Операция на щитовидна жлеза - 3

• 73 575
  • 734
  •   1
Отговори
# 60
gelikas, специално за теб http://vbox7.com/play:da1f7936&al=1&vid=440401
Да си жива и здрава, обичана и желана!

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 14:30 от temenuga2

# 61
Честит рожден ден!! Бъди винаги здрава! И бъди щастлива!   bouquet

# 62
gelikas, от все сърце ти желая много здраве, късмет и любов!  bouquet Hug

# 63
gelikas Hug Hug,миличка да си жива и здрава!!!От сърце ти желая щастие,любов и спокойствие newsm newsm51!Припавам ,като сладкопойно гардже съм newsm57Приятна вечер Hug Hug!

# 64
O, gelikas ,
честит празник, мила! Бъди жива и здрава, обичана и обичаща!

bouquet

# 65
 Добро утро,хубавици!
 gelikas,на патерици още веднъж ЧРД. newsm51 newsm51,много здраве и сбъдване на всички твои мечти!Цветята са от моята градинка,обожавам жълти цветя. Hug
 pupinka_68 ,отока ще се прибере постепенно,не става бързо,поне при мен бяха нужни 2-3 месеца,а за цикъла,какво да ти кажа,аз бях все нередовна,но след операцията съм като часовник.Явно при всеки е различно.
 Sote,браво за ТСХ-то,аз вчера ходих да дам кръв,във вторник ще ми излязат резултатите,дано съм като теб.
 Collibri ,temenuga2 ,iina15,4ик4ири,monataq Hug Hug Hugкак сте?
 Хубав ден на всички!

# 66
Здравейте момичета! Раничко съм станала, че ходих да ме боцнат да видя как съм с хормончетата. За сряда имам час при ендокриноложката. Вървя си по улицата на връщане от ДКЦ-то, а времето едно меко, топло, приятно, правя си вътрешна усмивка, но няма как да не забележа лицата на хората с които се разминавам - угрижени, унили, тъжни...И тъкмо си го помислих и застигнах една дама на около 65-70 години, върви си бавно и тихичко си пее. Толкова и се зарадвах, видях я само с периферно зрение и защо ли не я поздравих, трябваше да го направя. Хубаво е човек като се събуди да е радостен за това, че е видял светлината на новият ден, за това, че чува песента на птиците и да е благодарен за това.
"Винаги се радвай, винаги се моли, винаги благодари!" - е библейският постулат, завещан от св. ап. Павел. Колкото е полезен той за обикновения човек!
Прекрасен ден и почивни дни ви пожелавам с много поводи за радост и усмивки!
 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51

# 67
temenuga2,благодаря ти за хубавите думи.
И мен ме боцнаха вчера за ТСХ ,във вторник ще са готови резултатите Praynigдано да са добри и моите и твоите.
 Хубави,слънчеви и топли почивни дни,изпълнени с радост и любов пожелавам на всички от сърце!

# 68
  • гр.Гоце Делчев
gelikas ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И ОТ МЕН НА ПАТЕРИЦИ ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО КЪСМЕТ В ЖИВОТА  bouquetНа останалите дами пожелавам да са добри изследванията ,а пък скоро оперираните да се похвалят с подобрение.

# 69
Привет и от мен!
От два дена ходя като ударена с мокър парцал. Увеличена ми е жлезата и днес ходих да ми вземат кръв за хормоните и на ехограф. Имам възел 3 см и лекарят каза, че се е стигнало до операция. Във вторник трябва да си взема резултатите ендокриноложката щяла да ми обясни и ще се консултирам с някакъв хирург от ДКЦ-то. А тях много не ги зачитам. Сега не знам какво да правя. Къде да отида, какво се прави, колко време трае тази операция, наложителна ли е? В главата ми се блъскат толкова въпроси, че направо полудявам. Преди месец се наложи да направя аборт, защото плодът нямаше сърдечна дейност и сега като се замисля може това да е причината. Толкова тежко го преживях, и това вече ми идва в повече. Идея си нямам от колко време си го влача тоя възел. Ако не я оперирам ще пречи ли за бъдеща бременност Cry? И така, със сигурност искам да питам още неща, но в момента просто блокирам.

Благодаря Ви!  bouquet

# 70
Здравейте!Извинявам се, че нахълтвам в темата с въпроси, но съм притеснена и се надявам някой от вас да знае за какво всъщност става въпрос. От известно време майка ми се оплакваше от бучене и пърхане в ушите, а това което аз наблюдавах е, че не чува какво някой е казал и после твърди че никой нищо не е казал. Също така забелязах, че има проблеми и с паметта, но тя се оправдава с възрастта си /65г./. След многократно настояване от моя страна най-после отиде на ушен лекар, но от там я пратиха на ехограф на щитовидната жлеза. Казали й че има структурни изменения в жлезата. Пратиха я на ендокринолог, който й пусна изследване на ТСХ и анти-Тг и анти-ТРО, а доколкото знам това са ТАТ и МАТ. Резултата е добър. Всичко е в рамките на референтните стойности без да клони към никоя от границите. При прегледа лекарката е казала че жлезата е уплътнена и твърда, а резултатите от изследването доколкото съм запозната не показват възпалителен процес. С тези резултати ще отиде при ендокринолога чак в понеделник, но аз съм силно обезпокоена в очакване на много се притесних тези изменения в жлезата без хормона и антителата да показват възпаление дали не означават, че има тумор. Тъй като от 2-3 месеца 3г. ми момченце все кашля и търчим по лекари, изследвания и се занимаваме с лекарства не бях забелязала, но днес ми направи впечатление, че лицето й някак е променено, но в лошия смисъл на думата промяна. Вярно е че се притеснява за нас с детето и за братовчедка ми, но дали тази промяна не е свързана с нейното заболяване. Можете ли да споделите какво мислите за подобни симптоми и резултати. Знам, че хората които са се сблъскали с даден проблем с времето натрупват толкова информация за заболяването, че стават много компетентни, чувствителни и отзивчиви към хора със сходен проблем. Благодаря че ме изчетохте търпеливо и чакам вашите отговори.

# 71
  • При розите и топлата вода ......!
Здравейте, момичета!
Благодаря ви за хубавите пожелания! Hug На вас да ви се връща здраве, здраве, здраве! Praynig
Меци, хубави се ти цветята! Браво! Peace Hug
Sote, да разбирам ли, че гласа вече се е възстановил на 100? newsm78 При мен не е. Днес бяхме на поход и не мога да подвикна на децата. Sad
temenuga, много си права. Човек трябва да е доволен на това, което има днес, защото утре не се знае................... newsm78
4ик4ирик, чакам и се надявам на добри новини! Wink Praynig
pepi1963 / селски/ Wink, благодаря! Hug
adorable, спокойно! В началото е шок, но не е толкова фатално. Има по- страшни неща. Първо изчакай резултата. Консултирай се и с гинеколог, относно евентуална бременност. По принцип, ако не ти премахнат цялата жлеза, останалата част си компенсира, което не е никакъв проблем при зачеването на бебче. Peace
Относно това дали да се оперираш, решението си е само твое. Не знам от къде си? Прочети повече в темата. Изслушай ендакринолога си, хирурга. За  да си сигурна се консултирай и с друг специалист и тогава вземи решение. Възелът няма да порасте за няколко дни. Имаш време да го обмислиш и тогава да решиш. Само не се паникьосвай. Питай какво те интересува. Ще помагаме с каквото можем. Peace
Dji-djo, отговор може да ти даде само специалист. Аз само мога да ти кажа, че дори да има раково заболяване на жлезата, то не е фатолно. Маха се жлезата и само в най лошия случай се взема радиоактивен йод. Разбира се когато е навреме, дори минава и без него. Виж за бученето в ушите и проблеми с паметта, не знам да има връзка с щитовидната жлеза. Безмислено е да се притесняваш предварително. Изкарай си спокойно почивните дни, а после ще рещавате. Peace
Желая ви спокойни почивни дни! Hug

# 72
Добра вечер  bouquet!
gelikas ,имам подобрение,но все още гласа ми не е същия no.Усещам го по-тъничък,сипкав и без сила ,трябва да говоря тихо и много странно, въздуха не ми достига  33uu.Мецанка  Hug ,temenuga Hug ще чакаме добри вести newsm10 !
Dji-djo и аз ,като gelikas мисля,че тези симптоми, не са свързани с жлезата,може би е вестибуларната.Мен ме зачислиха в онкото и ей ме на ,със всеки ден по- добре.Не се страхувай лекуват, да са живи и здрави, докторите.Не се навивай Hug Hug  ,чакай спокойно.
Лека нощ!  bouquet

# 73
Sote, след операцията и аз имах усещането, че не ми достига въздух, това отзвучава, но не помня колко време продължи това, отдавна беше. Имам и такъв спомен...след операцията имах едно неприятно преживяване и тотално изгубих апетит - 11 дни не можех и залък да преглътна, ей така си изкарах 11 дни на водичка. Като отидох на преглед доктора като пипна жлезата и ми се скара "Ти защо не дъвчеш и гълташ, имаш срастване!?" Така, че е важно да се дъвче и преглъща. Не е важно да е непременно с храна, може да си дъвчете дъвка и да преглъщате като гимнастика.

Последна редакция: сб, 13 ное 2010, 10:47 от temenuga2

# 74
 Здравейте,красавици! Hug Hug Hug
 Как сте след почивните дни?
 Dji-djo , adorable ,не се притеснявайте да питате каквото ви интересува,ние (оперираните)сме тук да помагаме.gelikas,сладураната ви е обяснила накратко  всичко,но ако има нещо-питайте.
 Хубава нова седмица на всички!

Общи условия

Активация на акаунт