Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 106

• 82 963
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Валерияsmile3556 smile3544 newsm20
Друго не мога да кажа!

# 136
Neya, благодаря ти. Този начин  и аз го  бях намерила и се колебаех дали да я направя или да си карам по начина с оплитането. Но сега вече реших. Другата седмица ще правя торта кошница и ще я направя като теб. Simple Smile

Valeria , еми чудесен ти е фотоапарата! БРАВО!!!

# 137
Valeria, фотото е пърфект,какво не му харесваш?Толкова е изпипано!
Аз използвам маслени кремове и маслени блатове за 3Д торти.По-лесно се режат и оформят.
Маслото и в блатовете, и в крема ги държи стегнати.

# 138
  • София
Blue, много е садурско тортето!

Валерия, от къде тия нерви, бее? Толкова детайли, че свят ми се зави!
За мен тортата за 3-Д е Медовикът с точени блатове и ванилов крем, няма мърдане като попие 1 ден  Peace
Листата ми са изрязани всичките с формички за сладки.

# 139
  • Sofia
Да взема да допиша освен.
Албенче, мерси за идеята за медовика, а с какъв крем би била подходяща за "дялкане" имам едно готово Брюле, което възнамерявам скоро да смеся с маслен и да видя що за вкус ще се получи, предполагам ще е стегнат.
Между другото в Била попаднах на едно френско масло 200гр му е разфасовката, но е без сол и масления крем за първи път ми стана като хората.
Тортата с Хана Монтана, която си рисувала е страхотна, нищо е не личат кичурите, рисунката е супер!
Патрияни, тази котка беше модерна и преди 10г, предполагам още дълго време ще се задържи на "червения килим"  Laughing
Пепи, жирафа наистина е страхотен!
Имам особена сантименталност към тази идея, преди време с една приятелка правихме лигавници и точно жираф беше проекта ми за първи РД, все още си го харесвам много и чакам удобен момент да го претворя в торта.
Цолова, тази формула за топката дето си ми я пуснала, мерси  Laughing много сложна ми се вижда с това умножение и деление ама се надявам някой ден като реша пак да правя такава торта, че скоро не планувам ще хвана мъжа ми да смята и да пресмята за какво ги е взимал тези математики на времето, да бъде и той малко полезен в тортоправенето.  Mr. Green
Барбито ти е с много кипра рокля!
Ог, страхотни са тези тортички, жабката ми е фаворит!
Скай, часовника е впечатляващ!
Ивейн и тук да кажа тортата ти е впечатляваща!
А относно критиката, търпя я че и си я прося  Laughing даже не бях забелязала, че ръцете са му по-къси, като обърна внимание забелязах, той е от новаторите вратари дето хващат топките с крака, както правилно си отбелязала тях ги е развил подобаващо.  Laughing
Хриси, дочакахме го!
Получил се е супер, не знам какво не му харесваш, пропорциите са му идеални!
Единствено в окото бих пипнала аз още малко, сега как да ти обясня не знам ако ме виждаш как ръкомахам ще ме разбереш.  Laughing
Бялото можеше да е една идея по-заоблено и изпъкнало, а черното с леко притиснати крайчета, за да не стои като отрязано така и то ще се позаобли и ще стане по-истинско.
Но като цяло тортата с главата в комбинация страшно ми хареса!
Михаела, не знам чантата лъщи ли ама цвета и е убийствен как го постигна?
Пебс, страхотен първи опит, изобщо не е смешен, справила си се отлично!
Ангелова, липсва ми един чучур само  Laughing тортата е много весела.
Стефина, шапката ти е много хубава.
Галя, много рози, много чудо, обаче тази с тъпана е страхотна, браво!
Ванче, Ванче, Ванчеееее, чу ли ме сега и мен до Младост?  Mr. Green
Защо я пусна тази торта в оригинала и, че то просто бледнее пред твоята.
То са дипли, то са панделки, то е чудо!
Много, много ми харесва и някой ден като се науча да правя панделки ще ти я открадна!  Mr. Green
Нея, честит празник!
Кошницата си я оплела идеално.
Милейди, сега видях и малката балерина, страхотна е и партито което си и подарила е жестоко!

Благодаря ви за милите думи!
Краси, значи правилно съм се насочила към варианта с Агнес-а, явно крема трябва да сменя и току виж се престраша пак да пробвам. Румя, от къде са ти формичките, че си търся такива точно?
И ваниловия крем каква му е рецептата, този Медовик така и не го усвоих, явно ще трябва да го боря на ново щом казвате че става.

# 140
Ей ама наистина не може да ви смогне човек  Laughing После ще чета че сега съм влезнала да ви покажа една рисувана торта от вчера  Mr. Green Нали ми дойде Пикото пък и мама ми съобщи че в петъка имат годишнина от сватбата та гледайте с готови блатове кво прави кака ви  за един до обяд  Mr. Green Снимките не са много хубави но ще направя и по хубави утре като грейне слънчице  Mr. Green
Рисуването ми отне не повече от 20мин ама тоя надпис снощи почти час направо ooooh! лошо ми стана. Благодаря на всички за милите думи за еленчето ми. Довечера като се прибера ще седна да ви прочета че то ................  пишете ли пишете и само красота след красота   bouquet

За Пикото какво да кажа с две ръце съм особенно за рисувани торти е върха. Ама и да не е за рисувани торти разточих го толкова тънко че вестник да четеш през него  Mr. Green (нали си е за мама и тате та мога да й я дам тортата с целулит)  и пак нямаше грам целулит - абе перфектна работа просто нямам думи уникално е .

# 141
Цитат
Ангелова, липсва ми един чучур само 
Valeria , има си канелка бурето, ама на снимката май не се вижда много добре, а устата е отворена под канелката Laughing

# 142

Това е тортичката за рождения ми ден.Знаете,че не съм професионалист ,за това и обувката ми се свлече.Направена е от бонбони Маршмелоу.Не знаех ,че те не съхнат  Embarassed
От вътре е с ванилов пудинг,който боядисах в зелено .Блатовете са какаови.https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png

# 143
Благодаря ви момичета  Hug

Руми да , за удоволствие е , трябваше да я включа в Конкурса на Ксеркс за сватбена торта , нали журито е Алън Дън , но така се стекоха обстоятелствата и не я завърших навреме . Здраве да е , Шеметката ще ни представи достойно  Grinning
Петя борда е гъм пейст + ММФ , разточих много тънко , набрах го  на плохи , сложих отдолу памук за да запази формата и когато леко засъхна го наредих по подложката . Пипкава работа , но като за първи опит се получи . Идеята е от книгата на Кери Винсент
Дими идея не знам дали имах "точна" , исках да е нещо в стил Рон Бен Израел. Както каза Искра преди малко на Скайпа " красива , но някак изкуствени стоят цветята ". Това е което исках да се получи , пищно , с детайли на бродерия и някакси "изкуствено"  . Е , има неща които бих променила сега ( бих махнала отпечатъка на 1ви и 3 етаж) , но в процеса на работа това се получи .За цветята - тръгнах от зелените орхидеи , розовия грах беше замислен после да се използва за друга торта ( но тя отпадна) ...хортензията я правих накрая ...исках повече "цвят" да има  Grinning
  "Текстилното" е фондан , да ( ММФ + гъм пейст) . Благодаря ти  Hug
Neya дъми е "фалшива торта" или стериопор . Прави се за макет или когато не ти трябва толкова много торта , а искаш етажи  Wink
Вал апарата е страхотен , всички малки детайли изрисувани толкова равно и точно - личи си че имаш тренирана ръка  Grinning . Благодаря за комплиментите .
 Правих си нещо като молдове , от тези гумените каренца , но моите са с много "калпав" десен  Laughing
http://rayausa.snimka.bg/hobby/igrachki-za-golemi-deca.260004
Медовика аз го правя с крема на Фалшиво Тирамису ...вкусотия . Наистина като престои и попие се получава стабилна торта и вкусна  Mr. Green
Блу този дизайн и на мен много ми харесва , ще го пробвам някой ден . Много красиво се е получило при теб . Ти имаш ли пистолет за фитили или са правени на ръка ?
pupinka всички тръгваме от някъде , при желание да се учи човек може да се постигне много . Добър първи опит  Simple Smile .

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 18:45 от raya_рая

# 144
Валерия, знаех си, че от една дума ще се разберем Grinning За фотото ти казах вече, но пак -много детайлно, аз нали си имам същия и оценявам 100 процентовата възстановка. Голямо браво!

Райче,  и аз нося на мъмрене - да си призная не ми беше минало през ума, че стои по-завършено с по-голяма подложка. Изхождах от там, да не си помислят поръчителите, че ми е малка тортата за подложката и давай да изпълним до дупка Grinning. Предполагам, не визираш това че няма декорация по борда, защото получи ли ми се добре обикновено не слагам такива в контактната зона. Поздравления за грандиозните проекти, но като се замисля, от теб мини изпълнения не съм видяла. Също съм много впечатлена от драперията в основата.

# 145
Валерия, много е пипнат фотоапарата. Браво на теб. Аз 3д торти правя с Медовик. Точените блатове с крем твърдо разбита сладкарска сметана смесена с квасена. Блатовете поемат влагата и става много стабилна и лесна за дялкане и оформяне торта.

Рая, за теб и твоите цветя каквото и да кажа ще е малко. Уникална!!!

Ванче, и тук да ти кажа, тортата ти е разкошна. Hug

hrisiv , харесва ми как си изрисувала тортата. Да са живи и здрави вашите и още много дълги години да се радват на семеен и щастлив живот  bouquet

# 146
  • у дома
ето и разрез:

raya, нямам пистолет за фитили... всичко е на ръка, затова и не изглеждат добре или по точно така както ми се щеше  Sad  имам шприц, който ползвам за фитили, но е мнооого трудоемко с него, ръцете ми отиват на кино.. hrisiv, рисуваната торта много ми допада. ще видя кога ще се престраша и аз да рисува... Valeria, не ми се зави свят, а ме хвана съклета  Mr. Green а за фотото... думи нямам  Shocked Shocked Shocked

радвам се, че ви се е харесало тортЕто  Party

# 147
доня КОПРИВА, специални формички ли ползваш за цветчетата. Захарната ти глазура също много ми харесва, каква е, разкрий моля те някоя тяйна и за цвеетовете.......ВСички са чудесни и сърцати.....  bouquet

# 148
  • На брега на реката
Рая, благодаря за хубавите думи. Първи опит ми е с РМ2, иначе доста торти съм правила. Проблемът ми е, че съм припряна и все бързам и недоизпипвам, но си ми е черта на характера към всичко  Joy Трудно ще го променя... Липсват ми и инструменти, та само на ръка съвсем си усложнявам живота  Rolling Eyes
С шприц пробвах да правя фитили и после и химикал не можех да държа с ръка, много е трудно, дори невъзможно. За това на ръка, докато не започна постепенно да се обзавеждам с джвъчките.
Сега ми предстои ново предизвикателство. Искам да направя за РД-то на милия ми каска от F1. Имам представа каква да е формата и как да я направя, ще ги мисля детайлите в движение. После предстои и торта за РД-то на щерката - тя пък ще е калинка. На нея наистина държа да се справя блестящо и да няма грозни и недоизпипани елементи.
hrisv, рисуваната торта е прекрасна. Аз съм луда по червеното и направо ми грейна погледа като видях цветето  Heart Eyes

# 149
Привет банда!!! Ще открадна малко работно време, та ако ще да се срути тавана.
Много Ви благодаря за отзивите за тортата на Вики и за лоялността към мен. Аз не мисля че моята торта е по-хубава, защото има доста кусури, обаче само и единствено Рая се осмели да ме изкритикува. Райче, джувката наистина стана по-голяма отколкото трябваше. Видях я, ама нямаше какво да направя вече. Звездичките също станаха едрички и дръжките дългички. Но като цяло си я харесвам тортата.
Така и така съм подбрала Рая, да кажа че чантата е уникална. Никъде не можах да намеря кусур. "Кривия" джоб, който не си харесваш, на мен пък ми харесва.  Grinning Дъмито е.... незнам какво да кажа. Много ми харесва. Зелените цветя винаги ми навяват асоциация с кукуряк. Много го обичам това странно цвете. Твоите орхидеи много ми харесват, въпреки че самото цвете не ми е любимо много пъти съм го казвала. Предстои ми сватбена торта с орхидеи и леко ме втриса при мисълта как ще ги направя тия цветя... Отсега се застраховам да не ме дъвчеш и критикуваш много.  Mr. Green
Блюто - хареса ми тортето ти. Такива цветя от гайтани доста често съм си мислела да спретна, ама все не ми се отваря повод. Едрички са ти фитилите, наистина и не ми допада белезникавия фон за тях. Но иначе тортето е много сладко. Онемях от сайта на мацката който си показала. Егати изработката. Тая жена е факир.
Валерия, - недей да скромничиш. Тоя апарат е страхотен. Всички детайли много ми харесват, а за бисквитките направо ти зивидях на прецизната изработка. Гадното нишесте върху тъмното тесто и аз не мога да го преборя на снимките.  #Cussing out
Хрисив - страхотна рисунка. Прилича ми на рисуван китайски порцелан, само че не е в синьо.
Проблемът ми е, че съм припряна и все бързам и недоизпипвам, но си ми е черта на характера към всичко  Joy Трудно ще го променя...
Аааааа, не така!!!  Naughty то и аз съм Поразяващата ръка и имам въгарец в задника, но с тортите се научих да не бързам и да не нервнича. Карай го по-спокойно и ще видиш че ще се получи. За шприца и фитилите.... мъка голяма, ама за сметка на това пък, страхотен бицепс се развива.  Mr. Green Тортата ти е сладка, но се бори с нишестето, че ти белеят розите.
Айде, отлитам.

Общи условия

Активация на акаунт