Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 106

  • 82 957
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 1 173
                              

Ето го и моето дъми , най-накрая взех и го довърших днес , след като стоя 10 дни на барплота и събира прах  Laughing
Повече снимки на ФБ http://www.facebook.com/home.php?#!/album.php?aid=570871&id=883950382 ( не знам защо не дава целия линк  Thinking )

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 02:58 от raya_рая

# 121
  • Мнения: 156
raya_рая , цветята, които правиш са като истински. Изключително красиви! Поздравявам те за труда и уменията, които ни показваш и изказвам огромното си възхищение от твоето майсторство!

# 122
  • Мнения: 622
ванче-перфектна,перфектна,перфектна,направо върха  bouquet
милейди-поздравявам те първо за ентусиазма и желанието,второ за добрата идея и трето за перфектното изпълнение на целия проект.да ти е жива и здрава балерината ,много да те радва и да е безкрайно щастлива!!!!!!браво!КЪДЕ НАМЕРИ ТАКАВА ГОЛЯМА СТАЯ,че и с огледала,това да не е балетната ви зала???и всички гости ли бяха балерини???много ми харесва,наистина,браво!  bouquet  bouquet  bouquet
рая-както винаги перфектно  bouquet

# 123
  • Мнения: 223
Здравейте!
 Heart Eyes
 Нова съм  във вашата тортена тема и досега само съм питала тук в темата, но снощи се престраших да запо4на. Идеята и желанието ми е да направя еклерова торта за петък. До сега не съм правила никаква (освен бисквитена  Embarassed ) торта и с часове се чудех какъв блат, какъв крем и най-вече да си представя сглобяването и завършването накрая.
Снощи правих марципан Варна, като си мислех,че ако ми се получат нещата ще го правя в двойна доза за покритие на самата торта. Направих 1/2 продукт както е според оказанията (вместо 70 гр.масло- 35, вместо 150 брашно- 70, вместо 150 вода- 70гр), омесих си тесто от бравшно, вода, масло, пресявах пудрата. Не очаквах и не знам дали съм сбъркала, но от момента в който започнах да добавям пудрата захар тестото ставаше все по-меко, та накрая течно и няма да ви обяснявам каква мацаница сътворих. Чудех се дали не бъркам, да продължавам ли и дали и при вас е така? Embarassed Смлях около 1 кг захар и месих, месих, месих, докато накрая вероятно се получи това, което трябваше (нямам съпоставка и не зная). Оказа се ужасно трудно, ту прекалено меко и лепкаво, ту се втвърдяваше след разто4ване, правеше коричка и се трошеше...нооо резултатът ми е 20тина фигурки, които са мойта гордост и ще покажа разбира се.
До сега пекох блатовете , но ме е страх как ще сглобявам и дали няма да ми се разтекат крема, еклерите да изплуват и всичко да се съсипе. Може ли съвет кой крем  е най-гъст  newsm78 и подходящ, нямам дълбока форма за торта, която да я прикрепя, само ринг, но той е сравнително малък на височина в сравнение с това, което трябва да получа накрая след 2 етажа от блат и по средата еклерите.


Извинявам се за дългият си пост, след малко отивам да правя еклери, благодаря и на всеки съвет предварително  Heart Eyes Blush  bouquet

# 124
  • София
  • Мнения: 2 649
raya, страхотна торта! Цветята, както винаги са супер! Аз обаче, искам да споделиш за този красив борд.
Албенка, много свежа тортичка!

# 125
  • София
  • Мнения: 2 671
Рая, какъв грандиозен проект! Кажи ми, че само за удоволствие си го правила  Simple Smile

JOSEPHINE, пареното тесто за Варна-та трябва да е добре охладено (аз слагам за 1 нощ е хладилника), преди да се измеси с пудрата захар. Може би това е бил проблема при теб?
За крем - виж рецептата, която написах на предната страница, тя е всъщност пълнеж за еклери.
За формата - може да обвиеш твърда хартия/катон с фолио и да го сложиш по стените на ринга. Така ще получиш нужната височина, стабилизирана от ринга отвън.
Успех!

# 126
  • Мнения: 223
Rumya, благодаря  Hug

# 127
  • у дома
  • Мнения: 1 581
това е малка вита торта, която направих за РД на една колежка (подложката е ф 19 )

 ОЩЕ снимки. тестото за руло на Димитрана, Кремижел + 3 шепи копчета Деликат. Mr. Green  по-късно може и разрез да пусна.

това е оригинала  Simple Smile

Леля Ог, готини мини тортета. skai, дворчето е страхотно. Rumya , някой път ще взема да спретна едни кубинки 38 номер  Mr. Green михаела73, честит имен ден на патерица, чантата е супер! nin4e, да, блатовете са оцветени  Peace ЕТО. galia3, тортата с момчето и тъпана е един път. Браво! van444eееееееее, кво да ти кажа, аз също искам некой ден, оригинала да бледнее пред моето копие на некоя торта, ама не ми се получава, а ти си се справила ЕДИН ПЪТ!!! Neya, кошницата ти е много сполучлива. Албенка, Честито бъдещо бабинство  Hug raya, за твоите дъмита и цветя - нямам думи  Crazy  
и жирафчето - единичка много ми хареса  Mr. Green  *MILADY*, чак сега видях  Crazy Crazy   
.

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 11:11 от blueeye®

# 128
  • Варна
  • Мнения: 29
Милейди, поздравления   bouquet Страхотно организирано парти. Незнам колко нощи не си спала, за да го организираш така добре, но си е заслужавало  Heart Eyes
Рая, страхотна торта   bouquet Много са красиви цветята. Наистина са като истински. Един малко тъп въпрос: какво е дъми?
Благодаря на всички за пожеланията за рождения ден  Hug
Цолова, права си, занимателно е. Мноооого се запалих по тея торти, ама хич не ми стига съня вече  Confused
Ангелова, за плетката гледах това филмче: http://www.youtube.com/watch?v=dCg7BI5D1jI Дадох критерий за търсене "fondant basket" и така намерих филмчето. Според мен е много лесен този начин. За предната ми торта пак там гледах "fondant bear", тогава излязоха страшно много филмчета, явно има много начини за правене на мечета  Mr. Green

# 129
  • На брега на реката
  • Мнения: 4 361
Хайде и аз да се изтипосам при вас. Открих си грешките, които май винаги ги правя  Thinking Доста целулит лъсна тази сутрин, който замазах с мацане на различни цветове. Важното е, че поръчителя ахна, разцелува ме и беше безкрайно щастлив от тортата, в този й вид  Mr. Green
http://pupito.snimka.bg/cooking/kulinarni-neumeniya.453603.21394398.big
Пак красоти сте натворили!   bouquet
blueeye®, Рая, прекрасни цветове, останаха ми очите направо.

# 130
  • София
  • Мнения: 2 130
Ех, Рая!!!! Браво, момиче, много си последователна и упорита! Голямо удоволствие да разгледам снимките. Толкова много цветя, не престанах да си мисля, че са изящно изработени, но и че са толкова много!!!! Сега, въпроси - имаше ли предварителна концепция каква ще е цветната аранжировка, колко цветя ще ти трябват, къде какви дантели ще слагаш? Това долу върху подложката, текстилното...фондан ли е? Толкова е истинско, дано кажеш "да". Цялостната идея е от онези, чиито стил не би ми хрумнал, но по които бих прекарала часове, защото все нещо интересно и вдъхновяващо излиза! Много, много ти се радвам!

Стефина, извинявай, че не съм цитирала поименно въпроса ти, но като стигнах до писане, вече бях забравила кой питаше, стори ми се важно да кажа, каквото знам и така Laughing Сега, възможно е да говорим за едно и също, тъй като в англоезичната литература, която представя оригиналния опит в употребата на кайсиевия мармалад, се споменава единствено и само apricot jam. От описанията и това, което по клипове съм виждала, става дума за мармалад /мармаладът, за разлика от конфитюра и сладкото, е от смлени плодове, няма цели парченца/, той се загрява и прецежда, защото - когато е студен е твърд, а непрецеден има все пак по-едри частици, които пречат на заглаждането. Процедурата не е по-времеемка от това да забъркаш маслен крем, става и смесен с трохи. Може да бъде вариант при торти, при които трябва да се избегнат млечните продукти, например.

# 131
  • Мнения: 1 741
Кошница не е ли по-лесно да се прави,като се плете тестото?Аз поне съм си сейвнала снимки до като ровех из темите и мисля така да опитам.Но нека кажат тези,които са правили как е най-лесно? Simple Smile
Рая, супер! Направо думи нямам!  Crazy
blueeye,Албена,и вашите торти са страхотни!  Peace

# 132
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
Да видим сега, или много сте писали или аз съм се затрила тотално.
До втора страница съм стигнала на тази тема така че коментирам каквото съм видяла, чула и прочела + превюто което виждам
Румя, да ти е жива и здрава Ида, критиката си си я получила и аз като Лили да кажа, че картинките изобщо не ги харесвам, кажи ми листенцата на жълъдите на ръка ли ги изрязва.
Дани, много си критична, на мен много ми хареса тортата за кръщенето, особено къдравото одеяло на бебето.
Цолова, голяма производителност от тебе, напредваш наистина с бясна скорост!
Милейди, тортата ти е изключително нежна и идейна!
Албенче, тази торта е много хубаво, нещо разчупено и различно!
Райче, то бива китки бива ама това твоето на нищо не прилича!  Mr. Green
Идея нямам как се прави това, за мен е къртовски труд ама ефекта е невероятен!
Тези релефи сега по тортата как ги направи и с какво, аз имам ли такова?  Laughing
Блу, зави ли ти се свят от толкова фитили?  Laughing
Много цветна и весела!
Това коментирам, каквото съм видяла, ще се връщам на зад да видя какво е сътворила и Ванчето, че я споменавате така.  Laughing

Пускам си една торта, която много се чудех дали да пусна тук, тъй като не стана това което аз исках и си представях, от цялата композиция смело и нескромно мога да кажа, че бисквитите капачки на обектив са ми повече от любими, едно че сама съм си ги измислила като модел и второ ми стоят много сладко, а фотоапарати кой ли не е правил.
Тортата е за една приятелка, която изкара курс по фотография, но не си е купила все още апарат, има РД, но и на него няма да получи такъв подарък и за това реших аз да я зарадвам със сладък такъв.
Това е първата ми, вероятно и последната ми 3D торта, не знам как ги правите с какви блатове и кремове, но толкова зор видях с това торте ако мога така да го нарека, че не бих се захванала втори път.
Ясно ми беше от самото начало, че с блатове и крем просто няма да ми се получи за това си опекох сладкиш Агнес, направих го по-тънък умишлени, за да го ползвам за блатове.
Залях ги малко с ягодов сироп, за да не е така сух, слепих с Ганаш и обърнах блатовете на обратно, да обаче явно натежа защото на сутринта кремa се беше напукал, измазах и с маслен крем и я покрих.
Единственото което ми се получи без проблеми беше покриването, мислех, че ще стане плисиран апарат, но се получи от раз.
Всичко останало не ми харесва тъй като съвсем друго исках да получа като ефект.
Отзад на надписа не се вижда, но има прозорче, както и на рамката на която е нарисувана Диди от Декстър и Диди тъй като децата имат такава заигравка с рожденничката.
Та ако някой иска да сподели как и с какви блатове успява да направи 3Д торта ще съм му благодарна.





Това бялото по тортата не е нишесте и в действителност не се вижда, не се оправдавам обаче никога не ми се получава да снимам черно и да стане черно все е на такива бели петна.
Детайлите са ТУК

# 133
  • Мнения: 3
Рая страхотна композиция от цветя и аз искам да знам как направи релефа струва ми се че и апликация има
Блуай много свежа и интересна тортичка
Валерка що не си доволна апарата е уникален, сигурно си имала пред себе си оригинал- кажи че е така иначе не си представям да го изпипаш така, до най-малкото детайлче и надпис

# 134
  • Мнения: 634
Рая,влюбена съм в твоите цветя ,не за първи път го казвам ,но така си е.Цялата композиция е разкош smile3501
Блю,тортичката е много привлекатална с тези пъстри фитилчета Hug
Валерия,фотоапарата с тези малки детаили и надписи е страхотен,не зная защо не си доволна newsm78За 3д торти аз съм правила само пандишпан с крем Брюле или Голди микс,но от Пепи зная ,че е най подходящо за такива нестандартни да се прави медовик понеже много лесно се дялкат и са устойчиви.Аз за идната седмица ще правя кола и смятам така да направя ,макар ,че ще ми е за първи път,но това е идеята да пробваме нови неща.А ти не се заричай ,че няма да правиш повече подобни торти Wink

Общи условия

Активация на акаунт