Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 831 464
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 5 700
В Лидл да не би да има различни млека БДС и да бъркам марката? Аз съм подквасвала домашно мляко с тяхно по БДС и млякото става перфектно. Дори по-хубаво от Елбито, с което подквасвах преди, но напоследък не ми се получава толкова добре с него. Ама се се замислих да не би да не е било Пилос, а Родна стряха.

# 5 701
  • София
Родна стряха имат БДС варианти, да.

# 5 702
ЗаСлон, много са си добри корите или поне бяха.
Мъфини, явно нямаш идея за каква линия продукти говорим. Зелената на Лидл е всичко друго, но не и евтина и некачествена. Иначе всички сме наясно как се произвеждат, споко
Дали нямам идея? Статия преведена с Гугъл преводач:
 “Lidl от години продава зехтин като собствен продукт

Primadonna Extra Virgin зехтин“ с добавка на „extra virgin“ обещава високо качество за малкия бюджет и се продава от Lidl от години. В настоящия тест маслото беше едно от най-лошите места.

Primadonna Extra Virgin зехтин се проваля в теста

Зехтинът на Primadonna Extra Virgin от Lidl е един от продуктите в теста за зехтин, който е особено отрицателен. Вкусът и ароматът на маслото са нехармонични, а зехтинът също е силно замърсен с проблемни минерални маслени съединения.

Силно се препоръчва да не се яде зехтин Lidl

Поради масивните остатъци от минерално масло, маслото се оценява недостатъчно в теста. Консумацията е силно обезкуражена. Осем други маслинови масла обаче са постигнали лоши или недостатъчни нива.

Нехармоничният вкус и мирис бяха поразителни

Експертите, опитали всички маслинови масла, оцениха маслиновото масло Lidl с степен на хармония 4.4. Това означава, че е „по-скоро нехармонично“. Най-доброто масло в теста получи оценка „много добро“. Експертите откриха липсващи бележки за четири зехтина. В резултат на това маслата имаха вкус на гранясали или остри и не бива да се продават в клас „екстра върджин“.

Сериозни остатъци от минерално масло, открити в зехтина на Lidl

Primadonna Extra Virgin зехтин на Lidl също е силно замърсен с остатъци от минерално масло. Лаборатория открива относително високи количества на наситените въглеводороди MOSH и / или POSH. Тялото депозира MOSH в черния дроб, лимфните възли, далака и мастната тъкан. Какво означава това за функцията на засегнатите органи, все още не е изяснено. POSH почти не е проучен в момента.

В допълнение, ароматните въглеводороди с минерално масло (MOAH) също бяха открити в Lidl маслото. MOAH може да съдържа канцерогенни и генотоксични вещества. Индустрията, защитниците на потребителите и политиците са съгласни, че тази група вещества няма място в храните. В теста MOAH беше открит в 10 от 20 зехтина.“

# 5 703
А може ли линк към статията и към изследвания и на другите зехтини, за да може да преценим кой е най-качественият?

# 5 704
А може ли линк към статията и към изследвания и на другите зехтини, за да може да преценим кой е най-качественият?
Това е статия посветена основно на резултатите на Лидл. Предполагам е лесно да се намери целият тест.
“Öko-Test заключава, че от 20 тествани зехтина могат да се препоръчат само две. Освен намазките на вкус и мирис, критикуваха и значителните находки от минерално масло, тъй като всеки втори зехтин е особено поразително замърсен с остатъци от минерално масло.

Победител в теста беше маслото от „Rapunzel Crete Extra Virgin Olive Oil“ .Според теста, това масло не съдържа минерално масло и други вредни вещества. Тестерите дадоха ясна забележка: средно плодов, ясно горчив и остър вкус. Миризмата също беше отлична.”

https://bestallergymedicinehq.org/health-news/oko-test-lidl-oliv … -of-oil-residues/

# 5 705
В Лидл да не би да има различни млека БДС и да бъркам марката? Аз съм подквасвала домашно мляко с тяхно по БДС и млякото става перфектно. Дори по-хубаво от Елбито, с което подквасвах преди, но напоследък не ми се получава толкова добре с него. Ама се се замислих да не би да не е било Пилос, а Родна стряха.
На мен ми харесва, защото ми напомня на млякото от едно време, Родна стряха по БДС, 3.6%. Пилос не знам дали имаха по БДС, но не му одобрих вкуса, изкуствен ми е. Отдавна съм купувала, мнооого отдавна.

# 5 706
Наистина Родна стряха било. Сега си видях кофичките, събрани за разсади.

А за Оеко тест, за да се види всичко, трябва да се плати. Обаче в статията пише, че всички продукти без един! съдържат остатъци от минерални масла, а една трета от продуктите и предизвикваща рак съставка. Сред останалите зехтини има 3-4 био и някои по-скъпи. Та на Лидл зехтинът очевидно е зле, но въпросът е защо скъпите не са по-добре?!

Между другото, Боби от Флавсити казва за Щатите, че зехтинът бил примесен с други олиа. Трябвало да се купува зехтин само с произход от 1 място.

# 5 707
Наистина Родна стряха било. Сега си видях кофичките, събрани за разсади.

А за Оеко тест, за да се види всичко, трябва да се плати. Обаче в статията пише, че всички продукти без един! съдържат остатъци от минерални масла, а една трета от продуктите и предизвикваща рак съставка. Сред останалите зехтини има 3-4 био и някои по-скъпи. Та на Лидл зехтинът очевидно е зле, но въпросът е защо скъпите не са по-добре?!

Между другото, Боби от Флавсити казва за Щатите, че зехтинът бил примесен с други олиа. Трябвало да се купува зехтин само с произход от 1 място.
Какво утешително има в това, че освен био зехтина на Лидл има и много други некачествени и даже опасни за здравето? Аз лично отдавна внимавам какви зехтини купувам и разбира се задължително подминавам собствените марки на веригите.

# 5 708
Никъде не съм написала, че има нещо утешително, а че очевидно няма никаква гаранция, че като не е от Лидл зехтинът, ще е по-хубав.
Защото в първия пост изглеждаше така, сякаш само на Лидл зехтинът не става, а истината съвсем друга.

# 5 709
Аз и зехтин си купувам от производител, българско семейство с маслинена горичка в Гърция. Това е най-вкусният зехтин, който съм опитвала - зелен на цвят, със свеж зелен аромат, силен вкус на маслини и едва доловима горчивина. Преди доставяха и в София на няколко точки, но вече само с куриер, което много оскъпява, но пак предпочитам от тях да вземам.

# 5 710
Може ли да споделите контакти на семейството със зехтина?

# 5 711
Може ли да споделите контакти на семейството със зехтина?

Ще пробвам да напиша тук, за да не се повтарям в лични съобщения.
Дамата, с която контактувам се казва Ина Кръстева, направи тази група за хората, които са купували от нея https://www.facebook.com/groups/439868840457447. Пробвайте да влезете или да ѝ пишете съобщение. В момента няма наличен зехтин.

# 5 712
А каква е цената на зехтина?

# 5 713
Последно беше 13 лв/л.

# 5 714
  • София
Здравейте! Откъде поръчвате орехи?

Общи условия

Активация на акаунт