Следете за срока на годност при пазаруване в Билла!

• 7 519
  • 66
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Да си призная, нито схванах техниките за брак и надлъгване между търговци и производители, нито пък смятам, че трябва да сме експерти по тези въпроси и да лавираме между стоките с изтекъл срок на годност! Да се оправят - това е техния бизнес, от него печелят, да си управляват рисковете, а не ние да обираме негативите като потребители!

Сега се чудя ако сиренцето е още там и днес дали да не купя две - едното да изпратя в централата им, а другото в съответно отговарящата инстанция?...  Thinking Сигурно и мениджмънта няма да е щастлив от такава жалба...

Nefertity, наглите селяндури в Билла даже не си направиха труда да ми разиграя тоя театър с фалшивата благодарност, което всъщност ме потенцира за темата!

# 31
Пробвай - надявам се, че ще има резултат.
Но следенето на срока на годност отдавна е несъзнателен навик на повечето от нас. Не само при хранителните продукти, но и при козметиката.
Мен най-много ме вбесяват случаите, когато изтеклият срок е замаскиран с лепнат отгоре етикет с упътване за употреба или нова дата. Тогава вече не може да мине номерът, че не са забелязали...

# 32
  • на брега на морето

Аз "подпалих" защото първо обърнах внимание на служителката, която се моташе в близост и тя ми скокна да съм погледнела кутията, в която са наредени! Добре, де! - казвам аз - погледнете опаковката на самото сирене - датата е вчера, нищо че кутията сочи 11.11.2010! "Ми, не знам!", мъдро заключи кухата лейка! После казах в офиса до изхода, но утре ще ги проверя дали са ме взели на сериозно... А вие внимавайте! Wink

Дори само заради това, че смятат клиентите за помийни ями и брашнени чували си заслужава да подадеш жалба.

# 33
От Била вземах само охладени меса и кайма. До миналата седмица, когато в две тарелки "прясна" кайма открих едно и също нещо- два слоя в тарелката: отгоре прясно смляна, отдолу потъмняла и леко намирисваща. Ясно е, че не може да се забележи като се купува, а чак като се отвори тарелката в къщи. Отказаха ме да пазарувам вече.

# 34
  • София /Абсурдистан
То да беше само там ... Навсякъде ги правят циганиите, да не отварям приказка за супермаркети Европа например ...

# 35
Онзи ден от Билла ( Дружба 2) взех Сръбска наденица. Абе честно се позачудих, защо младежа вложи толкова усилия в опаковането и  newsm78 отговора дойде по-късно, когато тръгнах да я приготвям. Когато я разопаковах установих, че лепне доволно, имаше и неприятен дъх, не точно развалена, но пред скапване. Срок на годност не беше опоменат. Не ми сезанимаваше да се връщам и да се разправям, но ако пак се случи нещо подобно няма да си замълча.

# 36
  • София
Да доложа: сутринта посетих Билла на бул. България и леко опиянена вече обмислях как ще купя два камамбер-а на отделни касови бележки, та да приложа оригинал към всяка жалба, но от фирмата явно са попаднали на тази тема - всички налични сирена бяха със срок 11.11.2010!  Laughing Можело значи!

Айде, наздраве и си отваряйте очите!  Naughty

# 37
Да си призная, нито схванах техниките за брак и надлъгване между търговци и производители, нито пък смятам, че трябва да сме експерти по тези въпроси и да лавираме между стоките с изтекъл срок на годност! Да се оправят - това е техния бизнес, от него печелят, да си управляват рисковете, а не ние да обираме негативите като потребители!

Сега се чудя ако сиренцето е още там и днес дали да не купя две - едното да изпратя в централата им, а другото в съответно отговарящата инстанция?...  Thinking Сигурно и мениджмънта няма да е щастлив от такава жалба...

Nefertity, наглите селяндури в Билла даже не си направиха труда да ми разиграя тоя театър с фалшивата благодарност, което всъщност ме потенцира за темата!

Ивонска не е нужно нищо да изпращаш,щом става дума за Билата на бул. България,централата е точно там на втория етаж Peace
Входа е отляво качваш се на втория етаж,има информация направо питай към кого да се обърнеш Peace
Но те могат и нищо да не направят,така че ДВСК или ХЕИ към някоя от тези институций трябва да се обърнеш. Peace

Писали сме едновременно,радвам се че има развитие.

# 38
А аз днес съм им набрала яко... Трябваха ми спешно продукти сутринта, те са единствения голям маркет наблизо и се чучвам там в 8.00, да ама не, изобщо не отвориха на време (не съм стояла да ги чакам)... Отворих им сайта и вземах e-mail - а който е там, обаче пощата ми върна писмото, че такъв адрес не съществува... Няма да им стъпя повече ....
Самия маркет построиха на зелена площ, отсякоха три дървета от морски бор на около 10 години всяко и уж да замажат очите на хората направиха импровизиран парк в квартала с "алеи" засипани с камънак, много подходящ за деца и колички и съответно дърветата са си съвсем тривиални... Монополисти м....

# 39
  • София
.....Отворих им сайта и вземах e-mail - а който е там, обаче пощата ми върна писмото, че такъв адрес не съществува...

Точно това ми се е случвало и на мен преди около 2 години - детето малко, аз старателна, купувах за него био сирене само. Живеехме в близост до Билла Хиподрума, а там зареждането е "тука има-тука нема" - НИКОГА не можеш да разчиташ, че онова, което си купил тази седмица ще бъде заредено и следващата седмица!!!

BTW, те не са монополисти... Wink Нямат пазарен дял над 30%.

# 40
В,,Кауфланд"дават 1 лев,ако намериш стока с изтекъл срок.
Моя приятелка ми каза,че има клиенти които обикалят намират стока на която срока изтича след ден-два и я скриват някъде.
След това пристигат и си искат левчето.
Ако намерите риба или пиле при сладоледа не се чудете.

# 41
  • София
В,,Кауфланд"дават 1 лев,ако намериш стока с изтекъл срок.
Моя приятелка ми каза,че има клиенти които обикалят намират стока на която срока изтича след ден-два и я скриват някъде.
След това пристигат и си искат левчето.
Ако намерите риба или пиле при сладоледа не се чудете.

Нали имат камери - няма ли някой, който дреме пред мониторите и получава заплата за охранител?... Ако да, надявам се левчето да излиза от джоба на заспалия охранител.

# 42
Има ,има.
И когато се засече такъв клиент целия персонал го следи и след като мине касата,ако има нещо което не е платил се търси.

# 43
Мен най-много ме вбесяват случаите, когато изтеклият срок е замаскиран с лепнат отгоре етикет с упътване за употреба или нова дата. Тогава вече не може да мине номерът, че не са забелязали...
Точно това ми се е случвало в Карфур. Казаха ми, че производителя използвал стари опаковки  (в случая наистина датата на производство си беше обозначена на етикета, съотв. и срока на годност и върху тях една бяла лепенка с нов срок на годност) ooooh! Аз отвърнах, че това няма как да го знам със сигурност и си поисках парите обратно. Естествено ми ги върнаха. Но като цяло за мен това е напълно незаконно, и доста съм се чудила защо голяма верига рискува по такъв глупав начин  Thinking Минавала съм след време и виждам, че продукта си стои на регала ...

# 44
Казаха ми, че производителя използвал стари опаковки  (в случая наистина датата на производство си беше обозначена на етикета, съотв. и срока на годност и върху тях една бяла лепенка с нов срок на годност) ooooh!

Това няма как да стане, датата на производство се поставя след запечатване на продукта. Но пък номера за фалшифициране на датите - колкото щеш. Като почнеш от складове и дистрибутори, та до кварталното магазинче.

Общи условия

Активация на акаунт