баща си. Laughing

# 212
Всички пособия са си налице при нас - засега  Grinning
Нищо не си е губила ученичката и дано така е и занапред, че като я знам какъв рев ще има след това...
Така се беше разстроила като си бе забравила телефона в репетиционната. Чак не можа да заспи вечерта от рев.
Всички моливи и фулмастри са налични в несесера, макар да се носят всеки ден в училище. Специално за моливите, се ползват всеки ден в учебните тетрадки по писане и четене, оцветяват гласните и съгласните.
Съответно и всеки ден се подострят моливите, и доста са се скъсили, някой цветове само Mr. Green
Мислех си, че ще изкараме с един комплект цялата година, но май ще трябва да вземем нов за втория срок.

Лято много рисува явно твоето момиченце, щом толкова бързо ви свършва блока Wink

Етиа много е състрадателно синчето ти. Накрая за него нищо не остава.

# 213
И Ники нищо не е губил засега. Само чашата ни по рисуване е изчезнала. Г-жата му казала, че няма чаша защото не е занесъл. Той пък даже и лепенка си беше залепил. Голям рев беше. Чашите стоят в един шкаф в стаята, та просто е изчезнала от шкафа, а още не са ги ползвали.

Ники в повечето случай не пише красиво  Naughty Може да пише и красиво, но предпочита набързо да надраска. Ако стоя при него и му кажа красиво пиши, отговорът е: "Е добре де хайде!" и нещата стават и красиви  Mr. Green

# 214
  • На края на вселената!
didoni, при нас е подобно положението. Ако има кой да й виси на главата, буквите са идеални, иначе смачкани и криви. Но показах тетрадката й на начална учителка (близка ни е), каза, че нейните третокласници не пишели така хубаво и щяла да й пише 6.
Не е губила нищо за сега. Само един път в бързината беше тръгнала с гуменките.

А за блокчето - нашата класна обясни, че си услужвали с листа и на някои бързо им свършвало блокчето. Реших въпроса с един джоб бели листа ксероксна хартия. За сега рисуват само с моливи и фулмастри и им върши работа. Когато започнат водните боички ще мине на блочкето.

# 215
  • с/у ОколоМръсТното
. Факт, е че в това отношение синът ми задминава баща си. Laughing

не бързай да се радваш... Никой човек не остава с почерка си от 1-ви клас  Laughing
Синчето е на М и на 8-ца, която му е леко трудна.

# 216
  • sofia
Шани, сигурно ще си измени почерка, но поне за сега пише по-добре от баща си. Laughing

Пепи взеха малко "н" , утре ще взимат 8-цата. Днес госпожата просто ги е зарила с домашни. Чак го заболя ръката да пише. Тъкмо се бях зарадвала, че нашата не дава по много и се промениха нещата. Crossing Arms

# 217
  • софия
Днес взеха м и 8, очаквах да е по- зле. Имали диктовка - Мама мие Мими и т.н . Равносметка на инвентара -първата седмица - наводнен буквар от шишето с вода - поръчах нов. 3 - то блокче свърши по рисуване. Какво ги прави незнам. #Crazy

# 218
  • Sofia
Кратък отчет - ние сме с премазан пръст от вратата, станало е течение от силния вятър, а младежа отивал да пишка в неподходящ момент. Доста зле изглежда, възможно е да падне нокътчето. По тази причина вечерта беше доста миньорен.

Взели са М и 8 /какво съвпадение Mr. Green/. Прегледах му тетрадките, няма такава отврат и ужас, на какво му пишат "браво" не знам. Ще почвам диктовки вкъщи събота и неделя.

Блокчета и ние хабим, защото рисувал през междучасието. Още на 2-рия учебен ден едно тъпо шише на Бен 10, което беше в комплект с кутията за сандвичи наводни току що подвързаните му нови тетрадки и учебници. Някои все още са къдрави  Mr. Green Засега е губил само дребни неща - молив, гума.

До преди ден си мислих, че сме се простили с пъровалшкия му несесер и върнахме в оборот този от предучилищната, но го намерих зад парното, заедно с още една "изгубена" тетрадка. Добре, че реших да изчистя последния уикенд Mr. Green

че пише грозно и безразборно спор няма, но най-много ме вбесяват грешките от невнимание - смята наум трицифрени числа, а в тетрадката написал 7-4 е равно на 2 и подобни Tired

# 219
  • Linz
elsi, горкото дете, дано се оправи по-бързо и да не му пада нокътчето. Случвало ми се е и знам колко боли премазания пръст. А нокъта като започне да се отлепя, много лесно се закача и пак са мъки. Имай предвид, че ако тръгне да пада може да се наложи да му залепите нещо отгоре.

# 220
Добро утро! Peace
Горкият Ники! SadНа коя ръчичка е премазаното пръстче?Дано не му пречи да пише.
При нас нищо ново,за добро или лошо.Наборчето определено го тресе носталгия по безметежното детство-вчера го излових да гледа с явно задоволство тетрадката си от предучилищната и как иначе като цялата е с оценки "Браво" и "Отлично".И да ви кажа като сравнявам със сегашното му писане са и заслужени.Коментарът му беше:"Ама,мамо как няма да са красиви тези букви като са печатни".
Вчера замъкна нови моливи на училище,а днес ново блокче и подвързии за тетрадките.Стопирах му идеята да подари за пореден път по нещичко на съучениците.И той като Люби на Етиа го раздава ларж. Laughing
Напоследък много рисува и оцветява.Днес си взе една книжка за оцветяване,т.к много бързо пишел и скучаел в час.То последното си личи по писаниците му. Wink
Обяснявам му аз,че като вземат и съгласни думи ще имат диктовки,а той:"Ама,мамо,ти да не ме плашиш?Това е много лесно,да знаеш."Ще я видим тази работа съвсем скоро.
Приятен ден от мен! Laughing

# 221
  • Русе
Бързо да оздравява болното пръстче на Ники  Praynig Hug

Отчет и от мен.
 На преговор на всички гласни са и на 8. Днес или утре ще вземат М. Малкото и изглежда потресаващо  ooooh! Когато се постарае изглежда добре но все бърза и пише ужасно и букви и цифри. Опитва се да задмине баща си по грознопис и за това трябва да се постарае  Mr. Green ( на мъжа ми и името му не може да се разчете). Дисциплината е добре. Пропуска да си отбележи домашните и естествено доста често има забележка. Нашите календари са по 4 лв. но са същите от последните 5 г. Отказах. ще ги нося на фото че поне двамата да снимат. Освен един път дето си забрави моливника на у-ще друго забравено или загубено няма. Всичките му учебници са пили вода по няколко пъти така че са доста накъдрени.
Доста се уморява. Снощи заспа преди 9 часа и тази сутрин не му се ставаше.

# 222
Днес вече не мога да се въздържа да не се похваля - вчера Сани имаше 6 БРАВО - 4 по математика и 2 по БЕЛ. А госпожата ни е доста взискателна и не ги раздава с кошницата. Наистина, тестът й по математика беше идеален - старателно изписан, без грешки, за буквите и диктовката също много се беше постарала. Като се сетя, че в неделя се карахме като две кифладжийки за упражненията, за четенето, за старанието и т.н. Даже се стигна дотам, че да я наказвам заради този пусти инат  #Cussing out

# 223
  • Sofia
Благодаря на всички за съчувствието  bouquet Добре, че не е нещо по-сериозно. Рени, хубаво, че ме подсети да не махам превръзката, ако започне да пада нокътчето. В момента е добре опакован с бинт, което, разбира се, е повод и за известна гордост   Sunglasses

Контузена е лявата ръка, но човекът все пак има чудесен претекст да мръка и да се лигавчи. Снощи го храних, преобличах, завивах, оправях му чантата, обувах, събувах, сутринта пак, а той доволно обясняваше на всеки по телефона, че "бил река от кръв", пръста му е "ужасТно премазан и счупен", затова няма да играе физическо и не знае още дали би могъл /негова светлост Mr. Green/ да пише.

Браво на Сани, Есме!

Моят мъж, като гледаше момиченцата от класа на Ники, преди няколко дни, заяви, че в къщи гледаме троли  Joy

# 224
esme , това с ината ми е тооолкова познато.
Вчера са взели голямото Н и осмицата.
Днес имат тържество по случай 140-та годишнина на училището. Първолаците щели да пеят английска песен  Rolling Eyes и да танцуват. Това е защото научиха перфектно българския и вече демонстрират и наученото по английски Mr. Green
Снощи и аз сложих Волен да спи в 8,30, защото много се изморява и сутрин страшно му се спи.
Уж гледам до 9,30 най-късно да е в леглото, но явно не му достига сън, а той не е от поспаливите.

Общи условия

Активация на акаунт