Камъни в жлъчката - 1

• 244 514
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
  • където мечтите се сбъдват
Благодаря ви  Hug
Ето, жената се е оправила с лимони и жълтъци, а нали не трябваше да ги ядем  newsm78  Rolling Eyes
Аз от жълтъците получавах болки.Също от лук,запържено,сладки неща.

# 691
Всички видове киселина са забранени! На мен дори фолиевата киселина ми спряха (нали съм бременна). Но лекарката ми каза, че няма страшно защото съм пила достатъчно.
На мен проблем ми е какво да готвя. Честно казано се побърквам когато тръгна да пазарувам и да се чудя какво!

# 692
  • Sofia
Здравейте дами,

днес вечерта съм на лекар - приготвила съм дълъг списък с въпроси, много се надявам да получа отговор на всичките и утре ще ги споделя с вас, защото виждам че ви вълнуват почти същите неща като мен. Дано само докторката има търпение да ми отговори. Лек и приятен ден на всички.

# 693
  • Fort Worth, TX
Здравейте.Аз онзи ден правих праз с ориз.Не мога да кажа, че ме боли,  но ми е дискомфортно.Определено трябва да се ограничава.
Ангала ще чакам с нетърпение да споделиш.Аз съм пак другата седмица на лекар.

# 694
  • Пловдив
А като ви заболи какво правите, за да потушите кризата? Тоест, за да не се стигне до криза?
На мен лекарката ми каза да хапна няколко солети или сухар, но в диетата от предната страница (линкът) пише, че са направо забранени.
Аз почнах сутрин на гладно да пия една лъжица зехтин.
angala, с нетърпение ще чакам да споделиш какво е казал лекаря.

# 695
А като ви заболи какво правите, за да потушите кризата? Тоест, за да не се стигне до криза?
На мен лекарката ми каза да хапна няколко солети или сухар, но в диетата от предната страница (линкът) пише, че са направо забранени.
Аз почнах сутрин на гладно да пия една лъжица зехтин.
angala, с нетърпение ще чакам да споделиш какво е казал лекаря.
Прочети внимателно диетата.Сухарите не са забранени.Спадат към разрешените храни  Peace

# 696

Бусколизин. Действа на гладката мускулатура, против спазми. Зависи от кризата, разбира се и какво я е причинило - камък или храна. При мен действа при леки спазми. Вземам две хапчета и след 20-тина минути ме успокоява. Предписан ми е от лекар ( тук се нарича Бускопан).

А защо ще пиеш зехтин? Нали мазно не трябва да се консумира много.

# 697
  • Пловдив
Аз за солетите имах предвид. Защото по-лесно се намират по всяко време и съм се заредила с няколко пакета Simple Smile
За зехтина чета, че било прочистващо и полезно. Уф, объркващо е всичко, ама сякаш по-добре се чувствам сутрин с този зехтин.

# 698
  • София
Целта на зехтина на гладно e да накара жлъчката да контрахира и изхвърля камъни (което според моя лекар може да е опасно).

# 699
  • Sofia
Здравейте,

ето каква диета ми разпечата и даде докторката снощи http://prikachi.com/images.php?images/127/6801127X.jpg
Разпитвах я за храни, които ги няма в списъка и ето и нейните отговори:
разрешени: маслини, ленено семе, соеви кълнове, кълнове от леща, соя, соево сирене "тофо"
ограничени: риба сьомга, гъби
забранени: падпъдъчи яйца, тиквени семки, сусамов тахан
Питах за бял шоколад дали може да се хапва - каза, че проблема не е в какаото, а в мазнините в шоколада. Каза ми, че ако нещо ми се дояде да си хапна, но в много малки количества - в случая 1 кутийка шоколад или 1 шоколадова бонбона.
Питах за баница с тиква - каза че може, но да не е много мазна.
Каза ми да се ограничът животинските мазнини до минимум, да се пие много вода/ аз пия по 3л. на ден, каза че е добре/
Питах и за "солта" може ли, пита ме какво ми е кръвното, моето е ниско - каза може, при високо кръвно да се избягва солта.
Специално питах за оцет и лимон - каза "не", но в малки количества няколко капки може.
Питах дали мога да ям по-голямо количество зелева салата - каза може, ако не ти дразни стомаха, можело и леща и боб и грах по малко ако не ми дразнят стомаха.
Попитах я относно 1.с.л. зехтин и 1 с.л. лимонов сок сутрин на гладно - каза, че мога да си навлеча проблеми и да не го правя.
На прегледа с ехограф видя, че имам камък 17мм, после каза има още, питах я колко са и колко са големи - каза че са един зад друг и изобщо нямало значение колко са на брой, каза че всички са с тази големина.

Питах я относно различните начини на лечение "контактна химическа липолиза/ инжектиране на течност в жлъчния мехур/ и екстракорпорална литотрипсия/ високоенергийни вълни за разрушаване на камъните/, но само ми каза, че не съм подходяща, защото камъните са ми големи, щеше ми се малко да ми ги разясни тези методи да ми каже дали се практикуват в България и в кои болници, но нищо не ми каза.
Подходяща съм за лапароскопска операция, но каза, че тя препоръчва операция след 3-тата криза, освен ако неискам още сега, а аз неискам.
Ако получа пак криза, каза да си имам вкъщи спазмолтици - боскулизин, ношпа... и да взимам при нужда.
Препоръчва се 1 профилактичен преглед годишно.

Попитах дали мога да готвя в керамичен тиган - каза да, но без мазнина; днес си сложих няколко парчета пилешко месо в керамичния тиган и станаха супер.
Питах и дали мога да готвя в уреда на тефал "Актифрай", каза може но без мазнина, а аз незнам дали там може изобщо без мазнина, но ще пробам.

Само се сетих да допъня, за тези които незнаят, че ако се ядът въглехидрати в големи количества, то те се превръщат в мазнини. Аз лично поради тази причина и защото искам да отслабна не ям картофи, ориз и хляб, макарони, само рядко ям макарони от твърда пшеница, които са и пълнозърнести.

Ако някой знае нещо повече за контактна химическа липолиза и екстракорпорална литотрипсия, практикуват ли се в България и къде нека сподели.

Последна редакция: пт, 29 ное 2013, 15:18 от angala

# 700
  • Sofia
как така сусамовия тахан е и разрешен и забранен  Thinking

# 701
как така сусамовия тахан е и разрешен и забранен  Thinking
Сусамовият тахан е разрешен  Peace Сигурно е станала някаква грешка.
Ангала,благодаря за подобробния разказ.Това,обаче,което мен ме интересува най-много е животът след операцията.Ако някой знае нещо да пише.

# 702
  • София
Това,обаче,което мен ме интересува най-много е животът след операцията.Ако някой знае нещо да пише.
какво точно те интересува? повечето тук сме вече оперирани.

# 703
Това,обаче,което мен ме интересува най-много е животът след операцията.Ако някой знае нещо да пише.
какво точно те интересува? повечето тук сме вече оперирани.
Ами например колко време след операцията може да се спортува?
Успяха ли да се заличат белезите от операцията.На мен ми изписаха някакво много скъпо мазило-Дермафикс,но още не съм го купила.
Колко време след операцията може да се вдига тежко?Аз започнах на 10тия ден някъде да си вдигам детето и ме е страх нещо да не съм навредила.
Имате ли кризи след операцията?
Разбрахте ли каква е причината за образуване на камъни лично при вас?Това е много важно,защото до колкото знам,ако причината не се отстрани,могат да се образуват камъни и в жлъчните канали в черния дроб.

# 704
  • София
Успяха ли да се заличат белезите от операцията.На мен ми изписаха някакво много скъпо мазило-Дермафикс,но още не съм го купила. - аз имах разрез само на пъпа, така, че белег нямам.
Колко време след операцията може да се вдига тежко?Аз започнах на 10тия ден някъде да си вдигам детето и ме е страх нещо да не съм навредила. - аз бях стриктна, месец абсолютно пазене, втория месец по-леки неща; бях и с колан, беше ме страх от пъпна херния (с малко дете, обаче знам е сложно, бебка я нямаше още при нас)
Имате ли кризи след операцията? - веднъж, но стомашна, пиех клацид заради гнойна ангина, бях вечеряла свинско със сос (кетчуп, соев сос, главно от тях беше мисля) и малко вино пих и за малко да викаме бърза помощ
Разбрахте ли каква е причината за образуване на камъни лично при вас? - не. това, което предполагам - различните диети, които бях пробвала и стрес, вероятно и 2те бременности една след друга Това е много важно,защото до колкото знам,ако причината не се отстрани,могат да се образуват камъни и в жлъчните канали в черния дроб. - сега на профилактичния преглед година след операцията, докторът каза, че жлъчният канал е добре, не е стеснен; защото стесняването спомагало образуването на камъни, доколкото си спомням.

надявам се съм ти била от полза поне донякъде.

Общи условия

Активация на акаунт