Гадни училищни тоалетни... Защо децата ни се стискат?

• 8 283
  • 90
  •   1
Отговори
# 30
В Чирпан май не са такива, а

# 31
В Чирпан май не са такива, а

Не са. И в по-широката околност също са рядко явление.

# 32
Не съм съгласна. Работата на училището е И да възпитава. Иска или не - то го прави. Въпросът е какво възпитава - като посреща децата с разруха и смрад, ги учи, че това е нормално. Като поддържа тоалетните чисти - им задава такава представа за нормалност.
Идеята, че в едни училища учат по-възпитани деца, а в други - деца "втора категория" и няма какво да се направи по въпроса, обрича образователната система на липса на смисъл. Всъщност колко възпитани са децата, не зависи само от родителите. Днес бях в училище в краен квартал на София - едно от твърде непопулярните. Децата по коридора ме поздравяваха: "Добър ден, госпожо", въпреки че ме виждаха за пръв път. Никога не ми се е случвало такова нещо в "елитно" училище. Дали са научили това вкъщи?

# 33
  • Пловдив
Който е научен да си пуска водата в тоалетната си я пуска навсякъде, едва ли избира къде да го прави и къде не Simple Smile

# 34
Наистина тоалетните са отврат но, моя бандит два пъти припада от стискането когато беше предучилищна.От тогава не му пречи как изглеждат,миришат и т.н.не стиска иначе болница.На момченцата все пак им е по лесно Laughing.
Колкото до възпитанието...имам колежка на 47г. която за пет години никога не съм видяла да пусне водата ,нито да си измие ръцете след посещението и.Няма да обяснявам какво е да влезеш в тоалетна след нея.
Така че мисля неможе да обобщим всички деца като невъзпитани и както се видя всички училищни ръководства като некадърни.Наистина добре изглеждат тези тоалетни от снимката.
Иначе в нашето училище няма условия като топла вода,работещи казанчета и плочки Shockedно има сапун.

# 35
Който е научен да си пуска водата в тоалетната си я пуска навсякъде, едва ли избира къде да го прави и къде не Simple Smile

Когато си принуден да ползваш гнусна тоалетна, подсъзнателно я възприемаш като чуждо и враждебно място и гледаш да се "отчуждиш" още повече от нея - все едно ти е едно в какъв вид е след тебе, и без това по-зле няма да стане. Когато е чисто и приветливо, има по-голяма вероятност да ти се прииска да го оставиш често и приветливо.

# 36
  • Пловдив
Ами в такава тоалетна пускам водата преди и след Simple Smile

# 37
Аз пък не мисля, че наистина има чак толкова вандали в училищата, че опазването на тоалетните цели да е непосилна задача. Според мен основният проблем произлиза от мръсотията и от липсата на сапун и топла вода, което, за да се поправи, не изисква хиляди все пак. По време на престоя си в училище не съм попадала на нещо изпочупено из тоалетните, но на непочистени и миризливи кабинки- хиляди пъти.

# 38
Ами в такава тоалетна пускам водата преди и след Simple Smile

Мхм, а също така събираш хартиите, които са извън кошчето и почистваш гадостите, които си сварил вътре и които не се измиват от предварителното пускане на водата... Не очакваме ли твърде много от децата?

# 39
  • Пловдив
Ами честно казано никога не съм видяла такива неща извън кошчето, но в интерес на истината и  никой учител не е говорил за тоалетната в часовете, днес ги питах Simple Smile
Сега чакам сина ми да се върне, за да му прехвърля снимките на неговия телефон, че от моя не мога да ги свалям Simple Smile

# 40
Имам чувството, че училищата издъхват с тези делегирани бюджети и последната грижа са им тоалетните.  newsm78

# 41
За всичко има решение,по важното е има ли желание.
Нека да бъдат платени :напр.по 0.20лв. вход,но с всички екстри.
Мисля,че една жена пред входа ще свърши работа с реда и хигиената,а и от
заплащането няма да е недоволна!
Мисля,че родителите няма да имат против да добавят и стотинки за тоалетната.

# 42
Аз бих имала против, защото там има почистващ персонал- фирмата ни е 300 + човека, работи 24/7 и се поддържа от 3 жени, но те не пият кафе нито за минута- имат си много задължения, графика за деня и всичко е чисто- и пода, и тоалетните, въпрос на организация си е според мен.
Но с удоволствие бих дала еднократно или ежемесечно пари за консумативи- сапун, хартия, дозатори и т.н. както и за шкафчета за учебниците, но това е една друга тема.
По въпроса за дежурния учител- нека ЗлаВещица ме поправи ако греша, но той съблюдава за реда на етажа по принцип, не вярвам да пречи да хвърля едно око около входа на тоалетните, не е нужно да им свети вътре...достатъчно е децата да знаят че има контрол

# 43
  • Пловдив
Ами  ето - ремонтирана преди две години

Ами малко е трудно да се гледа и в тоалетните, то зависи и от училищата, но по принцип гледаме да няма викове, крясъци и надбягвания по коридорите. А щуротия винаги може да се направи, както писах на няколко пъти викаме работници да оправят, защото на някой му хрумнало да си пусне я ябълката, а пластмасовата чаша и няма как да се изкара. Въпреки, че общо взето се пази и е чисто. Шефа периодично чете морал за чистотата и икономиите, поне веднъж седмично ни събира за това, ама ... деца ...

Само искам да кажа ,че тъмната част на снимката е от сянка, не е неизмито Simple Smile Чак сега като свалих снимките я забелязах.

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 20:22 от ЗлаВещица

# 44
  • София и там където не се пуши
ЗлаВещица това в кое училище е  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт