Следете за срока на годност при пазаруване в Билла!

• 7 524
  • 66
  •   1
Отговори
# 45
Навсякъде се пробват да продават стоки с изтекъл срок на годност, а ако се повдигне въпроса в конкретния магазин се правят на ощипани, я не забелязали, я пропуснали и т.н

# 46
  • Варна
Друго нещо , което супер много ме дразни са трудно откриваемите срокове на годност.Голямо взиране пада, ако срокът е обявен под формата на печатче в краищата на найлоновата опаковка например.Срещала съм такива трудно откриваеми и трудно разбираеми срокове на пакети с макарони,подправки ,ядки.

# 47
BTW, те не са монополисти... Wink Нямат пазарен дял над 30%.

В кварталите около нашия са монополисти, има едни мижави Тмаркет и Фантастико в които няма къде да се разминеш и смърди на развалено месо. Сега отвориха нов хирермаркет, но до него няма градски транспорт...

# 48
Купих си преди малко шампоан на Klorane от една аптека и гледам сега срока на годност. Лепнато е едно обикновено етикетче (като тези, на които пишат цените) и пише на български "годен до 06/2012".
ОК, ама аз гледам цялата опаковка (навсякъде пише на френски, само един допълнителен етикет лепнат на бг) и никъде не пише срок на годност. Питам се аз, те не могат ли всеки път да си сменят онази смешна лепенка и как да съм сигурна, че точно това е истинската дата? Не е ли редно, срока на годност да се отбелязва от производителя?

# 49
  • София
Купих си преди малко шампоан на Klorane от една аптека и гледам сега срока на годност. Лепнато е едно обикновено етикетче (като тези, на които пишат цените) и пише на български "годен до 06/2012".
ОК, ама аз гледам цялата опаковка (навсякъде пише на френски, само един допълнителен етикет лепнат на бг) и никъде не пише срок на годност. Питам се аз, те не могат ли всеки път да си сменят онази смешна лепенка и как да съм сигурна, че точно това е истинската дата? Не е ли редно, срока на годност да се отбелязва от производителя?

Не съм много в час, да се включи някой, ако може да обясни, но при козметиката май се изписва фабрично и то с код само датата на производство... И от нея се смятат две-три-пет години, според написаното за трайност...

# 50
Може, но в случая нищо не е отбелязано никъде. Отлепих даже етикета, който е лепнат на български и нищо. Доста подробно огледах...

# 51
  • София
Може, но в случая нищо не е отбелязано никъде. Отлепих даже етикета, който е лепнат на български и нищо. Доста подробно огледах...

Доколкото знам от приятелка в бранша, така е и те са длъжни да принтират срока заедно с превод на български на етикетче. Остава да разчитаме, че не злоупотребяват...

# 52
  • София
аз имам позната, която работи във фирма-разпространител на маркови сладки и алкохол (разбирайте Милка, Нестле и т.н.) Понякога стоят до 22-23ч. да пренабиват с едни машинки сроковете на годност, за да няма брак. На мен ми е носила такива шоколади, ако незнаеш, че е пренабивана датата, никога няма да разбереш  Naughty Повече за какво да говорим.

# 53
Кауфланд не даваха ли някаква награда /май беше 1 лев/, ако намериш в магазина стока/и с изтекъл срок на годност?

Дават, ама ако си го поискаш  Mr. Green
Още в началото на отваряне на Кауфланд в Пазарджик влизам да пазарувам  и накрая взимам един пакет вносен чипс.
Слагам го в количката и тръгвам към касите.
Като, че ли нещо ме накара да погледна срока на годност /то без очила трудно го виждам, затова почти не го гледам когато пазарувам./
Оказа се, че е изтекъл срока на годност, а през цялото време по уредбата съобщават за левчето  Laughing
На касата ми маркират всичко и касиерката посяга към пакета и него да маркира, а аз й казвам, че е с изтекъл срок на годност и да не го маркира.
Тя започна да се извинява и поиска да го прибере при нея.
Ама аз й викам, че си искам левчето  Mr. GreenТа оттам с пакета отивам на информацията и подавам пакета, а две малки момиченца се скъсаха да се извиняват, ама и те искат да приберат пакета.
Казвам и на тя, че си искам левчето , а на тях хич не им се искаше явно да го дадат, че се споглеждаха, споглеждаха и накрая попълниха някакви  справки в компютъра и ми дадоха левчето.
Явно така са инструктирани, ако може да не дават това прословуто левче.
Хич не ми пукаше, че ще накажат тези продавачи, които отговарят за този сектор.
Сложени са да работят и да внимават за тези работи.
Но предполагам, че и те не са виновни, защото явно инструктажа е такъв.
Само ми беше чудно като магазина е отворен преди 1 седмица, кога успяха да го нагъчкат с  разваляща се стока
 ooooh!

Забравих за козметиката-На Нивея когато изтече срока, слагат нов срок на годност.Казвал ми го е дистрибутор на тези стоки.
Взимат ги от магазините и в складовете слагат нов срок и пак ги връщат в магазините.

# 54
абсолютно вярно е това ,
слага се нов срок на годност и пак се продава ,
 стоката не е развалена , с тия железни консерванти , няма разваляне ...

# 55
Кауфланд не даваха ли някаква награда /май беше 1 лев/, ако намериш в магазина стока/и с изтекъл срок на годност?

Дават, ама ако си го поискаш  Mr. Green

Оказа се, че е изтекъл срока на годност, а през цялото време по уредбата съобщават за левчето  Laughing
На касата ми маркират всичко и касиерката посяга към пакета и него да маркира, а аз й казвам, че е с изтекъл срок на годност и да не го маркира.
Тя започна да се извинява и поиска да го прибере при нея.
Ама аз й викам, че си искам левчето  Mr. GreenТа оттам с пакета отивам на информацията и подавам пакета, а две малки момиченца се скъсаха да се извиняват, ама и те искат да приберат пакета.
Казвам и на тя, че си искам левчето , а на тях хич не им се искаше явно да го дадат, че се споглеждаха, споглеждаха и накрая попълниха някакви  справки в компютъра и ми дадоха левчето.

същата работа при мен в тукашния Кауфланд,  не го обичам и не ходя, но само заради едно халуми го посетих последния път. По уредбата - печалбата с левчето върви.
И при мен гледането на срока е като тик явно вече и много обичам да го показвам на продавачките - това им е работата все пак.  
Като спрях при халуми-то -  още първото - с изтекъл срок. Докато ги ровя излязоха още две.
Взех си две нормални, след спора на касата отидох на информация с трите извънсрокови.
Тукашната девойка обаче каза "То е за вид стока, няма значение дали едно сте намерили, или три", та  бутна листа за подпис.  Ама като не чух как точно го обявяваха  newsm78

А в тукашната Била-3 не сменят своевременно цените на стоките на промоция, вече два пъти се натрисам на миризливо сирене, което е било на промоция до  Laughing предния ден. Виждам след като взема касовия бон, но и двата пъти старателно ги водя до витрината, където се мъдри грешната цена  и им връщам стоката.

ПП: така и така стана дума - в Метро вече два пъти ми се случва да маркират една и съща стока два пъти, мъж ми все питаше що не си прибирам багажа, а стоя до монитора, но вече знае  Whistling

# 56
Цитат
ПП: така и така стана дума - в Метро вече два пъти ми се случва да маркират една и съща стока два пъти, мъж ми все питаше що не си прибирам багажа, а стоя до монитора, но вече знае 

Оооооооооооо, това е много стар трик, още от откриването на Метро.
Не знаех, че още го прилагат.
Важи само за скъпи стоки, солети 2 пъти няма да ти маркират,ама виж луксозна кутия шок. бонбони, задължително 
Mr. Green

# 57
  • София
Задължително е.Виж и на картонената кутия,ако все още ги продават с такава за срок и партиден номер.
И т.кат. Клоран се води "медицинска козметика" ,т.е. само в аптеките може да се продава,и в много редки изключения в определени козм.магазини ,трябва да го знаят много добре.
Като регистрирани,като мед.козметика трябва задължително парт.номер и срок на годност LOT ----,защото пази Боже ако направиш алергия,или нещо не е наред,на базата на ,какво ще ти се изготви протокол за нежелани взаимодействия ?

# 58
...
Това за следенето на срока би трябвало да се отнася за всички магазини, не само за Билла.Аз съм засичала такива стоки и в Пикадили например.

Така е. Аз "подпалих" защото първо обърнах внимание на служителката, която се моташе в близост и тя ми скокна да съм погледнела кутията, в която са наредени! Добре, де! - казвам аз - погледнете опаковката на самото сирене - датата е вчера, нищо че кутията сочи 11.11.2010! "Ми, не знам!", мъдро заключи кухата лейка! После казах в офиса до изхода, но утре ще ги проверя дали са ме взели на сериозно... А вие внимавайте! Wink
В Билла никого не вземат насериозно. Аз от няколко месеца водя война с тези в Надежда относно стоките с изтекъл срок на рафтовете- те нищо не предприемат , но пък и аз не се отказвам. За всяка подобна стока викам управителя и не си тръгвам докато не дойде. На осмия път ми казаха:" Г-жа , как пък все Вие ги намирате?!"  Mr. Green

# 59
  • София
...
Това за следенето на срока би трябвало да се отнася за всички магазини, не само за Билла.Аз съм засичала такива стоки и в Пикадили например.

Така е. Аз "подпалих" защото първо обърнах внимание на служителката, която се моташе в близост и тя ми скокна да съм погледнела кутията, в която са наредени! Добре, де! - казвам аз - погледнете опаковката на самото сирене - датата е вчера, нищо че кутията сочи 11.11.2010! "Ми, не знам!", мъдро заключи кухата лейка! После казах в офиса до изхода, но утре ще ги проверя дали са ме взели на сериозно... А вие внимавайте! Wink
В Билла никого не вземат насериозно. Аз от няколко месеца водя война с тези в Надежда относно стоките с изтекъл срок на рафтовете- те нищо не предприемат , но пък и аз не се отказвам. За всяка подобна стока викам управителя и не си тръгвам докато не дойде. На осмия път ми казаха:" Г-жа , как пък все Вие ги намирате?!"  Mr. Green

Аз вече знам какво се прави - купуваш продукта и пращаш сигнал в КЗП или директно в ДВСК! (КЗП сезира ДВСК, ако получи такъв сигнал!)

Нека стъжним животеца на жалките търгаши! Аз поне прошка няма да имам, защото с покупките храня детето си и те няма да печелят за негова сметка!

Общи условия

Активация на акаунт