Операция на щитовидна жлеза - 3

• 73 579
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
И аз ви желая прекрасна и топла есенна седмица.

# 76
Здравейте отново!
Ами аз съм по-спокойна сега. Утре като си взема резултатите от хормоните тогава ще му мисля и ще споделя тук, за да разбера и вашето мнение:) А това за гласа задължително ли става така?

Успешна седмица и от мен и се радвайте на слънцето!

# 77
Успешна и слънчева седмица и от мен. Adorable, това с гласа не е задължително, аз не съм имала проблем , мъжа ми също. Доколкото знам това е временна пареза на гласните струни и се възтановява за няколко месеца. Не се притеснявай ако ти се налага операция, в повечето случаи наличието на образувания пречат на правилното функциониране на жлезата  дори и хормоните да са в норма.Стискам палци да са ти добри резултатите.

# 78
adorable ,аз нямах глас месец и половина и си мислех ,че така ще остана и една сутрин хоп-гласът си дойде.Но при всеки е различно,другите оперирани с мен си говореха нормално.
 Относно хормоните,моите винаги бяха в норма и преди и след операцията, Praynigмоля се и утре резултатите да са ми добри.
 Питай,каквото те интересува,и не се притеснявай.Стискам палци за добри резултати.

# 79
mishlence73 , МЕЦАНКА 2610 Благодаря за подкрепата!  bouquet И аз се надявам на добри резултати, защото нямам симптомите, по които може да се разбере, че има проблем с жлезата. И аз прочетох, че не е задължително ако има възел, хормоните да не са в нормите.
Утре със сигурност ще имам доста въпроси и ще се радвам да ми помогнете с отговорите Blush
Но каквито и да са резултатите ще се оправям, няма начин! Цунки:))))

# 80
adorable,на линия съм и ще помагам с каквото мога.Моят възел беше 2,2см и съм го носила сигурно 7-8 год.Случайно го пипнах и даже месец си ходех и все пипах и не знаех какво е това.Имах и киста и не можах да живея с мисълта че това нещо ще расте в мен-бързо взех решение и го махнах.Но ти си млада и обмисли добре плюсове и минуси. Hug Hug Hug
 Със  сигурност ще се оправиш,важно е да вземеш решение.
 Попаднала си на точното място,тук всички са много мили и помагат със съвети.Аз малко късно се включих тук,чак когато ми мина операцията и не можех да говоря.Но много ми помогнаха.
 Хубава вечер на всички и съм щастлива ,че ви има.

# 81
Да, наистина тук всички са много мили! И аз като знам, че е там не ми дава мира. Млада - на 29 съм и затова толкова се зарадвах като разбрах, че сам бременна, толкова много искам да си имаме бебче - но уви не беше за дълго. И сега искам да свърши всичко по - бързо и да почнем с опитите. Аз отидох при личната, защото припаднах, иначе скоро май нямаше да разбера и тя като ме прегледа видя, че ми е уголемена.

Лека и спокойна и от мен!

# 82
Забравих да попитам, тази операция поема ли се от здравната каса или плащаш само ако избираш екип?

# 83
Операцията се поема от здравната каса, информацията е от тук http://www.endosurg.eu/Q&A.html

# 84
adorable , скоро минах през твоите перипетии и ще споделя с теб.

Първо, виж хормоните как са и се консултирай обезателно с няколко доктора.
Ако искаш бебе, вероятно има начин да се опитва и преди да се прави операция. Това обаче доктор трябва да прецени и твоето вътрешно чувство.. Щитовидната е много особена жлеза. Би могла да пречи на забременяване, на износване на плода, и на цялата бременност, би могла и да причинява увреждания, ако не са нещата правилни. Но знам, че без нея, още по-трудно се забременява.

Моят случай - исках много второ бебе. Когато разбрах, от профилактичен преглед при мамолог, че имам възел на шията. Беше 28мм. Ходих при Начев - казах, че много искам да забременея. Бях преживяла един спонтанен аборт - вероятно недостиг на прогестерон. Изследвахме хормоните - всичко в норма. Начев каза - ела след 6 месеца на ехограф, ако хормоните са в ред и възела не расте - може да опитваш за бебе. следва преглед отново след 6 месеца - ако не расте, отново отлагаме с 6 месеца и така, един вид ми даде време и шанс да забременея, без да оперираме.
Ходих на консултации и при доц. Тодорова. Тя също разреши да опитвам бременност. Аз съответно бях в голям стрес . Опити за забременяване и постоянната мисъл - ами ще стане ли, ами ще има ли време, ами ако расте... и тн...
Все пак взе че стана. Тогава Тодорова ми изписа куп лекарства, без да имам проблеми с хормоните, на които аз като прочетох листовките и ми стана лошо... защото бяха адски противопоказани при бременност. И .. просто не ги пих.
Отидох при Ралица Иванова, от ендокринологията - тя ме прегледа, каза че няма промяна във възела и да не пия нищо, от това, което Тодорова даде. Просто да си карам без лекарства, като на 2-3 пъти през бременността изследвахме хормони и ме гледаха на УЗИ - за щастие, точно тогава възлите не растяха.
Успях да износя и родя здраво и читаво бебче! Бях много притеснена цялата бременност, да не стане нещо с бебчо, защото знаех, че тази щитовидна може да прави коварни номера, но ако се следи всичко и се пият лекарства, ако е необходимо, рискът от увреждания е минимален.
1 година почти кърмя бебето си /което също е под въпрос, при щитовидни проблеми, най-вече ако са разбъркани хормоните/, и съответно операцията се отлага, заради майчинството и кърменето. Възлите пораснаха малко с по 3-4 мм, всички казват, че бременността е причината - влияе им порастващо.
Сега съм в дилема какво и как да направя. Вече не смятам да забременявам. Но ако имах такива намерения, операцията вероятно щях да отлагам до последно.
Ако искаш да имаш дечица, много добре си помисли и най-вече се консултирай с правилните специалисти. Зная, че тези при които ходих се занимават именно с бременност и ендокринология, а именно Начев, Тодорова и Ралица Иванова - като от последната аз лично бях най-спокойна и доволна.
Кураж и смело напред! Изпълни мечтите си!  Grinning

# 85
  • При розите и топлата вода ......!
Здравейте момичета!
adorable  , разбира се, че не е задължително да се случи загуба на гласа. Това е привилегия само на "късметлийкики" като мен и Sote  Mr. Green Зависи от големината на възлите, от точната ръка на хирурга.......... Абе от късмета. Моят хирург е много опитен има и техника за предпазване на глесните струни, но при мен се случи....... Но да не те плаша. Стискам палци и чакам резултата ти.  Praynig Само не се притеснявай. Hug
Sote  и аз имам малко подобрение. Не ми е толкова дрезгав и е малко по- силничък, но все още не мога да подвикна.
МЕЦИ  Hug Hug Hug. Стискам палци, но аз не се съмнявам в теб. Сигурна  съм, че всичко ще е наред.
Желая ви чудесен ден и всичко ще се оправи!  bouquet

# 86
Collibri, благодаря за отговора! А въпросните лекари в София ли са и в коя болница? Аз четох в интернет / там пише разбира се всичко /, че за жени, които не са раждали е препоръчително операция, защото може да навреди на плода, но явно не е така. Ако знам, че сега след като трябва да изчакаме 6 месеца грубо, заради аборта и след това няма да има проблем с бебеправенето, ще изчакам с операцията, ако тя би влошила нещата, ще го махна възела. Оф, много дълго стана:)
temenuga2 мерси за линка  bouquet

МЕЦАНКА 2610 ти как разбра от колко време си носиш възела? Лекарите ли го определят това или от някакви изследвания на възела?

Лек и усмихнат ден!

# 87
 Здравейте и от мен!
 Взех ТСХ-то и съм щастлива-1,27 е.Знам ,че ще ми се карате,но само по телефона ще се обадя на ендото и хич няма да ходя,щом няма да има ехограф.
 gelikas ,благодаря за подкрепата Hug Hug Hug.
 adorable ,никой не ми е изследвал възела,просто четох че за такава големина са нужни около толкова години,но кой да ти каже дали е така.
 Да ви питам:от известно време по лицето ми се появиха едни тъмни петна,възможно ли е от щитовидната да са или от възрастта или от моята дебела глава дето все на слънце иска да стои?
 b]adorable[/b],чакам добри резултати и при теб и ти стискам палци.
temenuga2,и на теб пожелавам добри резултати Hug
 Много слънце в душите ви желая за днес!

# 88
 МЕЦАНКА 2610,страхотен ти е резултата!браво!много се радвам за теб!днес ми върна на лицето усмивката!  bouquet Hug  bouquet
слънчев ден,момичета! Hug

# 89
Благодаря за подкрепата, като ги взема ще споделя:) Цунки

Общи условия

Активация на акаунт