Защо спряхте да кърмите/ започнахте да дохранвате?

• 7 323
  • 76
  •   1
Отговори
# 45
Кърмих я до петия и малко. Имах много проблеми, но се опитвах да поддържам някаква лактация с чайове, подходяща храна, изцеждане. Успях до петия месец с много усилия да я кърмя, но в един момент кърмата спря от раз, малката ревеше непрекъснато от глад, аз се притесних още повече и реших да започна да я дохранвам, а от там съвсем намаля.

# 46
Само да попитам - доколкото успях да разбера когато родиш със секцио нямаш кърма първите дни и съответно бебето го захранват с АМ... При всички случаи ли е така с кърмата при такова раждане и бебоците задължително ли свикват с АМ веднага? Питам , защото може би ще ми се наложи да раждам секцио... Благодаря предварително   bouquet

# 47
helen 30,не зная дали при всички случаи кърмата закъснява след секцио,но предполагам че има малки изключения.Логично е когато си родила десетина дена преди термин кърмата да закъснее.При мен слезна на 3я ден рано сутринта.Дотогава бебка беше на АМ.Да ти кажа,единственото с което свикна бяха големите бибки на шишетата.Затова се наложи да ползвам силиконови протектори иначе без тях хич не ме отразяваше Sad Нямаше претенции дали суче или пие от шише,беше като прахосмукачка  Flutter Почна да прави разлика едва след първия месец,тогава вече не искаше да суче.Така че дори със закъснение,ако имаш достатъчно кърма,няма да е проблем да си кърмиш успешно Peace

# 48
Ами много изместихме темата, но като сте заговорили да питам: В такъв случай, след операцията  може ли бебето да се храни с коластра (ако има такава) или трябва въпреки коластрата да се дохранва с АМ?

# 49
И аз като всички тук, предполагам, много искам да кърмя и понеже съм абсолютен новак във всяко едно отношение  Laughing си питам Simple Smile и понеже не знам и за секциото, ако дадете повече инфо ще съм благодарна Simple Smile

# 50
Познавам много родени секцио бебчета, които са на кърма. Просто го слагай в болницата във  всеки удобен момент на гърдата. Аз раждах нормално, но дори коластрата ми се появи едва към втория или  третия ден, а самата кърма - може би чак към седмия. Докато бяхме в болницата, сигурно са го дохранвали с АМ, но във всеки миг, в който беше при мен, аз го държах на гърдата си.
Така че това, че ще раждаш секцио само по себе си не е предпоставка да не кърмиш. Успех!

# 51
  • София
Така че това, че ще раждаш секцио само по себе си не е предпоставка да не кърмиш. Успех!

Peace
Аз също родих със секцио. За щастие, нямах абсолютно никакви проблеми с кърменето-още в родилния дом смайвах себе си и околните с количествата коластра и кърма, които оставаха в излишък.

# 52
Благодаря ви, момичета, дано всичко е наред и моето момченце да суче Simple Smile

# 53
  • в 1001-та нощ
кърмих до към 6 мееца, като след четвъртия дохранвахме с АМ

много исках да кърмя, а той се роди по-малък и беше трудно .... все пак се кърмихме успешно и според мен достатъчно

въпреки, че планирах захранване доста по-късно - в момента, в който го  направих имаше всички знаци, че е готов и моментът е дошъл (за моя изненада  Hug )

# 54
В края на третия месец кърмата намаля, а бебето беше гладно. Започнах да дохранвам по малко, в същото време пих чайове, хомеопатии и какви ли не бълвочи, консултирах се с ЛЛЛ, правих компресии, държах я с часове на гърдите - на облечено, на голо, но количество не успях да увелича. С 2 помпи - една ръчна и една електрическа успявах да изцедя някакви 20-30мл от двете гърди. След две седмици ми писна да се тормозя и се оставих по течението - каквото изяде - изяде, останалото адаптирано. Два месеца по-късно кърма йок. Simple Smile

Много исках да кърмя по-дълго, опитах, ама какво да се прави...

# 55

Peace
Аз също родих със секцио. За щастие, нямах абсолютно никакви проблеми с кърменето-още в родилния дом смайвах себе си и околните с количествата коластра и кърма, които оставаха в излишък.

И аз родих със секцио, кърмата ми дойде на третия ден, но кърмих почти до 10 месеца. Можеше и още, но нямах желание.

# 56
  • Пловдив
Аз също родих със секцио,но още на другия ден имах кърма-предполагам че е различно при всеки.Кърмата ми беше даже в излишък като кърмех и през нощта по 2пъти.Кърменето продължи до 11 месец по желание на бебка-просто сама се отказа при условие че е била основно на кърма!Ако зависеше от мен бихме продължили и още  LaughingСмятам че е най-полезната и пълноценна храна за бебоците така че успех на всички с кърменето!

# 57
Здравейте при първото дете тя не искаше да суче, но аз бях упорита и се цедях постоянно и и давах кърмата имах много изцеждах по 230 мл. остатъха замразявах в специални торбички и така до 35 ден изведнъж нищо не можех да изцедя капка даже не знам защо се получи, но нали се бях запасила с замразена кърма, и тако докато тя свърши после минах на аптамил.
Сега със втората красавица тя засука много добре още на 3 ден след раждането(секцио) този път обаче нямах така много кърма и дохранвах с НАН тя беше много гладна и не и стигаше кърмата и така до 45 ден пак кърмата ми спря нито капка. Въпреки ,че не пускаше няколко дни продължих да я слагам да суче и се опитвах да се цедя, но без резултат.
Това е от мен дано съм била полезна.

# 58
Аз успях да кърмя само 2 месеца и половина, за съжаление. В началото имах страшно много кърма, а после изведнъж спря и стана много рядка. Бебчо плачеше и непрекъснато беше гладен. Така започнах да редувам кърмене и хранене с Нутрилон, докато вече нямах изобщо кърма. Sad

# 59
За тези, които се интересуват от темата и се оправят с английския, горещо препоръчвам следния блог:

fearlessformulafeeder.blogspot.com

Там, освен другото, се публикуват истории на жени, които не са успели да кърмят. Някои от тях са се подложили на такива неща, за да кърмят бебетата си, че просто не мога да си представя каква воля трябва да имат.

Общи условия

Активация на акаунт