Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 106

  • 82 956
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 146
Здравейте момичета, до сега не съм писала в темата въпреки че съм увлечена от правенето на торти, а по-точно от торти с фонданови покрития и фигурки... До сега съм използвала само покритие от marshmallows бонбони, но ми се ще да опитам и друго покритие, но да си призная - страх ме е  Embarassed... Четох препоръките и опкалванията ви в по-горните постове и съвсем съм на ръба да се откажа от експеримент май  Laughing... Има ли някой работил с покритие от marshmallows и някое от другите даде малко сравнително инфо... Че съвсем скоро ми предстои правене на торта и съм в размисъл...  newsm78
  bouquet

# 106
  • На брега на реката
  • Мнения: 4 361
Да се отчета след днешния натоварен тортен ден   Mr. Green
Първо видях доста зор с размесването на РМ2, замесена преди 2 дни. Но някак успях да го докарам до приличен вид. Ама много бързо ми съхнеше, трябваше доста скоростно да действам. Оказа се, че бялото за торта ми се вижда твърде скучно. След като ми свърши тестото, тортата съвсем изглеждаше незавършена...замесих Варна  Joy Рози, панделки, врътки, еми пак ми се струва, че не е пълноцена торта, но сили за повече нямам. Ще я покажа довечера, че нямам апарат сега, но много благодаря за всички напътствия. Бях на ръба да правя и вита торта, но не намерих правоъгълни блатове  Rolling Eyes
miniemouse, не че имам кой знае какъв опит, ама да се изкажа. С Варна се работи много лесно, прави се и лесно, слепва се лесно, моделирам лесно, абе изобщо тая Руска Мастика 2 няма да я повторя  Mr. Green
Ох момичета, разгледах ви тортите, не знам кога ще стигна и частичка от сръчността и въображението ви, уникални сте! Вие сте моето вдъхновение  newsm51

# 107
  • Мнения: 6
Ванче както винаги страхотна торта.
Neya Честит рожден ден!Да си жива и здрава.
Patriyani ,благодаря.Веселката торта не е със сметана.Покрита е с бял шоколад,а човечето и цветята са от захарен трансфер.

# 108
  • Мнения: 1 541
Ванче, много ефектна торта!!! Много пипкава като детайли изглежда- завиждам ти за търпението!
И ефектни изпълнения покрай нея, ама те са да не ти стане много хубаво, че много хубаво не е на хубаво  Wink

Neya, честит рожден ден! Да се радваш на много здраве, сплотено семейство и сполучливи торти, с които да се гордееш, а ние да ти завиждаме  Grinning

Не мога да изброя поименно всички красоти, които видях- неуморен талант кипи тук просто!

А за моята торта какво да кажа, освен,  че прочетох толкова хубави думи от виртуози, че чак не повярвах на очите с. Трогнахте ме и ми доставихте огромно удоволствие- благодаря!  Heart Eyes  bouquet

Можех да се забавя още малко със снимките, тъкмо да я забравите, но  Whistling По- големи снимки, тук ,  а тук е вечерта преди партито, но на адски лоша светлина и не съвсем готова цък и цък- не знам защо има такъв целулит на тази снимка...в действителност ми беше една от най- гладките и сполучливи в това отношение  Tired

За покриване беше пълна гад и ми взе здравето...скоро не бих се метнала пак да покривам Вила вилекула  Crossing Arms А отдолу борда си е покрит също с ММ- мисля, че някой питаше за него  Peace

Повече за самото парти на което бе звезда тази тортена особа- тук

Приятен и торто- творен ден. Аз отидам да търся вдъхновение за собствената си торта....Не би могло да не ми се занимава повече, когато става въпрос за мен самата и тази година ще е първата, която ще се самоуважа с торта....и то защото ме карат, а не защото искам  Tired

# 109
  • Мнения: 1 173

Под "чаршафа" мажа с бита сметана, за да с заравни добре.


 Ей това е грешен съвет !!!
Цолова написа по -долу , под чаршафа се измазва или с маслен крем , или с твърд Ганаш ( защото и ако шоколада в Ганаша е малко , пак има вероятност да разтопи покритието )
miniemouse аз покривам само и единствено с ММФ . Защо ....1 . на мен ми идва евтино ( около 4,50лв за килограм и половина)
2. при това тесто нямам какво да се обърка за разлика от разните там мастики
3 . не лъщи , за разлика от Варната в която има масло
Ванче тортата е много хубава , цветовете също , но си признавам че панделката ми идва голяма ( мое мнение) .
Ивейн страхотна тортичка , толкова идейна и разчупена . Много ми хареса .  Ще те смъмря обаче ....следващия път по-голяма подложка , че така без борд основата стои малко незавършена   Wink

Последна редакция: ср, 10 ное 2010, 17:01 от raya_рая

# 110
  • Мнения: 14
van444eto - няма как да не отбележа и аз че тортата ти е прекрасна Simple Smile Много по хубава е от самия оригинала.
Моите поздравления Simple Smile

# 111
  • Мнения: 156
Здравейте, момичета!
Ивейн, буренцето е малко шишенце от сироп за кашлица, само дето му отрязах гърлото и е увито в РМ2, така че е много лекичко и спокойно си седи на тортата без да потъва, където и да го сложа.
van444eto, страхотна торта си направила! Искрено ти се възхищавам!
Neya, много хубаво е оплетена тази кошница. Може ли да споделиш как я направи?

# 112
  • София
  • Мнения: 2 130
Кайсиевият мармалад /не конфитюр/ се загрява, прецежда, нанася, оставя се да стегне и става стегнат, лепкав, стабилен, покрива неравности, има някаква пластичност. Мисля, че това е спицифично за него, защото е от кайсии, а не защото е мармалад.

Ванче, браво! Пак приключение, но пък тортата е превъзходна!

# 113
  • София
  • Мнения: 2 649
Здравейте и от мен! Аз само чета, много рядко се включвам, просто се чувствам много изчерпана емоционално и малко и физически. Предстои ми да правя торта за една мила дама, но още не съм намерила време да започна декорацията, пък и желание нямам, та какво ще стане, не се знае. Rolling Eyes
Ванче, много готина торта! Особено долният етаж е по-добър от оригинала!
Нея, Честит рожден ден! Много хубава кошница си си направила!
Милейди, много е готина тази торта за малка принцеса! Поздравления!

# 114
  • Мнения: 83
Colova, най-вероятно ще се опитам да се справя с предложеното от теб "на Димитрана" и така - продуктите са ми ясни, единствено лимонтузото е прахообразно нали, досега не съм използвала за нищо. Разтварям желатинът с водата и какво значи МВ,след това прибавям глюкозата предполагам МВ е микровълнова, съжалявам ако ви се струват наивни моите описания, но го правя единствено, за да съм сигурна, че всичко ще се получи както трябва...Всичко се бърка, не на котлон, да се хомогенизира сместа. Правиш кладенче с пресятата пудра, изсипваш цялата течна смес и започваш да си месиш, а впоследствие добавяш и още пудра ако има нужда...............До тук как съм разбрала?............И имам въпрос за оцветяването, ще трябва да имам няколко цвята, и това количество от приблизително килограм пудра захар стига ли за торта и да остана и за малко фигурки, та как си разделяте ако ще правите няколко цвята.......Момичета, отново благодаря, че ви има и мога да ви питам...........  bouquet

# 115
  • на село
  • Мнения: 1 031
За нормална торта е достатъчно към половин килограм от покритието/ако го разточваш по-дебело, де/. Ако правиш в няколко цвята обаче, ще ти се наложи да ги оцветяваш допълнително.

# 116
  • Мнения: 634
Нея,честит рожден ден  bouquetКошницата е много красива.
Ей,Ванюшка каква е тази красота #CrazyНаправо съм изумена от изработката .За хаосът сутринта само ти си го знаеш.Тортата е великолепна Hug Hug Hug
Ето и от мен нещо малко.

# 117
  • София
  • Мнения: 1 625
Милейди-тортата ти  е страхотна.Цялото парти също е невероятно подготвено.Толкова много сладки,подаръци,покани-всичко е толкова изискано-поздравления.Би ли споделила рецептата за ментовите сладки.Честит блог.
Димитрина -мерси за разяснението за кайсиевият мармалад-случайно го видях-не си ми писала ника и щях да подмина. ooooh!Но Цолова пише за кайсиево сладко,Наталина за  кайсиев конфитюр ,а ти говориш за мармалад -ха сега и трите ли стават? newsm78.Много сложно се поставя на тортата-загряване,прецеждане...

# 118
  • Мнения: 3
Стефинка мармалад е душко, той е най- финно смлян, пък се и прецежда както пише Дими. Не че съм го ползвала де, то ако нямаш домашен, комай цената му ще излезе колкото и на масления крем.
Албека много скромно- само едно торте, свикнали сме да виждаме поне 3 наведнъж hahaha( спомням си когато за първи път разглеждах албума ти и попаднах на снимка с наредени на холна масичка поне 8 торти- и тогава те помислих за шесторъкия Шива) Ама добре е - нужна е физическа и психическа почивка.

# 119
  • Мнения: 1 491
УжасТ, не вярвах, че някога ще се случи, но ето че е факт ... Разписвам се чаааак на 8ма страница  ooooh!
От миналата тема гледам дори и картинките по диагонал, а в тази ептен ... Само ще си позволя да отбележа тортата единица жираф на Пепи ... УНИКАЛНА  Е! Пепи, оФцално те уведомявам, че я крадЪ за РД-то на Изабела!
Тъй, като почна отново да правя торти ще ви показвам, а до тогава  ... ще си ги сънувам  Rolling Eyes  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт