Камъни в жлъчката - 1

• 244 529
  • 766
  •   1
Отговори
# 150
Просто исках да споделя,че има вариант и да се разминеш с операцията.Нея могат да ти я направят и по спешност,което не е добър вариант,защото трудно можеш да си избереш доктор в такъв момент.Що се отнася до лапароскопията аз съм от Варна и в св.Марина я правеха още преди десет години.Истината е ,че никои гастроентеролог не казва за такъв вариант,а веднага те пренасочват за операция.Дори сега като си правя ехография не им се вярва,че съм имала тези проблеми.Сега нямам нито камъни,нито кал ,но на моменти на нервна почва получавам болка.Всеки преценява сам какво да прави,но важното е да попадне на добри лекари.Урзофалка доколкото си спомням струваше около 50 лв.и стигаше за месец и половина.Но разбира се всеки трябва да се консултира със специалист и редовно да си прави изследвания.Успех на всички! Heart Eyes
Явно съм пропуснала, че вашето е Песъчинки или много ситни камъни, което означава че можете да пиете лекарството, прочетете листовката за употреба. Ако имате камъни с по-голям размер те няма как дори да преминат през канала...и ако се заклещят някъде там сте мъртва!!! Не давайте лоши съвети, достатъчно съм изчела по тази тема и ще ви кажа само едно, не може да дадете универсално лечение защото такова няма факторите са много, а не един вашия случай не е случая и на другите, както четох и по-горе камъните са различни по големина, форма, цвят и т.н.!!! В едни от случаите помага лекарството, което сте казали макар за мен 50 лв. да са много явно за вас не са, но това е друга тема! В други случаи не помага, а може да умори човек!
Имам позната, която без малко да си загуби живота точно с жълтеница и лекарите дори не са разбрали какво и е! Няма как да имате жълтеница и всичко да се е разминало...
Рано или късно пак ще имате проблеми с жлъчката имали ли сте веднъж проблем пак ще имате. Но всеки сам си решава какво да прави с живота си, аз само казвам да не се гледа с лека ръка и да се четат неща тук или където и да било и да не се мисли.   bouquet

Намесвам се отново в темата,защото като чета някой неща се хващам за главата.Когато жлъчката се  напълни с камъни тя вече не функционира и се превръща в бомба със закъснител.Единственото решение и лечение в този случай е операция.Колкото повече се отлага,толкова по зле.Как  някой хора допускат,че могат да лекуват сами жлъчката си с лимон,билки и хапчета,ума ми не го побира???!Това е все едно да лекуваш апандисит със билки ShockedИ какви са тези глупости,че след операцията пак има кризи и болки Shocked та нали си махнал проблема,какво да те боли тогава?Вече ще станат 8 месеца от както съм без жлъчка  нямам никакви оплаквания и несъжалявам нито за миг,че се оперирах.Затова слушайте докторите и не се самолекувайте вкъщи.
Мила не си напълно права, да може да имаш пак кризи дори и след като те оперират, защото ти оставят едно от каналчетата в които след това, ако не се спазва режим може пак да се образуват камъни в него!!! Което не е желателно...Явно при теб няма проблеми.
Това са двата начина з апремахване на жлъчка: класически и безкръвен: http://cnewellnessctr.org/healthGate/images/exh4780.jpg
http://www.mountnittany.org/assets/images/krames/79433.jpg
http://tlcsurgery.ehclients.com/images/uploads/Gallbladder.jpg
http://gujaratliverclinic.com/Gall_Stone_Disease_clip_image002.gif
Може би, ще се ориентираш къде е каналчето за което ти говоря, тъй като махат само жлъчката а каналчето е другото от картинката което е оцветено в зелено! Имаше и по-точни картинки на които беше показано какво става при класическия метод и какво махат при безкръвния, определено има разлика! При безкръвния не махат всичко, а остават това каналче в което може пак да се образуват камъни....А при класическия премахват и каналчето, от там се забранява и яденето на яйца, но този метод сега го използват при спешни случаи предимно, тъй като както виждаш на част от картинките има единия разрез и другия разрез и при двете операции!
Иначе си права, когато жлъчката е пълна и камъните са големи няма друг алтернатива освен отстраняване на жлъчката, за да се запази живота на човека. Но всъщтност дори и да не са много и големи камъните, пак човек може да има постоянни кризи, а с кризи определено не се живее това си е огромен стрес за организма.
Има случаи в които хората и след операция усещат болки описано е на различни места в различни източници на информация, което може би се дължи на много неща, едно от които предполагам е запзаването на това каналче за което говорих и горе, тъй като там отново могат да се складират камъни. Странно ми е друго на мен, че дори и да не си наследствено обременен пак може да имаш камъни... А ако човек е решил да има деца, най-добре е да махне жлъчката защото ако има постоянно кризи излага не само своя живот на опасност, ами и живота на бебето си! Но нека всеки сам по съвет си прецени как да постъпи и нека разсъждава преди да прави каквото и да било! Желая на всички Ви много здраве най-вече и упехи, и малко нерви и повече усмивки.   bouquet
И както каза antonik не се самолекувайте, тъй като не се знае какви ще са последствията- това го допълвам аз. Simple Smile

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 18:56 от kori_1

# 151
  • Пловдив
Писах преди в старата тема, да си кажа и тук. От години имам камъни. Всяка година септември ходим на профилактични прегледи и ме съветват да се оперирам. Последния път ми заявиха, че нямам никаква жлъчна течност, а само камъни и пясък. Но тъй като си спазвам диетатат нямам проблеми и не мога да се реша на тази стъпка. Освен, че имам камъни жлъчката ми е и прегъната и докторът казва, че само това ме предпазва от запушване. Първия път като ми казаха за камъните ходих на гастроентеролог, тя ми предпа цинарикс, отидох след 3 месеца, каза да продължа и после така си остана. Не съм ходила повече и съм в дилема какво да правя.

# 152
Абе, хора! Вие за холистична медицина не сте ли чували, далеч по-древна и с философия за близост до природата?  ooooh! Няма нелечими болести, има нелечими хора, които не искат да променят възгледите си и начина си на живот! А традиционната медицина лекува болестта, без да се интересува от първопричината. Реже се на конвейр, слагат се ваксини, които разболяват, на пациента се гледа като на парче месо!
Просто не виждам смисъл да пиша повече в тази тема. Който търси алтернатива ще я намери. А който няма мнение за собственото си тяло, което е храм на душата му ще се оставя други да вземат решенията.
До някъде ще се съглася с вас, но само до там че за да има такава болест значи има причина, и причината е нехайство срещу тялото, много стресови фактори и не на последно място много болка и гняв провокирано от детството? Дали греша? Как мислите? Май за последното не греша много, почти всяка жена крещи в дома си за да постигне нещо, почти всеки мъжкрещи в семейството си за да докаже колко е велик и че всичко зависи от него, защото той е мъж! Всичко се дължи на живота който водим: застоял, пълен  със стрес! Не се ли страхувате от това, което виждате да изхвърля организма Ви? Изглежда ужасно, не сте ли се питали защо отвътре изглеждате по този начин!? Явно не Ви е идвало на ума да се замислите, преди да напишете каквото и да било. Пречина и следствия: лоша храна- мен, ако питате почти нищо истинско не ядем всичко е изкуствено или наторено или пръсано с какви ли не химии, мислите ли че можем да бъдем здрави? С каквото и да се чистите явно пак ще имате камъни, все пак и храната трябва да се смени а вшат излиза че е една и съща, тогава вие какво променяте в начина си на мислене И на действие?! Може и да не ми отговаряте.

Писах преди в старата тема, да си кажа и тук. От години имам камъни. Всяка година септември ходим на профилактични прегледи и ме съветват да се оперирам. Последния път ми заявиха, че нямам никаква жлъчна течност, а само камъни и пясък. Но тъй като си спазвам диетатат нямам проблеми и не мога да се реша на тази стъпка. Освен, че имам камъни жлъчката ми е и прегъната и докторът казва, че само това ме предпазва от запушване. Първия път като ми казаха за камъните ходих на гастроентеролог, тя ми предпа цинарикс, отидох след 3 месеца, каза да продължа и после така си остана. Не съм ходила повече и съм в дилема какво да правя.
До колкото разбирам сте с жлъчка пълна с камъни? На колко години сте, ако не е тайна?

# 153
  • Пловдив
Над 40 съм Simple Smile

# 154
Не се ли страхувате за живота си? Sad Тъй като жлъчката ви е пълна с камъни.

# 155
  • Пловдив
Ами както казах от години си спазвам диета и последно ме е боляла докато бях бременна - преди 6 години.

# 156
Ами както казах от години си спазвам диета и последно ме е боляла докато бях бременна - преди 6 години.
Разбирам, само че е доста страшничко с пълна жлъчка. Не сте ли мислисли за операция, защото във вашия случай не виждам друго решение. Дано да нямате кризи, но все пак е добре да помислите, ако имате какво искате да правите с тях. Желая Ви много здраве, май всички имаме нужда от него.  bouquet

# 157
  • Пловдив
Благодаря, да Ви се връща   bouquet
Иначе си мисля, не е като да не го мисля, ама не мога да събера смелост  Laughing

# 158
Благодаря, да Ви се връща   bouquet
Иначе си мисля, не е като да не го мисля, ама не мога да събера смелост  Laughing
Много Ви благодаря, дано.   bouquet
То никой не може да събере смелост що се отнася до операции...но пък живота е по-важен, а и след като имате дете и то има нужда от вас. Heart Eyes

# 159
  • Пловдив
Имам трички  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
И спирам да спамя, хубава вечер   bouquet

# 160
Можеби вече е обсъждано ,  не съм чела всичко но ако желаете мога дасподеля една рецепта , която правихме с майка ми и много от жлъчните камъни се разпадат и се изхвърлят с фекалиите.

# 161
  • Пловдив
По тази логика да не си ваксинираме децата,да не си мием зъбите,да се върнем в първобитния строй и в пещерите.Извинявайте,ама не дай си боже,ако някой хора ги заболи нещо сигурно не отиват на лекар или до аптеката,а ходят в гората за билки и после си ги варят вкъщи?!Интересно ми е как с промяна на възгледите се лекува рак,хепатит,спин и т.н болести?!
Паста за зъби можеш да си направиш в домашни условия, вместо да използваш набъканите с флуор и цялата менделеева таблица рекламирани продукти, като си забъркаш:
1 лъжичка хума
1 малка лъжичка зехтин
5 капки етерично масло от мента
1 лъжичка карамфил на прах /най-добре смлян току що/
малко розова вода /колкото да придобие кремообразна консистенция/

Има много случаи на излекувани, дори и от тези болести, но не се говори за тях, защото кой ще налива иначе пари във фармацевтичната мафия. Ваксинирането е доказано, че не е безвредно, може да погледнете в тази тема и да прецените за себе си дали искате детето ви да е от процента деца с аутизъм и какви ли не чудесии, от които да се хванете за главата. За билките - аз всяко лято си обикалям и си събирам билки от чисти райони, от както не пия лекарства не се разболявам или е леко, цяла зима си пия чайове и засилвам имунната си система с природни методи. Относно промяната на възгледите - ако човек живее в хармония със себе си, околните и природата много по-малко ще се разболява. Защото ако душата ти е в баланс, и тялото ще е в баланс.
Спомена нещо, което изобщо не е вярно
Когато жлъчката се  напълни с камъни тя вече не функционира
За това се ходи на ехографски преглед. Може да има камъни, но жлъчката да си е с напълно запазена функция - при мен е точно така. Ако се спазва подходяща диета може и изобщо да няма кризи.

kori_1, направо ти се чудя и мая - толкова много си противоречиш в изказванията, толкова много четеш между редовете, че все още не мога да разбера предвид, че дори нямаш проблем с жлъчката какво изобщо правиш в тази тема. Малко черен хумор, но ще ми докараш някоя жлъчна криза като ти чета постовете  Mr. Green
Прочети този мой пост от предната страница
и после си прочети отново твоя
Аз отдавна съм променила начина си на хранене и много други неща. Може дори да прочетеш статията ми в сп.Усури през септември именно за това.

Лесно е да се коментира - "имах една позната", на моя близка" и т.н. Мислех именно заради теб да не пиша тук повече, но не мога да се стърпя. Вреда от премахването на жлъчката ИМА. Съвременната медицина се е отказала да изучава раздробяването и изхвърлянето на камъни, защото дори и да се махнат те се образуват пак, а не че няма начини. За това и препоръчват отстраняването, един вид - "абе, я си я махни, да си нямаш ядове". Но с подходяща диета, пречистване, билки, сокове, плодове и зеленчуци може да се раздробяват, изхвърлят, да не се задържат и да не се образуват.
Обвини ме, че не съм доктор, за да съветвам. А ти като не си медицинско лице от къде на къде съветваш Зла вещица да ходи да си я маха, предвид, че 6 години не е имала кризи. С камъни в жлъчката може да си живее до дълбоки старини. Има хора, които имат камъни и никога дори са нямали симпоми за това и им ги откриват при случайни прегледи, доживяват си с тях и си умират с тях. Има достатъчно пречистващи процедури, безвредни при това, които могат да се правят поне 1 път годишно, за да се подпомогне тялото да изхвърли всички натрупани гадости - лечебен глад, житен режим и какво ли още не.
Премахването на органа е КРАЕН вариант. Като ви боли зъб го лекувате, не го отстранявате, нали.
Естествено при всеки е индивидуално и каквото и да предприеме трябва да е съобразено със състоянието му.

Гризли, сподели и твоя метод какъв е, все на някого ще е в помощ, макар че явно тук операциите се толерират.

Без лоши чувства към никого, бъдете здрави и се усмихвайте повече, вместо да се заяждате по форумите  Peace

# 162
рецептата я има в много разновидности със и без подготвителни дни . Ние я правихме без никаква подготовка и пак беше много ефективна . По принцип аз нямам диагностициран проблем с жлъчката или пък с черен дроб , но тъй като майка ми първо направи тази процедура и разбрах , че е много ефективен метод реших и аз да се поизчистя.
Трябват ни една чаша лимонов сок и една чаша зехтин. Трябва да се има предвид , че един цял ден трябва да е отделен само за процедурата. Лягаме в леглото , вземаме платмасова бутилка пълна с гореща вода и я разполагаме в областта на черният дроб. На всеки 20 минути отпиваме по една супена лъжица първо зехтин а после лимонов сок . Не се консумира никаква храна.
При мен се случи , че към края на дозата , вече имах нужда да посетя тоалетната и започна изхвърлянето. Нищо сложно няма само дето малко започва да ти се гади от зехтина , но се издържа . Ако не сте го пробвали давайте смело , много по-добре е от това да се подлагате на операция .

# 163
  • Пловдив
И аз по този начин вече 2 пъти правя пречистване и съм много доволна. Първия път беше точно след Великден и преяждането с яйца, когато кризите бяха почти всяка вечер. От тогава да чукам на дърво съм нямала кризи и болки, но за всеки случай направих и втори път процедурата Peace Не знам камъни ли са или не, но е факт, че болката изчезна и сякаш ми олекна - чувствам се по-здрава и изпълнена с енергия.

# 164

Естествено при всеки е индивидуално и каквото и да предприеме трябва да е съобразено със състоянието му.

Естествено, за да няма повече спорове ще се съглася с това! За да не бъда обвинена в спорове! Wink
Само едно ми е странно уж сте се излекувала, а още имате камъни които изхвърляте постоянно?! Е, да може да нямате кризи в този случай може да си позволите да не си я махате Wink Да, няма как да изчета всяко ваше компетентно мнение, може и да сте права може и да грешите. И в двата случая не искам да знам последствията, а като гледам профила Ви достатъчно млада сте, за да се подлагате на риск! Но Вие си знаете. За да сме в тази тема значи всички сме в равно положение, а на мен лично ми пука какво става с хората, затова и писах. Ако си държите жлъчката пълна с камъни може и да си предизвикате рак, въпреки че вие твърдите друго, но това е без значение! Моето мото както и до сега писах е, да не се гледа с лека ръка на здравето, това е от мен.
Много усмивки и много здраве, и живот, лично аз познавам жена на 90 години с махната жлъчка и няма никакви проблеми много е жизнена дано да е все така още дълго Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт