Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 833 162
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 5 430
Не знам какви са изискванията в Европа, но в Щатите определено е доста по-зле каквото съм сравнявала. Та се надявам, че и при свободните кокошки е така. Сега ще потърся
Ето ги
https://www.bfsa.bg/bg/Page/ah_nosachki/index/ah_nosachki/%D0%9A … BD%D0%BE%EF%BF%BD

# 5 431
Откакто попаднах на яйца от клетъчни кокошки с оранжеви вкусни жълтъци и на бледожълти от свободни кокошки, а и при майка ми същата случка с други производители, приключих с финансирането на "далаверата".

# 5 432
цветът на жълтъка не винаги е показателен. точно един производител обясняваше как може да докара всякакъв цвят.
ние ядем доста яйца и аз лично съм много капризна. взимаме от проверени баби. зимата е много тегаво, защото няма/много рядко им остават за продаване. яйцата са ми голявма драма на мен Wink
имало е случаи на купешки 3-ки, които направо не мога да ям, толкова са ми гадни като вкус.

# 5 433
Запозната съм за цвета, но не беше само той. И вкус, и аромат, и ефект върху организма. Няма да си купувам нещо, само защото пише "свободна кокошка" и да излиза, че кокошката съм аз...

# 5 434
Потвърждавам, че цветът на жълтъка не е критерий за начина им на отглеждане, а е от храната. Баща ми гледа на село кокошки (свободно в истинския смисъл) и в зависимост с какво са хранени е бил от тъмно оранжев до бледо жълт.

# 5 435
И на село кокошките не кълват на воля по безкрайните зелени поляни. Тук таме някой може и да ги пусне, но като цяло не се среща. Едно време пуйки съм виждала да обикалят из селата, беше ме страх от тях, но кокошки много, много рядко.
Значи скоро не сте била на село.Не зная за цвета но от магазин и от село които вземаме разлика бол.Не се е случвало селските яйца да не са със хубав наситен жълт цвят на жълтъка.Ние вземаме бели яйца и отделно едни мънички от японки.

# 5 436
Пък жълтъка на едните кокошки, от които взимаме яйца, е жълто-зелен, яйцата са много, много вкусни. Яйцата ги взимаме от стопаните им, де.

# 5 437
  • В градината...
Една жена все ни подарява яйца, едри, номд по-чуплива черупка и жълтъкът като на кучешките на цвят. Оказа се, че ги гледа с купени смески. От други хора вземамез които сами им мелят, ами жълтъкът е друг - и на цвят, и на вкус. С готови смески и пуйки който гледа, са така. Растат и наедряват, но каква файда, че е домашно...

# 5 438
Здравейте, може ли да ми препоръчате хубаво прясно мляко за гр. София.
Държа обаче да не е домашно, защото както всички знаем неправилното му съхранение води до проблеми.
Може би някой малък що годе читав производител или млекарница с необходими документи за продукта.

Благодаря Ви предварително!

# 5 439
  • София
Здравейте, може ли да ми препоръчате хубаво прясно мляко за гр. София.
Държа обаче да не е домашно, защото както всички знаем неправилното му съхранение води до проблеми.
Може би някой малък що годе читав производител или млекарница с необходими документи за продукта.

Благодаря Ви предварително!
От кой квартал сте?

# 5 440
И аз си взимам от провинцията. Имам открай време нещо като тапер,
 специално за двадесет яйца. Но рядко пътувам, та затова се чудя в София кои са най- добрите, предвид че не ям месо - важно е. Мисля да се информирам и да отида да видя лично как се гледат кокошките на една - две фирми. Но през пролетта.

# 5 441
  • София
Фейсбук група, свързваща производители на чиста храна и клиенти:
"Днес си взех пратката, но докато бях в офиса на куриера изобщо не обърнах внимание в какво е сложена лещата, платих и си излязох. Докато слагах кашона в колата обаче се загледах какво пише на него - оказа се, че е кашон от Раундъп. Това е най-гнусното нещо, което ми се е случвало при поръчка някога! Просто нямам думи. Щом като ви се е сторило нормално да ми сложите лещата в кашон от Раундъп, то най-вероятно използвате въпросните продукти, а това е далеч от определението "чиста храна"! "

Гнусно, нагло , жалко и смешно Simple Smile))

# 5 442
Фейсбук група, свързваща производители на чиста храна и клиенти:
"Днес си взех пратката, но докато бях в офиса на куриера изобщо не обърнах внимание в какво е сложена лещата, платих и си излязох. Докато слагах кашона в колата обаче се загледах какво пише на него - оказа се, че е кашон от Раундъп. Това е най-гнусното нещо, което ми се е случвало при поръчка някога! Просто нямам думи. Щом като ви се е сторило нормално да ми сложите лещата в кашон от Раундъп, то най-вероятно използвате въпросните продукти, а това е далеч от определението "чиста храна"! "

Гнусно, нагло , жалко и смешно Simple Smile))
Готино много.

# 5 443
И аз им нямам вяра, масово лъжат като разпрани. Тези пък са били и халипави - така да се изложат.

# 5 444
  • София
Отровителите точно леща и нахут  пръскат с раундъп преди жътва. Убиват плевелите, жънат само каквото на нас ще ни продадат.
Житните ниви, царевица, слънчоглед... пръскат с хербициди, но не преди жътва!
Написаното знам от агроном, отделто е видяно ня нивите с леща и нахут.

Затова търся био нахут. Леща купувам от доста години от истински био производител.

Общи условия

Активация на акаунт