Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 9

• 23 991
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Значи разликата е само че с бележката ще е безплатно, така ли? Ми Еспиноза нави ме отивам....така или иначе съм си навила на пръста че точно днес ми се ходи, пък ще направя и оглед на магазините.  Hug

Здрасти.
Кръвната група може да мине само с направление от гинеколога, от личната лекарка не. и струва 2.40. иначе без направление е 9,50. поне в лабораториите, в които аз съм питала. Можеш да си направиш изследване и без да искаш разрешение от гинеколога си Simple Smile

Здравейте, момичета
Днес отидох за болничен лист при гинеколога който ми води консултацията.Когато го написа, акушерката каза че струва 20лв Rolling EyesЗащо след като съм при него с направление и до сега за болничен не ми е искал пари -в 4 месец съм -? Или имам право само на 1 посещение т.е. месечната консултация? Но да ми таксува издаването на болничен лист като частен преглед или трябва да си пълни касата по този долен начин а иначе работи в частна клиника...Моля, кажете ми какво мислите.

И аз така се озадачих първият път. даже ми поискаха 25, добре че имах. това екогато ти издават болни4ен преди тези 45 дни, така ми обясниха, защото се минавала, уж, лекарска комисия, за която всъщност плащаш парите. нещо такова ми обясниха. но платих само веднъж, за единия болничен.

Последна редакция: ср, 29 сеп 2010, 15:48 от AnMary

# 151
Здравейте, исках да се консултирам с хора, които са минали по този път или поне са малко по-напред в бременността от мен..Много ми хареса форума и реших и аз да се включа, ако е възможно. Аз съм на 20 години и на 22 септември разбрах, че съм бременна...получих обаче болки ниско долу, все едно е от цикъл, отидох вчера на лекар и ми каза, че е нормално ( в 4-та седмица съм) , но се притеснявам дали хапчетата които ми даде гинекологът и най-вече дозите дали са правилни и Ви моля ако можете да ме консултирате.. Предписа ми : НО-ШПА  3 по 2 табл за 1 седмица;   Дуфастон  2 по 1 табл.  до следващия преглед след 2 седмици;   Фолиева киселина по 1 табл на ден за 3 месеца. Моля Ви дайте ми някакъв съвет, знам , че  хиляди пъти са Ви питали едно и също , но ми е първа бременност и съм притеснена Simple Smile Благодаря Ви

Довери се на лекаря си!Лекарствата са предписани за предотвратяване на евентуален аборт.

Здравейте  Hug
днес съм на консултация ,а утре съм на 4д ехограф.Чудя се дали днес да искам да ме гледа на ехографа-2д или ще стане много и днес и утре.Има ли някой по-запознат newsm78

След като имаш час за 4Д,не виждам смисъл от допълнителен преглед на 2Д.

Здравейте отново съм с въпрос .В 35 г.с АГ-то ми даде какви изследвания да си направя-кръв ,урина и анален секрет.Това ли е всичко струва ми се ,че бях чела за повече newsm78.?

Това са изследванията!Аз още не съм си ги правила Rolling EyesОт болницата ми казаха да изчакам,те щели да кажат кога.

# 152
Момичета да ви питам,изминалата нощ имах странни за мен болки ниско долу в корема,които продължиха 3 часа,но не постоянни,а да речем през 10-15 мин,с продължителност няколко секунди.
Понеже до сега никога не съм изпитвала истински родилни контракции,питам-тава такова ли е?Болката беше силна,щом не можех да се обърна на другата страна Rolling Eyes

# 153
  • София
Според мен това са контракции. Отиди да ти направят запис.

# 154
момичета ходих на фетална морфология в 18г.с и в 23 също.Сега съм 35 г.с и си мисля дали е нужно да ходя на 4д отново newsm78
Мислех днес да отида ,но се замислих защото четох противоречиви мненияза това дали е безвреден ooooh!

# 155
момичета ходих на фетална морфология в 18г.с и в 23 също.Сега съм 35 г.с и си мисля дали е нужно да ходя на 4д отново newsm78
Мислех днес да отида ,но се замислих защото четох противоречиви мненияза това дали е безвреден ooooh!
През втората ми бременност доктора ме гледа всеки месец на 4D.Не знам какво вредно има в това,според мен там образа е много по-раялен. Peace

# 156
не е необходимо феталната морфология да се прави на 4D, всъщност се прави на много добър 2D апарат. 3, 4 и незнам си колко D е само за глезотия на бременната, добрият специалист няма нужда от нея. с две думи, безвреден или не, според мен не е необходим  Peace

# 157
аз нямам в предвид да ходя на фетална морфология , а просто да ида на 4д да видя бебчето,защото на ехографа на АГ-то не се вижда хубаво Sad......но бих отишла само ако е безвреден ooooh!

# 158
На мен ми даде доктора и диск с образа на бебето и още от корема ми се виждаше колко си приличат със сестра си.

# 159
аз нямам в предвид да ходя на фетална морфология , а просто да ида на 4д да видя бебчето,защото на ехографа на АГ-то не се вижда хубаво Sad......но бих отишла само ако е безвреден ooooh!

Не е вредно, спокойно. Вредни са рентгените. Да не би да се заблуждаваш оттам? На съвсем различен принцип работят.

# 160

Няма какво да му стане на бебето,не се притеснявай.
Първата ми бременност беше мнооого тежка и проблемна.На ехограф се налагаше да ме гледат по 2-3 пъти месечно,но в крайна сметка всичко приключи благополучно.

# 161

Аз не съм ходила, само на феталните в 13 г.с. и 23 г.с.

# 162
  • област Варна
2D, 3D, 4D, ако искате и 5D са си все ехографи. Принципа на действие е един и същ. Повечето D-та означават просто, че се визуализират повече измерения (3-тото измерение, звук, време и т.н.).

# 163
2D, 3D, , ако искате и 5D са си все ехографи. Принципа на действие е един и същ. Повечето D-та означават просто, че се визуализират повече измерения (3-тото измерение, звук, време и т.н.).
newsm10

Освен това, фетална морфология означава буквално - структура на плода. Т.е. Фетална морфология е всеки по-обстоен преглед с ехограф (2,3 или 4D) в определения гестационен срок. Peace

# 164
Момичета, дайте съвет. Остават ми няколко дена до термин, а от снощи съм с болно гърло. Предприех мерки, но се притеснявам, че раждането може да почне преди да излекувам гърлото. Как се процедира при раждане и "болна" родилка? Слагам болна в кавички, защото не се чувствам такава, може и настинка да съм хванала...

Общи условия

Активация на акаунт