Ту наляво, ту надясно, януарско бебче ритка бясно! -14 тема

• 23 940
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, благодаря зя отзивите за хлебопекарната , колебая се само защото съм страшно несериозна и не знам колко ще я ползвам, иначе съм си харесала една на Мулинекс..

За бебешката козметика, от болницата ни казаха, че ще ни дадат списък със всичко необходимо, а за спирта и пудрата за пъпчето даже и рецепта.

# 571
  • София
Привет! Ей, ама то много хубаво да си имам форум  Crazy

Да се изкажа и аз по зачекнатите теми.

За напишкването при кихане - случваше ми се с яна, случва се и сега. Като родиш, минава. Поне при мен.  Peace  

За мазането с мас - не съм мазала яна след къпане, защото е лятно бебе и си беше достатъчно жега. НО маста е много полезна в редица други случаи. Моето магаре не дава по никакъв повод да му пръсна солен разтвор в нослето като е запушено и само с мас й го отпушвам. Мажа, та чак и го напълвам с мас и като се разтопи от топлината на тялото, заедно с нея изтичат и гадните сополи. Мажа за загряване, ако е болна. Това.  
Иначе преди брат ми ходеше много на фитнес и получи стрии на раменете. Маза се с какво ли не и един лекар накрая му каза - мас. И ако щете вярвайте, сега няма стрии. Мажеше се с мас постоянно и това много му помогна.  Peace

За осоляването - недейте. Това е абсурд някакъв. Изобщо бабите по-добре много да не ги слушате. Спомням си как моята свекърва предлагаше пресни моркови домашни за сокче на бебето, а яна нямаше и 40 дни.  ooooh!  Трябва да сте много твърди, но то е за доброто на вашите деца. Аз сок преди годинката не съм давала никакъв.

За памперсите - малката ми пикла много се зачервяваше там долу и изобщо яко капризни бяхме на памперси. В началото ползвах ПАМПЕРС, но много бързо ги зарязах. От ароматизираната им специална лента яна се обриваше адски. Най-доволна съм от ЛИБЕРО. Памук, без ароматизатори, без ленти. Малко по-твърди, малко по-скъпи, но качествени.
Като преминахме най-бебешкия период минахме на Хъджис като по-евтин вариант от Либерото. НО непременно турските Хъджис  Naughty  Българските са фалшиви. Тези дето ги продават в МЕТРО са от гадните.

Хлебопекарничката ми се развали след едно спиране на тока преди около месец и сега ми е много криво без нея. Правеше чуден хляб, но повече я ползвах за тесто. Яна много обича питка да й пека със сиренце. Също сме чревоугодници и често си правим тутманици с кайма и домати, или с гъби. Отделно и мекици ядем.... та общо взето е добра придобивка.

# 572
Здравейте мами,

saxophone радвам се че те виждам тук бяхме се притеснили, че доста време те нямаше  Hug

За мазането съм много "ЗА" с мас зехтин или други естествени продукти, но няма от къде да си набавям  Sad , за солта мен са ме гледали с щипка морска сол във водата, не за да не мириша ами заради подсилване на имунната система, мазали са ме с преварена свинска мас и са ми мили главата с жълтък, сега ми звучи гадост, но... нашите така са преценили. Нямам никакви алергии и не мириша  Mr. Green

За памперсите, както казах поръчах си Хъджис от асда ще видим дали са добри  Simple Smile

Хлебопекарна имаме вече година, сигурно това е най-ползвания уред в нас, мъжа ми го експлоатира всеки ден, и на Великден на нея правих козунаци, страшна работа  newsm10

Гледам обсъждали сте раждане в 7-8 м., споко после като дойде 9м. всички ще мрънкаме защо не се раждат вече  Peace

Ей ама забравих да споделя, вчера бях на запис на тонове, голяма щуротия ми се видя, висях 20 мин. с един колан и накрая ми казах че всичко е наред  newsm78 докторка му работа, от сега нататък почвам да хода всяка седмица, една ще ми записват тоновете, на следващата ще ме гледат на доплер

# 573
Добро утро слънчица  Hug
Благодаря за съветите за имената момичета ще се възползвам от тях.  Hug
ками май наистина накрая ще прибегнем до чоп. Иначе фамилията е Венциславова Тодорова и според не май Елеонора и Емануела най си отиват.
Бебешонделче мислехме за какви ли не и Елица таткото против, Елиза, Елизабет и т.н Аз си  бях измислила даже Ели-Тея и ми звучеше добре дори Елитея ама тати каза тц Naughty Naughty А като се замисля за Алек се двоумях между Алексиан и Александър, но ми каза решавай сега за куклата обаче иска той да определи Simple Smile
Грозно пате готино е името Елина. А Тодор и Константин много ми харесват.  Peace
Тонче няма въобще да се сърдя о го вземеш щом ти харесва ние така и така още се туткаме  Grinning
 За килограмите на децата да кажа, че май нямат нищо общо с действителността. Имам много приятелки на които са казвали че бебетата са огромни, а се оказва че са нормални. Даже последната я натискаха да роди секцио защото щяло да е 4800 тя отказа и то си беше 2900 така че докато не излязат не се знае.
за памперсите започнахме с памперс, но започна да се изрива по дупето и се оказа алергия към аромата и mинахме през много докато накрая се спряхме на хъджис класик.
Еления разсмя ме  Joy
Медунка аз съм против соленето и мен ми намекнаха за Алекс , че било момченце и трябвало да заякне и кожата да загрубее, но аз предпочетох да го правя с тетра.
За маста е супер, но  колкото и да се изварява в дрехите оставаше дъх за това мазах с преварен зехтин.
Бубето да не е топоцин?
Чопи аз къпех с мустела

Последна редакция: нд, 14 ное 2010, 12:35 от Mish

# 574
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=161203

Една стара тема за мазането с мас на новородени!

Последна редакция: нд, 14 ное 2010, 13:13 от МилаИванова

# 575
  • Велико Търново
Мила, нещо не се отваря ...

# 576
Редактирах, дано сега се отвори.
Ако ли не ще копирам най-важните( за мен ) мнения  Mr. Green

# 577
  • София
medunka_7 и в нашия род се мажат децата с мас, но ние прецеждаме мас и невен.

saxophone аз в момента с такова домашно мазило се мажа точно заради стриите Peace

Децата не се осоляват, доколкото знам, а се слага малко сол във водата, с която се къпят или калиев перманганат, ако много се подсичат  Naughty

Бенджолина марката Пенатен се продава все още и има много добри продукти Simple Smile

# 578
  • Пловдив
Що не сте навън в това хубаво време, ааааа????
Ние се прибрахме, Виви заспа, аз да Ви прочета и да свърша нещо.

Виолета съм я къпала с показания гел на Мустела и мазала с лосиона всяка вечер в началото, после Бюбхен. Спрях да я мажа след баня към годинката. Продължавам да я къпя всяка вечер, а косата през 2-3 дни. Крем за подсичане Судокрем ( даже и аз го ползвам понякога). От втория месец до към 8-9 и правих масаж всяка сутрин със зехтин.
За маста не мога да кажа нищо от личен опит, но мен са ме мазали, кожата ми е мазна и го отдавам на този факт, пък може и да си въобразявам. Дори сега не се мажа много, добре че още нямям стрии. Имам приятелка, баба и прави преварена мас с невен и така я ползват, каза че за суха кожа върши страхотна работа.

Памперси ползвах различни , но най ми харесват Памперс, но не турските - миришат ми странно .

Пепи моята хлебопекарна е на Мулинекс - http://www.technomarket.bg/products/09024752/moulinex-ow-3000 , гледам сега има по -нови.

# 579
Децата не се осоляват, доколкото знам, а се слага малко сол във водата, с която се къпят или калиев перманганат, ако много се подсичат  Naughty
Аз под "осоляване" това имам пред вид - някой да не ме разбира, че става въпрос за солене директно върху кожата с шепите едра сол.  Sick Въпреки това, дори в малки количества, сложени във водата, с която ще го поливаме, пак не ми се вижда много разумно. Бабите в това отношение няма да ги огрее!!! Аз просто исках да проуча вашето мнение, защото не искам да отхвърлям нещо, без да съм проучила всички мнения, но като чух, че някои от вас дори не са чували за къпане със солена вода, пък надали миришат...и всички сте единодушни , че е вредно - си затвърдих на 100 % мнението, че няма да го солим!!!

# 580
Добър ден, изгоних си мъжете на разходка,че да мога нааай-накрая да седна на компа.

Осоляване - тц, мен са ме солили но аз не смятам.

Мазане- първия месец с нищо - на всяко сменяне-миене, ако се зачерви- правен крем от една аптека във варна- вълшебен

Мас- действа ми  Sickвсе пак съм вегетарианка(тревопасно)  Mr. Green

Вкъщи имам мустела за къпане и а-дерма за мазане от баткото- ако реша ще мажа с тях, но за сега мисля да пропусна мазането.

Саксофон, радвам се, че се завърна  Hug

Хлебопекарна имаме- много си я обичам, но поради липса на място я ползвам рядко.

# 581
Момичета, да ви питам какви са симптомите на високо кръвно? Нямам в нас такова за мерене и не мога да си го измеря.

# 582
Прекрасно време за разходки! WinkВъзползвахме се подобаващо. SunglassesИ докато спи детето да се изкажа и аз за соленето.Медунка,няма нужда LaughingСамо ще си докарате исушаване на кожата.Дори и една шепичка да сложиш във коритото пак си е сол.Все едно да идеш да се изкъпеш в морето и да си легнеш солена. GrinningМайтапа на страна.Това е обичай от едно време,когато хората не са се къпали(или са нямали условия да го правят)толкова често.
Аз не съм осолявала водата на бебето,не мисля и да го правя,а напротив ще заложа на добрата хидратация на кожата вместо да я изсушавам.Много съм доволна от козметиката за къпане на МУСТЕЛА И БЮБХЕН,и кремчетата им са добри-за подсичане,слънцезащитни и т.н PeaceНИВЕА също става-олиото,душ-гелче spf-фактора...Пенатен продават навсякъде,но не са като преди 20 години(от корекома Mr. Green)Не че са лоши,но не са и като преди-развалиха ги. Tired....................
......
Ох,тези тазови болки ooooh!Момичета почнахте ли да вървите като патета,или съм сама в начинанието? Laughing

Jorjianaaa,задух,напрежение,сърцебиене,задъхване,зачервяване на лицето.Повикай някой да ти го измери,или върви до спешното Peace

# 583

Ох,тези тазови болки ooooh!Момичета почнахте ли да вървите като патета,или съм сама в начинанието? Laughing

Не, не си сама и аз съм така. Като се застоя седнала повечко и после като стана е ужас  Sad. То като се замисля, тази бременност нито едно от неразположенията не ме пропусна  Crazy. То не беше гадене и повръщане, не бяха контракции, после киселини /които продължават/, болки в кръста, таза, сега и гъбички си имам   Close, ужас направо. Отделно си ме рита редовно в ребрата тая бебка  Crazy, тя и каката все там ме риташе, ама почна по-късно, към края вече. Нямам търпение вече да се роди /не че ще ми е по-лесно де  Rolling Eyes/.

# 584
Здравейте момичета Simple Smile.
 Продавам ескимосче,ако някоя се интересува Simple Smile ето http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=542118.0 ,продавам го понеже ще ми се съберът две а няма да можем да ги носим ,аз съм го копувала на цената на която го давам.Още е с етикета.

Общи условия

Активация на акаунт