Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 106

• 82 899
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Уау-у-у, galia3, разкошотия! Всичко е направено страхотно. Само да не тръгне баба ти да сваля покривката и свещта от тортата, току виж ги е взела за истински.  Laughing

pebs , магазинчето има висяща табела "Дрогерия" и се намира много близо към 1-та спирката на трамвая, който върти зад Съдебната палата (мисля, че Борис 1-ви се казва тази улицата).

stefina
, Sisko*, много са симпатични и ярки тортичките. Simple Smile

NG , много са ти хубави тортите. На мен също много ми хареса последната с майстора. Simple Smile

Леля Ог , страхотна е и тази торта. Simple Smile Честно казанои аз не вдянах за листа, но това може и да е от некомпетентност.  Rolling Eyes

Редактирам се, защото видях страхотната торта на ani_d , която се оплаква от някакви кусури, ама аз не ги забелязвам, защото изглежда много ефектно.  Laughing

# 496
silrai, stefina,rumqnka, nelka.nelka, shemet_neveroiaten,  sVeshti4ka, , благодаря за комплиментите! Радвам се, че ви хареса поправката ми!  Hug

stefina, очилата са от желатин. Бях забравила малко в една чашка и той се стегнал. Като го извадих и ми хрумна да го нарежа като очила. Бонбонките също съм ги правила аз, имам такава формичка.
Валерия, ще ме караш пак да поправям май  Laughing
stefina, galia3, много ми харесват и двете торти, много са свежи и цветни!
ani_d, тортата наистина е огромна, не мога дори да си представя да се захвана с такъв огромен проект! Добре се е получила, фигурите ти са много красиви и съм сигурна, че никой не е обърнал внимание на кривините!

Да обясня пак за нотите:

Продават се трансферно фолио на листове, които представляват нещо като целуфан и върху него с шоколад (черен, бял, цветен) е отпечатана картинка, в случая ноти. Взимам целуфана, обръщам го с шоколада нагоре, разтопявам шоколад и го изсипвам бързичко върху целуфана. Като изстине, рисунката се е отпечатила на шоколада. Това е.

# 497
  • Ловеч
Връщам се само 5стр назад, за да ви коментирам иначе и цяла страница няма да ми стигне да ви изброя красотите!
Първо да кажа на Ванчето, че е супер! Че си имаш ръчичка имаш, че си имаш фантазия имаш, ама пък и с каква лекота сътворяваш красота, е за това нямам думи!   bouquet Знаеш ли какво ми изниква в главата в този момент: Абзац от един стих "Не човек, а желязо ....!" Чудя ти се кога смогваш с всичко  Shocked
Гледам Силрайката зае поста дневален Ванчето като отстъпи за малко hahaha Joy
Валерката и Нелка ни пратиха из кухните та аз ще се отчета по надолу  Wink Laughing  Момичета то за вас думи не останаха .... Heart Eyes красота след красота създавате!
Валерка ама верно и на мен от пръв поглед ми заприличаха на гадулки  Blush
Бетинче, страхотни са ти и двете торти, но фаворит ми е тази с понитата!
Шеметче честита заслужена награда!
Женя83 много интересна и нестандартна торта по този повод  Wink
Румянка много торти и все хубави, голям труд е паднало! Скорпионите и сърцето са страхотни!
Фиолеткатаа къде се губиш липсваш с коментаритеее  Wink
Искре много ти е добра импровизацията, защо не ме викна за дегустатор  Mr. Green
Лельо Ог, браво за поправителният  Peace
Сиско, Стефина и тук - много нежни, изчистени и красиви тортички сте сътворили!
Гале баба ти със сигурност ще е много щастлива като види какво й е приготвила внучката!
Ани огромен проект и като за такъв и за първи път е много добре. Аз също като правих за първи път триетажна нещо обърках пропорциите на етажите, та станаха почти равни ... но с времето се учим  Peace
Не мога да не спомена красотите на Кали и рисуваните изящества на Хриси и Анири   bouquet
И сега нещо от пращането в кухнята  Mr. Green
повторение на моя торта с малки изменения /държаха да е същата като предната, но аз реших да импровизирам тук таме  Wink/
и една за ловджия рожденник
жена му искаше само рога да сложа ама не посмях, че да не ядем после бой и двете hahahaJoy
та ето какво се получи три рогати трофея отстрани на тортата.

# 498
Може ли да си пусна завършената с много мъки  Tired първа торта и разрез ,и да ви попитам как постигате пластелинения ефект на тортите?  Embarassed

Последна редакция: ср, 24 ное 2010, 21:43 от Тани`

# 499
  • София
Румянка-Вал преди 4 старници публикува адреса на Пикко-София 1532 Казичане Промишлена зона-Север Ул. , град София
т.029999506
  http://www.alimco-bg.com
Масата на Пикоко е страхотна и е по-хубава от тази на Ирида.На Ирида цената е 7,65лв.-по 4кг. в кофа ,а на Пикко 10,90лв. по 7кг. в кофа.

# 500
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Най-напред мерси на всички за коментарите и информацията за килимчетата за разточване! Hug

Ивейн, много мил коментар, още повече от теб, благодаря! Една картинка ме вдъхнови за рисуваната торта, идеята не е моя заслуга. Аз не съм рисувала от 10-годишна, но желаниетго ми се възроди покрай тортите, дано и да се задържи.

betina33, много е хубава тортата с понитата! Особено ми допадна дъгата - супер идейна, само да му хрумне на човек... Тази със земното кълбо също е чудесно изпълнена!
Аз хванах четката, но пък не мога да си представя да правя фигурки от захарно тесто - въобще не мисля, че ще ми се получат, дори елементарни да са.

nelka.nelka, мерси и на теб за хубавия коментар за тортата ми! Наистина ми липсват фотографски умения. Ще ми се да понауча нещо и в тази насока, но нека първо понапредна с тортите...
За твоята торта какво да кажа - истинско произведение на изкуството! Съвършена!

Valeria, музикалните ти заготовки са прекрасни, както винаги!

kali, Кауфланд има вече и в Овча купел - на 2 светофара от пазара Кр. село - на мен лично ми е по-близо и удобно да се разходя дотам. Има и dm към този Кауфланд, та съвсем сигурно ще намериш търсеното! Peace

rumqnka, супер торти си показала! Тази с маргаритките ми е фаворит!

ИСКРА, импровизацията ти си я копирах - толкова много ми хареса!

Леля Ог, тортата с цигулката е също толкова прекрасна, колкото тази с китарата!
Бях ти подготвила една камара въпроси за този трансфер, преди втория ти пост за него. Но сега остана един: откъде ги купуваш тези трансферни листове?

Sisko*, много нежни и и красиви торти си пуснала!

NG, много хубави торти си показала! Всичките ми харесват, а последната е съвсем професионална!

Nista., още пудра захар трябва да му сложиш на тестото според мен. Аз досега само с Варна-та съм работила сполучливо и когато ми лепне, слагам по малко пудра захар и меся отново, докато престане да лепне. Важно е обаче да не го пресушиш със захарта, защото ще се пука при покриването.

galia3, много хубава торта си направила за баба ти!

ani_d, според мен тортата е супер сполучлива! Сигурна съм, че е голямо предизвикателство многоетажието, така че щом не е паднала, значи е идеална!

rumi73, чудесни торти!

Тани, много добре се е получило сефтето! Разрезът е трепач!

Още нещо да питам, пак не помня кой беше споменал, че върху нещо като силиконово килимче си разточва покритието за тортите. Гледах, че въпросното нещо струва $60 в Щатите, а в английския ибей въобще не го намерих. Но се чудя дали силиконовите килимчета за печене от този тип могат да свършат същата работа? Ако някой е пробвал или има идея дали би свършило работа такова чудо, нека сподели, понеже и като цена ме удовлетворява - към 20-ина лева ще излезе. Аз разточвам върху хартия за печене, но ми се получават едни дребни гънчици, които ми бодат очите, затова търся алтернативен вариант.

# 501
  • Пловдив
Румянка-Вал преди 4 старници публикува адреса на Пикко-София 1532 Казичане Промишлена зона-Север Ул. , град София
т.029999506
  http://www.alimco-bg.com
Масата на Пикоко е страхотна и е по-хубава от тази на Ирида.На Ирида цената е 7,65лв.-по 4кг. в кофа ,а на Пикко 10,90лв. по 7кг. в кофа.

Малка корекция- ИРИДА е 4.5 кг. А в Пловдив е и на по-ниска цена (29.25лв кофата = 6.50лв за кг Wink Вярно, че Пикко е супер, ама разлика от 4лв за кг ми идват множко  Sad

# 502
stefina  Пепи  bouquet благодаря за инфото момичета,вече са ми купили от мм на ирида така че каквато е такава..
stefina  не виждам никъде да ти е сплесната тортата ,напротив много добре изглежда  а е перфектно покрита ,няма ни гънчици ни нищо.Цветята може да ти са отнели повече време но са много ефектни Peace
galia3  като истинска тази покривка и тази купа с плодове а за свеща да не говорим!Браво!
ani_d страхотна е,И аз искам такава Praynig , а тези танцуващите как ги застоя да не падат?
Руми  чудесни торти,тази с гримилата е много истинска
Тани браво за първия опит,много сполучлив
А сега да ви покажа и последната си тортичка,поръчаха ми да направя бялата неделя,много нерви много разхитени продукти и на всичкото отгоре и шарката отгоре не ми се получи а съм правила досега 3-4 пъти доста сполучливо...ама като ми е каръшки ден..направо се изложих Embarassed

# 503
Анири аз разточвам не ето това килимче http://rayausa.snimka.bg/hobby/igrachki-za-golemi-deca.260004.18579418 .
Струва ми 13 $ http://www.kitchencollection.com/Temp_Products.cfm?sku=01015911& … amp;Brand=Kitchen Collection& . Взех си го от магазин в мола , брат ти предполагам ако провери в някой магазин за домашни употреби ( в мол) или в Home Goods със сигурност ще намери .  Ти за кое казваш че е 60 $  Shocked . На Silpat са скъпи килимчетата , но те са за печене , обработване на теглена захар и т.н .

# 504
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Анири аз разточвам не ето това килимче http://rayausa.snimka.bg/hobby/igrachki-za-golemi-deca.260004.18579418 .
Струва ми 13 $ http://www.kitchencollection.com/Temp_Products.cfm?sku=01015911& … amp;Brand=Kitchen Collection& . Взех си го от магазин в мола , брат ти предполагам ако провери в някой магазин за домашни употреби ( в мол) или в Home Goods със сигурност ще намери .  Ти за кое казваш че е 60 $  Shocked . На Silpat са скъпи килимчетата , но те са за печене , обработване на теглена захар и т.н .

Вече ми е малко неудобно от теб! Embarassed Каквото и да попитам, все камъни в твоята градина хвърлям! Mr. Green Много мерси, супер отзивчива си, въпреки неспирните ми въпроси! Hug
И аз не знам какво съм гледала преди... От наименованието на джаджата в твоя линк сега изнамерих подобно килимче и в английския Ибей - по-лесно ми е да поръчвам оттам, понеже брат ми не ми дава да си плащам глезотийките, а и с доставката е по-лесно от Европа, та ето какво открих - мисля, че ще ми свърши работа. Peace Очертаването на кръговете ми се вижда супер удобно, не го бях виждала преди! Благодаря отново! Hug

# 505
  • Vaudreuil Canada
Честит Рожден Ден Пепи!
Здраве и щастие в къщи ти желая и много красиви торти, с които да ни радваш!

Останалото ще го поръчвам на отговорния щъркел
 Heart Eyes    bouquet

# 506
ПЕПИ ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН newsm59  :  party023. ЖЕЛАЯ ТИ МНОГО ЗДРАВЕ,ЩАСТИЕ И  КЪСМЕТ.НЕКА БОГ ДА ЗАКРИЛЯ ТЕБ И ТВОЕТО СЕМЕЙСТВО.ДУМИТЕ СА МАЛКО ЗА ДА ИЗКАЖА МОИТЕ ПОЗДРАВИ КЪМ ТЕБ.СТРАХОТЕН ЧОВЕК СИ ТОВА ГО ЗНАЕМ ВСИЧКИ. Днес пристигам с влакчето за да те поздравя лично и да ти поднеса една малка изненада.Чакай ме Wink

# 507
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!
Пепи, пожелавам ти здраве,щастие,успехи,любов,сбъднати мечти и много усмивки!

# 508
Честито,Пепка!     Hug  Първо ти пожелавам много здраве ,на теб и на фемилито,а пък останалото...за каквото и да си мечтаеш ,да се сбъдне!Най-най-бързо!   
  party023 newsm59  bigdance2
Весел празник!   

# 509
Пепи , Честит Рожден ден и от мен!Бъди здрава и много щастлива!

Отново сте показали страхотни неща.
Леля Ог е отново на музикална вълна и както винаги с прекрасно изълнение.
Sisko , симпатичти тортета  Peace
Стефина , добре си се справила , и аз много харесвам нещата по тази технология.
galia3 , много ми харесва тортата ти.Я кажи панерчето с плодовете как го задържа да има тази форма,не натежаха ли много самите плодове?Предполагам всичко е от фондан?
Ani_d , много ми харесва тортата ти.Въпреки че както каза разликата в етажите е много малка.И декорацията ми харесва - малко на брой , но едри елементи.Единствения кусур който виждам е леко изкривения трети етаж.Иначе е супер!
Руми и ти не си стояла без работа.Пушката е трепач.Другия път обещавам да ти звънна  Wink
Rumqnka тази Неделя изглежда много вкусна!

Валерия , явно съм пропуснала отговора ти за струните преди това Blush Благодаря!
Шемет , забравих да ти честитя победата в конкурса на Ксеркс.Цветята са вълшебни!

Хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт