Камъни в жлъчката - 1

• 244 464
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
ilein7, виждам, че си от Пловдив, ти как поръча билката? По пощата или...? И как си инспектираш дали си ги изкарала камъните?    Blush

# 91
  • Варна
И от къде ги вадите тези огромни камъни, много ми е странно? Да не си въобразявате нещо?
Аз също имам камък и пясък в жлъчката.Гадна работа. Бих опитала с билки, но да не  енякаква реклама пак Crazy

# 92
Тази билка вече много ме заинтригува!

# 93
  • Пловдив
За тази билка става въпрос http://vastimen.zzl.org/ До колкото разбрах от предни теми, съдържала брош, който е жлъчогонен, но явно има и други съставки.
Аз днес съм на една рецепта от природната медицина, за втори път я правя:
1 л. сок от червено цвекло, краставица и моркови - за 3-4 пъти на ден се изпива
+ сок от 1 лимон, смесен с 1 л гореща вода, пие се през целия ден
Миналия път големи болки ме хванаха през ноща, явно изкарах нещо, ама нещо ми е кофти да ровя да търся камъните  Laughing

# 94
  • София
 Записвам се  да  следя  темата и аз съм  с прегъната  жлъчка  и напоследък  постоянни  кризи  .  В понеделник съм на гастроентеролог.

# 95
 И аз съм с прегъната жлъчка.На няколко пъти имах кризи,но не бяха толкова тежки.При мен се получава един метален вкус в устата ,езика ми е с налепи и някакво много неприятно усещане в устата.Други имали ли са подобни симптоми?

# 96
  • София
И аз съм с прегъната жлъчка.На няколко пъти имах кризи,но не бяха толкова тежки.При мен се получава един метален вкус в устата ,езика ми е с налепи и някакво много неприятно усещане в устата.Други имали ли са подобни симптоми?

Със  същия  вкус  съм и аз  от  май  месец  миналата  година  , чаках да премине от  само  себе  си  ,но  не минава   ooooh! Sad.  Езика  ми на моменти си е направо  обложен с  бял  налеп.  Цинарикс  не  помага  изобщо  ,не  знам  какво ще се прави  ?

# 97
  • София
Вчера след силни болки в стомаха и на мен ми откриха малки камъчета в жлъчката-4-5 мм.Аз имам и гастрит.....гастроентероложката ми изписа диетичен режим,панразол сутрин на гладно и но-шпа 3 пъти на ден,ааа и мезимфорте при всяко хранене....Не знам,моля се дано да нямам кризи и да няма страшни работи Praynig,но ако зачестят кризите и стане зле положението,веднага се подлагам на безкръвна операция!
  Но интересното при мен е че от3 дни взимам антидепресант и от тогава като че ли започнаха и болките,не знам дали има връзка и дали антидепресанта не е раздразнил жлъчката?!?Лекарката ми каза да не спирам антидепресанта.......Ох,човек не знае като лекува едно да не раздразни друго newsm78.
Аз съм решила да отида и на друг гастроентеролог,да поискам и неговото мнение.
Днес продължава да ме наболва корема и имам силни оригвания....срах ме е да хапна каквото и да е,но трябва да се яде и сега си варя картофи и ориз.Ох,как ми е мъчно за шоколадчето,но засега  с него си казваме чао и много други неща не трябва да се ядат Sad......
   Тука като чета още повече се наплаших от тези запушвания на пътищата.......ще се консултирам с още лекари и ще реша...

# 98

Здравей Milara,
аз също пих от билката на бай Васил, но резултатът при преглед при ехограф беше същият-камъкът си стои в жлъчката. Хубавото е, че жлъчната кал, която имах, се изчисти. Самият билкар съветва ако не успееш да изхвърлиш камъните от първия път, да пробваш още веднъж. Що се отнася до добри ехографски апарати - има ги във Военна болница и Исул.

# 99
Здравейте от   мен.
Пих билката на бай Васил  и на 2ия ден изкарах много, но малки камъчета колкото семенца от киви и си мислих,че съм го разбила,след това на 4ия пак,но по-малко. Днес бях на ехограф и доктора каза,че имам камък 1,7---1,8 мм
 Аз звъннах на жената и и казах и тя отговори,че някои хора от 1ия път изкарват само малките по жлъчните канали  ,и от втория път големите.Но аз нещо изгубих вярата ,че ще го разбия.
goika,ти като мен...
 evelin ,при тази билка няма да има никакво запушване на пътищата,споко...
 Lubricant ,поне видя ли че вадиш нещо,че то хем е гадно ,ама и нищо не се усеща,явно от зехтина де // аз бях с гумени ръкавици пффф// Билката я поръчах по телефона на дъщеря му,и тя ми я прати по еконт,за 1 ден идва.Тя е от Севлиево и ако си я вземеш от там е 35лв,ако ти я прати тя-45. При получаване в еконта платихме към 6 лв.
   Barbera ,камъните се вадят при ходене по голяма нужда,и не може да си въобразиш-то се вижда.

# 100
  • Пловдив
Момичета, влизам да ви дам лъч надежда Simple Smile Направих рецептата с лимон и зехтин и за първи път имаше очеваден резултат. Изкарах 9 големи, около 1-1,5 см и поне 20-30 дребни по 2-3 мм камъни и то без никакви болки. Е, гадничко е малко пиенето на зехтина, но си заслужава. Копирам от сайта рецептата, дано да е от помощ и на някой друг  Peace

Цитат
Предварителна подготовка (понеделник до четвъртък)
За по лесно отстраняване на жлъчните камъни се препоръчва да направите няколко клизми в началото на седмицата, за да се очисти дебелото черво. Може 1-2 дни преди лечението да приемате само сок от ябълки и моркови, а след това сок от портокал и грейпфрут. Пийте достатъчно вода.

Начало на лечението
Може да започнете в петък. Не приемайте твърда храна следобед.
Ще ви трябва:
- 470 мл (1 pint) студено пресован зехтин (2 чаши), по лек вариант половин до една чаша зехтин!
- 470 мл (1 pint) прясно изцеден лимонов сок (2 чаши)
- Масло (олио) от мента за вкус
- Сок от ананас или зеленчуков сок
- Измерването може да стане с чаша или супена лъжица

Лечение
12:00 часа на обяд: Спрете приемането на твърда храна
6.30 pm: Спрете приемането на течности за пиене
7.00 pm: Изпива се една четвърт чаша (четири супени лъжици) от зехтина. Следвайте веднага с една или две супени лъжици лимонов сок. Легнете и се отпуснете.
Повтаряйте това на всеки 15 минути интервал. Изправяйте се, поглъщайте дозата и лягате отново.

Можете да четете или гледате телевизия.
Не забравяйте, ако имате ужасно гадене или усещане за повръщане, използвайте 1-2 капки масло от мента в зехтина или малко количество сок от ананас или зеленчуци, докато отново можете да продължите на обикновен зехтин и лимонов сок.
Ако изпитвате трудности при приемането на зехтина и лимоновия сок може да увеличите времето от 15 минути на 20-25 минути интервал. Опитайте се да преглътнете зехтина и лимоновия сок. Ако прекалено много ви се повдига вземете толкова, колкото можете.

След като приключите с приема на зехтина и лимоновия сок си легнете да спите. Легнете на дясната си страна. Тази позиция ускорява процеса на навлизане на зехтина в жлъчния мехур и действието му като смазка. Това, заедно с омекотяващо действие на лимонов сок ще спомогне за освобождаване на камъни по-лесно от жлъчния мехур. Останете в леглото и си почивайте.

Към 2.00 - 3.00 ч. най-вероятно ще се събудите с желание да отидете до тоалетната. За някои, това може да не се случи до 11 ч. на следващия ден. Ако първото движение на червата е към 2.00 - 3.00 ч. вероятно няма да изхвърлите камъни, но при всяко следващо ходене поглеждайте в тоалетната чиния. Може да забележите зелени неща в изпражненията или зеленикави течни изпражнения. Някои камъни в жлъчката се разтварят от лечението.
Аз ги изкарах към 11 ч. на следващата сутрин - просто не може да се объркат, имаше множество тъмно зелени и твърди неща, които няма какво друго да са. Ето и снимка, макар и малко размазана.

# 101
Здравейте, тази последната рецепта на Lubricant със зехтина и лимоните знаете ли дали е съвместима с кърменето на 2-месечно бебе?

# 102
Момичета, влизам да ви дам лъч надежда Simple Smile Направих рецептата с лимон и зехтин и за първи път имаше очеваден резултат. Изкарах 9 големи, около 1-1,5 см и поне 20-30 дребни по 2-3 мм камъни и то без никакви болки. Е, гадничко е малко пиенето на зехтина, но си заслужава. Копирам от сайта рецептата, дано да е от помощ и на някой друг  Peace

Цитат
Предварителна подготовка (понеделник до четвъртък)
За по лесно отстраняване на жлъчните камъни се препоръчва да направите няколко клизми в началото на седмицата, за да се очисти дебелото черво. Може 1-2 дни преди лечението да приемате само сок от ябълки и моркови, а след това сок от портокал и грейпфрут. Пийте достатъчно вода.

Начало на лечението
Може да започнете в петък. Не приемайте твърда храна следобед.
Ще ви трябва:
- 470 мл (1 pint) студено пресован зехтин (2 чаши), по лек вариант половин до една чаша зехтин!
- 470 мл (1 pint) прясно изцеден лимонов сок (2 чаши)
- Масло (олио) от мента за вкус
- Сок от ананас или зеленчуков сок
- Измерването може да стане с чаша или супена лъжица

Лечение
12:00 часа на обяд: Спрете приемането на твърда храна
6.30 pm: Спрете приемането на течности за пиене
7.00 pm: Изпива се една четвърт чаша (четири супени лъжици) от зехтина. Следвайте веднага с една или две супени лъжици лимонов сок. Легнете и се отпуснете.
Повтаряйте това на всеки 15 минути интервал. Изправяйте се, поглъщайте дозата и лягате отново.

Можете да четете или гледате телевизия.
Не забравяйте, ако имате ужасно гадене или усещане за повръщане, използвайте 1-2 капки масло от мента в зехтина или малко количество сок от ананас или зеленчуци, докато отново можете да продължите на обикновен зехтин и лимонов сок.
Ако изпитвате трудности при приемането на зехтина и лимоновия сок може да увеличите времето от 15 минути на 20-25 минути интервал. Опитайте се да преглътнете зехтина и лимоновия сок. Ако прекалено много ви се повдига вземете толкова, колкото можете.

След като приключите с приема на зехтина и лимоновия сок си легнете да спите. Легнете на дясната си страна. Тази позиция ускорява процеса на навлизане на зехтина в жлъчния мехур и действието му като смазка. Това, заедно с омекотяващо действие на лимонов сок ще спомогне за освобождаване на камъни по-лесно от жлъчния мехур. Останете в леглото и си почивайте.

Към 2.00 - 3.00 ч. най-вероятно ще се събудите с желание да отидете до тоалетната. За някои, това може да не се случи до 11 ч. на следващия ден. Ако първото движение на червата е към 2.00 - 3.00 ч. вероятно няма да изхвърлите камъни, но при всяко следващо ходене поглеждайте в тоалетната чиния. Може да забележите зелени неща в изпражненията или зеленикави течни изпражнения. Някои камъни в жлъчката се разтварят от лечението.
Аз ги изкарах към 11 ч. на следващата сутрин - просто не може да се объркат, имаше множество тъмно зелени и твърди неща, които няма какво друго да са. Ето и снимка, макар и малко размазана.

И аз съм с малки камъчета в жлъчката - ще пробвам рецептата, дано успея да ги изкарам. Има ли други,които са я правили вече?

# 103
  • Пловдив
Здравейте, тази последната рецепта на Lubricant със зехтина и лимоните знаете ли дали е съвместима с кърменето на 2-месечно бебе?
Danila Koseva, процеса на пречистване е около 24 часа, в този период се изхвърлят много токсини от организма. Ако имаш повече кърма може  да си замразиш и да храниш детето с нея за ден-два, докато се пречистиш. Иначе и зехтина и лимона са природни продукти, които не мисля, че могат да навредят на детето, но по-скоро очистването от токсините може да има негативно въздействие. Най-добре се консултирай с консултант по кърмене за този въпрос. 

# 104
Здравейте и от мен! За съжаление повече от 9 месеца и аз се мъча със жлъчни кризи. Проблемът ми е, че не мога да нацеля читав гастроентеролог, който хуубаво да ми разясни какво става с мен. Нагледах се на здравни пътеки и какви ли не други планове за точене на здравната каса, а мен си ме боли...
Напоследък кризите са толкова чести, че все повече ме е страх. Момичета, посъветвайте ме какво да правя. В моментите на болка дори обезболяващите не помагат, кошмарно е, осъмвам превита от болка.
Не съм пила билката на бай Васил, за когото пишете, кажете, да я почвам ли? И къде да ме видях на хубав ехограф в Пловдив?
Ще съм благодарна на всякакви съвети, така се чувствам като бомба със закъснител, никога не знам кога ще избухна...  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт