Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 106

• 82 949
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
о,хрисив,много готина торта!!!!и като гледам добре са ти се получили като пропорции,че първия път като го видях това чудо -елена ми се видя много голям,браво

# 61
Здравейте,момичета.Искам да ви почерпя за вчерашния ми имен ден.Самоподарих си я за празника и понеже гостите ми не влизат тук,за да видят какви чудеса творите много и се радваха.А тя изглежда като продукт от първия работен ден на новобранец шивач...........Да ви попитам-как се справяте с влагата,ако изобщо има начин.Мислех да я намажа с някакъв алкохол,за да лъска,но не се наложи и както е видно лъщи и без помощни средства.Лек ден на всички.

# 62
Михаела,  защо скромничиш, бе момиче? Чудесна ти е чантата, този твоят новобранец шивач е имал бая стаж в  някоя друга модна компания Simple Smile Честит ти празник на патерици и е имало защо да са ти очаровани гостите, наистина!!!

Леле и Хрисив не се шегува. Големи трофеи, голямо чудо!

# 63
  • София
Момичета аз съм ама съвсем новобранец, но съм се запалила да пробвам да направя тора принцеса за деня да дъщеря ми. Въпроса ми е мога ли да използвам за основа на полата кръглата торта от рула. В смисъл ще издържи ли тежеста на фондана от бонбони?

# 64
То малко ме е срам да пусна моята първа торта,на фона на тия красоти,но не ми се смейте много!  Mr. Green

Изобщо не беше такъв замисъла,но... Оказа се,че ще трябва да импровизирам. Laughing
Има много кусури и забележки,но се надявам с втория опит да се справя по-добре. Simple Smile Важното е,че не ми се изпари ентузиазма.  Wink
Ще имам и доста въпроси,но ще питам като се наканя да опитам пак.

# 65
Момичета, извинявам се за нахлуването ми в тази прекрасна тема, но ви чета от месеци и много се възхищавам на творенията ви. Прочела съм вече цялата библиотека, направих си фондан- Руска мастика 2-според мен добре се получи , но проблемът е, че нямам бои за оцветяване и инструменти. Моля, някоя от вас ако има възможност да ми поръча от някъде.
Михаела73 прочетох, че на теб някой ти ги е поръчал, моля ако имаш възможност да ми помогнеш, живея близо до твоя град.
Praynig

# 66
Здравейте! Ето ме и в новата тема. Пак съм изпуснала доста, но ще наваксвам с четенето и коментарите като имам по-малко работа. Да се разпиша с една малка тортичка за рождения ден на съпружето. Понеже нямах време дъщеря ми е направила фигурката, а аз леко я дооформих, което предизвика сръдня от нейна страна. Явно наистина 2 жени в една кухня са много.

Това е тортата, а подарък са чаши за вино. Laughing Надявам се довечера да няма обидени от идеята, която е  избрана от нета от децата.

# 67
  • София
О, колко много артистични, идейни и изпипани торти /някои са и трите в едно  Laughing/

Ивейн, много добра идея, мисля, че отговаря на условията на майката + творчески принос Grinning

Румя, защо да я пресяваш цялата, пресяваш, когато и колкото ти потрябва. При мен също е на бучици, но се пресява без да прави облаци. Не е от влагата навън, аз я имам от летните жеги още, така си прави, тя е по-влажна от тази в магазините, затова отива повече от нея спрямо рецептите и това, което си свикнала.

Хрисив, много е забавна тортата и добре си се справила.

# 68
  • София
Здравейте!
Забравих в миналият си пост да благодаря на Пепи и Женик,че юни месец ми казаха някой неща за Калинката,но тогава тя отпадна,но аз си бях запазила инфото.
neven4eto82-аз поръчах на Михаела ще се свържа с теб. Peace
Албенка-многохубави тортаи.Фаворит миебебешката.
Ивейн-много хубава торта.
Патриани-Кити е много сладка отново.Тортата с цветята също е много хубава.
Р.Ангелова-много идейна торта.Бъчвата е супер.
pebs-браво-много нежна торта.
Михаела-страхотна чанта.Как успя да оцветиш тестото или е боядисвана отгоре?Честит празник на патерица-да си жива и здрава.
Хрисив-елена е страхотен-браво.Много ми харесва тортато, зайко и ловеца са много сладки.
skai-много хубави торти.
Крисче-честита първа поръчка.
Пепи-много ми хареса тортата жираф,книга и с баба Яга.
Цолова-страхотно барби.Страшно си задобряла.Радвам се,че калинката ти харесва.Чест е за мен да я копираш.
Леля ог-много нежни торти.

Ето и от мен една торта за в къщи от остатъци теста,блатове...Идеята ми беше да има щампи от килимчета,да е с много цветя,но тестото беше твърдо и не ми се правеше пикко тепърва в цветове.Пробвах ММФ/розовата лента в случая/, но много жилаво стана тестото, едвам го разточих.Крема е муса на Танита-мока,но вече няма да слагам крема сирене-не го харесваме. Сложих това на Хелиос-дето Ванчето го е казвала.За втори път варя пудинга за муса/пудинга е на Йоткер/,защото разбивах 17м. и стоеше на боза .Ани Д ме светна,че се правело с крем Оле-то било за студено разбиване.Ще проверя дали има други пудинги за студено разбиване и,ако няма може да промениме рецептата,че такива като мене от къде да знаят за кое сатва въпрос newsm78:ooooh:

Последна редакция: вт, 09 ное 2010, 20:14 от stefina

# 69
Я да опитам да коментирам малко видяното досега  Simple Smile
pebs, много добро начало!
михаела73 , чудесна чантичка
hrisiv, СТРАХОТНА  работа! Може ли повече информация за рогата от какво са направени и как са закрепени?
Ивейн, ще чакам повече снимки. За бяла и семпла торта, тази е повече от очакваното. Браво!
skai, чудесни са и трите торти, но часовника ми е фаворит.
Леля Ог, усещам специфичен стил в твоите торти. И принцесата много ми харесва даже! Другата с жабката е супер!
colova, барбито е много изящно и със стилна рокля, а тортата с розите е точно като за юбилей!
blueeye®, много цветна торта! Супер е!
Пепи, голям маратон. Всички торти са ти чудесни, но то от теб друго не може да се очаква. Жирафа ми допада мнооого!
patriyani, еми винаги ти се получава страхотна Кити, а и на другата с цветята хич не и личи, че е правена набързо.
Албена, рисуваш много добре! Розовата торта много ми харесва и ще си я копирам, да си знаеш!
*MILADY*, тази торта е много хубава, ама снимката не е, за съжаление.
Дарилка, изящна торта!!!
Rumya, мечо и компания са чудесни и хич не са за критика!
stefina , ама как така не съм видяла тази толкова готина шапка? Сигурно сме писали по едно време. СУПЕР е!

Специално искам да поздравя дамите, участвали в тортеното предизвикателство. Представянето на всички е много впечатляващо и запомнящо се! БРАВО, момичета!!! Вие сте стимул за мен!

Последна редакция: вт, 09 ное 2010, 16:17 от r.i.angelova

# 70
Пак влизам да благодаря за пожеланията и да поприказвам малко...,
Милейди много нежна торта и добре декорирана-от какво е направена подложката или така се продават, че това ми е проблем на мен...
Албенка розовата е много сладка и с тези обувчици, блатото също ми хареса...
Патриани-кити супер както винаги на ниво, а тази с цветята ме впечатлява с комбинациите на цветове и изработката на цветята естествено..
Пепи-пак да кажа, ти си знаеш де , перфектни, жирафчо е сладур...
Блу-тортата е супер свежа и весела, всъщност блатовете се оцветяват не крема, нали?
Цолова-ти вече се една от майсторките, имам чувството че не пишеш отдавна или се лъжа, пък доста напредна, перфектна е барби  bouquet
Леля Ог-тези минита са много свежи, навеждаш ме на едни идеи за предстоящ празник...
Скай-явно и шприц и фондан декорации ти се отдават, часовника ми е фаворит и на мен...
Ивейн-различна, семпла, но и оригинална-много ми харесва, и аз бих поогледала отвсякъде...
Хрисив това покритие какво е различно е някак си , главата ми се вижда малко големичка спрямо втория етаж, но за сметка на това изпълнението и компенсира Peace
Михаела и аз мисля че имаш основание да се гордееш -чантата е много хубава.., честит празник на патерица..
Пебс-ако това е първи опит значи си се правила повече от добре, моя първи опит беше един брашнен ефект едни чудеса... Embarassed
Ангелова на героя не му е лесно никак, идейна е тортата, със сигурност ще се забавлявате на празника..
stefina -шапката в редакция ли я пусна че не я видях, и аз затова все пиша какви блатове и крем ползвам, ето и от теб научих нещо....много добре си загладила, за коя панделка говориш2

Последна редакция: вт, 09 ное 2010, 16:53 от nin4e

# 71
истински маратон от красоти.не мога да се нагледам.ето и една от мен правена за деня на приятелството,който се празнува от класа на моите щерки 

# 72
Леля Ог страхотен замисъл, за жалост накрая все не ни стига времето да доизпипаме
Скай посещавай ни по-честичко. Кораба апликация ли е?
Ивейн много е оригинална, копирах си всички снимки на фигурките, а идеята за въртележката и реализирането Peace
Хрисив тортата е много идейна, щом можеш да сътвориш такава фигура едно Барби няма да ти се опъне, то няма никаква трудност, половината красота я дава куклата
Михаела ЧИД на патерица, да си много здрава и все така талантлива, чантата не е на чирак а на калфа, недей да скромничиш
Веселка С мисля че тортата-принцеса ще стане с рулата, но между редовете рула трябва да не прекаляваш с количеството крем,  в който задължително трябва да има желатин
Пебс много нежни цветове, продължавай все така
Ангелова Браво на дъщеря ти, достоен наследник на таланта. ЧРД на половинката, страхотна веселба ви чака!
Нинче ооо не се смятам за майсторка, имам още много хляб да ям. Но все пак ушите ми порастнаха с 1 см.
Галя хубава торта за хубав празник

# 73
Veselka, не виждам да са ти отговорили, затова аз ще се включа: Тортата с рула става за покриване, действай смело, като не забравиш да измажеш с маслен крем. Идеална за рокля на Барби! Peace

pebs ,  няма за какво да се срамуваш. Показваш чудесен резултат. В началото винаги е така-резултатът се различава от замисъла, но с практика все повече процентът на разлика между двете ще се смалява. Дерзай! Мога само да те посъветвам да заглаждаш лекичко с пръст фигурите след като ги изрежеш. Ще видиш колко различно ще изглежда!

Стефина, добре пак, че оползотворяваш останалите количаства за домашна консумация. Аз ако знаеш с какви камъни съм се заринала Simple Smile))) Хубава шапка!

galia3, уаууу сметана! А розите какви са? Възхищавам се на тези, умеещи да боравят със сметана- нито мога да загладя, нито един читав борд да шприцовам  Embarassed

Ангелова, и аз все се боря с моята щерка. Все иска да помага, и все не й се получава, затова й оставям накрая да се забавява с остатъците фондан. Бурето как го крепиш?

Много се радвам, че ви харесва идеята. Пуснала съм още снимки с детайли тук.

Последна редакция: вт, 09 ное 2010, 20:10 от Ивейн

# 74
Здравейте златни момичета!
Благодарение на вашите теми и съвети до сега 3 годни се отсрамвах прекрасно за рождените дни на децата.
Утре е ред на каката, ще моля пак за съвети  Blush
Мисля да направя тортата тази нощ, малко късно пиша, но дано има кой да откликне.
Блатовете ще са от много лекия пандишпан. Чуденката ми е какъв да е крема по между блатовете? Ще направя орехов крокан, много го харесаха децата, ще сиропирам с карамелен сироп.
Мисля да я покрия с марципан Варна. До сега украсявах с форми и фигурки пак от него, но ми се ще сега нещо различно. Например да шприцовам някакъв маслен крем ли? Дали е добра идея? И какъв да е?

Общи условия

Активация на акаунт