Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 13 част

• 48 173
  • 886
  •   1
Отговори
# 150
здравейте можели едно въпрос че сина ми навърши годинка на 7 ноември ,счетоводителката днес ще пусне документите за втората година ,осигуровките ми са платени .Имали вероятност този месец да получа пари

# 151
  • Пловдив
здравейте можели едно въпрос че сина ми навърши годинка на 7 ноември ,счетоводителката днес ще пусне документите за втората година ,осигуровките ми са платени .Имали вероятност този месец да получа пари

да,би трябвало края на декември да имаш превод

а до 5 декември си получила парите от 1 до 7 ноември

# 152
здр. мамчета да ви попитам...- има ли проблем ако болничният миза задържане се застъни с този за 45 дни преди термина?
сега ми издадоха от клиниката за 34 дни- до 10,01,2011г., а 45-те дни трябва да ми издадът на 1-2,01,2011... и се притеснявам да ли ще ми направят проблем в нои
не, стига да се подадат коректно документите в нои
аз имах една майка с болничен до 11.11.2009, обаче тя роди по-рано и на 26.10.2009 и издадох нов болничен - двата болнични се застъпват
в трз програмата си въведох първият болничен да бъде до 25.10, а новия който застъпва първия да почва от 26.10 и нямаше абсолютно никакъв проблем

# 153
благодаря за бързия отговор. да парите за дните от 1 до 7 ноември ги получих

# 154
здсравейте !
изчетох горните постове и още повече се обърках  Rolling Eyes
имам следния казус :
сама си плащам осигуровките . синът ми може да бъде приет в ясла преди да навърши две години . след като подам декларация , че посещава ясла ,как е по-добре за мен  :
1. да ползвам 2 месеца платен отпуск и после 1 месец неплатен и ще получавам ли през този период 50% от майчинството (120лв)
или
2. да подам молба за назначаване на 4 часов раб.ден и полага ли ми се тогава 50% от майчинството (120лв)
идеята ми е да плащам по-малко осигуровки и да вземам 50% от майчинството. Ако не дам малкия на ясла сега ,после има вероятност да не мога да го уредя,когато навърши 2 г  newsm78
благодаря за съдействието Simple Smile

# 155
здр. мамчета да ви попитам...- има ли проблем ако болничният миза задържане се застъни с този за 45 дни преди термина?
сега ми издадоха от клиниката за 34 дни- до 10,01,2011г., а 45-те дни трябва да ми издадът на 1-2,01,2011... и се притеснявам да ли ще ми направят проблем в нои
Ако си сигурна, че болничния ти - 45 дневния ще ти се застъпи с този, които ти е за задържане ще трябва да ти  го поправят иначе ... пак теб ще те разкарват за да му намаляват дните, защото 45-дневния си е точно както са ти го сметнали докторите от датата ти на термина. Провери си датите с доктора от кога ще ти пускат 45 дневния, защото иначе могат да те разкарват доста до последния ти болничен. При мен една колежка така я разкарваха със всичките й болнични да поправят датите.

# 156
Здравейте,
От утре съм в болничен( бременна съм в 4мес). Имам 11 дена отпуска от тази година, от който си пуснах 4 дни след коледа. Въпросът ми е как да я прекъсна тъй-като няма да се връщам на работа дотогава.Попълва ли се някаква молба. Искам да знам, защото фирмата ми ако може да ме преметне със сигурност се пробва..

# 157
  • В полите на Пирин планина
здсравейте !
изчетох горните постове и още повече се обърках  Rolling Eyes
имам следния казус :
сама си плащам осигуровките . синът ми може да бъде приет в ясла преди да навърши две години . след като подам декларация , че посещава ясла ,как е по-добре за мен  :
1. да ползвам 2 месеца платен отпуск и после 1 месец неплатен и ще получавам ли през този период 50% от майчинството (120лв)
или
2. да подам молба за назначаване на 4 часов раб.ден и полага ли ми се тогава 50% от майчинството (120лв)
идеята ми е да плащам по-малко осигуровки и да вземам 50% от майчинството. Ако не дам малкия на ясла сега ,после има вероятност да не мога да го уредя,когато навърши 2 г  newsm78
благодаря за съдействието Simple Smile

Ако си в платен отпуск се дължи цялата осигуровка върху осигурителния доход. Ако си на 1/2 работен ден - половината. При неплатен се дължи само здравна вноска. При всички случаи вземаш 50% от обезщетението за гледане на дете, докато то стане на 2 години.

Здравейте,
От утре съм в болничен( бременна съм в 4мес). Имам 11 дена отпуска от тази година, от който си пуснах 4 дни след коледа. Въпросът ми е как да я прекъсна тъй-като няма да се връщам на работа дотогава.Попълва ли се някаква молба. Искам да знам, защото фирмата ми ако може да ме преметне със сигурност се пробва..
Няма как да ползваш два вида отпуск едновременно. Оттегли си молбата за отпуск или помоли да я анулират.

Последна редакция: ср, 15 дек 2010, 09:34 от AnMary

# 158
Lady Brinne, благодаря за отговора Simple Smile

# 159
Искам да попитам следното: 45 дневния болничен преди термин може ли да се издаде със задна дата? Моят започва от днес 15.12, но Аг-то ме вика на 23.12,  за да ми го издаде. Тя казва, че няма проблем и все пак да попитам... Simple Smile

# 160
  • Пловдив
Искам да попитам следното: 45 дневния болничен преди термин може ли да се издаде със задна дата? Моят започва от днес 15.12, но Аг-то ме вика на 23.12,  за да ми го издаде. Тя казва, че няма проблем и все пак да попитам... Simple Smile

да,няма проблем
болничния ще е от дата 15,с дата на издаване 23
днес се обади в работата,че си в болничен,който ще представиш на 23

# 161
Здравейте,имам подаден болничен в нои за 42дни след раждането от 27.10.2010 до 08.12.2010.подаден е в нои на 02.12.като проверявам в сайта стои още в процес на обработка.другите болнични ми ги изплащаха около 12 число,а сега има забавяне.дали има някакъв проблем?

# 162
  • Пловдив
Здравейте,имам подаден болничен в нои за 42дни след раждането от 27.10.2010 до 08.12.2010.подаден е в нои на 02.12.като проверявам в сайта стои още в процес на обработка.другите болнични ми ги изплащаха около 12 число,а сега има забавяне.дали има някакъв проблем?

работодателят ти е забавил внасянето на болничния
НОИ не ти бави нещата
срока за изплащане е 15 работни дни от 2 декември

# 163
Благодаря дано ги изплатят до нова година...

# 164
Виждам, че много майки задават тук вълнуващите ги въпроси и реших и аз да се възползвам от вашите знания. Случая ми е следния: когато детето ми навърши 1година/по точно като ползвах 410 дни/ се върнах на работа, съпруга ми подаде при неговия работодател декларация по чл.53 за гледане на дете до 2 годишна възраст. До скоро нямахме никакъв проблем , но мен работодателят ми ме информира, че след 1 януари ще прекрати договора ми на основание "няма работа".Въпросът ми е след като аз съм безработна съпругът ми ще продължи ли да получава обезщетение под формата на майчинство или няма право на такава. Благодаря Ви , ако някой знае нека сподели!

Общи условия

Активация на акаунт