Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 9

• 23 990
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Не е до доктори, а до болница. Някои болници просто нямат договор със здравната каса за всички изследвания. Тя ги поема принципно, просто даденото здравно заведение няма договор за тях. За болничен се плаща такса за лекарска комисия на някои места. Болничен по-дълъг от 7 дена, задължително минава през комисия. В някои здравни заведения тя се води външна и се заплаща отделно.  Peace

За изследванията и аз не съм плащала нищо.   Peace

# 136
В 35 г.седмица съм а от време на време получавам контракции.Според гинеколожката ми е нормално :oooo h: но аз все се притеснявам,а и тези дни изразходих доста нерви може ли да се дължи на това

# 137
В 35 г.седмица съм а от време на време получавам контракции.Според гинеколожката ми е нормално :oooo h: но аз все се притеснявам,а и тези дни изразходих доста нерви може ли да се дължи на това

Много неща могат да доведат до контракции, но в 35 г.с. е нормално и без "странични" причини да имаш контракции. При мен контракции има от началото на бременността. Откакто влязох в деветия месец има се промениха, някои са придружени с приболяване. Времето наближава и тялото се подготвя  Simple Smile

# 138
asq79 в последния месец имах подготвителни контракции всеки ден и при двете бременности,без значение колко бях изморена или изнервена.Особено силни бяха вечер.
Трудничко е,но все пак опитай се да си пазиш нервите  Peace

# 139
Здравейте, исках да се консултирам с хора, които са минали по този път или поне са малко по-напред в бременността от мен..Много ми хареса форума и реших и аз да се включа, ако е възможно. Аз съм на 20 години и на 22 септември разбрах, че съм бременна...получих обаче болки ниско долу, все едно е от цикъл, отидох вчера на лекар и ми каза, че е нормално ( в 4-та седмица съм) , но се притеснявам дали хапчетата които ми даде гинекологът и най-вече дозите дали са правилни и Ви моля ако можете да ме консултирате.. Предписа ми : НО-ШПА  3 по 2 табл за 1 седмица;   Дуфастон  2 по 1 табл.  до следващия преглед след 2 седмици;   Фолиева киселина по 1 табл на ден за 3 месеца. Моля Ви дайте ми някакъв съвет, знам , че  хиляди пъти са Ви питали едно и също , но ми е първа бременност и съм притеснена Simple Smile Благодаря Ви

# 140
След като лекар-прегледал те,е преценил тези лекрства,в тази доза,значи са правилните. Никой в този форум,не може да прецени по-добре от него.
Лека бременност и го карай по-спокойно(знам,че е трудно) и за теб и за бебето е най-добре.

# 141
bebulska по-добре се довери на лекаря си ,а не на някой непознат от форума и то за предписани лекарства  PeaceАз също пиех Нош-па и даже и сега го пия понякога ,когато имам болка.Нош-па успокоява гладката мускулатура на матката!Фолиева киселина пиех до края на 4 месец по 1 хапче на ден + витамините Центрум Матерна,макар и в тях да има фолиева киселина,но нея не можеш да я предозираш и да си навредиш на теб или на бебето ти.За нея прочети в нета,има много информация.За Дуфастона нищо незнам ,не съм го пила.Бъди спокойна,това е най-важното!!!
П.С.Щом нямаш доверие на лекаря си най-добре го смени!

# 142
Моля Ви дайте ми някакъв съвет
Bebulska, присъединявам се към останалите - наистина се довери на лекаря си (или пък искай второ мнение, ако му нямаш доверие). Едва ли по форумите сме по-компетентни  newsm78
Иначе, само за протокола - на мен ми изписаха абсолютно същите - но шпа (в случай че имам болки), дуфастон (в случай на слабо кървене). Фолиевата киселина си я приемах в комплекс с витамини - Прегнакеър Плюс ми беше изписал моя доктор.
Както и да е - довери се на професионалистите и н есе притеснявай - всичко ще бъде ОК и ще имаш прекрасно бебче   bouquet

# 143
мило бъдещо майче,
смятам че лекарят ти е изписал адекватни медикаменти.аз също ги пих около десетина дни защото леко прокървих.
истината лично според мен е,че в толкова ранен етап е  Божа работа -всъщност не зависи от теб нищо,не можеш насила да направиш нищо нито да го махнеш,нито да го задържиш.Остава успокоението че си послушала лекаря и си направила възможното.Най-честата развръзка на притеснения като моите и твоите е положителна-здраво и живо бебенце!това ти пожелавам от сърце! Hug

# 144
Здравейте  Hug
днес съм на консултация ,а утре съм на 4д ехограф.Чудя се дали днес да искам да ме гледа на ехографа-2д или ще стане много и днес и утре.Има ли някой по-запознат newsm78

# 145
А какъв е смисъла?Утре не е толкова далеч...

# 146
Здравейте отново съм с въпрос .В 35 г.с АГ-то ми даде какви изследвания да си направя-кръв ,урина и анален секрет.Това ли е всичко струва ми се ,че бях чела за повече newsm78.?

# 147
Ако всичко е наред това е достатъчно,а и доколкото разбирам утре си и на фетална морфология.Остана само да не се шашкаш  Peace

# 148
Много Ви благодаря за информацията, успокоихте ме много, наистина  Simple Smile Ще изпълнявам всичко предписано ми от доктора и се надявам всичко да е наред, дай Боже бременността да мине леко и живо и здраво да се роди , благодаря Ви отново  Simple Smile

# 149
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте, да попитам по-запознатите:
 Какво се случва, ако до раждането родилката не е успяла да се отърве от гъби и ентерококи? Има ли някакви рискове за бебето, за майката, какво се прави при такива случаи и тн.?
 Откриха ми гъби и ентерококи преди 2 седмици, лекувах гъбите с глобули, коките с антибиотик (изписани след микробиология и антибиограма), но за момента няма ефект, та ме е страх, че до раждането няма да успеем да ги преборим, затова и ми се ще да съм запозната с рисковете при такова раждане.

П.П. Как можа това да ми се случи баш накрая, цяла бременност си бях наред, преди месец на микробиологията бях чиста, а сега - на! И чаршафите дезинфекцирах и бельото си смених с ново и нищо!  Tired

Общи условия

Активация на акаунт