Защо спряхте да кърмите/ започнахте да дохранвате?

• 7 325
  • 76
  •   1
Отговори
# 60

Там, освен другото, се публикуват истории на жени, които не са успели да кърмят. Някои от тях са се подложили на такива неща, за да кърмят бебетата си, че просто не мога да си представя каква воля трябва да имат.

Това пък въобще не мога да го разбера. Не мисля, че е чак такава болка за умиране ако детето се храни с АМ, ако майката няма кърма.

# 61

Там, освен другото, се публикуват истории на жени, които не са успели да кърмят. Някои от тях са се подложили на такива неща, за да кърмят бебетата си, че просто не мога да си представя каква воля трябва да имат.

Това пък въобще не мога да го разбера. Не мисля, че е чак такава болка за умиране ако детето се храни с АМ, ако майката няма кърма.

Има жени, които много трудно го приемат това.
Аз лично също доста страдах от това, че не се получаваха нещата.
Сега, от дистанцията на времето, си мисля, че прекалено много се тормозех  Confused

# 62
Аз почти нямах кърма , бебето изобщо не качваше и трябваше да дохранвам .
Честно казано кърменето не ми допадаше много , така че ...

# 63
Всъщност от самото началото бебко получаваше АМ....защото не можеше да засуче добре, а пък и нямаше достатъчно. На 12 дни все още не си беше възвърнал рожденното тегло и след съвет на консултант от НАПК (дестки лекар, подкрепящ изключителноко кърмене) започнахме да го дохранвахме, защото се беше обезводнил. Когато бебко стана на 40 дни имахме среща с Хедра, която, след като разкаха как се храним (и защо), каза, че подхода ми е правилен и няма зя какво да се обвянявам (което доста хора правеха, особено в началото) и ни посъветва да продължаваме така.
Все още се кърмим (почти 6 месеца), предимно нощем и вечер...през деня играчките наоколо са по-интересни и не му се занимава с мене  Joy Но както и Iventse е казала - и аз като много други жени се самообвянявах и преживях трудно "неуспеха" си, защото мислех, че съм готова (от лекциите, които бях посетила през бременностаа и всичко, което бях изчела за кърменето), ноооооо нещата не се случиха така. Макар да ми отне известно време осъзнах, че най-важното е бебето да е здраво и нахранено, а не толкова с какво.....и мисля, че "неуспеха" ми всъщност е успех, защото не се отказах.

# 64
най-важното е бебето да е здраво и нахранено, а не толкова с какво.....

Абсолютно.

# 65
Кърмих до 9 месеца и тъй като имаше само вечерни кърмения в този период си казах,че това е края.За мен кърменето не беше кой-знае какво удоволствие и доста лесно се реших да прекратя кърменията...за голяма моя радост дъщеря ми въобще не се противеше. Peace

# 66
От самото раждане  дохранвах с АМ. След 3м. кърмата ми съвсем намаля.Мъчиф се още до 5м., но просто нямаше повече от 20 мл. на хранене и тогава го оставих на майка ми за 2 дни и го отбих. За мен беше по-важно за наддава добре защото се роди под 2,5 кг.

# 67
Кърма имах само първата седмица,после минахме изцяло на АМ. Не виждам голяма трагедия ако детето не се кърми. По-добре е,но.....

# 68
Кърмих само 1,5 месец, защото зимните вируси ме хванаха и кърмата ми спря, а много исках да я кърмя колкото се може повече, но уви не ни е било писано.  ooooh!

# 69
  • София
По здравословни прични... Преди около 3 седмици.

# 70
Аз не успях да кърмя. Причини много.

# 71
Аз никога не съм била особено голям привърженик на кърменето, но след като родих започнах да кърмя /или поне така си мислих!/. След като ни изписаха от болницата кърмих бебо една седмица, след което отидохме на консултация....сложиха го на кантара и какво да видим - за една седмица беше свалил 100 грама и беше станал едва 2200 гр.  #Crazy Оказа се, че имам малко кърма, той се изморява много бързо като започне да суче и в повечето случаи използва гърдата като залъгалка. Затова се наложи да започнем дохранване, а аз съответно започнах да се цедя... за няколко дни обаче кърмата ми съвсем намаля и в момента никаква я няма....

# 72
С голямата ми дъщеря направих няколко съществени грешки и затова беше на кърма само първия месец, а след това се дохранвахме още половин и мина изцяло на АМ. Първо започнах да се изцеждам защото мислех, че понеже зърното ми е вдлъбнало тя се мъчи дори със силиконовите зърна. Не го правех особено редовно и винаги изцеждах колкото изяждаше. Нощем понеже тя спеше и аз спях и не се цедях. Не пиех много течности и почти не ядях защото нямах апетит. После когато започна да ми намалява кърмата започнах да додавам АМ вместо да увелича честотата и продължителността на цеденето, даже пропусках хранения за да има за следващия път повече. Но и тогава нямаше кой да ми обясни.
С малката все още се кърмим. Не ми представлява никаква трудност, а като се сетя за хамалогията с шишетата....
Марева извинявай за любопитството, защо не си привърженичка на кърменето? Не се заяждам, просто питам.

# 73
  Бях много ентусиазирана, мислих да кърмя поне до година. Първото му ядене е било с АМ, защото родих с форцепс под пълна упойка и известно време бебчо не беше при мен. Като го сложих на гърдата веднага засука. Уж имах кърма, но сега не си спомням много подробности, защото раждането беше тежко и много неща са ми като в мъгла. На 9-тия ден се оказа, че още при раждането съм била болна от хепатит А/т.е. така съм го и кърмила, слава Богу на него му се размина/ и влезнах в болница. Бебчо остана с бабите и АМ. Излязох от болницата след 11 дни, не смеех да му дам да гърда, защото никой не се ангажира да ми кажа мога или не мога да кърмя/ оказа се, че няма проблем, но късно разбрах/ Когато след 15 дни пробвах на своя отговорност, за моя радост засука веднага. Грешка обаче е било , че не съм пробвала да го оставя само на кърма, макар и често, защото се притеснявах , че няма да му стига. Давах и АМ. Нямах и време да чета по темата. Така близо месец и нещо, през който имахме един престой в болница. След това пак се разболяхме - кашлица и сополи, беше му много трудно да суче и практически се отказа. Аз не исках да го тормозя допълнително и давах АМ. След втория престой в болницата практически отказваше да суче. Аз пробвах с цедене, чайове, течности...но кърмата драстично намаля. Сега е само на АМ.
   Съжалявам, че не успях. Чувствах се много подтисната. Сега се опитвам да се успокоя ... Все пак по-важно е да е здрав. Все още, обаче не съм го преживяла съвсем.

# 74
  • Стара Загора
Просто нямах мляко. Не можах и да кърмя 1 месец.

Общи условия

Активация на акаунт