Хол и спалня в една стая

• 60 882
  • 98
  •   1
Отговори
# 60
viliko, звучиш като човек , който е живял и без отделна спалня....и ... успяваш да ме убедиш, че това наистина е необходима  Thinking Детенце ми е малко все още и не мога да осъзная доста от неудобството..но това за обличането на затворена врата...определено ме накара да погледна ситуацията от др ъгъл. Благодаря ви момичета, темата наистина е много полезна   bouquet

# 61
Не без спалня, а общо в една стая сме живяли с детето  Laughing
Не искам да убеждавам, просто изказвам моето мнение, защото съм пробвала какво ли не. А това с децата е важен момент от уреждане на жилищното пространство. Синът ми е на 4 и половина, но доста отдавна не се преобличам пред него, нито си върша женските там манипулации. Не че е нещо срамно, но защо да го правя пред едно вече пораснало дете? Като добавим факта, че това същото дете иска да играе, да щурее, да разхърля играчки и тн, пък аз имам нужда от почивка поне половин час дневно...А с напредване на времето и на него ще му трябва самостоятелбност - я за учене, я за да си покани приятелчета...Много са факторите, които ме карат да съм на настоящото си мнение.

# 62
Здравейте момичета, искам да ви покажа новият ми хол и спалня, които направихме заедно в една стая, поради липса на стаи. 
http://mpoli5.snimka.bg/daily/hol-i-spalnya-v-edno.547766

Поздравявам авторката, за мен е станало чудесно. Особено харесвам комбинацията на тапети - много смела.
От една седмица живеем в точно такава схема. Знам колко е трудно да направиш компромис със собственото си пространство за сметка на други приоритети. Аз държах спалнята да не се вижда, затова поставихме Японска стена като преграда. Така когато имаме гости ще бъде затворена, а през останалото време може да стои отворена.

# 63
Здравейте момичета, искам да ви покажа новият ми хол и спалня, които направихме заедно в една стая, поради липса на стаи. 
http://mpoli5.snimka.bg/daily/hol-i-spalnya-v-edno.547766

Поздравявам авторката, за мен е станало чудесно. Особено харесвам комбинацията на тапети - много смела.
От една седмица живеем в точно такава схема. Знам колко е трудно да направиш компромис със собственото си пространство за сметка на други приоритети. Аз държах спалнята да не се вижда, затова поставихме Японска стена като преграда. Така докогато имаме гости ще бъде затворена, а през останалото време може да стои отворена.

Радвам се че ти е харесало. И аз исках японска стена, но ми искаха доста пари да ми я направят и затова се отказах, но определено е по-добрия вариант поне за мен за преграждане на стая отколкото стена от итонг или гипсокартон. Ако може покажи снимки на твоята стаичка.

# 64
Ето една то старите теми http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=433315.20
Какво имате предвид като преграждане с японска стена? Нещо такова ли:

Иначе ето нещо приятно

# 65
Японската стена са щори от плат, които вървят на релси. Правят ги в Гершман.  http://www.gershmanbg.com/index.php?active=10,23,39&page=39

# 66
Знам какво са японска стена, ама за прозорци, не виждам смисъл цяла стая да се прегради с такива, които са хвърчащи..би ли показала снимки?

# 67
И аз исках японска стена, но ми искаха доста пари да ми я направят и затова се отказах.

Аз бих избрала вашето решение пред японската стена. Много е оригинално и дава повече простор.

# 68
И аз исках японска стена, но ми искаха доста пари да ми я направят и затова се отказах.

Аз бих избрала вашето решение пред японската стена. Много е оригинално и дава повече простор.

Hug и аз си харесвам много преградката, а на живо е доста по-добре и не съжалявам, че се спряхме на този вариант.

# 69
Хоп и аз тук Wink
предстоящо прекрочване на хола да стане 2 в 1  Mr. Green пусто място
все не стига
вкарахме кухненския балкон към кухнята..разбихме мокрото и го добавихме към кухнята и се получи прилична кухня с трапезария в едно
сега е на ред хола...
след 2 седмици се надявам да покажа изчетах темата ама.. newsm78 нищо като за мен
по мой вкус

# 70
Е, ти какво търсиш поне кажи  Laughing

# 71
  • Русе
Хайде да се включа и аз с поздравления към авторката, тъй като гледам, че темата доста се е разводнила. Все пак тя я е пуснала, за да видим какво е направила, а не да даваме идеи за други домове, прегради и т.н. Поне аз така разбирам пускането на индивидуални теми. Иначе - нямам нищо против - всеки да си пита, но на съответните теми за това.

На мен лично много ми харесва това, което е станало - особено преградата - много е оригинално. Аз също не споделям мнението, че трябва да се прегради с нещо по-стабилно и да станат кутийки - живея в такива и не е от най-прекрасните изживявания /но това е друга тема  Laughing/
Цветово също много ми харесва.
А относно това - да си каниш гостите на диван - категорично съм против! Може разбира се - на едно питие или кафенце, но за гости, които идват да вечерят и прекарват с часове - категорично не! Имала съм хол с диван и малка масичка, над която сме се превивали с гостите, за да вечеряме - е, благодаря. Предпочитам варианта - висока маса със столове.
И също - няма нищо неудобно в това да си легнеш на леглото и да си гледаш телевизия. Дали ще е на дивана или на леглото - каква е разликата?

Та, по-накратко - всичко много ми хареса! Поздравления за реализацията и честито!   bouquet

# 72
Хайде да се включа и аз с поздравления към авторката, тъй като гледам, че темата доста се е разводнила. Все пак тя я е пуснала, за да видим какво е направила, а не да даваме идеи за други домове, прегради и т.н. Поне аз така разбирам пускането на индивидуални теми. Иначе - нямам нищо против - всеки да си пита, но на съответните теми за това.

На мен лично много ми харесва това, което е станало - особено преградата - много е оригинално. Аз също не споделям мнението, че трябва да се прегради с нещо по-стабилно и да станат кутийки - живея в такива и не е от най-прекрасните изживявания /но това е друга тема  Laughing/
Цветово също много ми харесва.
А относно това - да си каниш гостите на диван - категорично съм против! Може разбира се - на едно питие или кафенце, но за гости, които идват да вечерят и прекарват с часове - категорично не! Имала съм хол с диван и малка масичка, над която сме се превивали с гостите, за да вечеряме - е, благодаря. Предпочитам варианта - висока маса със столове.
И също - няма нищо неудобно в това да си легнеш на леглото и да си гледаш телевизия. Дали ще е на дивана или на леглото - каква е разликата?

Та, по-накратко - всичко много ми хареса! Поздравления за реализацията и честито!   bouquet
Hug Много се радвам, че ти харесва.  Мислиш точно като мен за преграждането, дивана....

# 73
mama1+2 - темите в този форум не са индивидуални, а информативни такива и всеки може да пише. С това заглавие - се предполага, че ще се обсъждат именно стаите две в едно. Или считаш за необходимо всеки да си пуска нова тема за съответния въпрос? Иначе темата ще стане идеална - на мен ми харесва, на мен не, на мен ми харесва, на мен не...Смисъл виждаш ли? Смисъл има, ако хората споделят опит и идеи и намерят решение за себе си. Но както и да е.

Странно разпространено става виждането, че диванът не е мебел за всекидневна и хол и чужди хора не трябва да сядат на него. Това е мека мебел и като такава е сто пъти по-удобна от стоенето на стол с часове. Самото име го подсказва. Но...всеки си преценява. Имам позната, която кани гости само в кухнята, да не й цапат килима и дамаската в хола...

За момичетата, които търсят идеи - ето една стара тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=215731

# 74
  • Русе
Вилико, изобщо нямам намерение да влизам в спор с теб. Ти си изказала своето мнение, аз моето.  А авторката си е направила стаята така, както на нея й харесва. Така че - всички са доволни.Забелязала съм и в други теми, че ти чуждо мнение не приемаш и единствено твоето е най-доброто. Това обаче не означава, че всички трябва да са съгласни с теб.  Но, да не опорочаваме темата.

Общи условия

Активация на акаунт