НОЕМВРИЙСКА тема 18

• 21 919
  • 763
  •   1
Отговори
# 690
Корали, по гадно е да ти е минал термина и да си чакаш.
Наистина е по-гадно! Crazy И от въпросите ми е омръзнало вече.
Пуф Паф, не им  вярвай на 100% на приказките за таза. Само с рентген може да се измери таза с абсолютна точност. Какво ти пречи да изчакаш да тръгне бебчо нормално, пък до операционната винаги можеш да стигнеш  Peace

# 691
  • В две мънички очи...
Че той таза не трябваше ли сега да се мери?
На мен са ми писали данните от самото начало и тогава ми казаха че трябва да се разшири още за нормално но никой повече не ме е гледал... Това може да се окаже поредното сплашване за повече парички май  newsm78

# 692
Че той таза не трябваше ли сега да се мери?
На мен са ми писали данните от самото начало и тогава ми казаха че трябва да се разшири още за нормално но никой повече не ме е гледал... Това може да се окаже поредното сплашване за повече парички май  newsm78
newsm48

# 693
  • Торонто/София
ето ме и мен
ЧЕСТИТО НА Биляна, Терминаторчето и Катенцето - много много много радост и бързо възстановяване и ви чакаме обратно тук!   bouquet  bouquet  bouquet
ние от тази вечер сме си вкъщи всички
Виви - стискам палци всичко да мине добре
лек ден на всички и до после

# 694
  • Козлодуй
Добро утро Simple Smile
Не знам дали останаха кафепиещи, но поне е сезона на чая Simple Smile  Coffee
Честито на Терминатор и на Биляна. Да са им живи и здрави дечицата  и бързо да се прибират вкъщи Simple Smile
Добре дошла и на Мимоза с малката Василена Simple Smile
Виви - стискам ти палци Simple Smile Кураж, още съвсем малко остана Simple SmileДнес всички ще сме с теб!
Виждам , че и вашите каки и батковци искат много да помагат. Значи се успокоявам, че не сме единствените. Вчера пак си поговорихме и обеща повече да не вдига бебето. Държа се доста добре вчера. Иначе ревност не изпитва. Дори се рови в интернет  иизбира активна гимнастика за бебето. Като стана на въпрос - вие имате ли активни гимнастики и бихте ли ми препоръчали нещо?

# 695

Закуската е от мен  Heart Eyes днес ставаме на цял един месец , как бързо растат  Grinning

Активна гимнастика бях купила на Филип , но не беше много впечатлен от нея и я ползва много малко. Сега за Виктор не знам дали ще вземем.

# 696
Дарче, честита ви първа месечинка!

Между другото, Вико е страшен сладур и ми се струва толкова пораснал!  Heart Eyes

Мерси за кафенцето. Ние от днес сме си самички с Рая, татето тръгна на работа! Надявам се, да се справяме добре. Аз го закъсах с крака. От 5-6 дни мускула на прасеца ми беше схванат и едвам стъпвах, вчера ходих до "Токуда" и ми казаха, че било в следствие от раждането, някакви вени от таза, в който имало не знам си какво налягане...  тромбички ..  Blush А'бе дадоха ми хапове.

И една клюка....  Mr. Green Вчера в "неотложната помощ" в болницата с мен влезна и Ивайло (бившия мъж на адреналинката Яна) , Бяха го били и имаше счупени ребра и не знам си какви травми. Изглеждаше като четвъртокласник  Crazy

# 697
Добро утро, мацки!  Hug

Присъединявам се към кафе/чай-пиещите с 3 в 1.
Днес съм на козметик  newsm68. Ще се правя красива за срещата с бебчо  newsm47. Не знам дали ще изтърпя цялостна кола-маска, но колкото-толкова, пак ще има хубав ефект.

Гнезденето и мен ме е ударило яко. Метнала съм разни кексове, питки, днес-утре ще правя виенски кифлички. Ама честно сега си наваксвам за онези дни, които не съм имала възможност, чисто времево, да се занимавам с вкусотийки.

Айде оставям ви, че ще чистя 1-2 шкафчета в кухнята ми, която позорно зарязах изчистена да средата  Embarassed.

Хубав ден!  Hug Hug Hug

# 698
  • Карнобат
Добро утро! И ние сме си още две в едно, нямам търпение вече,  но на нашият бебок му е добре вътре и май няма намерение да излиза.
ЧЕСТИТО НА Биляна, Терминаторчето и Катенцето - много, много радост и бързо възстановяване ви желая!
Лек ден!

# 699
  • София
Добро утро! Биляна, Терминаторче, да са ви живи и здрави рожбичките!

Добре дошли, момичета в къщи с бебоците!
korali, аз се чудя сега ли да ходя на козметик и ако (дай Боже!) издържа до 24-ти, няма ли да се наложа да се бръсна  Sick
Ама ако тръгне по-рано... тогава ще е страшно... И аз май ще си запазя един час за утре...  Peace
Аз още си пия кафенце с мляко и си закусвам някакво мюсли... Така че ДАРЧЕ, мерси за кафето.
Вчера имах някакви болки ниско долу, днес - не засега. Ще гледам да си поседя повече днес, макар че ми се ходи в НДК на "произведено в БГ".  Whistling

# 700
Добро утро, честити бебенца на Биляна и Терминаторчето и честита първа месечинка на Вики!

Като стана на въпрос - вие имате ли активни гимнастики и бихте ли ми препоръчали нещо?

Ако не бяха ми подарили с баткото, вероятно нямаше да си купя, но се оказа много полезно нещо - ползвахме я съвсем до скоро като килимче за игра. Сега стои изпрана и избръсната в дрешника и вероятно скоро пак ще я пусна в употреба.

Дъгичке, какви тромбички бе, душа?! Това не е майтап! Биеш ли си фраксито? Ако не си го продължила поне 5 дена след операцията, значи лекарите ти са за  #2gunfire

# 701
  • Карлово
Микки-Искам да попитам нещо свързано с кърменето туй като при 1вото  ми дете не процедирах така.Сега се кърмим изцяло като на едно хранене издърпваме само 1ната гърда,след това на следващото другата.Така правилно ли е?Виждам че и е достатъчно.Имам часове от денонощието в които спим по 4часа,но общо взето кърменето ни е на 3ч.,през това време ме болят много гърдите и въпроса ми е как да процедира?Да поизцедя по-малко за да се облекчат ли?Дано сте ме разбрали.

Дидка бандитка, засега се справяте чудесно с кърменето. Всяко бебе е различно и съответно всяко кърмене не протича като при предишното дете. Щом на бебето му стига от едната гърда, няма нужда да даваш и другата. Нужно е известно време за да настрои производството на кърма спрямо нуждите на бебето, затова изцеждай по малко щом те болят гърдите, колкото да облекчиш напрежението. Следи броя напишкани и наакани памперси, даса минимум 5-6 на 2-3 наакани и се наслаждавай на кърменето.   

Микки  и аз съм с въпрос към тебе.От днес вече започна да ми слиза кърмата .Лекарите в болницата препоръчват след кърмене да започна да изцеждам гърдата от която е ял. Опитах . Изцедих 30 мл и ако бях продължила вероятно щях да изцедя още толкова.Реших , че не се е нахранил и му я предложих в шише.Отказа.Страхувам  се , че ако продължа да цедя , ще предизвикам хиперлактация.В същото време се притеснявам да не се запушат каналите и да се образува мастит, чувствам гърдите си твърди и имам подути лимфни възли под мишниците.Как да постъпя?[/color]
Каприз, изцеждай само докато свалиш напрежението и гърдите омекнат, независимо от количеството. В началото може и по 100 мл да изцедиш до облекчаване, но след време производството ще се нормализира. Както са те посъветвали топлия компрес /с памперс или топла грейка от аптеката/ помага за разширяване на каналите и по-лесното потичане на млякото. Под душа също може да се цедиш, важно е гърдите да омекнат и да не усещаш дискомфорт.

Бръмбазела / микки,имам проблем!!!Дъщеря ми на всяко хранене изсуква почти всичко и от двете гърди - една не й стига.Останалото изцеждам с надеждата да стимулирам кърмата си - около 20 мл. и от двете.Правилно ли процедирам и има ли опасност скоро кърмата ми да спре или да имаме нужда от дохранване? Какво друго мога да направя, за да регулирам производството на кърма в организма ми?Започнах да ям мюсли,ядки,жито...каквото чуя по въпроса го правя,но май няма ефект.
Деси, нужни са няколко дни за да се увеличи производството. Но щом успяваш да изцедиш дори и 20 мл след като бебето се е нахранило, значи нещата вървят на добре. Ако прецениш, че бебка не се е нахранила, може да върнеш отново на първата гърда, мляко се произвежда и по време на сукане и практически гърдите никога не са абсолютно празни. За да й помогнеш може да приложиш и компресия на гърдата. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3683 Най-добрият вариант е да я оставиш сама да пусне гърдата, за да си сигурна, че е стигнала до засищащото задно мляко. Също така, следи за ефективно сучене, да се чува преглъщане. Приемай повече течности, около 2-3 литра на ден, може да сядаш за кърмене винаги с чаша вода до теб и да я изпиваш. За храните си се ориентирала. Знай, че най-добрият стимулант за кърма е самото бебе. Колкото по-често и повече суче, толкова повече кърма ще произвежда организма ти. От голяма значение е ти да си спокойна и уверена, че можеш да изхраниш бебето си! Не бързай да дохранваш, просто предлагай на дъшеря си да суче по-често, около 10-12 пъти на денонщие. Следи памперсите , 5-6 напишкани и 2-3 наакани е минимума. Ако бебка изглежда здрава и е спокойна, значи нещата вървят добре и излишно се тревожиш.   

# 702
Дъгичке, какви тромбички бе, душа?! Това не е майтап! Биеш ли си фраксито? Ако не си го продължила поне 5 дена след операцията, значи лекарите ти са за  #2gunfire

Миньон, биха ми 7 дни след операцията! Въпреки, че професора, с когото се консултирах в началото и ми каза да започна Клексана, ми е написал на листа, след раждането, да се продължи 4-6 седмици , в зависимост от активността. А и тогава ме предупреди, че може да ми се случи, това което ми се случва сега.
 И доктора вчера каза, че не е шега и добре, че съм отишла на време.  Whistling

# 703
  • 42.016399,23.101179
Добро утро,
Дарче  браво на юнака, колко бързо си тече времето значи. Честит ви 1 ви месец заедно и благодаря за кафето.
На всички като мен обаче все още не родили им предлагам малко диетка - ананас с чай от малини. Joy

Аз след малко тръгвам на консултация, като се върна ще разказвам какви са намеренията на бебка.
Лек ден на всички, много бебета и само хубави новини ви желая. Wink

# 704
  • гр.София
Добро утро момичета Simple Smile

Първо честити рожби на Биляна,Терминаторче и Катенцето.Много да ви слушкат и радвам малките бебешори, а на вас бързо възстановяване.

Ние сме добре.Днес сме първи ден сами в нас,че каката е на ясла.Като цяло спинкаме и папкаме, от време на време и ревем Simple Smile.Лошото е че като е буден не иска да стой в кревата а да го гушкам.Май ще стане голям глезльо  Blush.Моля се и другата седмица да е хубаво времето да започнем лека полека с разходките.

Дарка честит ви първи месец на вас   bouquet Hug  bouquet

И да питам кърмещите мами някое от вашите бебчета прави ли 6 часовата пауза нощно време както твърдят доста хора че трябва да има такава пауза.Защото ние за сега си сучем на два три часа.И много рядко прави 4-часова пауза ама може и да е през деня тази пауза.

Общи условия

Активация на акаунт