Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 106

• 82 954
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Моделирам в студена стая и бързичко, иначе от топлите ръце наистина се размеква много.
Под "чаршафа" мажа с бита сметана, за да с заравни добре.

# 91
  • на село
Значи да разбирам, че трябва утре да успея да размеся тестото с намацани с глицерин ръце. За слепването ми стана ясно. Сега ще разгледам и това шоколадово тесто. Благодаря за бързия отговор   bouquet
Също, може да си намазниш ръцете с маргарин. Аз това случайно го открих - имах от тестото на Димитрана, но се беше втвърдило. Като го намачках с намазнени ръце, се оправи и без проблеми си го размачках и го разточих за изрязване.

# 92
  • София
Прекалено късно, но - да, Мери, за между блатовете. Чакам тортата вече!

pebs, течна сладкаска сметана ползвам, добре охладена и разбита на твърд сняг.

# 93
  • София
Добро утро. Simple Smile
Момичета, искам да попитам - дали е възможно при замесването да се боядиса пандишпаново тесто за блат с бяла и черна боя?  newsm78

# 94
 Shocked Shocked Shocked
7ма страница!!! Браво на вас!! А мен ме няма никаква. Прелетях през страниците и видях адски много торти, които искам да разгледам по-подробно.
Това чудо правих онзи ден. Вчера по първи петли я довършвах.
И ОЩЕ

http://themecakesbytraci.com/Gallery/albums/5Birthday/november_2009_027.jpg
Това е оригинала.
Промених много малко неща по нея и най-вече махнах снимката, защото иначе ми приличаше на надгробна плоча.
Детето си беше направило покани с тази снимка, и тортата беше пълна изненада от майка и. Това е мацката от италианския магазин за машини за спагети до мен. Даде ми едно копие от поканата, тайно взето от детето. Разпечатана на много лош цветен принтер. половината неща съм ги гадала. чак днес сутринта ми дадоха линка към тортата.
Вчера рано сутринта я довърших и сглобих. Тортата стана перфектна, обаче много висока. Щях да я давам с хладилна чанта, ама ядец! Тя стана 38 см.  МъжО, солидарно помагаше да сглоби и подлепи кутията. Сложих я в кутия за Барби, опаковах я, подлепих я и точно я прибирам в хладилника и се обувам, и...  изведнъж се сещам... не съм я снимала...  Twisted Evil Издивях, защото закъснявах за работа.
Бясна, само изревах: "Разопаковай!". Докато се събуя и намеря апарата, дивака взел че отворил капака, бръкнал чак до дъното и извадил тортата така! Познайте какво стана с целия долен етаж! Сигурно чак Фиолетката в Младост 3 ме е чула как крещя! Подгъна се борда, подложката, а половината лепени врътки по подложката щръкнаха и се нацепиха. Позагладих я колкото можах, снимах я така раздута и айде отново в хладилника. Много не се забелязваше, ама си знам колко права и гладка беше и направо полудях!

# 95
Ванчее,на снимката нищо не личи.Тортата е уникална,направо онемявам като видя какво си сътворила.Страхотна еееееееее #Crazy

# 96
  • Сливен
Ванче онемях  Heart Eyes, страхотна торта, много по добра от оригинала даже, справила си се чудесно. По принцип се въздържам да коментирам Embarassed, защото мнооого торти много нещо и не мога да ги изброя всичките, а не е честно да ощетявам така другите, не че не ги оценявам Blush Но сега се изкуших. Flutter Поздравдления  bouquet

# 97
  • Варна
Здравейте момичета  Hug
Аз днес минах към 30 годишните и да ви почерпя по този повод

Вътре е еклеровата торта на Янечек. За да издържи сложих отдолу, отгоре и отстрани /както ме посъветва Ивейн  Hug/ пандишпанов блат.
Розите хич не ги харесвам, но не ми се оцвети шоколадовото тесто. Предполагам защото боята не е хубава. Нямах и РМ2 в хладилника, а само марципан Варна и се наложи да ги направя с Варна-та. Затова пък много си харесвам кошницата. Много лесно се работи с шоколадовото тесто. Ванче, златна си  Hug А за тортата която си пуснала - леле, какво мога да кажа. Страхотна е.
Много хубави торти сте направили пак, най ми харесаха Единицата Жирав, Часовница и Принцесата и жабока /идеята с мостче между тортите е била много оригинална, жалко че не е стигнало времето/. Уча се от най-добрите  Mr. Green

# 98
Здравейте Hug
Ивейн,страхотна торта в твой уникален стил  bouquet
михаела,прекалено крити4на си,4антата е супер
Галя3,много е хубава огромната бяла торта Grinning..а тази веселката ще копирам идеята Heart Eyes,но съм скарана със сметана..Ще я мисля newsm78
Пепииии,много красоти пак,но този жираф е уникален
Нея,да си жива и здрава и много поводи за такива красиви торти
ПЕБС,няма от какво да се срамуваш,давай смело и добре дошла при зарибените Heart Eyes Hug
хрисив,тортата е много хубава,рогата са страхотни
Блуее,страшно оригинална торта,за тия кубинки просто нямам думи,а и като видях размера...бравооо
Ангелова,имаш добра замесни4ка,буренцето е страхотно
Вн4ее,Ван4еее,оставихте за накрая,но то тая красота не знам колко пъти се връщам да я гледам
сега съм си я увели4ила и се любувам,просто нямам думи...бре,бре какви пандели,какви цветове,,,е няма как да не ти лепна едно  bouquet

# 99
Ван4е, тортата е страхотна, нищо, че повтaрям останалите споделени мнения, заслужено е . Разгледах набързо сайтът ти и попаднах на нещо, което е доста схподно с тортата, която съм намислила за сина ми, говоря за това - http://van444eto.multiply.com/photos/album/32/32#photo=19, единствено цветовете смятам  да са различни по план. Много ще съм ти благодарна ако споделиш малко повече подробности около декорацията, аз съм новак така да се каже, но и не съвсем..............Какво би ме посъветвала да използвам, за да покрия тортата и съответно за топченцата и кръгчетата................И отново благодаря, адмирации за сътвореното...  bouquet

# 100
Ван4е,с ръка на сърцето искам да кажа,че твоята торта ми харесва много повече от оригинала!  Peace Направо е уникална! Crazy

Нея,ЧРД!Всичко най-хубаво ти желая!   bouquet Тортата ти е много хубава.Не знам какво не им харесваш на розите. Simple Smile А кошница ми е мерак да направя и аз,но ще е по-нататък.Ще помагате,надявам се!  Simple Smile

Руми,мерси за инфото за сметаната!  Peace За следващата торта ще опитам някоя рецепта от тукашните.

patriyani и на всички останали ,които ме подкрепихте-БЛАГОДАРЯ още веднъж!  Hug

# 101
  • Бургас
Записвам се да ви следя.
Честито на Нея!
Всички торти са много хубави, но жирафа на Пепи и последната на Ванчето са страхотни!

# 102
Ванчееееееееееееееее страхотна е. Не мога да не се възхитя на страхотното черно, и на разбира се прекрасното изпълнение Simple Smile

# 103
Ванюшкааа БРАВО-страхотна е , и по- красива от оригинала( не те четкам да знайш, като гледам мнението е всеобщо) Мога да си представя как си извикала, и аз така крещя като става дума за торта( а и не само) hahaha Joy
Някой беше питал- отговарям:
Преди покриване с фондан тортата се измазва с маслен крем, течен шоколад или кайсиево сладко. Всеки друг крем ще свлече чаршафа!!!
Мария виж поста ми от миналата страница, там съм дала рецептата за тестото на Димитрана-подходящо е за покриване и фигури
Нея Ч РД мила! newsm59 Желая ти да си здравичка, само хубави неща да ти се случват! Розите са хубави, не се кахъри, а плетката е перфектна- много е занимателно, нали.

# 104
  • София
Момичата много ми е интересно защо само с кайсиев конфитюр може да се измаже тортата-защо не с ягодов,черешов?

Ванче-уби рибата с тази торта.Страхотна и верно е по-хубава от оригинала.  chef

Мерси за милите думи за шапката ми на Ивейн,Нелка,Нинче,Ангелова.

Общи условия

Активация на акаунт