Операция на щитовидна жлеза - 3

• 72 619
  • 734
  •   1
Отговори
# 435
Мецанка опитах се да ти пиша на лични но сандъчето ти е пълно....ако може да ми пишеш  на лс повече инфо къде и при кого си била и как е минало всичко ще съм ти много благодарна... Hug

# 436
   Здравейте момичета.
 Завърнах се  Simple Smile Първо искам да ВИ благодаря за  топлите думи и подкрепата  , която ми дадохте .Силно ВИ  Hug Много сте мили и безкрайно  ВИ  благодаря
 Само да спомена , че успях да ви изчета .На "новите момичета " успех им желая и както казвате позитивно мислене Hug Hug Hug
 След операцията не съм пила еутирокс ,но от днес го пия по-схема и биопсия не ми е правено ,защото имах алергия към метизол , пропицил и още едно лекарство на което не помня името и затова се наложи да ме оперират.
В понеделник ме приеха в ИСУЛ  , в клиниката по лъчелечение при Проф. Хаджиева за лечение с радиоактивен йод.Да си призная чеснооо не е много приятен престоя там , но мина и вчера се прибрах в нас , по- скоро сега съм при родителите ми ,но след 2 седмици ще се прибера в нас при моето малко слънчице . В момента съм радиоактивна и не мога да се прибера  в нас.Направиха ми сцинтоиграфия на цяло тяло  да се види натрупването на йода и дали има метастази в  други части в тялото- НЯМА ЗА МОЕ УСПОКОЕТНИЕ.
 В понеделник ще се срещнем с професорката да ми разясни какво е точно положението ми така да се каже.Най вероятно след повторното правене на сцинтиографията след 6 месеца , ще се наложи пак да направя лечението с йода , но това в понеделник , ще се разбере.
 С вас съм и ВИ подкрепям с  Hug Hug Hug  операцията не е тежка и мога да кажа , че много бързо се възстанових ,по- важни са резултатите от хистологията. Дали за добри или лоши.УСПЕХ
Ако някой се интересува от подробности  ще ви разказвам .
Лека вечер и весели почивни дни   bouquet  bouquet  bouquet

# 437
Здравейте, момичета! Благодаря ви много за "палците" и подкрепата.
Операцията ми мина много добре, но и аз ще чакам тия дни
да си взема епикризата, а и резултата от биопсичният материал, но казаха ми,
че всичко е наред, но докато не видя черно на бяло няма спокойствие. Клъцнаха
жлезата наполовина и сега ще чакам резултата. Бяха много внимателни в клиниката,
оператора също, чесно казано всичко мина добре.

# 438
Добро утро, момичета. Така е може би с всички, които са скоро оперирани.
В главата им куп въпроси, на които не могат да си отговорят и търсят начини
да запълнят празнината. Можете ли да ми кажете, как се чувствате  след като
е отстранена една част от жлезата - чувствате ли липса й. Искам да знам какво
ще ме очаква за напред, аз също ще попитам ендокринолога, но вие като че
ли най-добре ще ми обясните.  newsm78  bouquet

# 439
Gerova, в какъв смисъл да се чувства отсъствието на част от жлезата, чисто физически навярно. Не, такива усенания няма. Такива усещания за липса се наблюдава при отстраняване на крайници, гърда, т.е. това, което е видимо. Може да имаш други усещания, свързани с хормоналният статус. Спокойно, това, което е вече отстранено от теб - не го мисли. Огледай се и виж колко много неща си постигнала и имаш, а има хора, които не могат да си позволят и да мечтаят за тях дори. Започни да се взираш в малките неща, които правят живота да изглежда по-красив!
Аз лично много се радвам, че имаме това местенце на което можем спокойно да споделяме всичко преживяно! Желая на всички весели почивни дни!

# 440
  • При розите и топлата вода ......!
Здравейте красавици!
Gerova , здравей! Hug Знам, че в момента имаш много въпроси и е логично. За хистологията - в момента на операцията правят първично изследване. Много рядко резултата от последвалото изследване  е различен, така че не го мисли. За липсващата жлеза- при теб е махната част от жлезата, което означава, че останалата част може да компенсира, т.е. да нямаш нужда от изкуствен хормон. Ако ли пък не, ще пиеш хормон. Първоначално докато дозата напасне може да имаш някакъв дискомфорт, но може и да нямаш, това е строго индивидуално. Питай, пък ние със "стаж" ще се опитаме да ти бъдем от полза.  Прекрасно ти го е казала temenuga2 , радвай се на малките неща. Аз бих допълнила живота е такъв какъвто си го направим.  Ти къде се оперира? Питам защото в последствие се включват момичета на които предстои операция. Така могат да събират информация и да се ориентират.
sisanka , радвам се за теб! Ето мила, едно препятствие е преодоляно. Peace Дори да се наложи ново облъчване,не се притеснявай. Просто така трябва, то е за твое добро! Не се измъчвай, че си далече от любимите същества. Днинте ще минат бързо, ако си намериш занимавка- книга, гоблен, филм или каквото и да е. Приеми го като една заслужена релаксираща почивка. Само две седмици разделени, после цял живот заедно.  Wink  Чакам резултата в понеделник! Ти къде беше оперирана?
Момичета,, прегръщам ви всичките до една и ви желая прекрасни събонта и неделя!

# 441
Ох момичета като ви чувам някак се успокоявам, но мога да призная че се ужасявам какво ще стане и какви ще бъдат резултатите...

# 442
temenuga2, не се чувствам добре особено сутрин - отпусната съм, нямам сили, много изморена
като мине час-два се пооправят нещата, но не е така както беше преди, може би аз сега съм
изплашена, все пак скоро ми беше операцията, честно казано не знам как ще се чувствам след
това, какво трябва да очаквам, какви симптоми, които да ми подскажат, че това е от липсата на
жлезата. Оперираха ме във Варна-Терапията, д-р Ненков, много съм доволна, изключително внимателен той и екипа му. Казаха ми, че един месец трябва да остана така без лекарства, след
това ще трябва да си направя изследвания и ще се прецени какво и колко трябва да приемам.
Просто моля да ми кажете, вие как сте били, имали ли сте такива симптоми като моите, ако сте имали как сте ги преодоляли, може би нещо такова, честно казано и аз не знам какво да питам. newsm76 Two Hearts

# 443
   Здравейте момичета.

baki_jovic спокойно  всичко ще е наред трябва да си спокойна и да си мислиш за приятни неща  Hug . За информация аз се оперирах в МЕДИЦИНСКА АКАДЕМИЯ в 2ра хирургия при доц.Тодоров  доказан хирург.Много съм доволна от него и от престоя си в отделението.Чистота и отношението на сестрите е СУПЕР.
За хистологията на мен ми излезна отрицателен  ,но после се оказа положителен   . Но това е много относително .Доц. ми каза  че ЕДВА 1% се случвало .
И аз се чуствам отпаднала сутрин  направо като парцал съм и много се подувам -задържам течности , но после отшумява.Предполагам , че като приемам хормоните по-дълго време ще се пооправя.
Стискаме ти палци за резултатите  Hug Hug Hug

# 444
Gerova,аз останах с 1см жлеза след операцията и месец бях на собствен ход,за да се види реално тсх,което беше 6-7 пъти над нормата.този ми месец беше кошмарен-напълнях,спеше ми се нон стоп,подута,пролетна умора,по цял ден с ангажименти и нерви(не пожелах болничен),но после за около 3 мес.с лекарствена терапия,забравих за всичко!
бързо възстановяване на всички оперирани!
прекрасна вечер и щастлива неделя на всички! Hug Hug Hug

# 445
ina15, при мен има оставена малко повече щит.жлеза (аз не зная колко), а от
операцията е минало само 4 дни, засега имам само сутрешна отпадналост,
шум в ушите и никакъв тонус, доста четох из старите теми и доста неща
ми се изясниха, да се надяваме, че ще мине добре и нормално. Малко или
много трябва да съм оптимист, а и в четвъртък имам среща с хирурга си от
когото трябва да получа резултата си от хистологията. Ще пиша след това.
Приятни сънища.  Hugluvbed

# 446
  • При розите и топлата вода ......!
baki_jovic, в темата пишем кой къде е опериран. Прочети и можеш да направиш избор. Само не се притеснявай, така няма да си помогнеш. Каквото и да е трябва да се махне и да се лекува. И преди сме писали- това се лекува! Ние ще те подкрепяме, макар и от дистанция. Hug
Gerova  рязана е  жлезата, травмирана е. Затова искат да мине месец- да заработи. Като дабавим и стреса и депресията се стига до симптомите,  които имаш. С времето всичко ще си дойде на мястото. само спокойно. Peace
sisanka , за да се натрупа хпормона е необходимо 30 -40 дни. Така че до пролетта ще си "бомба" и ще тичате със слънчицето в парка Laughing - ще искаме снимки плийз! Hug
gery_dobreva , на  теб ти желая успех, ще стискам палци и ще се моля за теб. Hug Praynig
adorable , на теб пожелавам успех и пиши! Hug
Лека и спокойна вечер милички!

# 447
Добро утро, дано сте се наспали.  smile3524
Днес е неделя, ден хубав за сън, без напрежение и пълна релаксация.
gelikas благодаря ти,  Hug,но имам молба към някой, който знае някакви
координати н  д-р Сарджева от Варна, ако може да ми ги изпрати на лични или тук, а
също и мнение за добър лекар. smile3523

# 448
Момичета аз реших ще ходя да се оперирам в Стара Загора...ако някои има опит много бих искала да чуя...реших така защото имаме приятели които могат да ми помогнат тези няколко дни в болницата тъй като ще съм самичка  Cry мъжът ми ще се грижи за детенцето ни от година и 6 месеца, а нямаме баби и роднини по другите градове...ако някои е чул някои неща за Стара Загора много ще са ми полезни да ги знам...много Ви благодаря за подкрепата...сега Вие сте ми семейството  Hug

# 449
Gerova,аз ги имах координатите на д-р сарджева,но не ги намирам.но ги има и в темата за автоимунния тиоредит-погледни или ги попитай там.
baki_jovic,успех! Hug Praynig Peace
gelikas,как си? Hug

Общи условия

Активация на акаунт