Следете за срока на годност при пазаруване в Билла!

• 7 513
  • 66
  •   1
Отговори
  • София
Днес забелязах, че на полските сиренца камамбер с и без гъби (забравих марката) им е изтекъл срока на годност вчера! Прилежно наредени в кутия от партида с по-дълъг срок, персоналът се правеше на разсеян, като им обърнах внимание...

Не ми се занимаваше да купя и да сътворя една жалба до КЗП, но реших поне да предупредя и да ви обърна внимание.

ПП. Става дума за Билла на бул. България.

# 1
  • София
Преди време в един от магазините Калея попаднах на старички, но пък старателно подредени кутийки /пастети или риба тон, вече не помня/. Сигнализирах без да съм купувала, но тогава гугъл ми извади някаква друга институция - ДВСК или нещо от сорта. Просто звъннах, казах адреса на магазина, вида на стоката и кой се обажда разбира се. Оказа се, че те тъкмо тръгвали натам, защото получили сигнал за други продукти с изтекъл срок  Mr. Green.

# 2
В една друга тема, някой обясняваше, че сменяли етикетите на някои стоки с изтекъл срок  ooooh!

# 3
За всяко нещо на промоция следете срока на годност.
Особено там стават големите издевателства.

# 4
Ивонска, навсякъде има стока с изтекъл срок на годност. А любимото ми е като изтикват назад годната, а отпред подреждат тази с изтичащият днес или вчера срок на годност. За мен е без значение, така или иначе всичко връщам. Досега нямам случая някой да не ми е уважил правото да си взема парите обратно, дори без жалби.
П.С. Най-култово е като в аптека "Марешки" ми подариха Shocked хранителни добавки с изтекъл срок.

Последна редакция: пт, 05 ное 2010, 11:09 от Le Soleil

# 5
  • София
ДВСК значи?...  Thinking Защото си мисля утре пак да навестя тая Билла и ако не са си направили труда да разкарат тези сирена, да си купя едно и да си загубя някой час за жалба.

Хубаво е да не забравяме да следим за срока, обаче! Ето, че и големите вериги се изкушават да търгуват с продукти прескочили срока за консумация, предвиден от производителят!

Този продукт не беше в промоция.

# 6
Аз доста често не поглеждам.

# 7
  • София
Аз доста често не поглеждам.

На мене ми е като тик! Ето, че има защо... Но в Билла-та не беше ми се случвало!

# 8
  • Варна
По принцип  следя за срока на годност, независимо от това , къде пазарувам.Но се е случвало и да купя нещо с изтекъл срок.Миналата година например си купих препарат за почистване с изтекъл срок.А като купих тази пролет на малката витамини от аптеката, се оказа ,че изтичат след 7 дни.Е те са 30 броя в опаковката ,по една на ден-30 дни.
Това за следенето на срока би трябвало да се отнася за всички магазини, не само за Билла.Аз съм засичала такива стоки и в Пикадили например.

# 9
  • София

Ми не помня точно какво каза гугъл тогаз, отдавна беше, пък и той е приказлив Mr. Green.
Но помня, че ме попитаха, дали не съм дамата с млякото Роса, да не съм се притеснявала - тръгвали. След като разбраха, че съм дамата с нпр. рибата тон, ми се сториха доволни, че пълноценно ще си прекарат работния ден.
А проверка направиха със сигурност - видях.

# 10
  • София
...
Това за следенето на срока би трябвало да се отнася за всички магазини, не само за Билла.Аз съм засичала такива стоки и в Пикадили например.

Така е. Аз "подпалих" защото първо обърнах внимание на служителката, която се моташе в близост и тя ми скокна да съм погледнела кутията, в която са наредени! Добре, де! - казвам аз - погледнете опаковката на самото сирене - датата е вчера, нищо че кутията сочи 11.11.2010! "Ми, не знам!", мъдро заключи кухата лейка! После казах в офиса до изхода, но утре ще ги проверя дали са ме взели на сериозно... А вие внимавайте! Wink

# 11
  • София
В една друга тема, някой обясняваше, че сменяли етикетите на някои стоки с изтекъл срок  ooooh!

Моеж да съм била аз.
Бях много възмутена как препакетираха парчета синьо сирене в нови найлончета и като теглеха на кантара, излизаше етикетче с нов срок на годност.

Сега вече пазарувам в Пикадили, но и там го правят, персен пример от неделя: синьо сирене в срок на годност, но мухлясало на места с отвратителен вкус.
Не знаех, че може да мухляса, явно доста се е размотавало на щанда.

# 12
  • София
Е, чакай сега, то синьото сирене по-мухлясало отколкото е, не може да стане Laughing

Аз съм купувала от Билла прясно мляко в срок, но вкъщи като го отворих беше вкиснало. Явно нещата опират и до неправилно съхранение Confused

# 13
А, в Била редовно си има стоки с изтекъл срок на годност. Не веднъж ми се е случвало да засичам.
Обикновено имам навика чак в къщи да поглеждам срока на годност, но и в магазините гледам.

Последно една случка, един дядо разговаря с управителя на магазина. Донесъл е краве масло с изтекъл срок на годност, което мирише кофти. А управителят най-нагло му обяснява - "ама господине, ние не може да отваряме всяка една стока и да гледаме дали е годна за ядене". Направо ми идеше аз да отида да му спретна един скандал. Горкият човечец, сигурно и парите не са му върнали.

# 14
От Била спрях да купувам риба. Последните месеци, каквато и риба да купех, като я размразя и ми се разкапваше в ръцете и мирише ужасно. За рождения ден на съпруга ми купихме сметана на Мегле, в срок, абсолютно течна си беше, така и не се втвърди (тя трябваше да си е твърда по начало). Та вече не знам от къде да пазарувам, никога няма гаранция, че купувам нещо качествено...

Общи условия

Активация на акаунт