ПЪРВИ клас - епизод 15

• 43 767
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
  • Sofia
Нали вчера ви писах, че имаме почти 5,70 на теста по математика, е с българския не стоят така нещата от 20 точки - 10, не му е писала оценка за да не го подтиска явно, ама тя е ясна, жива 3-ка Crazy

Моделите на изреченията ги направил с равни интервали __ __ __ ей в тоя стил и бройката на чертичките, както му дойде, написал само главните букви, малките отсъстват, наклона наляво, въобще красота  Laughing

И маймуната скъсал контролното и го хвърлил в коша, но "доброжелател" от класа му измъкнал оттам теста и го дал на г-жата, тя го пита - "Защо, Ники така, нали трябваше да го дадеш вкъщи за подпис?", а той й казал невъзмутимо, че контролното се било намокрило от шишето и "нали знаете, хартията като се намокри се къса, къдри, става на каша. Как да го занеса вкъщи  Flushed?"

Почнахме със свободните съчинения от І клас, какво ни чака в 5 клас, дори не мога да си представя. Колегите ми се хилят, че това е то сценарния талант Mr. Green

# 451
  • с/у ОколоМръсТното
елси и синчето е на тоз хал по БЕЛ. Каза, че го мрази и иска да има само математика.

# 452
Ще се оплаквам...
Снощи ме ядоса ужасно! Счупи си стола, а го има само от два месеца. То не беше вътрене, сядане на обратно, накланяне с облегалката по земята, лежане по него! Не беше нито скъп, нито перфектния стол, обаче си спомням с какво вълнение избирахме мебелите за стаята й, докато тя беше на почивка. Цветове, подреждахме, чистихме, за да е пълна изненадата. А тя го разсипа за нула време!
На всичкото отгоре, на вечеря си седна на същия стол, който вече прилича на нещо като висока табуретка с колелца. Не спря да се люлее на ляво и дясно, въпреки забележките ми и честото напомняне, че на масата сме, за да се храним. Просто не ме чува! И капакът беше, когато клатейки се се изтърси на земята, набучила макарони. Разхвърча се храна, тя ме гледа изумено, а аз загубих говори и картина.
Сърдита съм й днес Crossing Arms

# 453
  • Sofia
Х - 3 = 3 и нашия човек написал: 0 - 3 = 3.
това го написа и моят синковец в събота за домашно, но бързо се усети и ми вика" аааа, мамо... имам грешка. Сам си я видях, обаче...". За Дядо Коледа още не мислим... Т.е за подаръци още не мислим, а за самото празнуване.

Шани, моят спореше, че нулата му е вярна, а отговора е - 3 и госпожата е объркала ooooh! За Коледа иска твърдо негово си PC или ПСП, естествено, а по БЕЛ не само е зле, но вече си позволява да лъготи и г-жата. Можеш да прочетеш.

# 454
  • с/у ОколоМръсТното
елс, прочетох...  Joy

Моята щерка в 3-ти клас ми донесе контролно по мат. с напълно измислени от нея числа. Напълно вярно, но не с числата на г-жата. Та имам представа от "творчеството" на нашите обични ученици.

# 455
  • София
Лято не се ядосвай, тези столове са си такива не само когато децата седят на тях  Mr. Green
Девър ми си купи хубав стол и му се радва 3-4 дена , и една вечер се чува едно ДУМММ и си викаме тия над нас пак се подкараха / защото само бутат и чупят нещо/, след малко идва девър ми и вика: Егати както си седят /мъж на 30г. е / и се строполих на земята  Mr. Green , както си седял и нещо се счупило и се изтърсил добре, че не си потроши нещо.

За детските подадох всички документи септември / последните дни/ , връщаха ме няколко пъти и накрая всичко им беше наред, ще ходя до там, няма начим . Мислих си ако има тел. да звънна и да питам ама няма рових в нета вчера.

# 456
  • София
Ще се оплаквам...
Снощи ме ядоса ужасно! Счупи си стола, а го има само от два месеца. То не беше вътрене, сядане на обратно, накланяне с облегалката по земята, лежане по него! Не беше нито скъп, нито перфектния стол, обаче си спомням с какво вълнение избирахме мебелите за стаята й, докато тя беше на почивка. Цветове, подреждахме, чистихме, за да е пълна изненадата. А тя го разсипа за нула време!
На всичкото отгоре, на вечеря си седна на същия стол, който вече прилича на нещо като висока табуретка с колелца. Не спря да се люлее на ляво и дясно, въпреки забележките ми и честото напомняне, че на масата сме, за да се храним. Просто не ме чува! И капакът беше, когато клатейки се се изтърси на земята, набучила макарони. Разхвърча се храна, тя ме гледа изумено, а аз загубих говори и картина.
Сърдита съм й днес Crossing Arms

Те вярно, че столовете са боклуци, ама и децата са зрънца Laughing.
При нас ситуацията с въртящия стол е същата - всяка вечер - то не  чеплезене, търкаляне, висене по стола, лежи, вози се, виси с главата надолу. Най-редовно пада(въпреки хилядите предупреждения от наша страна). Баща му вика - ще се прибиеш на равното пред очите ни, бе момченце - Ааа, няма нищо!

# 457
Столовете не са стока, ама аз стоях на нейния без проблем и притеснения.
Сигурно, щото не се въртях... Thinking
И макарони чагърках после от земята, и пармезан събирах и доматен сос стъргах Mr. Green
Ама карай, да не ви разказвам на какво й прилича стаята, че на ново набирам инерция!

# 458
  • софия
Моята има офис стол, кожен, здрав с две думи супер. Взима му здравето. Такава енерция му дава1 та е разбила от блъскане отзад стената, контакта, кабели закача, ужас. Завила съм го с олекотена завивка , че бастиса и мазилката. То моето не може да седи на едно място, върти си дупето все едно глисти има. Ама госпожата не се оплаква. Сигурно там седи мирно  newsm78

# 459
  • с/у ОколоМръсТното
elsi, до сега разпечатвах от КРКОТАК-а...
Виж, не е лошо за упражнения за нашите деца по БЕЛ: http://krokotak.com/2010/11/dumitchki-na-sritchki/

Благодаря за линка   bouquet

# 460
Нашият стол засега е здрав, може би защото много не го ползва ученичката Mr. Green
Тя седи и учи предимно в кухнята на масата, бюрото и стола в нейната стая почти не ги ползва. Отначало и тя много се въртя, като го купихме, но това беше първоначалният интерес.
Лято столът го позвам предимно аз, като седна пред лаптопа, но не ми се е случвало да се въртя Wink

kimbolina детските и обезщетенията за м.10 се изплащат след подаване на Декларация 1 от работодателя, след като внесе осигуровките, а ако не ги е внесъл, най-късно до края на м.11.
Дано съм успяла да го обясня.

# 461
  • София
kimbolina детските и обезщетенията за м.10 се изплащат след подаване на Декларация 1 от работодателя, след като внесе осигуровките, а ако не ги е внесъл, най-късно до края на м.11.
Дано съм успяла да го обясня.

Каква е тази Декларация 1, демек до края на този месец трпбва да са внесени осигуровките ли ??? не те разбрах много. И двамата работодатели ли трябва да са внесли тези декларации ???

# 462
Станислав за сега е твърде скромен в желанието си за подарък от Дядо Коледа - иска Магически комплект /нещо напоследък се е запалил по фокусите  Simple Smile/.

А по БЕЛ преди дни трябваше да свързват в учебника срички - ми с разни други, за да се образуват думи , и той наред с верните свързал ми с у, казвам му аз , че такава дума няма, а той: "Как да няма, има - миу дете" /разбирайте мило дете/  ooooh!

# 463
Декларация 1 се подава от работодателите на следващия ден след внасяне на осигуровките. Болнични и всякакви други Заявления-декларации, във връзка с майчинството се представят в 2-дневен срок в НОИ.
От Д 1 НОИ взима информация кой колко дни е бил в болнични, или друг вид отпуск, /за гледане на дете и т.н./, какъв е осигурителния доход, и съответно какво обезщетение се дължи.
Самото изплащане става по определен график на съответното НОИ, след тази прословута Д 1.

# 464
Сашо си е поръчал писта на Хот Уилс от добрия старец.
Нека да си играят децата. Още са мънички.
Аз да си похваля човечето, че има Отличен(6) на самостоятелна работа по математика.  bowuu
Този път явно не е бързал при решаването на задачите.
И вчерашното посещение на кукления театър много му е харесало. Иска пак да ходи.
И от тренировката е възхитен.

Общи условия

Активация на акаунт