Операция на щитовидна жлеза - 3

• 72 682
  • 734
  •   1
Отговори
# 315
Не са ми изписвали,защото имам цял десен лоб и хормоните са ми в норма.

И аз съм така и не пия нищо. Единствено по време на бременността пих еутирокс 50. Иначе хормоните ми са в норма и не ми препоръчват взимам добавки. Зимно време ТСХ ми се вдига - някъде до към 2.8, малко е високо, но е в нормите.

# 316
Aз само едно не мога да разбера, как се е появил тоя възел, с тия две кисти като всичките изследвания са добре?
И аз бях така - хормоните в норма, но доста голям възел. В крайна сметка се оперирах, до ден днешен не знам дали беше правилно решение. Чувствам се добре за сега и не пия нищо.

# 317
 Благодаря ви за отговорите момичета,аз се стресирах тя като ми каза така.Майка ми е оперирана преди 30 години и никога нищо не е пила,но знам ли...Затова търся различни мнения.
 Като отида на контролен преглед през май ще питам,но сега събирам информация.
ivka.75 ,roverandom,вие кога сте оперирани?

# 318
На 03.11.2010 в Александровска,имах няколко възела,но и самата жлеза беше много уголемена.Трудно ми беше да дишам и да вървя дори,а след самата операция ми казаха че съм имала образования дори зад трахеята,но при мен хормоните никога не са били над границата-най- много тсх ми е бил 5.2,въпреки това бях приета и оперирана  в онкохирургията на Александровска защото са се съмнявали за рак.

# 319
Мен ме оперираха през 2005, имах 1 възел.
Момичета, тъй като имаме проблеми с тази жлеза, дали някоя от вас е забелязала и проблеми с други органи след операцията? Мен 3-4 години след операцията ме нападнаха болки в ставите, кръста, гинекологични болести.

# 320
roverandom,аз съм оперирана на 27.05.2010,но от около месец имам болки в левия крак,и
се чудех дали не последствие от премахването на жлезата,каня се да отида и на гинеколог да се проверя,че съм много немърлива с тия работи.

# 321
Аз съм с реактивен артрит в напреднал стадий,имам вече изместване на тазовите кости с по 0.5мм,имам миома която си расте-но дали това има нещо общо с жлезата не зная.

# 322
проблеми със ставите и костите са възможни,ако ви е нисък калция.
възможни са проблеми и с други органи и системи(аг,ссз,болести на обмяната...),тъй като щит.жлеза е диригент,но ако не са ви в норма хормоните.

# 323
  • При розите и топлата вода ......!
Здравейте мили момичета! Hug Hug Hug
Меци, ina15, специално! Heart Eyes
roverandom ,ivka.75 , Hug както винаги  ina15 е права, тя си е нашия мед. консултант. Ако след операцията калция не е  в норма и не се компенсира се стига до костни проблеми.
Меци, при теб въобще не е нужен хормон щом резултатите са в норма. Пие се само когато жлезата не компенсира т.е. не наваксва и хормона е извън норма- резултата е висок, над 5 мисля че беше newsm78. Не вярвам болките ти да имат връзка с операцията.
ivka.75 и ти си много скорошна за костни проблеми, но какво пречи да изследваш калций. Peace
roverandom , ти някога изследвала ли си калций. След операцията получавала ли си някакъв дискомфорт в мускулите -изтръпване, слабост, парене?
Може да има връзка между възли във жлезата и възли в в матката, но това го казва естествено специалист. Naughty
Как сте с килаграмите? Аз постоянно качвам, опитвам се да се ограничавам, но не ми се получава.
Иначе, аз най - прилежно пия калций таблетки и препоръчаните от  ina15, черупки от домашни яйца. Мъжът ми ще вдигне холестерол от много хапване на яйца. Simple Smile Вземам сутрин и една лъжица сусамов тахан. Струва ми се, че нямам никакво подобрение. Самоназначих си и Вит.Д. През март ще правя изсдледвания и ще видим.
Лек вечер, милички!

# 324
gelikas, Hug Hug Hug
а при теб качването на кг има ли връзка с дисбаланс в тсх?
то и аз качвам,но главно от лакомия,а за тсх Blush-още не съм го проверила..тя зимата си мина.
сусамовия тахан е перфектен за кости,а с мед-на мен ми изглежда като течен шоколад..аз го използвам и за гастритен дискомфорт и лениви черва..
а за вит.д-е много правилно самоназначаването ти.калций без вит д е нищо...а лятото ще си го наваксаме от слънчо.

# 325
 Здравейте момичета!
 gelikas,мила ,добре си дошла отново,много ми липсваше.
Аз спазвам диетата ,която ти ми препоръча и съм доволна много.Ти какво
точно усещаш в крайниците.Мен този крак ме притеснява,но и не отивам
никъде да видя какво ще ми кажат.Просто седя и си чакам да ми мине.
 Хубав ден на всички!

# 326
Здравейте, не съм влизала досега тук и още не съм ви из4ела. Имали тук мацка оперирана с медуларен карцином на щитовидната жлеза. От миналия петък съм с такава диагноза и все още незнам къде се намирам. На 27 години съм и имам едно дете, исках преди да бременея втори път да си видя хормоните, 4е бяха се мръднали преди време, съвсем слу4айно пак попитах за тоя моя видим възел от около 2 години и ендокриноложката този път му обърна внимание /как така незнам/. Последва биопсията и хоп - 4естито.

# 327
gery_dobreva,имаше момичета с тази диагноза.дано се включат,за да те посъветват.но не го мисли,ca на щит.жлеза е най-бизобидния и успешно се лекува оперативно.
желая ти бързо забравяне на проблема! Embarassed Praynig Peace

# 328
      Здравейте момичета .И аз съм с подобна съдба .Преди около 5г. ми откриха Хашимото при което не се налагаше лечение.След като родих след доста години бездетие и обикаляне по доктори !Станах МАЙКА за което съм безкрайно щастлива  Simple Smile Около 6 месеца след това започнаха оплаквания като потене , нервност , безсъние , качване на килограми и т.н е наложи се пак да вадя папката с изследванията и хоп при ендокриноложката  и ме "ЗАРАДВА "  с Базедова Sad Проведох лечение до едно време направих  1. алергичен шок при което докторите ми казаха да си сменя лекарството (бях на метизол ) и еутирокс  , след което ги смених с още два вида ,но и от тях започнаха сърбежите и подуването и се стигна до операцията , която беше на 08.11 , Е всичко уж е ОК ,но ми откриха атипични клетки от хистологията .Днес имам час при онколог Проф. Хаджиева в ИСУЛ.
    Едното което може да се направи е повторна операция , а др е лечение ако не се лъжа с радиоактивен йод. Доста съм притеснена и объркана .
    пРОЧЕТОХ МАЛКО ОТ ПОСТОВЕТЕ ВИ ,НО ЩЕ НАВАКСАМ   Hug

# 329
Само да допълня в момента съм диагноза "мултифокален папиларен карцином и с много високи стойности на ТСХ26.84 (0.27-4.2) ТАТ 392.2(0-115) и ТИРЕОГЛОБОЛИН 1.03(1.4-78)

Общи условия

Активация на акаунт