Операция на щитовидна жлеза - 3

• 73 572
  • 734
  •   1
Отговори
# 30
Това са хост сайтове за прикачване на изображения:
http://www.picvalley.net
http://prikachi.com
От този линк можете също да качвате и допълнително да оразмерявате изображението: http://picbg.net/

Тези хост линкове за изображения, показват адреса на самата снимка.
Когато качвате снимка през тях следва копиране на директния линк към изображението. Линковете могат да бъдат примерно тези два вида по-долу 1 и 2:

1 -
Код:
https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png

При положение, че ви излиза както тук от двете му страни пишете
Код:
в началото на линка

и като краен резултат той представлява това
Код:

Всъшност
Код:

оформят визията на изображението.

2 -
Код:

При т.2 линка се поставя директно без да се изписва допълнително
Код:

# 31
 Collibri , в моя род пък всички жени са оперирани,кой веднъж,кой два пъти,кой три пъти,аз бях последната(дано не се случи и на дъщеря ми).Майка ми е отлагала операцията 20 години,аз пък веднага легнах.Майка ми и леля ми нещо не пият.Леля ми се следи постоянно,докато майка ми изобщо не помня да е ходила в последните 25 год.Братовчедка ми пие ще пие лекарства до край.
 Моята диагноза също беше струма нодоза,ама за степен нямам спомен.
 Да са ти живи и здрави дечицата и да те радват много.Хубаво,че си успяла да постигнеш мечтата си.Щом не ти е дошъл момента за операция,живей си спокойно,но когато дойде-не се плаши,всичко е за хора  минава и заминава.В Търново като бях имаше с мен една баба на 75 г,на врата и имаше буца колкото портокал,оперираха я и стана след 2 часа,гладна,жадна и приказвайки.Каза,че не се е оперирала да сега от страх.
 Оф,тъпа ще си остана,реших да пробвам със снимка,ама ми пише че ми е голям файла.Как да го смаля.Боже не ми забелязвайте,че съм толкова непохватна,че ме срам Embarassed
 Нушка ,благодаря за подробното описание,но късно го видях,ще пробвам в понеделник.Умници сте вие да сте живи и здрави!

# 32
Първо копирам изображението /картина, снимка/ и го пействам. Десен бутон на изображението и отваряш
1. редактиране
2. изображение
3. разтягане/накланяне
4. отбелязваш в прозорчетата колко % искаш да се намали изображението. Меци, твоето намалих с 10%.
5. когато изображението се намали, го затваряш с червения "Х" горе в дясно на екрана. Излиза прозорец и те пита да бъде ли запазено - отговаряш с да или не в зависимост от това дали те устройва големината.
Дано да съм била полезна. Има и други начини за намаляване, но аз използвам този.

# 33

ето http://prikachi.com/images.php?images/562/2636562i.jpg снимка я сложих по моя начин, ще се опитам да науча тези и на теменуга това ми е бебокът

Последна редакция: пт, 05 ное 2010, 20:18 от Collibri

# 34
Колибри, първия линк не е активен, редактирай мнението си и премахни интервалите в линка, може би ще стане.

# 35
  • При розите и топлата вода ......!
Момичета, сега като ви изчетох виждам, че сте коментирали качването на снимки. Аз писах на 4ик4ирик на лични по този повод. Сега ще пиша и тук. Според мен най лесно е в www.PicValley.net, Най отгоре има настройка за размер- избираш за форуми и запаметяваш. После стъпките са следните:
Моят компютър- Преглед- Избираш снимката, която си качил на компютъра - Снимки код- Копираш кода.
От тук има 2 варианта:
1. За да се вижда директно снимката както при Меци- от бутончетата отгоре, където пишеш, избираш иконката- Вмъкни изображение/ под В /- и между скобките пействаш копирания код.
2. За да е линк, както при мен, избираш Вмъкни връзка /под I /, и между скобките пействаш копирания код на снимката. Това е. Надявам се да съм била полезна.

Collibri , махната ми е цялата жлеза и не знам защо не е симетричен белега. Така е решил доц. Димов. Sad  Иначе си объркала мен и 4ик4ирик , за кистата.
Майка ми също е оперирана преди повече от 30 години, но за разлика от мен не пие Елтироксин, има останала част от жлезата.
Бебока е стахотен сладур. С тези очи, доста сърца ще омае! Peace

# 36
Лелееее, що нещо сте изписали.... Доста съм поизостанала и сега започвам да чета... smile3529

# 37
Еее,колко сте изписали newsm09 Утре ще се опитам да се включа във фотосесията .Само да се справя с качването ,че съм... doh dohАз прикривам белега с малки шалчета,май се наричат фишу на мадамски.Опитах с герданче ,но ръбчето е чувствително и ме боли.В Пловдив попаднах в индийски магазин ,един кош шалченца по левче бройката.Не супер качество ,но за 1лв ми вършат работа ,а разцветки невероятни newsm03
.Collibri ,относно белега мисля ,че зависи от  хирурга .И при мен е изрязано ,разреза не е голям.Малки или големи всички ,ще изчезнат,въпрос на време.Аз съм от безгласните и много скапаните след операцията,защото дълго ме държаха без лекарства.И това явно е много индивидуално.Не се притеснявай, ще отидеш когато си готова,щом можеш да отлагаш.Само по ехото ли ти казват ,че е спешно? Искат ли ти и други изследвания?Аз също съм първата в рода с такова заболяване.Започна се преди 3год с една кистичка и...Тогава докторката ,на въпроса ми -защо...,ми отговори ,че в тия години бил разпада на някакви си вещества от чернобил,казват че и стреса допринасял.Аз съм от щастливките ,бях в точното време ,в точните ръце,господ бе с мен!
Имам много познати ,който си пият от години таблетките и са ок.А ако ти махнат само единия лоб може да не пиеш.
Дати е жив и здрав бебокът,голям сладур е!
4ик4ирик,стииискам палци вси4ко да се изчисти Hug Hug
  bouquet
 и лека вечер!

# 38
Соте, привет, фишунцата са супер, да, а и като свикнеш сигурно не ти се пречкат по врата, само лятото как е? Хм

На мен са ме гледали много пъти на ехограф, да следят и хормони си пускам ТСХ,  ФТ4 Антитела също веднъж ми пускаха и тиреоглобулин. Общо взето са в ред всичките тези неща при мен, никога не са се отклонявали. Това е и което ме кара да се замислям.
А на операция ме пращат, като видят размера на кистовъзела - казват, че може да не се оперира до 3см, после се оперирало - нали знаеш - така пише в учебника. Е, вероятно има някаква причина да е така - в един момент почвало да пречи да се преглъща, можело да притиска хранопровода и трахеята и прочее. Да, но моя някак явно расте по-странично и не го усещам много да ми пречи, понякога при преглъщане - като все едно имам буца в гърлото, но е епизодично. Затова и не съм се разбързала.
Питах доц.Тодоров - при който ме пратиха на консултация като хирург - той само го пипа възела и гледа изследванията ми. И ми обясни, че понеже съм била млада, и ако ме оперират овреме дет се вика, жлезата била регенеративна много и можело и да се справи остатъка от нея и да не се налага да пия хормони. Но никой не знаел. А и естествено избягват момента с израждането на възела като направят операция. Винаги има риск.
Точно това ми е много интересно и бих се радвала, ако споделите повече - какво значение има кога се прави операцията и дали може да се избягва и да се живее с тези възли.
Смущава ме също и фактът рецидив.. гледам е доста често срещано явление.
И не на последно място, като е кисто възел... не може ли някак си да му се невиди тая киста да се спука. Знам, че кистите се пукат понякога, как да я накарам да се пукне... опитвам със силата на мисълта, но не се получава  Laughing

# 39
Колибри,
все едно чета собствените си мисли... Аз като открих възела, още кърмех Дария и ми беше мътна Индия... ходих по разни лекари, като най-накрая стигнах в София и доц. Тодоров каза за рязане, пък Начев каза - не. И аз веднага заклоних към изчакването  Simple Smile Още повече, че бях еутиреоидна (както си ти в момента). Ходих на иглотерапия, направих 2 курса, но кисто-възела не изчезна. Честно казано, аз се надявах поне кистозната част да се резорбира, та да намали размера, но не би. Иначе ме беше страх да не се спука (риск от инфекция). И така, един ме съветваше едно, друг - друго. Работя с лекари и сондирах мнение навсякъде, но... повечето лекари са за махане, просто... застраховат се от евентуално израждане на възлите. Мен, честно казано, ме хвана страх, предвид многото случаи на рак в моята рода...
Отделно тази година на мен ми беше инфарктна, баба ми почина, върнах се на работа, Дария тръгна на ясла, с много мъки обзаведохме и се преместихме в ново жилище... и съответно отдавах отслабването си, умората и напрежението на това. Отделно сърцебиене си имам от поне 5-6 години, но никога не бях разбрала от какво е... Екстрасистоли също си имах, беше доста неприятно. Сега да ти кажа, по-добре се чувствам. Толкова не исках операция, и до последно се чудех дали не греша, но май наистина стана по-добре така - мисля, че споменах, че Сечанов каза за левия ми лоб, че е бил почти изконсумиран от кистата.  Rolling Eyes  Сега се надявам десния да поеме функцията и да не ми се налагат хормони...  Praynig
След операцията се чувствах доста отпаднала, спеше ми се много, но си имах апетит. Лесно се уморявах. Аз и сега се поуморявам де, те минаха само 9 дни. ОТначало определено трябва някой да ти помага, особено с децата  Peace  М/у другото бебока е много сладък!  Grinning 
Сега на работа като ходя, обличам една блуза под мантата, дето деколтето й е по-високо - мисля така да е, докато падне коричката на раната. А тя от своя страна е около 5 см широка.
За мен няма грозен белег - "белег", значи бележи нещо, през което си минал - за мен си е геройство  Simple Smile  Wink

4ик4ирик, надявам се на добро развитие относно кистата в черния ти дроб... Желая ти от все сърце здраве!  Hug   Както и на всички вас, момичета!

п.с. Диагнозата ми беше струма нодоза II степен.

# 40
  Това с израждането пък, кой го казва. На мен двама лекари са ми казвали, а и съм чела ,че тези възли не се израждат. Каквито са , такива си вървят.

# 41
colibri az съм оперирана от доц. Тодоров Имам му доверие и като специалист и като човек Peace.И аз в моментите на страх  или като наближаваха прегледите при поредния ендо си казвах"Соте кво се лигавиш, нищо няма в гърлото ти ShockedМинах през 5-ма,не получих отговора ,който аз исках,всички ми казваха бързай
.Всеки сам решава ще се довери ли на лекуващия или...Не очаквай някой да ти каже ..така трябва .."Тук всички сме различни ,спецефични , всеки поел своя кръст.Никой от доц.,проф.или ..може да каже кога е момента на операцията, ще има ли рецидив или не ...Вземаш решение според състоянието си
.Този форум и момичетата тук ми помогнаха на мен лично да приема първия шок. Тази крачка предприех ,когато бях убедена ,даже се страхувах да не вземат да ме отложат.Щом не си готова изчакай.  лека нощ!!  bouquet

# 42
здравейте,милички!
лелеееееееее,колко сте изписали..но по-късно ще го прочета..
чикчирик,много съжалявам за развоя при теб. Hug Hug Hugа ти за тази киста защо не се консултираш и с доц.димов?все пак е коремен хирург.ти си знаеш,това само като идея.успех в бързото разрешение! Embarassed Peace Praynig

# 43
Здравейте момичета, нямаше ме няколко дни и доста сте изписали.Относно израждането на възлите– за съжаление някои от тях се израждат и то не е рядко явление.При мене се усъмниха и това ме накара да мина под ножа въпреки ужаснияси страх.На ехографа се видя удебеление в долния край на възела и изменение на структурата, биопсия не съм правила,просто след 10тина дни ме оперираха и слава богу нямаше нищо лошо.Може би се е изменило защото възела ми беше на 8г, доста отгледан.След операцията се чувствам добре и не съжалявам.възтанових се много бързо и на 10 тия ден бях на път,такава ми е работата.Мъжът ми е опериран от базед преди 8г, като преди това се лекува 4г, изпи какви ли не лекарства и нищо.Като се сетя какъв кошмар бяха тия няколко години, това просто беше друг човек , изнервен, викащ по всички и за всичко.Имаше изпъкване на двете очи, като едното много се забелязваше.След операцията за 2-3 месеца всичко отшумя(махната му е цялата жлеза), сега си пие LTiroxin и няма проблеми.Бяха му казали че с възраста ще му се намалява и дозата,но досега си е на една и съща, и хормоните са му в норма.Сега леля ми го е закъсала, открили са и множество възли, но пък има и проблем с калция и утре ще ходя да и взема изследванията и да се решава какво ще се прави.

# 44
http://prikachi.com/images/698/2647698J.jpg
Здравейте,момичета.
Как сте след почивните дни?
Колибри,много сладко бебче имаш!

Общи условия

Активация на акаунт