Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 106

  • 82 908
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325

Пепиииииииииииии -    smile3514 newsm53- ти преведе ли въпроса ми????


Ехоооооооооооо, тук съм. Пак съм с болен Любомир и време за нищо не остава. А за въпроса... май изрусявам нещо и не те разбрах  newsm78

 Laughing  Joy  Crazy Ти пък кога изруся-много бързо  Mr. Green Да се оправя бързо Любчо, да не боледува много, много, че не му остава време да ирае  Hug


Уфффффффффф, ами шъ изрусея, като си взимам уж хубави бои за по-хубав цвят. На Лонда - тъмен кестен, пък ела да ми видиш червеникавите корени. И то за да съм по-красива за утре, ама не... шъ си ходя с двуцветна коса. Около 2см червеникаво, а надолу черна. Следващият път като израстне, за разкош ще си взема русо та хептен да съм шарена  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: ср, 24 ное 2010, 16:38 от _Пепи_

# 481
  • Мнения: 14
Здравейте момичета, спорен ден на всички. Извинявам се за глупавия въпрос, но как да си покажа тортите тук, нещо не мога да схвана Embarassed. Благодаря на всички ви все пак, защото благодарение на вас успях да ги направя.

Писах ти на лично съобщение Simple Smile

# 482
  • София
  • Мнения: 9


                           Мараба, девойки!


                Не съм писала отдавна, ала майчинството ми свършии започнах работа и врмето ми е малко кът! Ала влизам и се радвам на красотите ви и чета писанията ви!


                   Страхотни торти видях - много ме зареждат като ги гледам, и се надъхвам!

               За боичките от ул. 3 Уши - питах  продавчката тя ми каза, че са Швейцарски тука ги опаковат - както течните - така и прахообразните! И аз ги ползвам и съм доволна!

                    Да се отчета и аз да покажа моето творение - т.е. 2 броя:




            Хубав ден!  bouquet
                   
                         

# 483
  • Мнения: 0
http://ng25.snimka.bg/other/torti.551505.21545682  Благодаря ти Сладуранке за помощта,и за бързата ти реакция  bouquet  Явно всички снимки ще се гледат накуп. Не можах да сложа само една, индианска му работа...Определено си личи коя е първата ми торта, да не се обяснявам пред майсторките. Само да кажа че ми е гордост заради успешният първи опит с марципан Варна.

Последна редакция: ср, 24 ное 2010, 15:11 от NG

# 484
  • Мнения: 225
Искре импровизацията много хубава станала.Браво на тебе!
Леля Ог изглежда чудесно!И на мен ми е интересно бонбоните какви и очилата как ги направи,и ако може да ми кажеш нотите ти ли ги рисува?
Ох пепи много ме разсмя а може и лилавко да добавиш.. newsm62
Sisko* Много сладурски тортички,лилавото е чудесно

А сега с питанка за софиянки-Къде в софия продават мм на пико?И има ли разлика между моделираща маса и фондан /за покриване на торти/?И хубава ли ММ от магазина на илчовски?
Благодаря предварително

# 485
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Малиййй, много страница, много нещо.
Хора, абе я бягайте да правите торти, че така като стоите пред екраните много пишете и нямате изчитане един вид така да се каже. Joy

Момичета, Hug няма да отговоря поименно на всяка добра дума, макар че всеки по свой начин реагира на всичко и затова заслужава тъкмо индивидуален отговор. Но нека само да поднеса по цветенце на всеки   bouquet и да бягам нататък по темата.

Валерия
Цитат
Всъщност остана ми само тортата да чучна отгоре.....

Хей, абе тъй и тъй ще чучваш тортата отгоре Hug, за какво ти беше да правиш толкова много народ и китари, и там каквото  newsm78 Joy

Румянка, без думи пред труда ти и радостта, която създаваш с него.

ИСКРА, истински приятно съчетание на меки тонове, с хубав бял акцент сред тях.

Леля Оге, ех, голяма красота. Цветовото съчетание, кнтрастът, композицията, много е хубаво.

И само да отговоря на Шеметката за повода за моята торта. Ами...имаше повод, да. Той е такъв, че точно бях завършила една друга торта и ми остана от нея зелен фондан Sad . И за да не става зян  ooooh!, набързо спретнах едно сладичко за неделното кафе. Та ей така...

Моите впечатления от Уйлтън се покриват с тези на Рая: червеното и черното така и не знам за какво би трябвало да служат...евентуално за оцветяване в розово и сиво. Намирам обаче, че жълтото и зеленото им са добри.

# 486
  • Мнения: 10
Здравейте,
Опитвам се да направя първата си по-засукана торта и имам проблем с Марципан Варна. Бихте ли помогнали?
Правя го по рецепта:150 мл вода, 70гр масло,150 гр брашно,около 0,500 кг пудра захар.
Проблемът ми е, че след като замесих с пудрата захар, не получих смес като пластелин, а лепкава каша, с която нищо не може да се направи.
Имате ли идея къде бъркам? И какво може да се направи, за да стане сместа не толкова лепкава?
Благодаря предварително!
П.П. Извинявам се, ако вече сте отговаряли на този въпрос, но инфото в тортената библиотека е с тонове, а аз не можах да намеря отговор на този въпрос в прочетеното от мен.

# 487
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
Нелка, аз ще им повдигна дупетата за малко, за да ми направят местенце.  Laughing
И аз да подкрепя Нелка и да ви пратя в кухнята да замазвате тортите, стига сте писали пък.
Румянка, това първото сърце с какво покритие е, стои като кадифе, шоколадово тесто ли е?
Искре, много нежна тортичка, струните писах, че са телчета за цветя от най-тънките.
Ог, поправителния е екстра!
Струните са много бели ама пък ги има.  Laughing
Обяснението за листа не ти го разбрах ама грам, даже не можах да си го и представя кое къде изливаш и защо го наливаш, отивам в дясно при блондинките да правя компания на Пепи.  hahaha
Стефина, те добре на барабани не приличат, че тогава щяхте да се чудите и да се маете.  Laughing
Аз от кръгче както ги бях сложила да ги пека в последния момент с ръце оформих нещо с дръжка директно във фурната, даже не се и замислих на какво ми приличат.  Mr. Green
Сиско, много нежни.
NG, последната ти е супер!
Чета аз там "БАП" и викам това съкращение на какво ще да е, то било Вар, след като видях цимента стоплих че трябва да премина на български.  Laughing
Кали, виждат се отпечатъци, защото го изчаках явно да засъхне прекалено много листа преди да започна да го пиша и натисках повече с маркера, за да стане по-наситено черно, но то все си стоеше сиво и накрая го минах с черна боя направо неразредена ама си останаха отпечатъците.
От страни опитах да отбележа една завъртулка от едни листове дето Райчето ми прати ама не ми хареса много как стана и листа беше готов та не го повторих да не се забелязва.

Nista., в тази тема няколко страници по на пред се писа много за Варната, потърси мненията на Антоан, тя доста подробно описва какво точно се случва с тестото.

# 488
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Nista. никога не съм правила Марципан Варна но доколкото съм чела тук трябва да го оставиш да пренощува в хладилника и утре да го омесиш наново ако има нужда тогава добави още захар. Дано и някой който го е правил да се включи. Само увий добре с найлоново фолио.

nelka.nelka това си е наистина важен повод  Heart Eyes - ама не ми каза какво се случи с фигурките - живи ли са още?

Sisko* много са нежни тортите.

Леля Ог голяма красота се е получила.

Искра пак така да си импровизираш - много е успешно.

Пепи  Hug и да се оправя бързо Любчо.

# 489
  • Мнения: 225
Да Валерия със шоколадово тесто е.За пръв път тестото ми стана толкова хуваво,и много лесно покрих тортата.. без да се чупи

# 490
  • Мнения: 10
Благодаря много за отговорите,Валерия и Шемет!

# 491
  • София
  • Мнения: 1 624
Ето и една торта от мен-Ганаш с бадеми и шоколадови блатове по рецептата на Катя.Не се отказах от Ганаша  Heart Eyes-направих го 1/1 шоколадов кувертюр към сметана.Стана перфектен за 2-3ч. newsm78.Но 1ч. първо го охлаждах извън хладилника-не занм дали не е в товаразколничето?Тортата ми беше висока 7.5см.-слегна до 5.8см.,но в средата си беше висока без да е изтичал крем.Измазах я беше супер равна и после при заглаждането на фондана средният блат се сплеска явно и от равна под ъгъл 90 градуса стана закръглена отстрани.Ако се сещате за някоя моя грешка моля подскажете PraynigМай ще трябва вече ленти да слагам отстрани.Възможно ли е средният блат ,тъй като е най-мек и без коричка да е бил по нестабилен така и да е поел повече крем.Вие как ги слагате рязаните пандишпани?Също така при слагането на тортата в кутията отстрани се беше спукал 5см фондан-май още е слегнала тортата newsm78.Иначе самата торта ми вървеше леко при правенето.Цветята обаче по тази квилинг техника стават много бавно.Голямото цвте в средата стана за 1ч.Цялата украса за 3ч. ooooh!
Това е тортата ,от която копирах- по модерному-ме вдъхнови Wink
http://kazama.snimka.bg/cooking/torti.475448.21546594



Ето с надписче

Последна редакция: ср, 24 ное 2010, 17:05 от stefina

# 492
  • Мнения: 1 741
Момичета,днес най-накрая стигнах до Три уши,но не намерих магазина! Sad Моля някой да ми обясни като на малоумна къде се намира точно?Някакъв ориентир? Питахме даже една жена от едно магазинче на същата улица,но и тя не знаеше.  Rolling Eyes
Благодаря ви!  bouquet

# 493
  • Мнения: 6
Здравейте, момичета.Сега набързо да пусна тортичката за рожденния ден на баба,а после ще коментирам.

# 494
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 831


Ето моето последно предизвикателство, с което се захванах! Толкова труд, нерви, несполуки и т.н не са ми се случвали до сега. Както и да е получи се нещо криво ляво, но тъй като за първи път се захващам да правя триетажна торта, съм на мнение , че и при тортите е като при шиенето- 10 пъти мери един път режи. Е аз явно с меренето много не се справих. Тортата си има много кусури - като почнеш от разстоянието м/у етажите, минеш през кривите форми и стигнеш до украсата, но следващият път се надявам че ще ми се получи по-добре. Направих си много изводи и най-вероятно скоро друга такава голяма торта няма да правя. Само за инфо -беше 30см висока и тежеше над 13кг. Като цяло поне беше много вкусна и децата й се накефиха максимално  Mr. Green Благодарности на Пепи за куража и подкрепата!

Гледам и вие не сте стояли със скръстени ръце. Валерия от сега се приготвя за 20 декември, така че до тогава се надявам че няма да ни лиши от нейните красоти! Нелка, ми те тези кукли само остава да проговорят! Стефина, ще те тормозя за тази технология, не знаех че така се казва! Жълтото е невероятно! Съжалявам за несгодите, които си имала и поздравления, че не се отказа от ганаша! Ванче, Ванче, как ги правиш тези красоти бе жена, то ръбове, то форми, то цветя, то надпис, то всичко е наред, че накрая и еклери вътре, напров уби рибата! На каква подложка беше сложено това чудо. Моите 45 парчета не можаха да издържат на две картонени подложки и беше на път да се сгромоляса.
Извинявам се, ако някой съм пропуснала, не е нарочно, но малкият ме дърпа да ставам от компютъра!  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт