Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 833 088
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 1 035
А какво е мнението ви за млякото на "натурално прясно мляко"?

# 1 036
Аз съм доволна от млякото. Като го подквася, е гъсто, н е ми мирише на нищо.
Мен мми се иска по-скоро да видя къде е фермата, как се гледат и така да се убедя.

Няколко пъти съм гледала сайта на Ливади, но цялата организация е много сложна. Затова и поръчвах от Натурално. Трябва през работно време да се преследва къде е спрял този мобил. Ами mission impossible.
А пилетата Дюк как сте сигурни, че са без химия? То е ясно, че никъде не са хранени с трева само, но поне да няма антибиотици и хормони.

# 1 037
А защо трябва пилетата да са гледани само с трева? Когато дядо ми отглеждаше кокошки на село, никога не ги е хранил само с трева, хвърляше им царевица, жито, ечемик.

# 1 038
  • София
Дам, това с пилетата се оказа сложно.
Ние на село гледаме такива. Имаме една жена, която се грижи за къщата, градината, гледа пилетата и т.н. Та наскоро си говорихме с татко да ни вземе 1-2 пилета и той каза, че не иска. Просто жената и тя се е изхитрила и храни пилетата със някакви смески от магазина. Така, че вече и от село да си вземеш пилета май не е сигурно.
За ливади знам, че пилетата им са разпределени до края на 2013г. сега се опитвам да си взема от тях чрез приятелка, която вече има доста:)
Дюк пилетата винаги да ми изглеждали ужасно-едни сиво-жълти. Сигурно е нормално ако наистина са чисти. От тях съм взимала само бутчета и пилешки филета.

а иначе относно това, защо тр да са храени само с трева си мисля, че е защото и повечето смески с които се хранят пилетата са ГМО вече, включително царевица, пшеница и тн.

# 1 039
  • София
В нашия край хората от село си гледат пилетата с трева, жито и царевица. Нали още от малки учим децата, че пилето кълве зърна Simple Smile Царевицата и житото си ги взимат от рентата. Може и да са леко ГМО /както са ги засели/, но поне не са допълнително обработвани при съхранението. Понякога знам, че си смилат тези зърна в домашни ярмомелки. Също има дават запарени плодове,тикви и смляно жито. Дават им набрана трева или ги пускат в края на селото да пасат, а някой ги пази. Ние взимаме такива пилета и са леко жълти, доста по-твърди от бройлерите.  Сега ме е обзела идеята да гледам такива пилета след 20 години и изучавам най-добрия според мен опит. Simple Smile Неопакованите Дюк ми приличат на нашите от село на външен вид, на вкус са нещо средно. За Ливади, четох една статия - имат прилика с гледаните като у наше село, но имат и разлики, а и цената ми се видя много висока. Намерих статията, интересна е като организация. Пише, че храненето им е "20% са трева и билки, а останалото – червеи, буболечки и зърно – добра смеска от слънчогледов шрот, пшеница и царевица, в която няма соя, антибиотици или трупно брашно." Това е храненето и на повечето пилета у наше село, ако собствениците имат зърно от рента и не си дават много зор. Много романтично написана статия, но доста хора по селата гледат по подобен начин.

В събота купихме български боб от магазина на Гимел, по 6 лв. килограма. Прилича на домашен от преди 10 години, когато родителите ми гледаха леха с боб в градината. Днес ще го варя.

Последна редакция: нд, 20 окт 2013, 23:56 от TanyaMG

# 1 040
  • София
Повечето хора са склонни да обърнат света, за да си намерят добър доктор или лекарства, когато са болни, но съвсем не се интересуват къде, как и с какво е отгледана храната им. Доста нелогично, нали?

Човек има избор – или да плаща на фермера, или на доктора.

из посочената в предишния пост статия Simple Smile

Обикновената леща на пазара Иван Вазов е 4 лева

# 1 041
  • софия
Имам притеснения за бататите. Вижте на какво попаднах:
Цитат
Бататите се развалят по-бързо от картофите. Съхранявайте го на сухо, тъмно и хладно място, с температура не по-висока от петнадесет градуса по Целзий. Така можете да запазите бататите за седем до десет дни.

Прочети повече: http://www.bb-team.org/articles/3236_batati-delikatesen-zelenchu … ana#ixzz2iNMgxaFA

Това хич не ми харесва. Няма как и не искам да изядем 5 кг. за 7-10 дни. Thinking

# 1 042
  • София
 Joy
и аз го намерих това и питах
бататите са много видове, този не е от тях  Wink
искат хладно (не да измръзват) и сухо
ние ги пробвахме сурови, после и сварени в супа с всякакви зеленчуци

# 1 043
# 1 044
Здравейте, записвам се да следя темата, тъй като се интересувам от купуването и храненето с чиста храна.

# 1 045
zvanche -начина на съхранение  на бататите ,както си прочела е вярно ,но дотук.
Издържат много, много повече ,така че спокойно.
 newsm10

# 1 046
  • София
Не знам къде да се оплача Simple Smile
По заповед на щуката купихме био снакс . Толкова неграмотна опаковка не съм виждала, а защото е био сертифицирана и побеснях.
На две места пише "Продукта съдържа...."
Произведено от Олимпия -56 за  Иннова Фуудс, гр Пловдив

# 1 047
  • София
Момичета, знаете ли откъде мога да си купя домашни яйца?

# 1 048
  • София
Не знам къде да се оплача Simple Smile
По заповед на щуката купихме био снакс . Толкова неграмотна опаковка не съм виждала, а защото е био сертифицирана и побеснях.
На две места пише "Продукта съдържа...."
Произведено от Олимпия -56 за  Иннова Фуудс, гр Пловдив
Не разбрах кое не ти е харесало и какво съдържа?

# 1 049
  • София
Пръвоначално не ми харесаха двете правописни грешки (липсата на пълен член, грешка строго наказуема в училище, но в живота - не).
 После не ми хареса вкуса на кюспе. Изядохме го, нали все пак е без глутамати  и хидрогенати.

Общи условия

Активация на акаунт