Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 830 247
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 6 030
  • София
Онемях, след като прочетох статията. Едва ли има по-алчна и проста нация от нас. От аграрна страна, износител на качествена селскостопанска продукция се превърнахме във вносител на боклук от цял свят. С това се храним, храним децата си и се прекланяме пред чуждия отпадък, а в същото време тъпчем родния производител.

За съжаление, "родният производител" не е това, което беше.

# 6 031
  • София
Знаете ли от коя българска ферма е пилешкото филе във Вивенда? Никъде не пише произход, а цената е ниска: https://vivenda.bg/product/chicken-fillet
И само замразено ли е? Имат ли охладено пилешко от български ферми?
Май всичко, което съм купувала от там е било замразено.

# 6 032
  • София
https://m.dir.bg/business/ikonomika/ot-semena-do-plodove-balgari … ki-stoki-ot-sasht
Падение!
Слънчоглед от друг континент и то ГМО, и то боклука, шкартото...
Може и на здравословен тахан да ни го мелят.

Аз повече се впечатлих от :  "В България са внесени и остатъци от хранително-вкусовата промишленост на САЩ, които не са могли да бъдат рециклирани или използвани за други цели, на стойност 1,05 милиона долара."
Много искам да зная, какви точно са тези "остатъци" .

Винени утайки, суров винен камък. Препарати от видовете, използвани за храна на на животни.
https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets/bg/statistics?includeUK=true

# 6 033
  • София
https://m.dir.bg/business/ikonomika/ot-semena-do-plodove-balgari … ki-stoki-ot-sasht
Падение!
Слънчоглед от друг континент и то ГМО, и то боклука, шкартото...
Може и на здравословен тахан да ни го мелят.

Аз повече се впечатлих от :  "В България са внесени и остатъци от хранително-вкусовата промишленост на САЩ, които не са могли да бъдат рециклирани или използвани за други цели, на стойност 1,05 милиона долара."
Много искам да зная, какви точно са тези "остатъци" .

Винени утайки, суров винен камък. Препарати от видовете, използвани за храна на на животни.
https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets/bg/statistics?includeUK=true
За мен  няма логика да са внесени за 1,05млн. долара винени утайки, с които да хранят животните, пък и не зная дали това е храна за животни, но както и да е.  По- скоро това са разни карантии, хрущяли, кожи, глави от птици и пр. , дето не не се използват в щатите и вместо да  дават пари за тяхното изгаряне/ или каквото там ги правят/, нашите производители на колбаси и пастети ги купуват на нищожни цени.

# 6 034
  • София
Не знам. В сайта, който пуснах, вносът е за 329 000 долара. И статистическият код е за тази продукти, които изброих.
Дир.бг нямат добрата журналистическа практика да показват източници.

# 6 035
  • София
Прат недостига в цял свят, не си мислете, че има остатък след кланиците.

# 6 036
  • София
Не знам. В сайта, който пуснах, вносът е за 329 000 долара. И статистическият код е за тази продукти, които изброих.
Дир.бг нямат добрата журналистическа практика да показват източници.

И аз не знам, но откокто прочетох преди години, тази рецепта за кремвирши, спрях да купувам .

."Изключвайки кренвиршите по стандарт “Стара планина”,, останалите се правят от баадер или прат - машинно обезкостено месо с ниско качество. То е богато на мазнини, когато става въпрос за свински кренвирши. Ако са пилешки или телешки, съдържа основно сухожилия.
Към него се слагат смляни рога, копита, кости, нокти, кожа, лой, мас, сланина, нишесте - царевично, картофено или пшенично, оцветители, които придават добър търговски вид."

А и не само кремвриши, кожа и сухожилия се влагат във всички салами тип шпек и подобни. Не че нещо, но те нямат никаква хранителна стойност, а преобладават. А въпросният прат се внася, но за това се мълчи.

# 6 037
  • ...живея на последния етаж...
Даваха преди време по Дискавъри един филм как се прави прат в Щатите.  Всички животински отпадъци, за които може да се сетите - човки, копита, четина и много други, ги мелят до получаване на нещо като протеинов пастет.
Този прат го продават по целия свят за влагане в колбаси. Цената беше нищожна, даже си говорихме, че вероятно транспорта е по-скъп. От тогава не ям никакви кремвирши, салами и производните им.

# 6 038
Аз за това от много години не купувам пресни колбаси. Рядко купувам нещо сурово сушено, където няма прат. В останалото време като искаме нещо такова, се прави в къщи. Нямам никакво желание да ям рога, копита и куп Е-та.
И си спомням вица от татово време защо изчезнала тоалетната хартия - защото се влагала в кренвиршите 🤣.

# 6 039
  • No Line On The Horizon
В колбасите на Попов не се влагат прат, соеви продукти, кожни и мастни емулсии. Продуктите се произвеждат от българско трупно месо с доказан произход, което се обезкостява във фабриката.

# 6 040
  • София
В колбасите на Попов не се влагат прат, соеви продукти, кожни и мастни емулсии. Продуктите се произвеждат от българско трупно месо с доказан произход, което се обезкостява във фабриката.

И къде мога да ги намеря в София?

# 6 041
  • No Line On The Horizon

И къде мога да ги намеря в София?

В магазините на Месо, деликатеси и вино, предполагам и в други магазини предлагащи качествени български продукти.

# 6 042
  • софия
В млекарница Костадинови.
В Пловдив имат голям магазин.

# 6 043
Има и в една месарница зад хотел Плиска, мисля, че се пада в началото на ул.Коста Лулчев, срещу магазин 345. Те са в една сграда плод и зеленчук, млекарница и месарница.

# 6 044
Попов е най-доброто месо.

Общи условия

Активация на акаунт