Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 106

  • 82 953
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 1 741
Ехх,благодаря ви много за окуражителните думи! Hug
Приемам всякакви критики!
Ивейн,визираш кръгченцата сигурно,ама нямах с какво да ги изрежа ,на края намерих подходящ размер (няма да казвам с какво рязах  Laughing) и изрязах ,но май си трябва инструменти.  Rolling Eyes Четох в библиотеката за магазините,но ако ме насочите от къде да си купя такива неща,ще съм благодарна!   bouquet Щеше ми се да не са кръгчета,а малки цветенца,но... нямаше с какво. Rolling Eyes
Също и подложки!С кой акъл я сложих тортата в поднос?!! ooooh! Адски неудобно беше.Четох,че си правите подложки от картон и фолио,а има ли готови някъде или и аз да си направя за следващия път?

# 76
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Ah, с тази нова реклама така бавно ми се отварят страниците Cry, че няма да вляза в старата тема и само по памет каквото видях по_рано.

Дари,
Топчетата са само то фондан. Но отделно бях правила такива с нугат, обвит в марципан, шоколадово тесто и фондан (не едно върху друго Blush).

Бубка,
Уникална си, как веднъж не се повтори и как всичко е винаги изпипано и красиво у теб.
Всяка следваща торта е като нова приказка.

Ванче
Отново респект за труда ти и за обичта, с която вършиш всичко.

Шеметке
Добре, давай все в същия дух. Радваш ни всички, не изпадай в дълги паузи.

Румя
Мечо Пух може да не е съвсем както трябва с цветовете, но поне на тази снимка ми харесва как си постигнала преливането между печат и декор, изглежда ми тъкмо триизмерно.

Дарилкааа
Вълшебно изискана и красива торта. Винаги си все толкова деликатна в работите си, от тортата просто искри светлина и чистота.

Доня Копривке
Да те поздравя и за тортата от предизвикателството, и ей така, без повод, просто заради ведрото ти настроение.

Милейди
Прекрасно творение. Всичко е много красиво, и аз бих разгледала големи снимки.

Патрияни
Кити е прекрасна, възхищавам се на работоспособноста ти, въпреки проблемите. Най_добри пожелания.  bouquet

Пепи
ме разсмя с коментара за досадната къщичка и фигурките край нея.
Единицата е страшно идейна.

Блуай
Много цветно и хубаво.

Цолова, Леля Ог, Скай
Много хубави творби, момичета. Всяка по свой начин специална.

Ивейн
Поезия лъха от работата ти и от възторга ти от нея. Красиво и модерно.

Хриси
Кривотиите само ти си ги знаеш, а ние тук виждаме една впечатляваща торта с много и разнообразни елементи по нея. Късметлия е този, който ще празнува с нея.

Михаела
Хайде дано всички новобранци_шивачи да са такива таланти като този, който ти е ушил тази хубава чанта.

Пебс
Няма нищо за смях, съвсем приятна, добре декорирана торта.
Би стояла много нежно на едноцветна, пастелна основа.

риАнгелова
При теб обаче има на какво да се усмихне човек. Но само с добро. Няма как, първите стъпки ще са такива, а после не се знае докъде ще се стигне. Само желанието да се запази.

Стефина
Хубава капела. За Крема_та и аз поддържам, преди години вкусът и беше различен, сигурно е по_добре че си се ориентирала към друг продукт.

Галя,
Ей това е истинска сметанова торта, голяма, бяла, богата.

Мери
Маслен крем е подходящ за шприцоване, добра е идеята ти.
За себе си разбивам масло с пудра захар и добавям за олекотяване яйчен/ванилов крем.

# 77
  • Мнения: 85
Здравейте Simple Smile
Аз съм съвсем, ама съвсем начинаеща в правенето на торти. Вчера беше първият ми опит - пълен провал. Но сега пък съм се надъхала още повече. Нещо не ми се получи фондана. Правих го по някаква рецепта - желатин, пудра захар и нишесте. Не се получи - ронеше се, абе направо се трошеше. Беше невъзможно да се направи някаква фигурка. На какво може да се дължи това? Утре смятам пак да се пробвам, като го направя с машмалоус. Има ли нещо специфично? Смяатам да направя торта с пандишпанов блат, шоколадов сироп и маслен крем. Дали ще се получи нещо? И с какво правите надписите на тортите?
Благодаря предварително Simple Smile
Надявам се някой ден и аз да мога да се похваля с такива произведения на изкуството като вас. Възхищавам ви се   bouquet

# 78
  • София
  • Мнения: 2 671
Благодаря за новите отзиви, дами!

Мери, и аз щях да те посъветвам като Нелка, но в улеснен вариант - правиш един пудинг Ванилия с половината от указаното количество мляко (за 1 пак. пудинг не 400, а 200 мл.), бъркаш докато се охлади. Разбиваш сметана (200 мл.) и я добавяш лъица по лъжица към гъстия пудинг разбърквайки на ръка. Става относително лек, добре стягащ крем и много се хареса от децата, като го правих миналия месец няколко пъти. И крокан и парченца плод ще му вървят Peace (Лелеее, кога Иви порастна толкова, помня я като 1-годишна кака Simple Smile )

# 79
  • Мнения: 6
Цитат
galia3, уаууу сметана! А розите какви са? Възхищавам се на тези, умеещи да боравят със сметана- нито мога да загладя, нито един читав борд да шприцовам  
Ивейн благодаря.Розите са от марципан варна, със сметана се работи много лесно,особено ако използваш течна.С тази на прах не става
nelka.nelka благодаря.Голяма,бяла и богата като големите, бели,богати и невинни детски душици измислили си да празнуват ден на приятелството
а сега една да се повесилим

Последна редакция: вт, 09 ное 2010, 21:49 от galia3

# 80
  • Мнения: 4 242
Нелка, Руми, благодаря ви много! Hug
Руми този крем съветваш за между блатовете нали?
А за шприцоване само маслен ли Нелка, или да добавя каквото казваш?

# 81
  • На брега на реката
  • Мнения: 4 361
Чудесно, виждам, че и друг е попитал за Руската мастика. Само че действах по рецептата за Руска мастика 2. Моето замесване вчера беше меко казано неуспешно, ронлива смес, на трохи, въобще трудно го докарах до тесто. Намокрих си ръцете и с повече боричкане от колкото месене стана хубаво, гладко и лъскаво тесто. Обаче! Днес го гледам, че е ронливо отново и направо падат люспи от иначе еднородната смес  Rolling Eyes Къде сгреших и да го хвърлям ли това?
Имам проблем и с боичките. Тия от Метро са пълна скръб, и друг път съм работила с тях и въобще не ми харесват как оцветяват. Да не говорим, че от смесването, черно така и не получих. Та това ми е основната молба  Embarassed Моля, моля, моля, някой да ми поръча черничко, пращам координати и плащам веднага. Или да ми препоръчате от къде да си поръчам, че всичко което намерих е без он лайн магазини и въобще не се ориентирах  Rolling Eyes
И последно, утре ако не успея с Руската мастика замесвам пак Варната. С нея станах спец. Но ако искам да залепя панделка, да мацна ли нещо под нея. Така де, с какво слепвате по стените на тортата...защото отгоре и нищо да не сложа си седи, но по стените на тортата сигурно ще пада  newsm78 hahaha
Пълен аматьор съм, но съм се заела сериозно с хобито си и имам спешна нужда от 1-2-5 рамена   bouquet
Връщам се да гледам красоти и обещавам след РожденДенските еуфории да покажа и моите творения  Mr. Green

# 82
  • Мнения: 4 242
Пупинка, фигурките лепя като намокрям леко мястото където ще я поставя, а може и леко с мокър пръст да мацнеш и фигурката. Понеже е брашно се слепва безотказно.
Мастика не съм правила, сложно ми се вижда.

# 83
  • Мнения: 1 741
Аз правих моята торта с РМ 2,но не мога да сравня,защото друго не съм правила.Трудничко го омесих,а и много бързо се втвърдява.До като разточа и вече е на камък.Топлих го в мирковълновата.  Rolling Eyes
Иначе и аз лепих с вода.  Peace
Руми,а каква сметана за крема ползваш?Аз този път, понеже исках да заложа на украсата,сложих някакъв сметанов крем на Йоткер,не е лош,но искам другия път да направя друг. Simple Smile

А аз вече имам поръчка за торта-племенничката ми става на 10г. на 18-ти и сестра ми иска да й правя тортата.  ooooh! Не знам дали и как ще се справя,но ще се пробвам. Simple Smile Мисля да е във формата на подарък,т.е. това ще е моя подарък за нея. Simple Smile

# 84
  • Мнения: 3
Пупинка аз си меся тестото на Димитрана:
1 пак. желатин
60 мл. вода
120 мл. глюкоза
1 ч. л. глицерин
1/2 ч. л. лимонтузо
около 1 кг. пудра захар
Желатина+водата-да набъбне, после го разтопяваш на МВ като внимаваш да не заври!
Прибавям глюкозата, като предварително съм я постоплила и нея на МВ, че иначе е много гъста.Добавям глицерина, лимонтузото и аз слагам 1 капсула есенция ванилия. Бъркаш да стане хомогенна смес-сега е момента да оцветиш с боя ако ти трябва цветен фондан-по-лесно е! В кладенче на пудрата захар- пресята 2 пъти!, но не слагаш цялото количество, изсипваш сместа , бъркаш, месиш и добавяш пудра докато прецениш- на мен ми остава от пудрата. По рецепта се увива в свежо фолио и престоява една нощ на стайна температура, но аз не го чакам веднага си покривам тортата. Остатъка съхраняваш добре увит в свежо фолио, и понеже поизсъхва и се втвърдява при следващо ползване СПАСЯВАМ тестото като го меся с ръце намазани с глицерин!
Черно се постига като оцветиш кафяво шоколадово тесто-виж рецептата в ТОРТЕНАТА БИБЛИОТЕКА с черна гелова боя, или смес от червено, синьо, зелено.
Дано съм ти помогнала. Успех! И да се похвалиш после!

# 85
  • Мнения: 3
А забравих да отговоря с какво лепя фигури- размиваш си малко фондан с вода до гъстотата на как да кажа-абе по-гъсто от каша.

# 86
  • На брега на реката
  • Мнения: 4 361
Значи да разбирам, че трябва утре да успея да размеся тестото с намацани с глицерин ръце. За слепването ми стана ясно. Сега ще разгледам и това шоколадово тесто. Благодаря за бързия отговор   bouquet

# 87
  • Мнения: 83
Момичета, поздрав за страхотната тема. И на нас ни предстои тортено събитие съвсем скоро, аз смятам да направя тортите и съм се спряла на рецепти, които вече изпробвах и знам, че стават. Притесняваме,, че искам да го покрия със захарно тесто и да направя фигурки, имам идеята, но не знам точно на кое тесто захарно да се спра. Покривала съм торта ако не се лъжа с така нареченото марципан варна, но ми се струва, че няма да ми свърши работа за фигурките, които сами по себе си няма да са кой знае какво.............Насочете ме моля къде да търся, благодаря и отново поздрав за труда и мерака Ви!

# 88
  • Мнения: 4 242
Мария аз доста пъти моделирам с Варна-та.

# 89
  • Мнения: 83
Помня, че се получи много мек, някак си преливащо, за покриване беше много добро, друго ме притеснява, че не търпеше върху себе си нищо, просто се свличаха, не стоеше като глина например, може би не се и изразявам правилно, но аз точно ровя из библиотеката...Simple Smile. А и друг малко специфичен въпрос - правите си тортата с блатове и крем, и т.н., слагате ли нещо върху тортата като какао или сметана или направо обличате..... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт