ПЪРВИ клас - епизод 15

• 43 783
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Моят син в петък донесе бележка, която са ги накарали да пишат в занималнята - "В цетара има правила които щте спазвм"(правописът е запазен Laughing ).
Той бил кротък, ама другите били  писали и той писал.

Люби чете и то много странно - не срича, чете си го наум и накрая съобщава на глас цялата дума.

# 361
Сутринта събирахме пари за елха и подаръци за децата. Но така и не разбрах кога какво.

# 362
Етиа , и ние така четем ... предимно наум  Laughing И все му напомням да изговаря сричките на глас.
anssi , като каза елха и се сетих, че и класната стая е добре да се поукраси.

# 363
За Коледа,не знам какво ще предприемем в училище.Предполагам,че инициативата и организацията около празника трябва да дойде от" родителската тройка",а аз съм 1/3-та от нея. Rolling EyesИмаме малко пари в касата,които евентуално биха стигнали за елхичка и семпла украса.Ще трябва да се допитам до госпожата и до родителите.Големият проблем е кога ще ги видя-нито водя,нито вземам детето от училището,а да занимавам мъжа ми от опит знам,няма смисъл.
Нямам идея Петьо как е с четенето.Преди учебната година сричаше много успешно.Още преди на навърши 5 си сричаше,но аз изобщо не го поощрявах.Сега може да се окаже,че съм сгрешила. Thinking
Чиби,радвам се,че оченцата на Сашето са добре! Hug
Приятен ден от мен! Hug

# 364
deyzi ,  Heart Eyes
Време и ние да се замислим за коледно празнуване на децата.  newsm78

# 365
Като сте отворили дума за зъболекари - и Косьо има нужда. Има два кариеса, освен това искам да силанизираме постоянните кътници. И преди бях писала да споделите, ако имате добри отзиви за детски стоматолози.  Есме ми беше пратила телефон на нейната зъболекарка, за което пак й благодаря, но казва, че не е детска. Аз не, че точно държа да е детски стоматолог, но... Бях се засилила към Юниордент, ама като ви чета и се разколебах. А и не си представям как ще влезе сам в кабинета. Последния път като го водих при моята голям рев му хвърли. Нещо обаче не ми хареса нейният подход и затова не искам да го водя при нея. Пък и не работи с касата, а искам да я ползвам за двете му пломби. То ясно, че другата процедура ще я плащаме.

# 366
За зъболекар аз мога да похваля нашата - казва се Николета Маркова и работи в Медстом. Много добре работи с децата, Ели я водим от около 2 години, има 4 кариеса, не е имало проблем с правенето на зъбките. Работи със здравната каса, дава подарък на децата при всяко посещение..... е, някакви малки нещица от магазините за левче, но за децата си е подарък все пак... Лошото е, че се запазват часове почти два месеца предварително..... Но ако има проблем или започне някой зъб, който има нужда от продължително лечение, винаги се намира междинен час между други два редовни.... Ето и сайта на центъра:

http://medstom.com/www/index.php?in=1&lang=8

# 367
Ох това четене ooooh!...моята си измисля едни...дори не гледа какви букви има написани и си добавя от себе си или ''изяжда'' букви все едно изобщо не ги вижда...а вече трябваше да може да срича newsm78/поне кратки думички/.Понякога се плаша да не би да има някакъв проблем,но ще продължаваме упорито да опитваме,пък дано скоро  да''влезе в час''.

# 368
Здравейте!
Пак ви изгубих дирите и сега ще почета назад.
За Коледни празненства при нас не се говори още. Предполагам, че скоро ще имаме родителска среща и на нея ще стане ясно дали, кога и по колко.
Таня тази седмица отговаря за топката на класа newsm78. Днес я прибрахме вкъщи, в сряда и петък, когато имат физическо ще я носим. Отговорна задача Peace

# 369
За зъболекарите да се включа и аз. Марина беше ходила само на преглед в Бг, тук се наложи да ѝ правим един зъб, а сега и втори. Последният път сменихме зъболекаря, но и от предишната зъболекарка, и от сегашния съм много доволна като отношение към децата. Предразполагат ги, обясняват им, после получават дребни подаръчета и т.н. В началото влизахме цялото семейство наведнъж заради езика, сега само аз с децата, за да не правим голяма тълпа.  hahaha

Коледно празненство не знам дали ще имат, но другата седмица ще ходим майките с децата в училище да правим Коледен календар. Ще носим сладкиши, чай, кафе и т.н. От родителския актив са купили дребни подаръчета за децата и всеки ден по едно дете ще отваря част от календара и ще получава подаръчето.

Марина днес прояви самоинициатива и написа няколко изречения на български. Много се радвам, защото преди време ми каза да не ѝ говоря на български пред хората, защото я било срам.  Cry Мисля, че засега преодоляхме проблема с много обяснения и разговори.

# 370
  • Варна
 Здравейте,как са първолачетата.За Коледа предложих да им направим на децата коледно тържество като наемем някоя зала или клуб,да я украсим,да има музика,и да си разменят подаръчета като всяко дете да подарява на друго .Всички родители се съгласиха,но това беше преди почти месец,а залата още не е намерена.
 Друго ново-Влади падна от един баскетболен кош и имаше доста голяма цицина на главата-приложих спешна помощ от магазина-замразен грах Simple Smile,всичко е О.К.вече.
В училище се справят много добре,дори вече по писане не им стоя на главата,а си написват и идват при мен накрая да проверя.
 Успех на всички дечица с завъртяните ръкописни букви,безпроблемни игри и много да са здрави.

# 371
  • софия
За коледното тържество - ще ги водят с автобус на театър Ариел на 20 декември.  Събират по 16 лв.

# 372
Момичета,не знам вече какво да го правя моя.Не иска да пише домашни и това е.чера не беше на училище,защото имаше Т в петък и събота,и още подкашляше.Та вчера ходихме да вземем  домашното към 17ч. от училището и уж седна да пише.Днес го будя,ни чанта оправил,ни домашно написал,отделно му липсва една от тетрадките по математика,а той въобще не знае къде е???!!! Направо ми е скъсал нервите с тези домашни.Confused

# 373
  • София
Люби чете и то много странно - не срича, чете си го наум и накрая съобщава на глас цялата дума.

Така е по-добре.  Peace Така каза нашата класна. Каза, че децата, които четат на срички, по-трудно се научават да четат гладко.

# 374
  • с/у ОколоМръсТното
Днес го будя,ни чанта оправил,ни домашно написал,отделно му липсва една от тетрадките по математика,а той въобще не знае къде е???!!! Направо ми е скъсал нервите с тези домашни.Confused

период е, споко.
Моят понякога ги прави същите дивотии, да не говорим, че и щерката ги прави (тя е в 7ми клас).
Просто трябва търпение.
Аз вчера случайно се качих да се видя с класната и добре, че го сторих. И нашата математика, заедно с тетрадката по БЕЛ си бяха останали на чина. Как щеше да пише домашно...  Rolling Eyes
Но щерката мъдро отсече:"случват се и такива мигове, мамо...".

Общи условия

Активация на акаунт