Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 844 153
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 2 760
  • София (Възраждане)
Пуешкото следва да е по-чисто, тъй като не се произвежда в количествата, в които се произвежда пилешкото. Не се гони свръхдобив т.е., заради което и се блъскат хорманите + антибиотиците. Нещо като биволското в сравнение с кравето Peace

# 2 761
Пуешкото следва да е по-чисто, тъй като не се произвежда в количествата, в които се произвежда пилешкото. Не се гони свръхдобив т.е., заради което и се блъскат хорманите + антибиотиците. Нещо като биволското в сравнение с кравето Peace
Има логика. Точно заради това започнах да правя пилешката супа, вместо с пилешко, с патешко или пуешко.

# 2 762
И аз следвам тази логика! Дано сме прави!  Peace

# 2 763
Напоследък виждам, поне във Фантастико, пуешки бутчета!:
Пресни ли, или замразени, каква им е цената?

# 2 764
Пресни са бутчетата, те са си бая сериозни бутове Simple Smile 4,50 лв за кг Simple Smile 1 бутче излиза половин кг.

# 2 765
Благодаря, ще взема за проба. Едно време внасяха едни огромни американски, много ги обичах. И извинене за спама.

# 2 766
  • София
На мястото на бившия мавзолей до утре има базар за чиста, еко, био и т.н. храна. Купих си овче кисело мляко, което няма нищо общо с овче кисело мляко, така че може да не се разкарвате дотам специално  ooooh!

# 2 767
  • София
Има логика. Точно заради това започнах да правя пилешката супа, вместо с пилешко, с патешко или пуешко.
Няма логика...има печалба!

# 2 768
  • София
Аз си поръчвам доставки от групите във Фейсбук - млечни, растителни, месни ... всичко, което търпи транспорт с Еконт.

# 2 769
Кои са тези групи във фейсбук и кои са им производителите?

# 2 770
Тък като по-назад сте коментирали маслото да кажа, че преди две седмици от Римската стена купих масло смес от козеферма Халалица и много ми харесва. Няма този натрапчив вкус, който имат някои масла от мандра. Ползвам го и при готвене и за мазане.  Иначе ако нямам хубаво масло от мандара и аз купувам Президент.

# 2 771
  • София
Предишни години в темата съм препоръчвала кроасани Bauli- не стават! Вече са с консерванти, палмова мазнина и още химикали. Пълна подмяна!

Да препоръчам един малък производител на лимец, пшеница, ръж, ечемик, просо. Впечатли ме това, че изминава 170 км от София, за да смели прясно брашно, мели по 100 кг само! Когато напарвих хлябб от неговото брашно, смляно на каменна мелница преди 12 часа, разбрах какво е хляб.
1 кг чист лимецов хляб излиза 4 лева. Плюс разходите за ел.енергия и труда.
Магазинчето му е в Овча купел, зад сладкарница Дайски, близо до пресечането на Монтевидео и Обиколна.

За радост и за съжаление въпросът с хляба вече при мен спам за тази тема.

# 2 772
  • Sofia
Рядко взимам колбаси ,но от няколко дни гледам реклама на салам Бургас,без соя,глутен и глутамат....днес взех и ми хареса,по-различен е вкуса и не е много солен

ЗаСлон,само с брашно от лимец ли правиш хляба,с мая или квас?

# 2 773
  • София
Да, само от лимец, с квас.

За сметана говорехме скоро в темата - на ул Вихрен в кв.Павлово и на ул Нишава, по средата на дължината мужду България и Южния парк има магазинчета за  млечни продукти с име подобно на "Млекарница от стари времена"
Там има течна наливна сметана. От сутринта. Втвърдявах я за торта с дълго разбиване и стана перфектен твърд крем, но изпуснах момента да спра и избих масло... ужас беше, розово масло с ягодов вкус...
Всеки път се заклевам да не я опитвам пустата сметана, а отпивам по 4 големи глътки и ми прилошава. Купувала съм и на приятели, но те не са така застрашени от лакомията си като мен.

# 2 774
Точно за тази сметана се каня да питам продавачите дали е с карагенан, но се съмнявам дали ще ми кажат дори и да знаят, ако има.

Общи условия

Активация на акаунт