Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 11 ноем. 2010, 12:47 ч.

Купуване на ЧИСТА ХРАНА

  • 500 990
  • 3 764
  •   1
Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 2 904
Ivka, обади се и говори със Здравка. Разпитай подробно за всяко едно нещо. От теб си зависи колко информация ще измъкнеш и дали ще ти е достатъчна Simple Smile
Специално за маслините и зехтина , последната смляна информация в моята глава е, че ако са натурални маслини или екстра върджин зехтин от о. Крит е най-добре. И няма нужда да е БИО.

Натурални маслини- зелено-кафяви, доста солени, НЕпастьоризирани, НЕпочернени с някаква отровна боя, НЕбезсолни. Или пък да са стафидирани , мммм, супер са в в зехтин.... Извън саламурата се развалят точно за 7 до 10 дни (мухлясват:) ) Да не са с чушки, бадеми и т.н.

Не обезсолявавам маслините (както и сиренето), защото заминават с водата някои ценности. Използвам ги за "посоляване" на приготвената без сол храна . Малко е трудно, но се свиква. На децата кълцам на ситно по 2-3 маслини в 1 порция.

# 46
  • София
  • Мнения: 1 634
Изчетох темата, но не разбрах за района на София организират ли се доставки? Ако да - къде мога да прочета повече, защото бих искала да се включа?

# 47
  • Мнения: 324
Аз се вмъквам с един въпрос за кълновете, извинявам се ако е обсъждано вече в някоя тема. След покълването самите семена отделят ли се или се консумират и те? При каква дължина на кълновете ги приготвяте за консумация?

# 48
  • Пловдив
  • Мнения: 1 533
Изчетох темата, но не разбрах за района на София организират ли се доставки? Ако да - къде мога да прочета повече, защото бих искала да се включа?

http://www.solidarno.com/

# 49
  • Мнения: 6
А какви са вариантите човек да хапне чисти сладки маслини? Взимала съм натурални доста пъти, ама са горчивички, а сладките са ми най-любими, питала съм дали имат натурални сладки на някои места, ама цък. Много ги обичам, при тях какъв точно е проблемът, какво им слагат? И има ли начин да го избегна?
Честит празник на всички дами!   bouquet

# 50
  • Мнения: 12
Здравейте, аз съм от Стара Загора и представлявам фирма, произвеждаща сертифицирана биологична земеделска продукция.
Ако някой се интересува от био-подправки, този месец залагаме разсади от балканска чубрица, розмарин, босилек и лечебна салвия. Чубрицата и босилека ще са изцяло сертифицирани, тъй като семената са био-производство, останалите ще бъдат с конвенционални семена, но отглеждани по биологичен начин - в торфен субстрат с тор от червен калифорнийски червей, без третиране с химични торове и препарати. Чубрицата можем да предложим както на разсад (за отглеждане в саксии или сандъчета), така и в края на лятото изсушена, а розмарина,
босилека и салвията ще са в саксийки.
Отделно от тези подправки, тази година можем да предложим био-зеленчуци - салати, марули, репички, спанак, моркови, тиквички, домати, краставици,  пипер, целина, черна и бяла ряпа, тикви (бели и мускатни), салатно (червено) цвекло.
Възможно е (все още) и да произведем други зеленчуци, по Ваша заявка, стига да е своевременно заявена, тъй като не произвеждаме оранжерийна продукция, а само такава, отгледана по естествен начин - на слънце.
Ако някой проявява интерес, може да пише тук, или на ел.поща: slavi_kota...@abv.bg

# 51
  • Sofia
  • Мнения: 6 252
Здравейте, аз съм от Стара Загора и представлявам фирма, произвеждаща сертифицирана биологична земеделска продукция.
.......................

За кои градове може да правите доставки?

# 52
  • София
  • Мнения: 2 904
http://www.solidarno.com/node/60

ОТНОВО НЕВЕРОЯТНА ПОКАНА !

# 53
  • Мнения: 12
Здравейте, аз съм от Стара Загора и представлявам фирма, произвеждаща сертифицирана биологична земеделска продукция.
.......................

За кои градове може да правите доставки?

Засега мога да правя доставки само за Стара Загора и околните градове. Ако има интерес и от други градове, може да се намери приемлив начин за доставка в зависимост от количествата и организацията - например с доставка по автобусите, които пътуват редовно, стига да има кой да поеме грижата за получаването и разпределянето.

# 54
  • София
  • Мнения: 367
Ако има доставка до  София аз също бих искала да се включа

# 55
  • Мнения: 230
Аз също бих закупилаа от био-продуктите. Въпросът е как да организираме доставката и дали ще ви е изгодно да доставяте количества за домакинства, т.е. не на едро.

# 56
  • Пловдив
  • Мнения: 593
Аз също бих купувала. От Пловдив съм  Peace

# 57
  • Мнения: 12
Реколта 2011 вече чука на вратата. За жалост студената пролет забави нещата, но вече има налични репички - отгледани на открито, без никакви изкуствени торове, препарати и пестициди, на цена от 60 ст за връзка, с безплатна доставка до дома ви в гр. Стара Загора.
След седмица до 10 дни ще са готови и салатите и марулите - цена 60 ст за брой, също с безплатна доставка Simple Smile
Ако някой се интересува от зеленчуците, отгледани в био-фермата ни, съгласно всички принципи на био-земеделието, сертифицирани от "Балкан биосерт", може да даде своите заявки тук както за готовата вече продукция, описана по-горе, така и за желаната от него продукция за годината - все още не е късно да се заложат голяма част от предпочитаните от Вас зеленчуци.

Салата, маруля, репички и спанак ще има целогодишно - заложили сме на сортове за лятно производство, така че до късна есен винаги можете да разчитате на прясна продукция.

Скоро, надявам се, ще имаме и тиквички, а после почти всякакъв асортимент зеленчуци и подправки.

Ако проявявате интерес, може направо да си заявите желанието какво ви се хапва през годината, и можете да разчитате на това, че ще го получите напълно свежо и чисто, без химикали и пестициди, на цена, каквато се продават на пазара еквивалентните яко наторени зеленчуци Simple Smile

Тъй като стопанската година все още е в началото и голяма част от зеленчуците се залагат тепърва, ви моля да споделите какво ползвате най-много през годината и какви предпочитания имате.
Част от продуктите за съжаление няма да мога да сертифицирам не за друго, а поради липса на сертифицирани семена - иначе дори и несертифицираните продукти се отглеждат по методите на биоземеделието, на същата сертифицирана земя, със същите органични торове - единствената разлика е, че няма да имам документален сертификат за тях. Затова ще отбележа кои ще бъдат със, и кои - без сертификат.

Планирал съм и в момента засаждам моркови, зелен лук и червено цвекло. Морковите и цвеклото ще бъдат сертифицирани и ще са готови наесен. Зелен лук ще има през цялото лято до есента, но няма да има сертификат.
Репички, спанак, тиквички, марули и салати също ще отглеждам целогодишно - закупил съм летни сортове, така че въпроса ми към вас е ползвате ли такива салати през лятото, или наблягате предимно на краставиците и доматите? От тези продукти сертификат ще имам за репичките и спанака, тиквичките, марулите и салатите няма да имат писмен сертификат.
Домати и краставици също са планирани за лятото, за съжаление ще бъдат късни поради липса на оранжерия. Ще бъдат със сертификат.
По-късно есента планирам да има пипер - различни видове, тикви, сладка царевица, ряпа - черна, бяла и червена, и зеле - пипера със, а тиквите, сладката царевица, ряпата и зелето - без сертификат.
През цялата година ще имам и пресни подправки - магданоз, копър, босилек, риган - магданоза и босилека със, ригана и копъра - без сертификат.

Отделно от това имам възможност да направя саксийки с подправки, ако желаете да си ги отглеждане на терасата - босилен, риган, магданоз, копър, градински чай (салвия) и розмарин - ако имате интерес към тях, пишете, за да мога да ги засадя в саксийки Simple Smile

Моля всеки да каже своите предпочитания, за да мога да се ориентирам и да зная какво да слагам в повече и какво - по-малко Simple Smile

Надявам се до седмица да намеря начин за доставка и до София Simple Smile

# 58
  • София
  • Мнения: 2 904
seymour_sz , относно  сладката царевица.... жалко, че не е от сертифицирани семена. Как ще си спокоен, а и ние, че не е ГМО?

Аз проявявам изключително силен интерес към царевица, червено цвекло и моркови. Царевица и цвекло на практика няма в биомагазините (когато има царевица, цената е умопомрачителна). По цяло лято и есен не купувам на децата си варена царевица , нито варя.... това е ужасно наказателно за тях.  Купувам коснсерва Бондюел, щото е без ГМО.
Морковите пък са от Холандия... хм, не ми е вкусно.

Марули и салатки бих си купувала през лятото, разбира се, щом са био. С години не съм яла марули- я съм бременна, я кърмя Simple Smile , не мога да се прежаля.

Поздравявам те и ти пожелавам от все сърце успех!

# 59
  • Viena
  • Мнения: 1 642
За София и аз се нареждам.

Общи условия

Активация на акаунт